BBQ Aanbieding

Opzoek naar een Barbecue aanbieding van de hoogste kwaliteit voor een voordelige prijs? Bestevoordeel.nl heeft alle aanbiedingen van de meest verkochte merken voor jou uitgelicht. Al deze BBQ's zijn in de aanbieding bij betrouwbare aanbieders, waardoor jij verzekerd bent van een hoge kwaliteit product. Bekijk hieronder alle BBQ aanbiedingen:


Keramische BBQ Aanbieding



Naam: BergHOFF Keramische Barbecue

Originele Prijs: €287

Nieuwe Prijs: €243

Je bespaart: 16%


Gas BBQ Aanbieding



Naam: Accente Outdoor Gas BBQ

Originele Prijs: €149

Nieuwe Prijs: €131

Je bespaart: 13%


Houtskool BBQ Aanbieding



Naam: Weber Compact Kettle

Originele Prijs: €108

Nieuwe Prijs: €99

Je bespaart: 8%


Egg BBQ Aanbieding



Naam: Big Green Egg

Originele Prijs: €718

Nieuwe Prijs: €666

Je bespaart: 7%


Gemiddelde prijs van een Barbecue

Om de gemiddelde prijs te bepalen van een barbecue is grondig onderzoek gedaan. In dit onderzoek zijn alleen de bbq's meegenomen die betrouwbaar en van hoge kwaliteit zijn. Om tot een goede prijsschatting te komen hebben wij meerdere aanbieders vergeleken op de prijzen en kwaliteiten.  

Hieruit is gebleken dat een betrouwbare en van hoge kwaliteit barbecue gemiddeld €358,- kost. 

Wij hebben voor jou de beste bbq's uitgekozen onder de gemiddelde aankoopprijs, maar wel voor gegarandeerd de beste kwaliteit. 



Wat is een BBQ precies? 

Een BBQ (languit geschreven barbecue) is een apparaat dat men gebruikt om vlees en andere voedingsproducten te bereiden door deze te roosteren.

Deze techniek van koken wordt ook wel grillen genoemd. Vaak wordt barbecuen gedaan tijdens warme zomerdagen of tijdens sociale gelegenheden. 

De combinatie van buiten eten, warm weer en lekker eten is voor men vaak een momentje van geluk. Daarom staat barbecuen er goed op bij de meeste mensen en staat half Nederland meteen buiten te grillen bij de 1e goede zomerdag van het jaar. 


Wat zijn de voordelen van een goedkope barbecue?  

Een barbecue hoeft absoluut niet veel geld te kosten. De bekende aanbieders die onderhand veel naamsbekendheid hebben opgebouwd verkopen hun BBQ voor hoge prijzen. Dit gaat natuurlijk gepaard met extra functionaliteiten, een lange levensduur en een stukje aanzien. Toch zijn er ook zat goedkope bbq's van hoge kwaliteit met uitgebreide eigenschappen die je jarenlang kan gebruiken. De voordelen van een barbecue die goedkoop is worden hieronder benoemd:

  • Voor iedereen beschikbaar: Heb jij niet zoveel geld te besteden voor een luxe bbq met een hoge prijs of heb je kortweg niet zoveel geld hier voor over? Dan is een goedkope bbq een uitstekende optie. Ook voor deze doelgroep moet het mogelijk zijn om op een warme zomeravond de lekkerste vleesjes te grillen. 
  • Uitstekende kwaliteit: Ook de voordelige barbecues zijn vaak van uitstekende kwaliteit. Uiteindelijk bepalen toch echt je eigen bbq kwaliteiten of het vlees smaakt of niet. Daarnaast hebben goedkope barbecues (zoals de Kamado) ook vele goed werkende kwaliteiten, waardoor de bbq als betrouwbaar beoordeeld kan worden.
Barbecue
BBQ vlees

Welke verschillende soorten barbecues zijn er?

Er zijn natuurlijk ontelbare barbecues die je kan kopen. Daarom is de keuze voor een geschikte bbq vaak moeilijk. Om het voor jou iets overzichtelijker te maken zetten we de belangrijkste soorten bbq's op een rijtje. Ieder type heeft zo zijn voordelen en nadelen, daarom lichten we de meest bekende soorten uitgebreid uit met alle benodigde informatie:

Houtskool barbecue

Wil je als echte vleesliefhebber de typische bbq rooksmaak proeven in je mond? Dan kies je voor een houtskool barbecue. Om deze soort barbecue te gebruiken zet je eerste de houtskolen aan met behulp van aanmaakblokjes. Je legt de aanmaakblokjes en de kolen verspreid over de bbq. Na ongeveer 20 minuten beginnen de kolen te branden. Vanaf dit moment leg je het vlees of de andere voedingsproducten op de bbq. Je mag nooit vlees erop gooien als de kolen een vlam geven. 

Het grote voordeel van een houtskool barbecue is dat er veel keuzemogelijkheden zijn met onderscheidende afmetingen, kleuren en formaten. Daarnaast proef je de echte rook smaak in je mond, deze is volop ingetrokken in het vlees. Het nadeel is dat je redelijk wat geduld moet hebben voordat de kolen goed warm zijn.

Gas barbecue

Bij het gebruik van een gas barbecue zal je niet direct de rooksmaak proeven in het vlees, zoals dat het geval is bij een houtskool barbecue. Een bbq van gas werkt namelijk niet met vuur en rook, maar op gas dat de temperatuur verhoogt. De gas barbecues zijn over het algemeen wat duurder in prijs en hebben ook een groter formaat. Je moet dus wel ruimte in je tuin of opslagplaats hebben om de bbq kwijt te kunnen. 

Het voordeel van een gas barbecue is dat ze meestal binnen 10 minuten warm zijn, waardoor je meteen vlees kan grillen. Ook is de temperatuur makkelijk op stand te houden en is er weinig schoonmaak nodig nadat je de bbq hebt gebruikt. Het grootste nadeel aan een bbq op gas is dat je een gasfles nodig hebt en deze constant moet vullen of moet bijkopen.

Elektrische barbecue

Ook bij deze modellen heb je geen last van rook of andere hittestralen. Elektrische barbecues werken namelijk (zoals de naam doet vermoeden) op elektriciteit. Het enige dat je moet doen om de bbq aan te zetten is de stekker in het stopcontact. Pas de instellingen vervolgens aan naar gewenste keuze en binnen 10 minuten is de bbq warm en klaar voor gebruik. Je hoeft bij elektrische barbecues geen rekening te houden met de aankoop van kolen, gasflessen of andere accessoires. De bbq is direct klaar voor gebruik.

Het grootste voordeel aan een elektrische barbecue is dat je snel vlees kan grillen en weinig geduld nodig hoeft te hebben. Ook zit er weinig tijd in de schoonmaak na afloop en heb je geen last van een rookgeur in je kleren. Het nadeel van een barbecue op elektriciteit is dat je altijd een stopcontact in de buurt nodig hebt en de modellen vaak klein zijn in formaat. Hierdoor kan je niet veel producten tegelijk grillen.

Keramische barbecue

Een keramische barbecue wordt ook wel de Kamado barbecue genoemd. Kamado is een soort bbq dat afkomstig is uit Japan. Deze modellen kunnen de hitte zeer goed reguleren en vasthouden. Dit is dan ook meteen het belangrijkste verschil met een traditionele houtskool bbq. De binnenzijde is een keramische pot en doordat keramiek hitte goed kan vasthouden blijven de houtskolen op temperatuur. Kamado bbq's zijn zowel van boven als beneden volledig afsluitbaar, waardoor de rooksmaak volledig in het vlees trekt. 

De belangrijkste voordelen van een keramische barbecue zijn dus afsluitbare mogelijkheden, waardoor de temperatuur en de rooksmaak in de keramische pot blijven. Het grootste nadeel is dat deze bbq's een hoge prijs hebben. Kamado is een van de meest populaire barbecues op de wereldwijde markt en daar betaal je nou eenmaal meer voor.

Conclusie

Welke bbq jij moet kopen hangt af van je persoonlijke wensen. De ene barbecue is niet perse beter of minder dan de andere. Om nog meer informatie te krijgen over welke barbecue het beste bij jou past, bekijk de video hieronder: 

Veelgestelde vragen over Barbecues

Wat is de gemiddelde prijs van een BBQ?

De gemiddelde prijs van een goede BBQ is rond de €358,-.

Wat is de beste BBQ voor een goedkope prijs?

De beste BBQ voor een schappelijke prijs is de Patton Kamado Grill 13