Goedkope Ergonomische Bureaustoel (2024)

Wil je een Ergonomische bureaustoel kopen, maar liever niet teveel geld uitgeven? Dat kan bij bestevoordeel.nl. Er zijn veel bureaustoelen met goede reviews en een goede prijs. Bekijk hier de Top-5 beste ergonomische bureaustoelen voor de beste prijs.  

1. Bens 803 BSC 3 ergonomische bureaustoel

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

De beste ergonomische bureaustoel voor een relatief goedkope prijs is de Bens 803 BSC 3. Deze stoel wordt erg goed beoordeeld door eerdere consumenten en dat komt vooral door de uitgebreide functionaliteiten waar de stoel over beschikt. Zo is de Bens 803 BSC 3 geschikt voor gebruik als kantoorstoel, thuis als werkstoel of als gaming stoel. Het model is robuust uitgevoerd en heeft vele instelmogelijkheden. 


De armleggers zijn in de hoogte verstelbaar en ook nog eens draaibaar. Hierdoor is zowel de zitting als de rugleuning 5 centimeter breder instelbaar. Ook de lendesteun in de rug is verstelbaar in de hoogte en de diepte. Het comfort van de bureaustoel wordt verzekerd door een rug en nekbespanning van Mesh materiaal. Ook heeft de Bens 803 BSC 3 een knie omhoog kantel mechanisme met gewichtsinstelling om het zitten in deze luxe bureaustoel nog lekkerder te maken. 


Een goedkopere ergonomische bureaustoel met zoveel functionaliteiten ga je niet snel vinden. Daarom staat de Bens 803 BSC 3 bovenaan de lijst!

Voordelen 

 • Knie omhoog kantel mechanisme
 • Vele instelmogelijkheden 
 • Geschikt voor meerdere activiteiten

Nadelen

 • Geen bijzonder design


2. LifeGoods Ergonomische Bureaustoel - Volwassenen

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

De ideale ergonomische bureaustoel vinden voor thuis of op kantoor? Dan is de Essential Goods een goede optie. Deze moderne bureaustoel heeft een perfecte zithouding en sluit vermoeidheid en spierpijn uit. Ergonomisch gezien is de Essential Goods een van de beste modellen op de markt voor een relatief lage prijs. 


De stoel is makkelijk en op meerdere manieren te verstellen. Er is een knop op de achterkant geplaatst waarmee jij de juiste posities voor jezelf kan instellen. Zowel de hoofdsteun als de rugleuning is te verstellen in de hoogte. De Tilt functie maakt het ook nog eens mogelijk om de stoel te kantelen. Uit onderzoek is gebleken dat het kantelen van een bureaustoel ontspanning bevorderd. Stel jij de Essential Goods juist af op je lichamelijke wensen, dan zijn fysieke problemen vrijwel zeker uitgesloten. 


Deze ergonomische bureaustoel is ontworpen van nylon gaas en rubberen wielen. Urenlang kan jij werken vanuit deze stoel. Dat wordt onder meer mogelijk gemaakt door de ventilatie en warmteafvoer in de stoel. Hierdoor kent de Essential Goods een lange levensduur over het algemeen. 

Voordelen 

 • Makkelijk en op meerdere manieren te verstellen
 • TILT functie
 • Ventilatie en warmteafvoer

Nadelen

 • Basic ingericht


3. LifeGoods Ergonomische Bureaustoel - Mesh

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

De LifeGoods ergonomische bureaustoel is een uitstekende keuze als jij vooral waarde hecht aan het verstellen en kantelen van de stoel. Deze bureaustoel heeft namelijk veel mogelijkheden om in de hoogte en diepte versteld te worden. Ook kan je makkelijk van voren naar achter kantelen. Zo kan je meerdere zithoudingen aannemen, waardoor je meer rust creëert en mindere lichamelijke problemen ondervind. 


De stoel is 10 centimeter in de hoogte te verstellen door het mechanische gasveer systeem. Ook ook de hoofdsteun en de armsteunen kan je hierbij mee verstellen. Binnen enkele seconde is de stoel aan te passen naar jouw persoonlijke voorkeuren. Belangrijk om te vermelden is dat deze ergonomische stoel niet geschikt is voor mensen boven de 190 centimeter. 


Het W-ontwerp van de LifeGoods stoel verlicht de druk op je heupen en zorgt voor een centrale zithouding op de stoel. De vrije luchtstroom blijft circuleren door het goede ventilatiesysteem en het mesh materiaal waar de stoel van ontworpen is. Voor meer informatie over de vele eigenschappen van de LifeGoods ergonomische bureaustoel klik je op het product.

Voordelen 

 • Veel verstelbare mogelijkheden
 • Mechanisch gasveer systeem
 • W-ontwerp
 • Goed ventilatiesysteem

Nadelen

 • Niet makkelijk om te reinigen
 • Niet geschikt voor mensen boven de 190 centimeter


4. VillaMeubels™ Ergonomische Bureaustoel

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

Een hele goedkope ergonomische bureaustoel (maar wel van uitstekende kwaliteit) is de stoel van VillaMeubels. De stoel is eenvoudig te monteren aangezien alle onderdelen keurig verpakt zijn in 1 doos. Binnen maximaal 10-15 minuten kan jij de VillaMeubels stoel in elkaar zetten. 


Ook deze stoel beschikt over in de hoogte verstelbare armleuningen met een luchtbrug die meer stabiliteit en veiligheid bied. De stoel is in te stellen naar eigen wensen. Het stevige nylon ontwerp is een garantie voor een lange levensduur en een goede zitpositie. Ook de wielen zijn ontworpen van hoogwaardig materiaal, waardoor je de bureaustoel makkelijk kan verplaatsen op gladde en stroeve ondergrond. Het maximale gewicht dat de VillaMeubels bureaustoel kan dragen is 136 kilogram. 

Voordelen 

 • Veilig en stabiel 
 • Makkelijk te monteren 
 • Lange levensduur 

Nadelen

 • Je mag maximaal 136 kilogram wegen


5. Starrydays® Ergonomische Bureaustoel met Wieltjes

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

De laatste ergonomische bureaustoel in dit rijtje is de Starrydays bureaustoel met wieltjes. Deze moderne bureaustoel heeft een luxe uitstraling en daar zijn de eigenschappen ook naar ontworpen. Onder meer is de Starrydays stoel volledig verstelbaar, heeft het een ventilerende werking en een optimaal comfort. De hoofdsteun is extra breed en het double S design is aangepast naar het menselijk lichaam. Dit ontlast de druk op de heupen en geeft je rug de juiste steun. 


De draagkracht van de Starrydays bureaustoel is maximaal 150 kilogram en de maximale lengte van de persoon is 190 centimeter. Dat betekent dat een grote doelgroep gebruik kan maken van deze ergonomische stoel. 

Voordelen 

 • Double S design
 • Stijlvol en modern design 
 • Ventilerende werking 

Nadelen

 • Redelijk hoog staat de stoelGemiddelde prijs van een bureaustoel ergonomisch

Om de gemiddelde prijs te bepalen van een ergonomische bureaustoel is grondig onderzoek gedaan. In dit onderzoek zijn alleen de stoelen meegenomen die betrouwbaar en van hoge kwaliteit zijn. Om tot een goede prijsschatting te komen hebben wij meerdere aanbieders vergeleken op de prijzen en kwaliteiten.  

Hieruit is gebleken dat een betrouwbare en van hoge kwaliteit ergonomische bureaustoel gemiddeld €300,- kost. 

Wij hebben voor jou de beste bureaustoelen ergonomisch uitgekozen onder de gemiddelde aankoopprijs, maar wel voor gegarandeerd de beste kwaliteit. 


Ergonomische bureaustoel - Wat is het?

Een ergonomische bureaustoel is een speciaal ontworpen bureaustoel die zich aanpast op het menselijk lichaam. Ergonomische stoelen bieden comfort, veiligheid en ondersteuning. Er wordt rekening gehouden bij het ontwerp met meerdere zithoudingen en verschillende lichaamstypes. Daarom zijn de modellen makkelijk en snel verstelbaar. 


Wat is het voordeel van een bureaustoel ergonomisch?  

Ergonomische modellen zijn de ontwikkelingen van de 'gewone' bureaustoelen. Duidelijk is geworden dat ergonomische bureaustoelen ontworpen worden op basis van het menselijk lichaam. Dit breng meerdere voordelen met zich mee die hieronder besproken worden: 


 1. Op lichaam af te stellen: De instellingen van de stoel zijn af te stellen op jouw lichaam. Bij het ontwerp van een ergonomische bureaustoel is goed nagedacht over de verschillende lichaamstypes. Iedere lichaam heeft een andere zithouding en ondersteuning nodig. Dit is mogelijk bij een ergonomische bureaustoel.
 2. Bewegingsvrijheid: Bij de meeste modellen is het mogelijk om te kantelen, waardoor je meer bewegingsvrijheid heb. Je kan af en toe eens wiebelen of naar achter leunen. Meer bewegingsvrijheid betekend meer ontspanning en rust. 
 3. Productiviteit: Uit onderzoek is gebleken dat een ergonomische bureaustoel leidt tot meer productiviteit. Dit wordt onder andere verhoogt door de rust in je hoofd die je krijgt. 
 4. Minder stress: Meer rust betekend minder stress. Hierdoor gaat automatisch de productiviteit omhoog en zit je beter in je vel. Stress is een van de grootste redenen waarom jij niet goed functioneert. 
 5. Beschikbaar voor ieder budget: Er zijn goedkope ergonomische bureaustoelen, maar ook duurdere modellen. Hoeveel jij bereid bent om uit te geven aan een goede bureaustoel is dus naar eigen keuze. Welke soorten ergonomische bureaustoelen zijn er? 

Er zijn meerdere soorten ergonomische bureaustoelen. Het is belangrijk dat je het onderscheid weet voordat je overgaat tot een koop. Hieronder worden de meest gebruikte en populaire soorten ergonomische bureaustoelen benoemd: 

 • Ergonomische gaming stoelen
 • Vergader ergonomische stoelen
 • Ergonomische directie stoelen
 • Ergonomische balance stoelen

Dit zijn zoals gezegd de meest gekochte soorten ergonomische bureaustoelen. Bedenk goed voor jezelf welke soort bureaustoel jij nodig denkt te hebben. Kijk ook altijd goed in de productomschrijving voor welke doelgroep de stoel het meest geschikt is. Zo zal je nooit de verkeerde keuze maken. Over welke eigenschappen moet een goede bureaustoel voldoen? 

Specifieke kenmerken onderscheiden een specifiek product van een ander. Dit worden ook wel de extra functionaliteiten genoemd. Er zijn ook functionaliteiten waar het product over moet beschikken waardoor het als kwalitatief goed product wordt beoordeeld. De eigenschappen waar een goede ergonomische bureaustoel over moet beschikken zijn de volgende: 

 • Verstelbare zithoogte: De ergonomische stoel moet in de hoogte verstelbaar zijn. Zo kan de persoon die op de stoel moet zitten zelf bepalen of die liever hoog zit of wat lager. 
 • Rugleuning verstelbaar: Ook zijn de modellen meestal verstelbaar in de rugleuning. Sommigen hebben liever een bolle rugleuning, anderen geven de voorkeuren aan een holle rugleuning. 
 • Verstelbare armleuning: De armleuning aan beide zijkanten moeten verstelbaar zijn. Zowel in de hoogte als van voren naar achter is een bijkomend voordeel. 
 • Ventilatiesysteem: Een goede luchtstroom krijg je door een goede ventilatie. Bij een mesh ergonomische bureaustoel zit een ventilatiesysteem die ervoor zorgt dat jij niet gaat zweten. 
 • S of W ontwerp: De meeste ergonomische bureaustoelen zijn ontworpen uit een S of W ontwerp. Dit is de vorm van de bureaustoel die is afgemeten op een lichaamstype. Een S of W ontwerp is een goed beoordeeld ontwerp voor vrijwel iedere lichaamstype.

Veelgestelde vragen over ergonomische bureaustoelen

Wat is de gemiddelde prijs van een ergonomische bureaustoel?

De gemiddelde prijs van een goede ergonomische bureaustoel is €300,-

Wat is de beste ergonomische bureaustoel voor een goedkope prijs?

De beste ergonomische bureaustoel voor een schappelijke prijs is de bens 803 bsc 3 ergonomische bureaustoel