Beste Backpack voor een Goedkope Prijs (2024)

Sta je op het punt om te beginnen aan een onvergetelijke reis, dan is het kopen van een backpack hoge prioriteit. En daarnaast hoeft het ook helemaal niet duur te zijn. Er zijn genoeg backpacks met goede reviews en een goede prijs. Bekijk hier de 5 beste backpacks voor de beste prijs.  

1. NOMAD® Topaz

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

Voor een licht-gewicht backpack van de hoogste kwaliteit ben je aan het goede adres bij de Nomad Topaz. Deze blauw kleurige backpack is verkrijgbaar in verschillende inhoud eenheden, variërend tussen 20 en 60 liter. Ook krijg je bij de aankoop van de NOMAD Topaz een regenhoes meegeleverd, zodat je ook tijdens barre weersomstandigheden je spullen goed beschermd tegen bijvoorbeeld regenbuien en vocht uit de wolken.


Het ontwerp van de NOMAD Topaz is meer dan geschikt voor alleen wandelingen. Grote afstanden afleggen is praktisch door de vele opbergvakken en het lichte gewicht. Je zal geen fysieke problemen ondervinden en amper doorhebben dat je de backpack op je rug meedraagt. Het rugsysteem is verstelbaar en verdeeld het gewicht over de hele rug. Daarnaast zorgt het ventilatiesysteem van de rugzak ervoor dat je niet snel zal zweten en er voldoende luchtstroom is tussen de tas en de drager. 


Overige voordelen van de NOMAD Topaz zijn: verstelbare borstbanden en schouderbanden, volledig te openen voorzijde, wandelstok bevestigingssysteem en een aansluiting voor water drinksysteem van wel 3 liter. Voor wandelaars, backpackers en outdoor sporters is deze goedkope backpack dus een echte aanrader met veel pluspunten. 

Voordelen 

 • Wandelstok bevestigingssysteem
 • Heel erg licht in gewicht
 • Varierende inhoud
 • Ventilatiesysteem

Nadelen

 • Geen heupvakje


2. Dutch Mountains®

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

Een andere goedkope backpack die populair is onder backpackers en moderne reizigers is de backpack van Dutch Mountains. Deze rugzak is verkrijgbaar in 20, 30 en 40 liter, waardoor je zelf kan bepalen welke inhoud jij nodig denkt te hebben en daarop je aankoop keuze kan baseren. Eerdere consumenten raden deze rugzak aan als je wilt gaan backpacken, mountainbiken, hiken, skiën of de natuur wilt ontdekken. Genoeg redenen dus om te kiezen voor de Dutch Mountain backpack. 


Deze rugtas van een bekend Nederlands merk biedt alle comfort en ruimte die je verlangt. De schouderbanden en heupbanden zijn verstelbaar en er zit een heerlijke soft-padding in de rug. Hierdoor voelt de rugzak goed aan op de rug en krijg je geen lichamelijke problemen. Ook beschikt de Dutch Mountain over een Airflow Systeem voor luchtstroom tussen drager en de rugzak. Om het al kloppende verhaal helemaal af te maken wijzen we je erop dat deze backpack beschikt over een speciaal laptopvak, een geïntegreerde regenhoes en hydratie-opening. 


Verzekerd zijn van een betrouwbare backpack van een toonaangevend Nederlands merk die zijn sporen heeft verdiend in het verleden? Dan is deze enorm goedkope backpack van Dutch Mountain een hele goede optie.

Voordelen 

 • Verstelbare schouder-en heupbanden
 • Verkrijgbaar in 20, 30 en 40 liter
 • Betrouwbaar merk
 • Airflow Systeem

Nadelen

 • Redelijk zware tas


3. NOMAD® Batura

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

Ben je al langer opzoek naar een goede backpack en heb je verschillende webshops/winkels bezocht, dan ben je vast de NOMAD Batura al een keer tegengekomen. En dit is niet voor niets, deze backpack is namelijk een van de beste backpacks voor reizigers die voor langere tijd willen rondtrekken en veel spullen mee willen nemen. Ook heeft de NOMAD Batura veel grote opbergvakken, zodat al je spullen gescheiden kunnen blijven. 


Niet alleen is deze grote rugtas te koop in zwarte kleur. Je kan er ook voor kiezen om de backpack te kopen in rode, blauwe of grijze kleur met een volume van 55 of 70 liter. Om deze keuzes te maken klik je op de button "Bekijk Goedkoopste Prijs". De rugzak is ontworpen voor zowel mannen als vrouwen en heeft een afmeting van 70 centimeter in de hoogte en 36 centimeter in de breedte. 


Het rugsysteem van de NOMAD Batura is aanpasbaar, de voorzijde is volledig te openen en ritsen zijn afsluitbaar. Dit zijn enkele pluspunten die deze backpack kent en waar dragers veel baat bij hebben. Alle banden zijn verstelbaar en het kliksysteem zorgt ervoor dat al je spullen veilig opgeborgen kunnen worden. 

Voordelen 

 • Grote rugzak met veel inhoud
 • Veilig klik-sluitssysteem
 • Meerdere kleuren beschikbaar
 • Verstelbare banden en erg comfortabel

Nadelen

 • Geen zijzakken en kleine opbergvakjes.


4. Beefree Backpack


Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

Deze backpack van BeeFree is een grote rugzak met een hoog volume van 80 liter. De afmetingen zijn 75 centimeter in de hoogte en 37 centimeter in de breedte. Ondanks het hoge volume en de grote afmetingen is de BeeFree backpack niet zwaar om mee te dragen op de rug. Het ontwerp is gericht op zowel mannen als vrouwen en de rugtas is voornamelijk geschikt om grote afstanden mee af te leggen. Denk hierbij aan kampeerders, lange afstand reizigers en outdoor sporters. 


Topklasse is het juiste woord als je deze backpack in 1 woord moet omschrijven. Het kent een verstelbaar rugsysteem die exact ingesteld kan worden voor zowel korte als lange mensen. De schouder-en heupbanden zijn op dezelfde manier verstelbaar en brengen jou het optimale comfort. De kwaliteit is hoog en dat komt voornamelijk door het duurzame materiaal waarmee de rugzak ontworpen is. Door dit materiaal is de rugtas ontworpen met liefde voor de natuur en om het gemakt te verbeteren voor de drager.


Verder heeft de BeeFree backpack ruime opbergvakken om al je spullen gescheiden te verdelen. Er is zelfs een combi-vak aan de onderkant die je kan scheiden van het hoofdvak. Hier kan je bijvoorbeeld je schoenen of natte spullen in bewaren. Ook heeft de Beefree backpack compressiebanden om een tent, matje of slaapzak aan vast te klemmen. Een ideale backpack dus die erg goedkoop is.

Voordelen 

 • Ruime opbergvakken inclusief combi-vak
 • Verstelbaar rugsysteem, schouderbanden en heupbanden
 • Hoog volume en grote afmetingen 
 • Duurzaam en stevig materiaal 

Nadelen

 • Geen bijzondere nadelen te benoemen door eerdere consumenten


5. Miltec Backpack US Assault Molle Large

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

Als laatste lichten we een ander soort backpack uit. Niet de casual backpack misschien die je voor ogen hebt, maar wel een die vaak gekocht word en waar de reacties veelal positief over zijn. De Miltec Backpack US Assault Molle Large is een kleinere backpack met een compactere vorm die een inhoud kent van 36 liter en afmetingen van 51 centimeter in de hoogte en 29 centimeter in de breedte. De rugzak kan gedragen worden door zowel mannen als vrouwen. Het is namelijk unisex ontworpen. 


Ook over het comfort van de Miltec Backpack is goed nagedacht. Zo zijn de schouderbanden ergonomisch en verstelbaar en zijn er meerdere bindmogelijkheden voor extra tasjes en spullen. Ook de heupbanden zijn verstelbaar en deze hebben daarnaast een snelsluiting. Alle vakken hebben een veilige sluiting en de tas beschikt over compressiebanden. Hierdoor is de Miltec backpack een betrouwbare/veilige rugzak te noemen met extra functionaliteiten.

Voordelen 

 • Veel extra functionaliteiten
 • Stoere uitstraling
 • Unisex ontworpen

Nadelen

 • Niet geschikt voor lange rondreizen
 • In 1 inhoud te verkrijgenGemiddelde prijs van een Backpack

Om de gemiddelde prijs te bepalen van een backpack is grondig onderzoek gedaan. In dit onderzoek zijn alleen de rugzakken meegenomen die betrouwbaar en van hoge kwaliteit zijn. Om tot een goede prijsschatting te komen hebben wij meerdere aanbieders vergeleken op de prijzen en kwaliteiten.  

Hieruit is gebleken dat een betrouwbare en van hoge kwaliteit backpack gemiddeld €125,- kost. 

Wij hebben voor jou de rugzakken uitgekozen onder de gemiddelde aankoopprijs, maar wel voor gegarandeerd de meeste betrouwbaarheid. 


Wat is een backpack precies? 

De definitie van een backpacker is een persoon die met een grote rugzak op zijn rug reist. Dit zijn vaak jongeren die de wereld willen ontdekken en naar alle uithoeken van de planeet trekken. Een backpack is dus eigenlijk een grote rugzak die reizigers op hun rug doen, waarin alle spullen zitten die nodig zijn om mee te nemen op reis. Dit kan varieren van kleding tot zwemspullen en van toilet accessoires tot medicatie benodigdheden. 


Hoe kies ik de juiste backpack?

Om er zeker van te zijn dat je de goede backpack koopt is hieronder een video te zien waarin alle benodigde informatie naar voren wordt gebracht. Na het zien van deze video ben je klaar voor je reis en kan koop jij je 'beste reismaatje'.


Grote rugzak kopen - Waar moet ik op letten? 

Bij het kopen van een goedkope backpack zijn een aantal belangrijke voorwaardes waar jij rekening mee moet houden. Het is namelijk een aankoop die tijdens het reizen al je belangrijke spullen bewaard. Daarom moet je niet laconiek overgaan tot koop, maar dusdanig onderzoek doen naar de eigenschappen van de backpack en of deze overeen komen met jouw wensen. Om jou te helpen bij dit onderzoek lichten wij de belangrijkste punten waar je op moet letten bij het kopen van een backpack voor jou uit:


Gewicht

Een reiziger die een backpack koopt gaat deze regelmatig op zijn of haar rug dragen. Dit betekent dat het gewicht van al jouw spullen verdeeld wordt over je lichaam. Om dit gewicht te verlagen en minder lichamelijke problemen te ondervinden is het noodzakelijk om een backpack te kopen die licht is in gewicht. Ook belangrijk om naar te kijken is het feit of het gewicht verdeeld wordt over je het lichaam. Valt alle druk op bijvoorbeeld de schouders, dan zal je ongetwijfeld fysieke mankementen ervaren.

Afmetingen

Bedenk van tevoren wat voor type reiziger je bent. Neem je veel spullen mee en ga je grote afstanden afleggen met de backpack op je rug, dan is het aan te raden om een grote rugzak te kopen. Settel je meer in accommodaties als hostels, hotels en appartementen, dan kan je een kleinere rugzak kopen, want je hoeft minder spullen mee te dragen. Een middel-grote backpack met een afmeting van bijvoorbeeld 60 centimeter in de hoogte en 30 centimeter in de breedte is voor iedere type reiziger een goede afmeting.

Volume

Het volume van de backpack hangt eigenlijk een beetje samen met de afmetingen en het gewicht. Meestal een grotere rugzak met een hoger gewicht bevat ook een hoger volume. Lange afstand reizigers die veel rondtrekken raden we aan om een backpack te kopen met een inhoud van meer dan 60 liter. Ben je meer een reiziger die van accommodatie naar accommodatie reist en niet altijd de backpack mee neemt, dan raden we aan om een rugtas te kopen van 40 tot en met 60 liter. 

Verstelbare schouderbanden

Een goed draagcomfort is een van de belangrijkste punten bij het constant dragen van een backpack. Het zorgt ervoor dat jij gemakkelijk de backpack kan blijven dragen. Een van de punten die bijdraagt aan een goed draagcomfort zijn verstelbare schouderbanden. Je moet ze kunnen afstellen op je lichaamslengte, zodat je de rugzak kan dragen zoals je dat zelf wenst. Zijn de schouderbanden gewatteerd, dan zullen ze niet snijden in je schouders. Ook dit is een groot voordeel!

Verstelbaar rugpaneel

Een ander punt dat een goed draagcomfort stimuleert is een verstelbaar en stevig rugpaneel. Doormiddel van een rugpaneel wordt het gewicht verdeeld over je hele lichaam. Hierdoor voelt de rugtas met al je spullen erin niet zo zwaar aan en kan je voor langere tijd de backpack op je rug houden. Kan je dit verstellen naar eigen lichaamslengte en wensen, dan is dit een groot pluspunt.

Ventilatiesysteem

Een goed geventileerde backpack zorgt ervoor dat je een luchtige rug kan behouden. Hierdoor zal je minder zweten en vermoeid raken. Dit komt doordat er constante luchtstroom plaatsvind tussen de drager en de rugzak. Een ventilatiesysteem is meestal te herkennen aan de kleine rondjes bij het rugpaneel en de schouderbanden. Dit zijn dan ook de plekken waar je het snelste zal zweten als er geen ventilatiesysteem is in de backpack. 

Veelgestelde vragen over Backpacks

Wat is de gemiddelde prijs van een backpack?

De gemiddelde prijs van een backpack ligt rond de €125,-.

Wat is de beste backpack voor een goedkope prijs?

De beste backpack voor een goedkope prijs is de NOMAD® Topaz.