Racestuur Xbox One – Goedkope Top-5 voor de Hoogste Kwaliteit

Wil jij een racestuur voor de xbox one kopen voor je favoriete game, maar liever niet teveel geld uitgeven? Dat kan bij bestevoordeel.nl. Er zijn genoeg racesturen met goede reviews en een goede prijs. Bekijk hier de 5 beste racesturen voor de xbox one voor een goedkope prijs. 


1. Thrustmaster TMX Force Feedback Racestuur

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Reactievermogen

Het beste racestuur voor de xbox one voor een goedkope prijs is de Thrustmaster TMX Force Feedback. Speciaal ontworpen voor de xbox en Windows. Naast een uitstekende werking voor de xbox one werkt dit racestuur ook voor de andere xbox modellen, zoals de xbox series S en X. Door de pedalen en de force feedback daag je iedereen uit voor een potje racen op de xbox. 

De draaihoek van het stuur is in te stellen van 270 graden tot en met 900 graden. Het aandrijfmechanisme zorgt ervoor dat elke beweging voelbaar is en het net lijkt of je zelf aan het racen bent op de baan. Bewegingen in het stuur, veranderingen in het wegdek, remmen en aanrijdingen voelt net echt aan. Dit maakt gamen een stuk leuker! 

Het systeem is een mix van riemen, poelies en tandwielen. Deze zorgen voor effecten die vloeiender en stiller zijn dan effecten van schroefvormige tandwielen. Ook dit draagt bij aan de snelheid in reactievermogen. Wil je dus verzekerd zijn van een goed racestuur voor de xbox one, dan is de Thrustmaster TMX Force Feedback Racestuur een hele goede optie.

Voordelen 

 • Force feedback
 • Aandrijfmechanisme
 • Grote draaihoek
 • Ontwikkeld systeem

Nadelen

 • Niet geschikt voor de Playstation


2. Thrustmaster TM Open Racestuur

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Reactievermogen

De veelzijdige Thrustmaster TM Open Racestuur is een Add-on racestuur die gebruikt kan worden op de Xbox, Playstation en Computer. Eigenlijk is dit racestuur dus op iedere spelcomputer te gebruiken. Voor alle 3 de spelcomputers geldt dat het stuur werkt op vrijwel alle modellen. Ga je op een andere spelcomputer de Thrustmaster TM Open aansluiten, dan zal de werking een stuk minder zijn of helemaal niet werken. 

Het formaat is compact om de rijervaring te verbeteren. Het lichtgewicht ontwerp zorgt ervoor dat je een ergonomische gevoel hebt tijdens het racen die games force-effecten laat voelen die erg dichtbij de echte raceomstandigheden komen. Het stuur van de Thrustmaster TM Open is het lichtste stuur dat ooit ontworpen is door het merk. 

Voordelen 

 • Op vrijwel alle spelcomputer te gebruiken
 • Lichtste stuur ooit
 • Echte racegevoel
 • Compact formaat

Nadelen

 • Eerdere consumenten zeggen dat stuur soms afgeeft


3. Thrustmaster Ferrari F1 Racestuur Add-On

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Reactievermogen

Altijd al een keer het gevoel willen hebben van het racen in een Ferrari Formule 1 wagen? Met het Thrustmaster Ferarri F1 Racestuur kom je dichterbij dan ooit. Dit Add-on stuur is een replica (op ware grootte) van het officiële Ferrari stuur die in 2011 gebruikt is. Dat je dit xbox racestuur ook nog eens voor zo een goedkope prijs kan kopen is een buitenkansje voor iedere racer.

Het stuur is te gebruiken op de Xbox, computer en playstation op vrijwel alle modellen van de spelcomputers. Bij de levering van het product worden geen pedalen of force feedback geleverd. Voor de optimale sterkte is de voorplaat ontworpen van bekrast-geborsteld metaal. 

Doordat het stuur vroeger in de Formule 1 gebruikt is kan je ervan uitgaan dat het van professionele kwaliteit ontworpen is. Er zitten bijvoorbeeld 2 draaiknoppen op het stuur om tijdens de race de auto af te stellen, 8 drukknoppen voor posities, 3 metalen schakelaars en 2 acht-richtingen d-pads met hoge drukweerstand en realistisch gevoel. Voor de real-life Formule 1 ervaring is dit racestuur absoluut de beste optie voor race games op de xbox.

Voordelen 

 • Ferrari Formule 1 stuur uit 2011
 • Professionele kwaliteiten
 • Uitgebreide functionaliteiten

Nadelen

 • Niet alle knoppen zijn daadwerkelijk knoppen


4. Hori Overdrive Racestuur Xbox One

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Reactievermogen

De Hori Overdrive Racestuur is een betrouwbaar en van hoge kwaliteit racestuur die verkrijgbaar is voor een lage prijs. Het stuur is geschikt voor alle Xbox modellen en computer en beschikt over pedalen, maar niet over force feedback. Op de Playstation werkt de Hori Overdrive Racestuur niet. Wees je hier bij de aankoop van de Hori Overdrive Racestuur van bewust.


Met een draaiverhouding van 270 graden, een full size racestuur en schakelflipper is de Hori Overdrive Racestuur van hoge kwaliteit en biedt het stuur extra functionaliteiten die het racen een stuk leuker maakt. Het stuur is volledig programmeerbaar zodat je zelf alle functies kan instellen. Het stuurt klemt stevig vast aan je tafel of racestuur standaard met stevige klemmen en stalen onderdelen. 

Voordelen 

 • Betrouwbaar en hoge kwaliteit
 • Volledig programmeerbaar
 • Stevige klemmen

Nadelen

 • Geen force feedback
 • Niet voor de playstation


5. Ferrari 458 Spider Racestuur Xbox One 

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Reactievermogen

Als laatste in dit rijtje benoemen we nog een racestuur uit de Ferrari collectie: De Ferrari 458 Spider Racestuur. Dit multifunctionele stuur is alleen geschikt voor de xbox en bevat pedalen, maar geen force feedback. Het stijlvolle design en het feit dat er een Ferrari logo in het midden van de stuur is geïmplementeerd maakt de Ferrari 458 Spider Racestuur enorm populair onder raceliefhebbers die houden van van gamen.


Het stuur bevat 2 schakelflippers, 9 actieknoppen, 1 D-pad, 1 koppeldetectie LED en nog veel meer uitgebreide functies. De voet van het stuur is uitgerust met Cord-mechanisme dat een lineaire weerstand biedt voor meer comfort en een betere bediening. Het voetstuk is erg breed zodat je voldoende ruimte hebt om kracht te geven tijdens het racen. 


De Ferrari 458 Spider beschikt over zo enorm veel uitgebreide functionaliteiten dat het er teveel zijn om allemaal op te noemen. Klik daarom op de knop "Bekijk Goedkoopste Prijs" en ontdek alle productspecificaties van de Ferrari 458 Spider. 

Voordelen 

 • Uit de Ferrari collectie
 • Stijlvol design
 • Veel knoppen op het stuur
 • Breed voetstuk 

Nadelen

 • De pedalen schuiven een beetjeGemiddelde prijs van een Racestuur Xbox

Om de gemiddelde prijs te bepalen van een racestuur xbox is grondig onderzoek gedaan. In dit onderzoek zijn alleen de racesturen meegenomen die betrouwbaar en van hoge kwaliteit zijn. Om tot een goede prijsschatting te komen hebben wij meerdere aanbieders vergeleken op de prijzen en kwaliteiten.  

Hieruit is gebleken dat een betrouwbare en van hoge kwaliteit xbox racestuur gemiddeld €202,- kost. 

Wij hebben voor jou de xbox racesturen uitgekozen onder de gemiddelde aankoopprijs, maar wel voor gegarandeerd de beste kwaliteit. 


Wat is een Xbox racestuur precies? 

Een racestuur is een spel besturingsapparaat in de vorm van een autostuurwiel en is ontworpen om het gevoel van een echt autostuur op te roepen. Vaak wordt het gebruikt voor online gaming voor racespellen. De eenvoudige modellen bestaan meestal uit een stuur met pedaal. De uitgebreidere versies beschikken vaak ook nog over force feedback en meerdere pedalen.


Voor een Xbox racestuur geldt bovenstaande definitie alleen dan puur gebaseerd voor een racestuur die ontworpen is voor de xbox. Er zijn racesturen die ontworpen zijn voor meerdere spelconsoles (waaronder de xbox, playstation en computer), maar er zijn ook veel sturen die echt puur gericht zijn voor de xbox


Racestuur kopen - waar moet ik op letten? 

Ben je een fanatieke gamer en raceliefhebber en sta je op het punt om een racestuur te kopen voor jouw spelconsole? Dan zijn er een aantal belangrijke punten waar wij je op willen wijzen voordat je definitief overgaat tot koop. Om er zeker van te zijn dat je geen verkeerde keuze maakt bij het kopen van een racestuur zijn de volgende punten van belang: 

Spelconsole

In dit artikel richten we ons op de Xbox racestuur, maar er zijn natuurlijk nog veel meer spelconsoles waarbij je een racestuur nodig hebt. Zo kan je racespellen ook spelen op bijvoorbeeld de Playstation en computer. Let bij het kopen van een racestuur goed op voor welk console het stuur bedoeld is. Sommige racesturen zijn veelzijdig en op alle consoles te gebruiken, maar sommige worden ook specifiek ontworpen voor 1 bepaald console.

Pedalen

Wil je gaan racen dan heb je pedalen nodig om gas te geven en te remmen. Vaak worden de pedalen meegeleverd bij aankoop van het product, maar soms moet je ze ook los kopen. De pedalen moeten stevig vastzitten en niet teveel schuiven, zodat je de meeste grip hebt met je voet op het pedaal. Daarnaast moeten de pedalen kracht geven en een snelle reactie geven. Is de reactiesnelheid te laag dan race je met een frustrerend gevoel. 

Force feedback

Een begrip in de racewereld dat misschien niet bij iedereen bekend is: Force feedback. Dit is een technologie ingebouwd in racesturen die ervoor zorgen dat je een realistische race ervaring hebt door schokeffecten te geven en trillingen te ontvangen. Niet in iedere racestuur is dit inbegrepen. Wil je perse force feedback in je racestuur hebben? Dan moet je meestal kijken naar duurdere opties, aangezien de goedkope modellen vaak geen force feedback hebben. 

Rotatie

Om je race ervaring te verbeteren is een belangrijke factor de rotatie van het stuur. Dat wil zeggen hoeveel graden het stuur totaal kan draaien. Over het algemeen ligt de draaicapaciteit van een racestuur tussen de 180 en 1080 graden. Een auto racestuur die een hoge draaicapaciteit heeft kan scherpe bochten maken en makkelijk om zijn as draaien. Tijdens racen kan dit goed van pas komen. 

Afmetingen

De afmetingen van het stuur is ook een belangrijk onderwerp dat naar voren moet komen bij het kopen van een racestuur. Een compact stuur is een vereiste en zorgt voor een betere grip houding. Is het stuur te groot of te dik dan kan je niet optimaal racen met een goed stuurgevoel. Een compact racestuur waar je ergonomisch je vinger om kan leggen zal jou erg helpen bij het betere van je prestaties.Alternatief - Racestoel

Wil je net een stapje verder gaan dan alleen een racestuur? Dan is een racestoel het gene waar jij naar opzoek bent. Ideaal tijdens het gamen om in een ergonomische stoel te racen en je capaciteiten te laten zien. In tegenstelling tot een racestuur geeft een racestoel veel comfort en ondersteuning. 


Er zijn veel verschillende racestoelen. Zo heb je racestoelen die dichtbij de grond zitten, zodat het lijkt alsof je in een raceauto zit, maar ook zijn er racestoelen in de vorm van bureaustoelen. Over het algemeen zijn racestoelen wel een stukje duurder dan racesturen. Bedenk wat jij ervoor over hebt om unieke race prestatie af te leveren.


Veelgestelde vragen over een Racestuur Xbox

Wat is de gemiddelde prijs van een racestuur xbox?

De gemiddelde prijs van een xbox racestuur ligt rond de €202,-.

Wat is de beste racestuur xbox voor een goedkope prijs?

De beste xbox racestuur voor een goedkope prijs is de Thrustmaker TMX Force Feedback Racestuur.