Beste Airco met Luchtreiniger voor een Goedkope Prijs (2024)

De beste airco met luchtreiniger kopen voor een voordelige prijs? Bestevoordeel.nl heeft de beste keuzes uit een ruim assortiment voor jou uitgekozen. Hieronder zijn de 5 beste airco's met luchtreiniger uitgelicht voor een goedkope prijs. 

1. Beste Mobiele Airco met Luchtreiniger - Carrier 51QPD012N7S 

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

De beste mobiele airco met luchtreiniger is de Carrier 51QPD012N7S. Dit apparaat heeft uitzonderlijke kwaliteiten waar iedereen naar verlangt. Het is de beste luchtreiniger voor een goedkope prijs die zorgt dat je altijd goed zal slapen tijdens warme temperaturen. Hoe vervelend is het om 's nachts wakker te liggen en niet meer te kunnen slapen door de warmte? Hier zal je geen last meer van hebben bij de aankoop van de Carrier 51QPD012N7S.


Waarom is de Carrier 51QPD012N7S zo een goede luchtreiniger? Omdat het apparaat een hoog BTU heeft met een krachtige werking, het heeft een verstelbare uitblaas opening voor koude en warme temperatuur en daarnaast bevat het een raam afdichtingskit om zonder kieren de warme lucht naar buiten te krijgen. 


Ook is de Carrier 51QPD012N7S energie vriendelijk, waardoor je met een gerust hart dit apparaat zijn werking kan laten doen. Met een koelcapaciteit van 3,5kW kan je maar liefst 115 vierkante meter koelen. Om het nog makkelijker te maken wordt deze mobiele airco met luchtreiniger geleverd met een afstandsbediening. Zo kan je alle instelling gemakkelijk en handmatig invoeren. 

Voordelen 

 • Warme en koude temperaturen
 • Energie zuinig
 • Hoge koelcapaciteit
 • Krachtige werking

Nadelen

 • Weinig negatiefs over te vermelden


2. Beste Luchtreiniger tegen Stof - ASPE AX3007

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

De beste luchtreiniger tegen stof is de ASPE AX3007. Voor een goedkope prijs haal je het apparaat in huis en zal je ruimte snel stofvrij zijn. De ASPE AX3007 werkt met een afvoerslang naar buiten toe en heeft een koelcapaciteit van 3,4kW. Hiermee kan je ruimtes tot ongeveer 40 vierkante meter koelen. Het is een perfecte luchtreiniger voor thuis of op kantoor. 


De ASPE AX3007 is een energie zuinige airco en heeft een laag energieverbruik met energielabel A. Het apparaat koelt, reguleert en ventileer, waardoor je altijd voldoende kou hebt als je er naar verlangt. Bij de aankoop van de ASPE AX3007 wordt een infrarode afstandsbediening meegeleverd, waarmee je het apparaat kan bedienen. Door het grote digitale display zijn de gegevens makkelijk leesbaar en voer je eenvoudig veranderingen door. Ook bevat het een timer, zodat je simpel kan meten. 

Voordelen 

 • Energie zuinige airco
 • Energielabel A
 • Overzichtelijk display
 • Timer

Nadelen

 • Maakt wat geluid

3. Beste Goedkope Luchtreiniger - Alpina Mobiele Airco A007G

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

De Alpina Mobiele Airco A007G is een multifunctioneel apparaat dat werkt als een airconditioner, luchtontvochtiger, luchtreiniger en ventilator. Met een koelvermogen van 11.000 BTU kan deze mobiele airco effectief een kamer van ongeveer 40 vierkante meter koelen. Het apparaat is voorzien van een timer en een afstandsbediening, waardoor je gemakkelijk de gewenste instellingen kunt aanpassen.

De airco heeft ook een luchtontvochtigingsfunctie die overtollig vocht uit de lucht verwijdert, waardoor de luchtvochtigheid wordt verminderd en het comfort wordt verbeterd. Daarnaast fungeert de luchtreiniger als een filter en vangt stofdeeltjes en allergenen op, waardoor de luchtkwaliteit wordt verbeterd. De Alpina Mobiele Airco A007G is een handig en veelzijdig apparaat voor het creëren van een aangenaam binnenklimaat tijdens warme zomerdagen.

Voordelen 

 • Multifunctioneel apparaat
 • Koelvermogen van 11.000 BTU
 • Luchtontvochtiging-functie van hoge kwaliteit
 • Luchtreiniger functie

Nadelen

 • Het is een zwaar apparaat

4. Oneconcept CTR-1 air cooler met water 

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

De OneConcept CTR-1 is een veelzijdige draagbare luchtkoeler die zorgt voor verkoeling, ventilatie, luchtbevochtiging en luchtreiniging. Met een inhoud van 7 liter water en een vermogen van 360 m³/h biedt deze aircooler effectieve koeling voor kleine tot middelgrote ruimtes. Het apparaat werkt zonder afvoerslang, waardoor het gemakkelijk te verplaatsen is en op verschillende locaties kan worden gebruikt.

De CTR-1 is uitgerust met drie snelheidsniveaus, zodat je de koeling kunt aanpassen aan je persoonlijke voorkeur. Het waterreservoir kan worden bijgevuld met koud water of ijsblokjes om de lucht nog verder af te koelen. Daarnaast heeft de luchtkoeler een luchtreinigingsfunctie om stofdeeltjes en allergenen uit de lucht te filteren, en een luchtbevochtiger om de luchtvochtigheid te verbeteren.

Met zijn compacte en draagbare ontwerp is de OneConcept CTR-1 een handige oplossing voor het verkoelen en verbeteren van de luchtkwaliteit in verschillende omgevingen, zoals slaapkamers, kantoren of woonkamers.

Voordelen 

 • Veelzijdig: biedt verkoeling & ventilatie
 • Draagbaar en gemakkelijk te verplaatsen
 • Werkt zonder afvoerslang
 • Instelbare snelheidsniveaus

Nadelen

 • Beperkte koelcapaciteit voor grote ruimtes

5. Luxe Mobiel Airco met luchtreiniger - Airwell MFH R410

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

De Airwell MFH R410 is een draagbare airconditioner die effectieve koeling biedt tijdens warme zomerdagen. Dit apparaat is geschikt voor het verkoelen van kleine tot middelgrote ruimtes, zoals slaapkamers, woonkamers, kantoren, of zelfs kleine winkels. Met een koelvermogen van 10.000 BTU kan de airco snel en efficiënt de temperatuur in de ruimte verlagen.

De Airwell MFH R410 heeft verschillende handige functies, waaronder een instelbare thermostaat, ventilatorsnelheden en een timer. Het apparaat kan ook worden gebruikt als ventilator of ontvochtiger, waardoor het een veelzijdige optie is voor verschillende behoeften.

Het bedieningspaneel is eenvoudig te gebruiken en de mobiele airco wordt geleverd met een afstandsbediening voor extra gemak. Dankzij de wieltjes aan de onderkant kan de airco eenvoudig worden verplaatst naar de gewenste locatie. Daarnaast is de airconditioner voorzien van een raam afdichtingskit om de warme lucht naar buiten te geleiden.

Voordelen 

 • Effectieve koeling voor kleine tot middelgrote ruimtes
 • Instelbare thermostaat en ventilatorsnelheden
 • Kan ook worden gebruikt als ventilator of ontvochtiger
 • Eenvoudig te verplaatsen dankzij wieltjes en raamafdichtingskit

Nadelen

 • Geluidsniveau kan als storend worden ervarenGemiddelde prijs van een Luchtreiniger voor een Airco

Om de gemiddelde prijs te bepalen van een luchtreiniger voor een airconditioning is grondig onderzoek gedaan. In dit onderzoek zijn alleen de reinigers meegenomen die betrouwbaar en van hoge kwaliteit zijn. Om tot een goede prijsschatting te komen hebben wij meerdere aanbieders vergeleken op de prijzen en kwaliteiten.  

Hieruit is gebleken dat een betrouwbare en van hoge kwaliteit airco luchtreiniger gemiddeld €600,- kost. 

Wij hebben voor jou de airco luchtreinigers uitgekozen van de hoogste kwaliteit die populair zijn onder consumenten.


Wat is een luchtreiniger

Een luchtreiniger is een apparaat die de concentratie van stoffen in de binnenlucht verminderd. Het apparaat verwijderd onder andere stofdeeltjes, bacteriën en gassen. Door lucht te reinigen neemt de luchtkwaliteit erg toe en dat is uiteindelijk een stuk beter voor je gezondheid. Luchtreinigers kunnen verschillende filtertechnieken bevatten om de kwaliteit te verhogen. Voorbeelden zijn reinigen met een luchtfilter, met water of elektrische ontlasting. 


Airco met luchtreiniger kopen - Waar moet ik op letten? 

Sta je op het punt om een airco met luchtreiniger te kopen, maar weet je nog steeds niet precies op welke punten je moet letten bij het kopen? Hieronder zijn de belangrijkste punten benoemd waar een goede/betrouwbare airco met luchtreiniger aan moet voldoen. Volg je de onderstaande punten, dan zal je verzekerd zijn van het maken van een goede keuze:


Verplaatsbaar

Het is altijd handig als een apparaat verplaatsbaar is en dat geldt zeker bij een airco met luchtreiniger. De modellen verschillen altijd van elkaar, maar het gewicht is over het algemeen relatief zwaar. Het apparaat optillen is erg zwaar en zorgt voor fysieke ongemakken. Daarom raden we aan om te kijken naar een mobiele airco met luchtreiniger die wieltjes bevat. Zo rijd je het apparaat makkelijk van de ene plek naar de andere zonder enige inspanning te leveren. 

Grootte 

Denk altijd na over de beschikbare ruimte en de plek waar je de airco met luchtreiniger wilt plaatsen. Zoek van tevoren een geschikte plek in huis (of ergens anders) uit en beslis daarna hoe groot de afmetingen maximaal mogen zijn. Een compacte airco is naar onze mening een voordeel in huis of op kantoor. Meestal hebben deze compacte modellen voldoende vermogen om een ruimte goed te koelen. Daarnaast zijn ze ook makkelijker om te verplaatsen.

Vermogen

Als laatste punt, maar zeker niet de onbelangrijkste willen we het hebben over het vermogen van een airco met luchtreiniger. Hoe meer vermogen de airco bevat, hoe krachtiger en sneller de ruimte gekoeld wordt. We raden dan ook aan om een krachtige airco te kopen met een hoog vermogen. Dit scheelt niet alleen in tijd, maar vaak is een krachtigere airco ook duurzamer. Je hoeft namelijk niet constant het apparaat te gebruiken, maar kan hem naar verloop van tijd uitzetten, indien de ruimte voldoende afgekoeld is. 

Veelgestelde vragen over Airco's met luchtreinigers

Wat is de gemiddelde prijs van een airco met luchtreiniger?

De gemiddelde prijs van een goede airco met luchtreiniger is rond de €600,-.

Wat is de beste airco met luchtreiniger voor een goedkope prijs?

De beste airco met luchtreiniger voor een schappelijke prijs is de Carrier 51QPD012N7S Mobiele airco.