Beste Babyslaapzak voor een Goedkope Prijs (2024)

Verzekerd zijn van de beste babyslaapzak voor jouw kindje en dat ook nog eens voor de goedkoopste prijs? Bestevoordeel.nl heeft de beste slaapzakken voor baby's uitgekozen, die goed beoordeeld zijn door eerdere consumenten. Er zijn veel goedkope babyslaapzakken die over goede reviews beschikken en waar de kwaliteit hoog van is. Bekijk hieronder de 5 beste babyslaapzakken voor een goedkope prijs. 


1. MINIIYOU Teddy Babyslaapzak

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Zachtheid

De beste babyslaapzak voor een goedkope prijs is die van MINIIYOU Teddy. Deze super schattige slaapzak is geschikt voor pas geboren baby's tussen de 0 en 1,5 maand oud. Niet alleen ziet jouw baby er onwijs schattig uit en zou je het liefst de hele dag willen knuffelen met je kind, terwijl die in zijn babyslaapzak gewikkeld. Ook is de MINIIYOU Teddy slaapzak onwijs veilig en zal je baby goed slapen, en dat is natuurlijk de belangrijkste eigenschap waar een goede babyslaapzak aan moet voldoen. 

De mini beentjes kunnen vrij bewegen en de armen kan je zowel in de slaapzak als buiten de slaapzak plaatsen. Verder is de zak erg luchtig, waardoor er constante lucht blijft stromen en je baby het niet warm zal krijgen. De afmetingen van deze goedkope baby slaapzak is 56 centimeter in de lengte x 23 centimeter in de breedte en de MINIIYOU babyslaapzak is geschikt voor zowel jongens als meisjes. 

Voordelen 

 • Enorm schattig
 • Veilig
 • Luchtig
 • Beweging vrij 

Nadelen

 • Geschikt voor baby's tot en met 1,5 jaar oud, daarna groeit de baby uit de slaapzak


2. Jollein Slaapzak

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Zachtheid

De goedkope babyslaapzak van Jollein is een uitstekende optie voor baby's van 6 maanden tot en met 2 jaar. Het stoere print design en de vele functionele eigenschappen maken de Jollein slaapzak een van de meest populaire op de markt. Het grote voordeel is dat de zak verkrijgbaar is in verschillende lengtes. Zo kan je het product bestellen in 70 centimeter, 90 centimeter en 110 centimeter. De slaapzak is voor de volle 100% ontworpen van katoen met polyester vulling. Hierdoor is stevigheid en veiligheid verzekerd.

Een ander voordeel van de Jollein slaapzak zijn de afritsbare mouwen. Jij kan zelf bepalen of je baby baat heeft bij korte of lange mouwen en dit op ieder moment verwisselen. Door deze functionaliteit is de slaapzak geschikt voor alle seizoenen. Draag de TOG-Waarde 3.0 tijdens de winterdagen en haal de mouwen eraf tijdens de zomerdagen, waardoor de TOG-Waarde 2.0 is.

Deze babyslaapzak is uitstekend te wassen op maximaal 40 graden. Wel willen we je waarschuwen om de zak niet in de droger te stoppen, hier kan het product namelijk niet tegen. 

Voordelen 

 • Meerdere TOG-Waardes
 • Beschikbaar in meerdere lengtes
 • Afritsbare mouwen
 • Stoer design

Nadelen

 • Niet voor pasgeboren baby's geschikt
 • Kan niet in de droger


3. Love To Dream™ inbakerslaapzak

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Zachtheid

Het ziet er op het eerste oog misschien niet als de meest ideale baby slaapzak uit, maar de Love To Dream inbakerslaapzak is wel degelijk een babyslaap van de hoogste kwaliteit. Het staat bekend als de unieke oplossing voor onrustige baby's. Het Swaddle Up systeem waarover deze inbakerslaapzak beschikt heeft een perfecte werking op huilende baby's en op baby's die slecht slapen (bijvoorbeeld niet in slaap kunnen komen of vroeg wakker worden). Veel consumenten zijn je voorgegaan met de aankoop van de Love To Dream inbakerslaapzak en vrijwel iedereen is positief over het effect van de slaapzak. 

Het voordeel bij deze inbakerslaapzak is dat de baby ten alle tijden bij zijn eigen handjes kan, waardoor hij/zij zelfstandig in slaap kan komen. Deze slaapzak is geschikt voor pasgeboren baby's tot baby's van 2 maanden oud. Het heeft een 2-way ritssluiting, is makkelijk te dragen tijdens alle 4 de seizoenen en kan eenvoudig gewassen en in de droger gestopt worden. 

Voordelen 

 • Swaddle Up systeem
 • Brengt jouw baby sneller in slaap
 • Vrijheid bij de handen
 • 2-way ritssluiting

Nadelen

 • Is alleen geschikt voor baby's tot en met zo een 2 maanden oud


4. BEMINI slaapzak winter MAGIC BAG®

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Zachtheid

Voor baby's tussen de 0 en 3 maanden oud is de winter slaapzak BEMINI MAGIC BAG een hele goede keuze. Deze gewatteerde zak is enorm zacht en geeft erg veel warmte af, waardoor je baby het nooit koud zal krijgen tijdens de winter. Normaal gesproken kan een winterbaby erg last krijgen van de kou in de eerste maanden, maar het gebruik van de BEMINI MAGIC BAG neemt al deze zorgen weg. De slaapzak is te verkrijgen in verschillende maten, namelijk 60, 70, 80 en 100 centimeter. De Magic Bag is speciaal ontworpen om de baby zoveel mogelijk veiligheid, comfort en bewegingsvrijheid te bieden. 


Enkele bijzondere eigenschappen van deze slaapzak zijn de wantjes in de mouwen die de handjes warm houden, de rits met dubbele trekker zodat je aan beide kanten de slaapzak kan openen en veiligheidsgordel die erg gemakkelijk aan te brengen is door de verschillende openingen. Zowel de binnenkant als de buitenkant van de zak is voor 100% ontworpen van katoen. De binnenvoering is voor 100% ontworpen van polyester. 

Voordelen 

 • Verkrijgbaar in verschillende maten
 • Een winter baby slaapzak
 • Veilig en comfortabel
 • Aan beide kanten te openen

Nadelen

 • Te warm voor in de lente en de zomer


5. Ergobaby Slaapzak Classic Silver Moons

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Zachtheid

Als laatste in dit rijtje, maar zeker niet de minste, lichten we de Ergobaby Slaapzak Classic Silver Moons uit. Dit is een extreem goedkope babyslaapzak die geschikt is voor baby's tussen de 0 en 6 maanden oud. Het is niet een typische babyslaap aangezien het ook gebruikt kan worden als kruipzak. Aan de onderkant bij de voetjes zitten namelijk openingen, zodat je baby ook kan staan en kan kruipen/lopen. Het wordt dan ook meer gezien als multifunctionele zak geschikt voor baby's en peuters. 


Het is geen zak die ontworpen is van warme stof. Hierdoor is de zak vooral geschikt tijdens de lente en zomerdagen. Enkele kenmerken van de Classic Silver Moons zijn: een dubbele ritssluiting, ergonomisch design en het feit dat de zak meegroeit met je baby dankzij de drukknopjes op de schouders. De zak is voor 100% ontworpen van zacht katoen en kan gemakkelijk gewassen worden indien dat nodig is. 

Voordelen 

 • Voor baby's tot en met 6 maanden
 • Ergonomisch
 • Groeit mee met de baby door drukknopjes

Nadelen

 • Alleen draagbaar tijdens de lente en de zomerGemiddelde prijs van een Babyslaapzak

Om de gemiddelde prijs te bepalen van een babyslaapzak is grondig onderzoek gedaan. In dit onderzoek zijn alleen de slaapzakken meegenomen die betrouwbaar en van hoge kwaliteit zijn. Om tot een goede prijsschatting te komen hebben wij meerdere aanbieders vergeleken op de prijzen en kwaliteiten.  

Hieruit is gebleken dat een betrouwbare en van hoge kwaliteit slaapzak voor een baby gemiddeld €32,- kost. 

Wij hebben voor jou de slaapzakken uitgekozen onder de gemiddelde aankoopprijs, maar wel voor gegarandeerd de beste kwaliteit. 


Wat is een slaapzak voor een baby precies? 

Een slaapzak voor baby's valt onder de categorie kinderartikelen en wordt vaak gebruikt om een baby comfort te bieden tijdens het rusten of slapen. Over het algemeen heeft een goede babyslaapzak armsgaten of mouwen en sluit het lijf van de baby af. Hierdoor heeft de baby zowel voldoende warmte als bewegingsvrijheid bij de armen. Je kindje zal hierdoor niet gaan draaien, waardoor hij of zij uiteindelijk eerder in slaap valt. 


De onderkant van een babyslaapzak is wijd en gesloten. De baby heeft zo genoeg ruimte om lekker met zijn beentjes te trappelen zonder dat er kou naar binnen stijgt. Een slaapzak voor een baby is een comfortabele en veilige manier om jouw baby de optimale nachtrust te geven.


Welke soorten babyslaapzakken zijn er?

Er zijn tal van goedkope babyslaapzakken en deze hebben allemaal verschillende eigenschappen waarmee ze zich onderscheiden van andere. Om je een beter beeld te geven van de verschillen benoemen we de meest populaire en gekochte soorten baby slaapzakken. Hierna weet je precies de verschillen tussen de soorten en kan je een keuze maken welke het meest geschikt is:


Inbakerslaapzak

Hierboven hebben we al een inbakerslaapzak uitgelicht en van informatie voorzien, maar wat houdt een inbakerslaapzak nou precies in? Bij een inbakerslaapzak is de onderkant een gewone slaapzak, alleen zijn er geen armsgaten. Hierdoor blijft je baby rustig slapen zonder dat hij of zij gaat slaan met zijn of haar handen. Deze soort slaapzakken zijn geschikt voor baby's tot ongeveer 4 maanden oud, daarna zou je over moeten gaan tot een andere. 

Zomerslaapzak 

Een van de punten dat belangrijk is om rekening mee te houden is het seizoen waarin je baby is geboren. Hier is dan ook de dikte voor de desbetreffende slaapzak op aangepast. Is jouw baby in de zomer geboren, dan zou je kunnen kijken voor een zomerslaapzak. Deze modellen hebben vaak geen of hele korte mouwen en zijn niet gewatteerd. Ook is de TOG-Waarde erg laag bij een zomerslaapzak en is er voldoende luchtstroom voor een goede ademhaling en minder warmte.

Winterslaapzak

Het tegenovergestelde van een zomerslaapzak is dan natuurlijk een winterslaapzak. Deze zijn juist bedoeld voor jonge baby's die geboren zijn in de herfst of wintermaanden. Deze modellen zijn gemaakt van dikker materiaal en bevat een hoge TOG-Waarde, zodat de baby geen kou vat. De slaapzakken beschikken meestal over lange mouwen en veel wol. Hierdoor houdt de baby warmte vast en krijgt hij of zij geen last in een omgeving waar het koud is. 

4 seizoenen slaapzak 

Kies je er liever voor om een slaapzak te kopen die je ieder seizoen kan gebruiken en dus ook voor langere tijd? Dan zou je moeten kijken naar een 4 seizoen slaapzak. Dit zijn slaapzakken voor baby's die geschikt zijn voor de winter, lente, zomer en de herfst. Dit soort babyslaapzakken beschikken over afritsbare mouwen. Tijdens de wintermaanden draagt de baby lange mouwen en tijdens de zomer haal je deze lange mouwen eraf. Ook hebben deze soort slaapzakken 2 lagen: de voering en de gewatteerde buitenlaag.

Slaapzak voor kinderen van 6 maanden tot 2 jaar

Baby's groeien natuurlijk per dag en zeker als ze eenmaal de grens van 6 maanden hebben bereikt is er een groot verschil in lengte in vergelijking met de geboorte. Een slaapzak voor kinderen van 6 maanden tot en met ongeveer 2 jaar is dus een stukje groter dan de typische babyslaapzak. Ook zitten er regelmatig openingen aan de onderkant bij de voetjes, zodat de baby kan leren kruipen of lopen, terwijl die zijn of haar slaapzak draagt. 


Baby slaapzak kopen - waar moet ik op letten? 

Voordat je besluit om zomaar een baby slaapzak te gaan kopen zijn er een aantal punten waar wij je op willen wijzen. Er zijn namelijk een aantal belangrijke aspecten bij het kopen van een baby slaapzak die er uiteindelijk voor zorgt of jij de juiste keuze maakt of niet. Hieronder worden de belangrijkste punten uitgelicht, zodat jij gegarandeerd voor de juiste optie gaat: 

 • Prijs: Zoals duidelijk is geworden hoeft een babyslaapzak helemaal niet veel te kosten. Een goedkope babyslaapzak is vaak van uitstekende kwaliteit en heeft specifieke eigenschappen waardoor jouw baby comfortabel, veilig en met voldoende bewegingsvrijheid kan slapen en uitrusten in de slaapzak. Houd er ook rekening mee dat een baby snel uit zijn slaapzak groeit, waardoor het niet altijd de moeite waard is om voor de duurste optie te gaan.
 • Type: Hierboven zijn verschillende soorten babyslaapzakken benoemd met daarbij informatie waarin ze zich onderscheiden. Aangezien er zoveel verschillende soorten modellen zijn willen we nogmaals benadrukken hoe belangrijk het is dat je je goed inleest tussen de verschillen. Zeker het seizoen waarin de baby is geboren is een belangrijk punt om op te letten bij de aankoop van het type goedkope baby slaapzak. 
 • Lengte: Een babyslaapzak moet overeen komen met de vorm van de baby. Als het te strak zit dan knelt de slaapzak de baby af, maar als het te wijd is dan ontsnapt de warmte sneller. Meet dus van tevoren je baby op en koop een babyslaapzak die over dezelfde afmetingen beschikt. 
 • Sluiting: Een sluiting is een belangrijk punt om rekening mee te houden. Sommige ouders hebben liever een slaapzak met een enkele sluiting en sommige ouders geven de voorkeur aan een dubbele sluiting. Vaak hebben winter slaapzakken een dubbele sluiting en zomer slaapzakken een enkele sluiting.
 • Openingen: Naast sluitingen zijn er natuurlijk ook openingen. Meestal zijn deze openingen bij de de armen in de vorm van lange of korte mouwen. Je kan er ook voor kiezen om een babyzak te kopen zonder armgaten, dit zijn de bekende inbaker slaapzakken. Over het algemeen is er geen opening bij de voetjes, tenzij je een babyzak koopt voor baby's tussen de 6 maanden en 2 jaar. Op deze leeftijd kan je voor een opening bij de voetjes kiezen, aangezien baby's beginnen met kruipen, staan en zelfs lopen. 

Veelgestelde vragen over Babyslaapzakken

Wat is de gemiddelde prijs van een babyslaapzak?

De gemiddelde prijs van een babyslaapzak ligt rond de €32,-.

Wat is de beste babyslaapzak voor een goedkope prijs?

De beste slaapzak voor een baby voor een goedkope prijs is de MINIIYOU Teddy Babyslaapzak