4G Wifi Router Aanbieding

Opzoek naar een Wi-Fi Router 4G van de hoogste kwaliteit voor een voordelige prijs? Bestevoordeel.nl heeft alle aanbiedingen van de meest verkochte merken voor jou uitgelicht. Al deze routers zijn in de aanbieding bij betrouwbare aanbieders, waardoor jij verzekerd bent van een hoge kwaliteit product. Bekijk hieronder alle 4G Wifi Router aanbiedingen:Naam: TP-Link Archer MR400 - 4G Route

Originele Prijs: €116,49

Nieuwe Prijs: €89

Je bespaart: 24%
Naam: TP-Link Archer MR400 - 4G Route

Originele Prijs: €129,99

Nieuwe Prijs: €99,99

Je bespaart: 23%
Naam: TP-LINK M7350 - Mifi router

Originele Prijs: €99,99

Nieuwe Prijs: €74,99

Je bespaart: 25%


Gemiddelde prijs van een 4G Wi-Fi Router

Om de gemiddelde prijs te bepalen van een 4g router is grondig onderzoek gedaan. In dit onderzoek zijn alleen de routers meegenomen die betrouwbaar en van hoge kwaliteit zijn. Om tot een goede prijsschatting te komen hebben wij meerdere aanbieders vergeleken op de prijzen en kwaliteiten.  

Hieruit is gebleken dat een betrouwbare en van hoge kwaliteit 4g wifi router gemiddeld €92,- kost. 

Wij hebben voor jou de beste routers om mee te gamen uitgekozen onder de gemiddelde aankoopprijs, maar wel voor gegarandeerd de beste kwaliteit. Wat is een 4G wifi router precies? 

Het doel van een 4G wifi router is dat je verbinding kan maken met internet via een 3G of 4G netwerk. Om deze verbinding te kunnen maken met het netwerk moet de router beschikken over een sim-, micro-sim of nano-simkaart. Dit is vergelijkbaar bij een telefoon, waar je ook 4G verbinding kan maken met het wifi netwerk. 

4G routers zijn ideale elektronische hulpmiddelen op plekken waar de vaste internetverbinding niet altijd even goed is. Bijvoorbeeld in het openbaar vervoer, hotelkamers of buiten. Via de wifi is het mogelijk om de router te verbinden met meerdere elektronische apparaten.

Er zijn 2 verschillende soorten 4G wifi routers die veel gebruikt worden en beide hun eigen kenmerken hebben: 

  1. Voor een vaste locatie: Deze zijn geschikt op plekken waar de draadloze of bedrade internetverbinding niet heel erg goed werkt. De afmetingen zijn vergelijkbaar met een normale router en naast wifi verbinding kunnen de modellen vaak ook verbinding maken met ethernet kabels en USB poorten.
  2. Voor op reis: Dit zijn meestal de goedkopere 4G routers die voornamelijk gebruikt worden als jij op vakantie bent of op reis. Ze zijn erg compact en over het algemeen erg goedkoop. Het is dan ook alleen mogelijk om verbinding te maken met het wifi netwerk.


Welke soorten routers zijn er?

In dit artikel gaan we dieper in op de 4G wifi routers. Toch willen ook een aantal andere routers uitlichten die veel gebruikt worden om verbinding te maken met het internet. Hieronder worden de meest gebruikte modellen benoemd en ter informatie uitgelicht:

Single-band router

Een single-band router maakt gebruikt (zoals de naam al doet vermoeden) van een enkele wifi-band op de 2,4 GHz-frequentie. Hierdoor zijn ze beperkt in bereik en snelheid. Er zijn namelijk andere routers tegenwoordig die en stuk sneller zijn met een functionelere werking. Deze versies zijn alleen geschikt voor een netwerk met weinig gebruikers. Het voordeel van een single band router is de goedkope prijs. Door de lage prijs zijn de single band routers voor vrijwel iedereen toegankelijk. 

Dual-band router

Een ontwikkeld model met een stuk hogere snelheid en een beter bereik zijn de dual band routers. Met een dual band router zend je 2 signalen tegelijk uit, waardoor meerdere gebruikers tegelijk op het internet kunnen zonder dat het snelheid verliest. Bij sommige van deze routers kan je de signalen op meerdere snelheden uitzenden. Dit kan op de 2 x 2,4 GHz, de 1 x 2,4 GHz of de 1 x 5 GHz frequentie. Het nadeel van een dual band router is dat oudere apparaten vaak geen verbinding kunnen maken met het internet. Een voorwaarde is dus dat je relatief nieuwe computers en mobiele telefoons ter beschikken heb om verbinding te kunnen maken. 

Tri-band router

De laatste optie 4G wifi router die we uitlichting is de tri-band router. Waar de naam eigenlijk al voldoende duidelijkheid over geeft is dat deze modellen met 3 signalen nog een stapje verder gaan. Het derde signaal geeft je een extra 5 GHz frequentie mogelijkheid. Het verbinding maken met het internet gaat automatisch met herkende apparaten en de snelheid waarmee dit gebeurt is razend snel. Ook is het bereik een stuk groter waardoor je met veel apparaten tegelijkertijd verbinding kan maken. Hetzelfde nadeel als bij de dual-band geldt bij de tri-band router: oudere apparaten kunnen vaak geen verbinding maken met het internet. 


Wi-Fi router kopen - waar moet ik op letten? 

Ben je van plan om een Wi-Fi router te gaan kopen, dan moet je vooraf goed onderzoek gedaan hebben naar de mogelijkheden en functionaliteiten van de verschillende modellen. Iedere type heeft namelijk zijn eigen kenmerken en functionaliteiten. Over de volgende punten moet je goed nadenken voordat je overgaat tot koop van een Wi-Fi router:

  • Prijs: Ten eerste moet je vooraf bepalen welk budget jij uit wilt geven aan een Wi-Fi router. Wij adviseren om nooit de aller goedkoopste optie te kopen, aangezien dit vaak de minste kwaliteit betreft. Ook goedkope routers kunnen hoge kwaliteit geven, maar koop dan een model net onder de gemiddelde prijs. De voorkeur geven wij aan een Wi-Fi router in de aanbieding.
  • Beveiliging: Veel kopers hechten veel waarde aan de beveiliging en hun privacy. Zeker in de online wereld van nu zijn veel onbetrouwbare gebruikers die misbruik willen maken van situaties. Wil je een goede beveiliging en zeker zijn van online privacy? Dan is een router met virtual private netwerk de beste optie. 
  • Snelheid: Hoe belangrijk vind jij de snelheid van internet? Zoals eerder gezegd heeft de tri-band router bijvoorbeeld een veel hogere snelheid dan de single-band router. Een lage internetsnelheid geeft men over het algemeen veel frustratie.
  • Bereik: Als je met meerdere apparaten tegelijk wilt verbinden met het internet is het noodzakelijk om een router te kopen met een groot bereik. Ook hierover is in het vorige hoofdstuk meer verteld en duidelijk aangegeven welke router in dat geval het meest logische is. 
  • Extra accessoires: Om de internet verbinding thuis of op reis nog beter te maken kan je ervoor kiezen om extra accessoires te kopen voor de router. Voorbeelden hiervan zijn switches, powerline adapters, wifi adapters en wifi repeaters. Al deze accessoires hebben zo hun eigen voor-en nadelen.   

Hieronder is een video gepubliceerd waarin 6 tips worden gegeven bij het kopen van een nieuwe router. Deze tips worden overgebracht door Tweakers Tech Hub, een expert op het gebied van technologie.

Wat zijn betrouwbare merken die routers aanbieden?

Je wilt natuurlijk altijd een router kopen van een betrouwbaar merk die een positieve naamsbekendheid heeft. Zeker met elektronische producten raden wij aan om niet zomaar een product te kopen. Om je een beter beeld te schetsen over de betrouwbaarheid van routers noemen wij de meest bekende merken op de markt die routers aanbieden:

TP-Link 

TP-Link is de grootste fabrikant van wifi producten ter wereld. Het bedrijf maakt alles voor perfecte wifi voor in huis, op werk en op reis. In de loop der jaren heeft TP-Link zich bewezen in de bedrijfsvoering en levert het meer dan uitstekende kwaliteit en stabiliteit. Naast routers biedt TP-Link onder andere wifi apparatuur als versterkers, deco en adapters aan. Zoek je specifiek naar producten om de wifi te verbeteren, dan is TP-Link de geschikte keuze. 

Netgear 

Een ander merk dat zich specialiseert in het aanbieden van wifi producten en bekend staat om de hoge kwaliteit is het bedrijf Netgear. Met alle soorten producten die jij kan bedenken omtrent wifi en internet verbinding lost Netgear al jouw problemen op. Zowel voor zakelijke klussen als bij jouw thuis kan je ervan uitgaan dat Netgear alle mogelijk hulp biedt, zodat jij probleemloos kan internetten met hoge snelheid en een groot bereik.

Linksys 

Een grote speler op de markt die absoluut niet mag ontbreken in dit rijtje is Linksys. Dit bedrijf streeft ernaar om de meest betrouwbare en van hoge kwaliteit draadloze technologieën te ontwikkelen. De diensten die Linksys levert gaan van wifi verbindingen tot mesh systemen en van zakelijke toegangspunten tot switches. Een breed assortiment aan producten waarmee Linksys voor iedereen de beste kwaliteit internet wilt leveren. 

Asus 

Het laatste merk die uitgelicht wordt en waarvan zeker gezegd kan worden dat het jou wifi enorm verbeterd is het bedrijf Asus. Gedreven door innovatie en technologie ontwikkeld Asus een groot aantal producten die vooroplopers zijn van de moderne wereld. Een van de topproducten waaraan Asus hun dienstverlening prioriteit stelt is de wifi router. Daarnaast focust het bedrijf zich onder andere op laptops voor gaming, laptops voor thuis en notebooks. 

Veelgestelde vragen over 4G wifi routers?

Wat is de gemiddelde prijs van een wifi router?

De gemiddelde prijs van een goede wifi router is €92,-.

Wat is de beste wifi router voor een goedkope prijs?

De beste wifi router voor een schappelijke prijs is de TP-Link TL-MR6400 V4 - 4G Router