Beste Elektrische Kachel voor een Goedkope Prijs (2024)

Een elektrische kachel kopen? Tegenwoordig is het gas zo duur geworden dat veel consumenten besluiten om over te stappen op elektronische producten. Bij Bestevoordeel.nl hebben wij de hoogste kwaliteit elektrische kachels uitgezocht voor de laagste prijs. Bekijk hieronder de Top-5 beste elektrische kachels voor de goedkoopste prijs:


1. Elektrische kachel woonkamer - Auronic Elektrische Kachel 

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

De Auronic Elektrische Kachel is een fluisterstille ventilatorkachel die een bereik heeft tot wel 10m2. Het heeft 3 verwarmingsstanden (hoog, laag, natuurlijke wind) die eenvoudig te selecteren zijn met één druk op de knop. Het beschikt over een LED indicatielicht waarmee je van een afstandje kunt zien welke verwarmingsstand er ingeschakeld is. Bovendien, de ventilatorkachel is beschermd tegen oververhitting en gaat automatisch uit als hij omvalt, waardoor er weinig tot geen brandgevaar is.

Het heeft een draaihoek van 90 graden, zodat je eenvoudig de hele ruimte kunt vullen met een aangename warme bries. Het is zeer stil met een geluidsniveau van minder dan 45dB, dus het zal je niet afleiden tijdens het werken of studeren. Bovendien, de kachel is eenvoudig te verplaatsen dankzij het compacte en lichtgewicht ontwerp.

Voordelen 

 • Warmt er snel op
 • Voor zowel grote als kleine ruimtes te gebruiken
 • 90 graden draaibaai
 • Betrouwbaar en zeer bekend merk

Nadelen

 • Kan niet verbinden met Wifi of internet


2. Elektrische kachel badkamer - Cecotec ventilatorkachel 2400 Watt

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

Voor een enorm krachtige elektrische kachel die je uitstekend kan plaatsen in de badkamer is de Cecotec ventilatorkachel een goede keuze. Het is een kleine kachel die niet teveel ruimte in beslag neemt, maar wel een krachtige werking heeft en een kleine ruimte enorm snel opwarmt. De Cecotec ventilatorkachel is verkrijgbaar in verschillende soorten modellen, maar wel met vergelijkbare functionaliteiten. Niet alleen in de badkamer is deze elektrische kachel geschikt, maar ook kan je het apparaat gebruiken in de woonkamer, slaapkamer of op terras. Door het kleine formaat is het makkelijk om de Cecotec ventilatorkachel te verplaatsen naar een andere ruimte. 


Deze ventilatorkachel is geschikt om kleinere ruimtes in korte tijd te verwarmen. Met een vermogen van maar liefst 2400 Watt kan het apparaat ruimtes tot ongeveer 40 kubieke meters snel op aangename temperatuur brengen. De werking van de Cecotec kachel is volledig geluidloos, zodat je niet gestoord wordt tijdens bijvoorbeeld het lezen van een boek of het kijken van tv. Hierdoor wordt de Cecotec ook wel een stille elektrische kachel genoemd. Verder bevat de kachel een regelbare slimme thermostaat die het mogelijk maakt om alle instellingen handmatig in te voeren en aan te passen binnen een bereik van 0 tot 40 graden. 


In totaal heeft de Cecotec kachel 2 verschillende standen: de Eco-modus van 1200 Watt en de Turbo-modus van 2400 Watt. Kies voor de Eco-modus als het niet te koud is, zodat je een stuk minder energie verspeeld. Zet de Turbo-modus aan op koude winterdagen, wanneer het huis zeer koud aanvoelt. Ook beschikt deze ventilatorkachel over een ergonomisch handvat en dit komt van pas als je de kachel naar een andere ruimte wilt verplaatsten. 

Voordelen 

 • Enorm kracht met 2400 Watt vermogen
 • Volledig geluidloze werking
 • 2 verschillende warmte standen
 • Ergonomisch handvat voor makkelijke verplaatsing

Nadelen

 • Geen display voor instellingen, alleen knoppen


3. Beste convectorkachel - Auronic Elektrische Convector Kachel 

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

De Auronic convectorkachel is een efficiënte en veilige manier om jouw kamer snel op te warmen. Deze kachel heeft drie warmtestanden (750W, 1250W, 2000W) en een draaibare thermostaatknop waarmee je de temperatuur snel aan kunt passen aan jouw voorkeuren. Ook zuigt de convectorkachel koude lucht op, verwarmt deze en blaast vervolgens warme lucht uit, waardoor de kamer gelijk warmer aanvoelt. 

De kachel is compact en ruimtebesparend, met handvaten waarmee je hem makkelijk kunt verplaatsen. De behuizing van de kachel blijft koel omdat het elektrische verwarmingselement afgeschermd is van de behuizing. Let wel op dat je de stekker niet in een verlengsnoer stopt en dat je geen kledingstukken of andere dingen op de kachel legt om brandgevaar te voorkomen. De convectorkachel is geschikt voor ruimtes tot ca. 15m2.

Voordelen 

 • Geschikt voor meerdere woningruimtes 
 • Makkelijk te verplaatsen
 • Zeer eenvoudige bediening met meerdere mogelijkheden
 • Oververhittingsbeveiliging en omval beveiliging

Nadelen

 • Niet geschikt voor de badkamer


4. Zuinige elektrische kachel - Auronic convectorkachel met afstandsbediening

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

De Convectorkachel van Auronic is een elektrische kachel die zich onderscheidt van andere convectie verwarmingen door zijn compacte formaat en moderne design met luxe LED-display. De kachel is gemakkelijk te verplaatsen naar elke gewenste ruimte in jouw huis, zonder gebruik te hoeven maken van gas. Het LED-display is voorzien van een handige touch control waarmee je de instellingen met één druk op het scherm kunt wijzigen.

Bij de heater wordt een afstandsbediening geleverd waardoor je knus op de bank jouw favoriete kerstfilms kunt kijken. De Convectorkachel is multifunctioneel en bespaart op je gasrekening. De overhitting beveiliging schakelt automatisch de heater uit, zo voorkom je onnodige schade en brandgevaar. De Convectorkachel is geschikt voor een temperatuur van 5-50 graden en is BPA-vrij.

Voordelen 

 • Extreem snelle opwarmtijd
 • Handige, digitale thermostaat
 • Beveiliging tegen oververhitting en antivries
 • Extra lange kabel voor een ver stopcontact

Nadelen

 • Geen wieltjes


5. Elektrische kachel slaapkamer - Tristar convectorkachel 2000 Watt

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

Als laatste hebben we een elektrische kachel gekozen die je goed kan gebruiken in de slaapkamer, namelijk de Tristar convector kachel met een vermogen van 2000 Watt. Ook Tristar is een veel geprezen merk als het gaat om het aanbieden van elektrische kachel en andere huishoudelijke hulpmiddelen. Met een sprankelend witte uitstraling past deze convectorkachel in bijna iedere slaapkamer en matcht het volledig met je interieur. Het is dus absoluut geen sta-in-de weg product, maar een goede toevoeging in de kamer. Het is een iets grotere kachel dan bovenstaande met afmetingen van 60 x 38,8 x 26 centimeter. 


Ook de Tristar convectorkachel heeft 3 warmtestanden waardoor je zelf kan beslissen welke stand je hem zet en er dus ook voor kan kiezen om het apparaat zuinig te laten draaien. Ook heeft de kachel een turbofunctie om de slaapkamer snel te laten verwarmen en een timer functie zodat je zelf kan instellen hoelang de kachel aan mag staan. De eerste warmtestand van de Tristar elektrische kachel heeft een vermogen van 1250 Watt en de tweede een vermogen van 2000 Watt. 


Verder is deze 2000 Watt elektrische kachel makkelijk te verplaatsen door zijn geïntegreerde handvatten en beschikt het apparaat over een oververhitting beveiliging. Hierdoor kan je rustig je huis verlaten (ook als je de verwarming vergeten bent uit te zetten), want de elektrische kachel zal zich automatisch uitschakelen als het te warm wordt. Voor de beste elektrische kachel in de slaapkamer kies je dus voor de Tristar convectorkachel 2000 Watt.  

Voordelen 

 • Een mooie uitstraling met strak design
 • 3 verschillende warmtestanden die je zelf kan instellen
 • Een beveiliging tegen oververhitting
 • Geïntegreerde handvatten om de kachel simpel te verplaatsen

Nadelen

 • Geen display voor instellingen en aanpassingenGemiddelde prijs van een Elektrische kachel

Om de gemiddelde prijs te bepalen van een elektrische kachel is grondig onderzoek gedaan. In dit onderzoek zijn alleen de kachels meegenomen die betrouwbaar en van hoge kwaliteit zijn. Om tot een goede prijsschatting te komen hebben wij meerdere aanbieders vergeleken op de prijzen en kwaliteiten.  

Hieruit is gebleken dat een betrouwbare en van hoge kwaliteit elektrische kachel gemiddeld €96,- kost. 

Wij hebben voor jou de kachels elektrisch uitgekozen van de hoogste kwaliteit die populair zijn onder consumenten.


Wat is een elektrische kachel?

Een elektrische kachel is een elektronisch apparaat die zorgt voor extra warmte in een bepaalde ruimte. Je kan het vergelijken met een gas verwarming, waarin het grootste verschil is dat een elektrische kachel natuurlijk op elektriciteit werkt. In het apparaat zit een verwarmingselement en die wordt opgewarmd naarmate er een elektrische stroom doorloopt. Er zijn verschillende soorten elektrische kachels en ieder type heeft zo zijn voor-en nadelen. 


Tegenwoordig worden elektrische kachels veel toegepast in huishoudens. Dat komt voornamelijk door de makkelijke regeling en de stijgende gas prijzen. Ook heb je geen aansluitingen nodig zoals bij een gasverwarming waardoor je met 1 druk op de knop warmte in huis kan brengen. Een laatste voordeel van een elektrische kachel is dat de apparaten verplaatsbaar zijn. Je kan de kachel beneden gebruiken, om het apparaat vervolgens naar je slaapkamer te verplaatsen als je gaat slapen. Welke soorten elektrische kachels zijn er?

Eerder werd al benoemd dat er verschillende soorten kachels zijn die geschikt zijn voor bepaalde ruimtes. In de top-5 hierboven heb je al kennis gemaakt met enkele soorten kachels die specifiek ontworpen waren voor bijvoorbeeld de woonkamer, badkamer en slaapkamer. Hieronder willen we de meest populaire en gekochte elektrische kachels uitlichten die tegenwoordig veel gekocht worden door consumenten. De verschillen zijn aanzienlijk, dus lees dit stuk goed door voordat je eventueel overgaat tot koop:


Convectorkachel 

Een van de meest populaire opties is de convectorkachel. Dit zijn elektrische kachels die de vorm hebben van een gewone gas kachel, maar dan in een kleiner formaat. Met een convectorkachel verwarm je een ruimte zeer snel en comfortabel. Ook werkt een convectorkachel over het algemeen geluidloos, waardoor het een perfect apparaat is voor in de woonkamer of slaapkamer. De warmte zal opstijgen en de ruimte comfortabeler maken, terwijl jij niet afgeleid zal worden door allerlei tik geluiden. Waar je altijd om moet letten bij het kopen van een convector kachel is de maximale ruimte die het kan verwarmen. Zo kan je nagaan of de elektrische convectorkachel geschikt is voor de ruimte waar jij het apparaat wilt plaatsen. 

Ventilatorkachel 

Ook de ventilatorkachel is een veel gekozen elektrische kachel door consumenten. Deze soort kachel brengt een ruimte op temperatuur door warme lucht te blazen. Je kan denken aan een ventilator die lucht blaast, maar in dit geval is het warme lucht die uitgestoten wordt. Vaak wordt een ventilatorkachel gebruikt in wat kleinere ruimtes zoals een kantine of slaapkamer. Het grote voordeel aan blaaskachel is dat je de warmte op een specifiek punt kan richten. Sta je bijvoorbeeld in de badkamer en heb je het koud, dan kan je de ventilatorkachel op jezelf richten, waardoor je constant de warmte voelt en snel op een aangename temperatuur komt. Daarnaast is een ventilator kachel licht in gewicht en meestal te verplaatsen dankzij het kleine formaat. 

Straalkachel 

Een iets minder bekende elektrische kachel is de straalkachel. Toch heeft deze soort een uitstekende werking en is het een goede keuze om in huis te halen. Een straalkachel wordt gebruikt om in huis warmte te creëren. Het proces hierbij is dat een gloeidraad de warmte afgeeft aan de lucht, waarna een ruimte langzamerhand verwarmd wordt. Vroeger waren de gloeidraden altijd zichtbaar aan de voorzijde van de straalkachel, maar tegenwoordig zijn deze vaak niet te zien. De straling die afgegeven wordt door een straalkachel is infrarode straling. Deze soort elektrische kachel is geschikt voor alle ruimtes binnen huis, dus in de woonkamer, badkamer, slaapkamer enzovoort. 

Petroleumkachel 

Liever een kachel die petroleum (ook wel kerosine) als brandstof gebruikt? Dan kies je voor een petroleumkachel. Over het algemeen heeft een petroleumkachel een ingebouwd brandstofreservoir waardoor verbrandingsproducten direct in de ruimte worden geloosd waar ze staan opgesteld. Meestal is een petroleumkachel dan ook geschikt als bijverwarming en wordt het niet gebruikt om een grote ruimte te verwarmen. Geschikt zijn deze soort kachels in de slaapkamer of de badkamer. Let wel aandachtig op bij het gebruik van een petroleumkachel, want het neemt meer risico's met zich mee dan een elektrische kachel. Zorg altijd voor voldoende ventilatie tijdens en na gebruik van de kachel om de veiligheid te waarborgen. 

Haardkachel

Waarschijnlijk is dit de meest bekende soort elektrische kachel onder de lezers. Iedereen heeft wel een beeld bij een haardkachel, waarbij hout in de kachel gegooid wordt om de vlammen levend te houden. In het geval van een elektrische haardkachel worden deze vlammen niet met hout en vuur geregeld, maar met elektriciteit. Je hoeft dus geen moeite te doen om de vlammen levend te houden, want dit gebeurt heel makkelijk met 1 druk op de knop. Denk altijd na over waar je de elektrische open haard wilt gaan plaatsen, want het neemt veel ruimte in beslag. Het meest geschikt is om een haardkachel te plaatsen in een openbare ruimte, zoals de woonkamer. De prijs van een haard kachel is een stuk duurder dan andere elektrische kachels.

convectorkachel

Beste convectorkachel

Straalkachel

Beste straalkachel

Ventilatorkachel

Beste ventilatorkachel

Zibro kachel

Beste petroleumkachel

Classic fire

Beste haardkachel

Elektrische bouwkachel

Beste bouwkachel


Elektrische kachel kopen - waar moet ik op letten? 

Sta je daadwerkelijk op het punt om een kachel elektrisch te kopen? Wees er dan bewust van dat er een aantal belangrijke punten zijn waar je van tevoren op moet letten bij de aankoop. Iedere kachel heeft zijn eigen onderscheidende kenmerken en kwaliteiten. Ook zijn er veel verschillende soorten elektrische kachels, zoals degene die naar voren kwamen in het stuk hierboven. We gaan in dit hoofdstuk niet dieper in op de soort kachel of het type, maar willen je meer duidelijk maken over welke functionaliteiten de elektrische kachel moet bevatten. Lees de belangrijke punten hieronder en ga pas achteraf over tot definitieve aankoop:


Vermogen

Waar je voornamelijk op moet letten is het vermogen van een elektrische kachel. Dit wilt zeggen de kracht waarmee warmte wordt uitgestraald. De kracht van een elektrische kachel wordt uitgedrukt in Watt en geeft aan hoe een grote ruimte verwarmd kan worden. Hoe hoger het vermogen van een kachel is, hoe sneller en hoe een grotere ruimte je kan verwarmen. Aan de andere kant betekent een hoger vermogen ook meer elektriciteit en uiteindelijk energie. Wil je een zuinige elektrische kachel? Dan kan je beter voor een laag vermogen gaan. Wil je een grote ruimte snel opwarmen? Dan kies je voor een elektrische kachel met een hoger vermogen.  

Beveiliging

De beveiliging op een elektrische kachel is vooral bedoeld tegen oververhitting. Het kan voorkomen dat je naar werk gaat en de kachel staat nog aan. Ook komt het wel eens voor dat je zo moe bent dat je naar bed gaat en er niet aan hebt gedacht om de kachel uit te zetten. Dit is allemaal geen probleem voor een elektrische kachel die beschikt over een beveiliging tegen overhitting. Tuurlijk is het zonde voor de kosten als een kachel lang aan staat zonder dat het nodig is, maar een overhitting beveiliging zorgt ervoor dat de elektrische kachel automatisch uitschakelt zodra het te warm wordt.  

Warmtestanden

Ook een van de belangrijkste punten waar je altijd op moet letten is het aantal warmtestanden en hoe je deze vervolgens kan instellen. Een luxe elektrische kachel bevat bijvoorbeeld een display of een app waar je de standen kan aanpassen. Dit zijn over het algemeen wel de duurdere modellen, maar daar krijg je een hoop voor terug. Meestal heeft een kachel elektrisch 2 of 3 warmtestanden, waarvan 1 een turbostand is met een hoog vermogen en 1 een zuinige optie met een stuk minder vermogen. Uiteindelijk beslis je zelf via het bedieningspaneel, de app of de display welke warmtestand voor jou het meest geschikt is. Wel raden we aan om een kachel te kopen met meerdere warmtestanden. 

Thermostaat & timer

Om de warmte van een elektrische kachel te kunnen instellen heb je een thermostaat nodig. Meestal heeft een elektrische kachel een thermostaat waardoor je zelf de temperatuur kan instellen en ook weer kan aanpassen. Wij raden ook zeker aan om een kachel met thermostaat te kopen, want soms vind je het te koud in huis en soms weer te warm. Met een thermostaat kan je met 1 simpele handeling de temperatuur in huis weer aanpassen en naar eigen wensen instellen. Ook een timer is een handige functie op een kachel elektrisch. Hiermee kan je aangeven hoelang de kachel aan moet staan of je kan instellen op welk tijdstip de kachel uitgaat. Het zijn handige tools die het gemak bevorderen en de bediening nog makkelijker maken. 

Gewicht

Als laatste punt waar je op moet letten bij het kopen van een elektrische kachel kiezen we ervoor om het gewicht van het apparaat te benoemen. Niet zozeer dat dit super belangrijk is, maar voor het gemak en het praktische kan je beter een kachel kopen met een laag gewicht. Waarom dan eigenlijk? Het antwoord op die vraag is heel simpel: een elektrische kachel die licht is in gewicht is namelijk een stuk makkelijker om te verplaatsen. Zeker als je een elektrische kachel koopt die bedoeld is voor in huis, dan is een kachel met een licht gewicht de beste optie. Een lichte kachel kan je makkelijk verplaatsen van bijvoorbeeld de woonkamer naar de slaapkamer en de ochtend daarna naar de badkamer. 


Goedkope elektrische kachel

Wat zijn bekende aanbieders? 

In onze artikelen raden we altijd aan om producten te kopen van betrouwbare aanbieders die een hoge naamsbekendheid hebben. Zeker in het geval van elektronische apparaten is het zeer belangrijk dat ze een lange levensduur hebben, een veilige werking en natuurlijk goed functioneren. Over het algemeen kan je ervan uitgaan dat producten van betrouwbare aanbieders over deze punten beschikken, waardoor het aan te raden is om dit soort producten te kopen. Wat betreft elektrische kachels zijn er ook een aantal merken die hogere kwaliteit kachels afleveren. Hieronder worden de beste en meest populaire aanbieders benoemd: 


Eurom elektrische kachel

Veruit de grootste en meest bekende aanbieder van elektrische kachels is het merk Eurom. Niet alleen als aanbieder van kachels, maar op het gebied van allerlei verschillende elektronische apparatuur is Eurom een van de grootste aanbieders van Nederland. Sinds 1974 ontwikkeld en verkoopt Eurom elektronische producten en sindsdien is het marktleider geworden in een concurrerende wereld. De visie van het bedrijf luidt dan ook "samen werken aan comfort voor iedereen". Eurom heeft verschillende soorten kachels in zijn assortiment waaronder badkamer elektrische kachels, bouwkachels, infrarood kachels en convector kachels. Ben je dus opzoek naar een elektrische kachel van een zeer betrouwbaar merk? Eurom is de beste!

Trotec elektrische kachel 

Een ander veel geprezen aanbieder van elektrische kachels is het merk Trotec. Dit Duitse bedrijf (met verschillende vestigingen in Nederland) is een grote speler in de wereld van gereedschap, elektronica en machines. Talloze producten worden aangeboden door Trotec en als zeer goed beoordeeld. De apparatuur van Trotec wordt gezien als innovatief en van hoge kwaliteit. Ook heeft het bedrijf een redelijk groot assortiment wat betreft elektrische kachels. Je vindt er bouwkachels, ventilatorkachels, straalkachels, convector kachels en nog veel meer verschillende soorten elektrische kachels. Ben je dus opzoek naar een kachel van een betrouwbaar merk met een ruim aanbod? Dan is Trotec het merk waar jij naar opzoek bent. 

Tristar elektrische kachel 

Een aanbieder die niet achtergelaten mag worden in dit rijtje is Tristar. Dit merk heeft een grote naamsbekendheid in veel verschillende productgroepen, maar focust zich voornamelijk op huishoudelijke apparaten. De keuze is ruim want het assortiment loopt van frituurpannen tot draadloze stofzuigers en dus ook elektrische kachels. In vergelijking met Eurom en Trotec is het aanbod van Tristar wat betreft elektrische kachels een stuk kleiner. Toch zijn er een aantal hele goede convector kachels, ventilatorkachels en keramische kachels te verkrijgen bij Tristar. Niet voor niets wordt Tristar benoemd in dit rijtje, want eerdere consumenten zijn louter positief over de elektrische kachels van het merk. Zijn elektrische kachels goedkoper dan gas? 

Het is een wereldwijde vraag die veel gesteld word: "Is een elektrische kachel goedkoper dan gas?". Zeker op dit moment waarin de gas prijzen over de kop rollen willen veel consumenten een snel en duidelijk antwoord op deze vraag hebben. Om deze vraag eerlijk te kunnen beantwoorden hebben we inzicht nodig in de prijzen van je energieleverancier. Het is namelijk zo dat iedereen een andere prijs betaald voor gas en elektriciteit, waardoor het lastig is om te bepalen of een elektrische kachel goedkoper is dan gas. In sommige gevallen zal dit zeker zo zijn, maar in andere gevallen is waarschijnlijk het gas weer voordeliger. 


Gas wordt berekend op m3 en elektriciteit wordt berekend in kWH (kilowattuur). Als je 1 kWH omrekent naar 1 m3 gas dan is een elektrische kachel vele malen goedkoper. In de praktijk gaat dit toch anders, want bij een warmte van 2000 liter gas is dit een stuk groter en voordeliger dan bij een elektrische kachel in kWH. Het is mogelijk om je gas en elektriciteit verbruik te berekenen. Om te kunnen concluderen of een elektrische kachel in jou geval goedkoper is dan gas zal je dit moeten nagaan door het verbruik te berekenen ten opzichte van de prijzen die je betaald aan je energieleverancier. 

Veelgestelde vragen over elektrische kachels

Wat is de gemiddelde prijs van een elektrische kachel?

De gemiddelde prijs van een goede elektrische kachel ligt rond de €96-.

Wat is de beste elektrische kachel voor een goedkope prijs?

De beste elektrische kachel voor een schappelijke prijs is de MOA Elektrische Convectorkachel 2000 Watt.