Beste Padel Racket voor een Goedkope Prijs (2024)

Het beste padel racket kopen voor de goedkoopste prijs? Dat kan bij bestevoordeel.nl. Er zijn veel goedkope padel rackets met goede reviews en een uitstekende prijs. Bekijk hier de 5 beste padel rackets voor een goedkope prijs. 


1. Adidas Padel Racket - Drive Light 3.1

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

Het beste padel racket die je voor een goedkope prijs kan kopen is de Adidas Drive Light 3.1. Dit racket is perfect om te gebruiken als beginner of ervaren speler. Je zal merken dat je met grote sprongen vooruit gaat door de Adidas Drive Light 3.1. Het slagoppervlak is relatief groot, waardoor je op meerdere plekken de bal goed kan raken. Dankzij de ronde vorm kan je ook nog eens goed richten en scoor jij de mooiste punten. 


Het EVA soft-performance rubber van de Adidas Drive Light 3.1 heeft een lage dichtheid, waardoor je met weinig inspanning de bal erg hard kan raken. De totale afmetingen van dit racket zijn 47 x 27 centimeter met een gewicht van 350 gram. Dit zijn mooie verhoudingen voor een goed werkend padel racket.


De vastigheid wordt verzekerd door het fiberglass materiaal waarvan zowel het frame als het blad ontworpen is. De Adidas Drive is een stevig racket die goed in de hand past. Niet voor niets zijn eerdere consumenten zo positief over de Adidas Drive Light 3.1. Het is met zekerheid een van de beste goedkope padel rackets op de markt.

Voordelen 

 • Stevig fiberglass materiaal
 • Goede afmetingen en licht in gewicht
 • EVA soft-performance rubber
 • Ronde vorm, goed om te richten

Nadelen

 • Niet een groot nadeel te benoemen. 


2. Head Padel Racket - Evo Sanyo

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

Een ander goed padel racket om eens lekker een balletje te slaan is de Head Evo Sanyo. Met een cool design en de uitgebreide eigenschappen is dit racket uitstekend om je kwaliteiten te verbeteren. De vorm van het racket wordt ook wel de oversize traanvorm genoemd. Hierdoor is het een allround racket met een combinatie tussen power en controle. 


Het materiaal waarvan het racket is ontworpen is carbon (frame) en glasvezel (het blad). Verder is de kern van polyetheen, waardoor je minder trillingen aanvoelt. Trillingen kunnen ervoor zorgen dat je de controle over je slag verliest. Je denkt dat je harder of zachter moet slaan dan daadwerkelijk nodig is. Daarom is een kern van polyetheen een groot voordeel voor iedere padel speler. 


De totale afmeting van de Head Evo Sanyo is 47 x 27 centimeter met een gewicht van 365 gram. Het racket is geschikt voor beginners, maar ook voor ervaren padellers. Met de stevige grip en de makkelijke slag van het racket zal je constante verbetering merken in je eigen padel kwaliteiten. De Head Evo Sanyo is jouw beste vriend op de padelbaan. 

Voordelen 

 • Ontworpen uit stevig materiaal
 • Geen trillingen
 • Modern en stoer design
 • Compact en licht in gewicht

Nadelen

 • Er wordt geen hoes meegeleverd bij de aankoop van het racket


3. Babolat Padel Racket - Reveal

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

Een zeer betrouwbaar racket is de Reveal van Babalot. Babalot is een zeer betrouwbaar merk waar menig tennisser, squasher of padeller gebruik van maakt. In de markt is dit een van de grootste merken, waardoor je ervan uit kan gaan dat de padel rackets geschikt zijn om mee te padellen. Zowel beginners als ervaren spelers (volwassenen) kunnen hun kwaliteiten ontwikkelen met de Babalot Reveal. De totale afmetingen van het racket zijn 47 x 27 centimeter met een gewicht van 345 gram. 


Het blad van het racket heeft een oversized ronde vorm. Hiermee heb je een groot oppervlak om de bal te slaan naar de overkant. De meeste rackets hebben een ronde vorm en dat is een groot voordeel bij padellen. Doordat padel binnen is kan je de Babalot Reveal ieder seizoen gebruiken zonder hinder van het weer te hebben. 


De materialen waarvan dit padel racket is ontworpen is glasvezel. Glasvezel is sterk materiaal dat de stevigheid van het racket versterkt en ervoor zorgt dat er geen trillingen plaatsvinden als jij de bal raakt met je racket. De Babalot Reveal is dus een hele goede optie voor iedere volwassen padeller

Voordelen 

 • Compact en licht in gewicht
 • Oversized ronde vorm
 • Ontworpen uit glasvezel
 • Babalot is een betrouwbaar merk

Nadelen

 • Ontworpen voor volwassenen, niet kinderen


4. Reboze Racket

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

Dit racket van Reboze is een van de beste padel rackets op de markt. Dit blijkt uit eerdere beoordelingen door professionals. Pas in 2021 heeft Reboze zijn intrede gemaakt in Nederland en België en sindsdien is het merk niet meer weg te denken in de wereld van padellen. Waar het merk zich voornamelijk op focust is het creëren van een technisch top racket voor een betaalbare prijs, en dit is precies waarom het Reboze racket niet mag ontbreken in onze lijst. 


Door de extra rough surface kan je meer snelheid en spin aan je padelbal geven. Het EVA-rubber in de kern zorgt voor optimale controle en rake slagen. Zoals je hier al uit kan ophalen bevat de Reboze een aantal ontwikkelde competenties waar iedere speler zijn voordeel uit kan halen. Het racket is geschikt voor startende en ervaren padel spelers. 


Met een gewicht van 360 gram en een totale afmeting van 46 x 26 centimeter heeft de Reboze ideale verhoudingen. Daarnaast wordt er bij de aankoop van het product ook nog eens een hoes meegeleverd, zodat jij je racket altijd veilig kan opbergen. 

Voordelen 

 • EVA-rubber in de kern
 • Extra rough surface 
 • Voor startende en ervaren spelers
 • Hoes wordt meegeleverd bij aankoop

Nadelen

 • Dit model van Reboze is in 1 kleur beschikbaar 


5. MOLIO - Padel racket

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

Als laatste, maar zeker niet als minste brengen we het padel racket van MOLIO naar voren. Het is het perfecte racket voor beginners om de slag beter onder de knie te krijgen en meer controle te hebben over de bal. Dit zwart-oranje racket is full carbon en gaat jou een aantal prachtige overwinningen opleveren. 


Ook het MONIO racket beschikt over EVA-rubber in de kern voor optimale controle en mooie slagen. De materialen die gebruikt zijn voor het ontwerp zijn carbon en Fiberglass. Dit zijn 2 materialen die de stevigheid ondersteunen en verzekeren dat je een goed racket hebt gekocht. 


Verdere voordelen van dit MOLIO racket zijn: het flash-model is licht en wendbaar, flexibel en resistent frame en het racket is duurzaam ontworpen. Het product wordt geleverd inclusief een hoes. Maak je op voor spectaculaire overwinningen met het padel racket van MOLIO.

Voordelen 

 • EVA-rubber
 • Full carbon racket
 • Licht en wendbaar
 • Hoes wordt meegeleverd bij het racket

Nadelen

 • Niet geschikt voor ervaren padel spelersGemiddelde prijs van een Padel Racket

Om de gemiddelde prijs te bepalen van een padel racket is grondig onderzoek gedaan. In dit onderzoek zijn alleen de rackets meegenomen die betrouwbaar en van hoge kwaliteit zijn. Om tot een goede prijsschatting te komen hebben wij meerdere aanbieders vergeleken op de prijzen en kwaliteiten.  

Hieruit is gebleken dat een betrouwbare en van hoge kwaliteit padel racket gemiddeld €75,- kost. 

Wij hebben voor jou de rackets uitgekozen onder de gemiddelde aankoopprijs, maar wel voor gegarandeerd de beste kwaliteit. 


Wat is padel en hoe is het ontstaan? 

Padel is een racket-en balsport dat gespeeld wordt in een gesloten kooi of veld. Het is een mix van tennis, squash en beachball en wordt voornamelijk gespeeld door 4 personen. Het speelveld is zo een 25% kleiner dan een tennisveld, waardoor je constant in beweging blijft. Bij padel is er geen tijd om te rusten, het spel blijft heen-en weer gaan en je mag geen concentratie verliezen. 


Padel is ontstaan in 1969 in de Mexicaanse plaats Acapulco. De bedenker van het spel was Enrique Corcuera, een rijke zakenman. Hij bedacht padel omdat zijn tuin niet groot genoeg was om een tennisveld te laten plaatsen. Hij koos voor een soortgelijk spel, maar dan een kleinere variant. Tegenwoordig wordt padel over de hele wereld gespeeld en is het een van de grootste sporten in ontwikkeling.

Padel veld


Hoe werkt een potje padel precies?

Zoals gezegd is padel een mix tussen tennis en squash. Het spel wordt gespeeld 2 tegen 2, dus in totaal nemen 4 personen deel aan de game. Padellen wordt gedaan in een kooi met glazen wanden die je ook mag gebruiken. Net als bij tennis mag de bal 1 keer de grond aanraken voordat die terug moet naar de overkant van het net. Net zoals bij squash kan je de bal direct erover heen slaan, maar ook via de wanden. Door het gebruik van de wanden kan je de meest onmogelijke ballen toch terugslaan. 

Padel is dus een erg explosieve sport waarbij je altijd geconcentreerd moet zijn. Tactiek is nog belangrijker dan bij tennis of squash en er wordt veel gevraagd van je snelheid en uithoudingsvermogen. De spelregels en puntentelling is hetzelfde als bij tennis. Wel is het racket bij padel een stuk kleiner en heeft het een iets andere vorm. 

Hieronder is een video gepubliceerd met daarin meer uitleg over de padel spelregels:


Padel racket kopen: waar moet ik op letten?

Voor een leuk potje padel heb je een goed racket nodig. Om er zeker van te zijn dat je een goed padel racket gebruikt zijn er een aantal punten waar het racket aan moet voldoen. Tuurlijk heeft iedereen zijn eigen voorkeuren, maar er zijn basiskenmerken waar ieder goed racket aan moet voldoen. Hieronder worden belangrijke punten genoemd waar een goed padel racket over beschikt:


Bladvorm

De vorm van het blad is een punt dat erg belangrijk is. Er zijn 3 mogelijke vormen: druppel, rond en diamant. Een druppel vorm is de meest populaire vorm en is geschikt voor een brede groep spelers. De ronde vorm is ideaal voor beginners die zich willen ontwikkelen. De diamant vorm is geschikt voor professionals en gevorderden. Lees altijd specifieke informatie over de vorm van het blad voordat je overgaat tot koop. 

Gewicht

Een padel racket moet licht in gewicht zijn. Als je een zwaar racket hebt kunnen je handen na verloop van tijd gaan verzuren, waardoor je je kwaliteiten niet optimaal meer kan benutten. Een licht padel racket voelt lekker in de hand en slaat makkelijker door. Het optimale gewicht voor een padel speler (mannen en vrouwen) ligt tussen de 350 en 400 gram. Wij raden aan om als vrouw een 350 gram racket te kopen en als man rond de 400. Uiteindelijk bepaal je zelf welke zwaarte jou voorkeur kent. 

Materiaal

Een goed racket is ontworpen uit sterk materiaal. Het materiaal is een van de belangrijkste punten waar je op moet letten bij het kopen van een nieuw padel racket. Een racket bestaat uit 2 hoofddelen: het blad en het frame. Deze hoofddelen worden gemaakt van glasvezel, EVA of Fiberglass. Van deze drie materiaalsoorten is EVA het sterkste en brengt je de meeste controle.

Technologie 

De beste padel rackets zijn voorzien van de nieuwste technologie. Dit is geen vereiste, maar het is wel een behoorlijk groot verschil met de oudere rackets. Enkele technologische verbeteringen van hedendaagse rackets zijn het EVA-rubber in de kern om meer controle te krijgen, en de soft rough surface waardoor je een stuk minder tot geen trillingen meer voelt nadat je de bal hebt geslagen.

Grip

In tegenstelling tot bij tennis heb je maar 1 gripmaat bij padel. Is het grip te dun, dan zal je meerdere overgrips moeten draaien. Wees er wel bewust van dat een goede grip je enorm helpt bij je standvastigheid en slagen. Meet goed de verhouding tussen je hand en het racket en doe zoveel overgrip om het racket als nodig is. De grip zorgt er daarnaast ook voor dat zweet wordt opgenomen en dat je hand niet wegglijd van het racket.

Veelgestelde vragen over een racket om te padellen

Wat is de gemiddelde prijs van een padel racket?

De gemiddelde prijs van een padel racket ligt rond de €75,-.

Wat is het beste padel racket voor een goedkope prijs?

Het beste padel racket voor een goedkope prijs is de Adidas padel racket - Drive Light 3.1