Beste Vishengel met Molen voor een Goedkope Prijs (2024)

Wil je een vishengel met molen kopen, maar wil je liever niet teveel geld uitgeven? Dat kan bij bestevoordeel.nl. Er zijn genoeg molen vishengels met goede reviews en een goede prijs. Bekijk hier de 5 beste vishengels met molen voor een goedkope prijs. 


1. Woegel hengelset – complete visset

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Scherpte

De beste vishengel met molen voor een goedkope prijs is de Woegel hengelset. Niet alleen de hengel krijg je thuis geleverd bij aankoop van dit product, maar ook alle accessoires die erbij horen. Dit zijn onder andere: een opbergtas, telescopische hengel, onthaker, dobber, lood, verschillende soorten kunstaas en een werpmolen met vislijn van 50 meter. Je kan dus een verre afstand afleggen met de Woegel vishengel.

Wast deze vishengen met molen zo goed maakt is dat het geschikt is voor zowel beginnende vissers als verder gevorderden. De hengel is 2,1 meter lang en wordt gezien als absolute topkwaliteit. Het werpgewicht is 400 gram, de molenmaat is 1000 en je kan op alle vissoorten vissen met de Woegel vishengel. 

Wil je een goedkope vishengel kopen van topkwaliteit? Dan is de Woegel vishengel met alle bijgeleverde extra accessoires de beste optie voor jou.

Voordelen 

 • Geheel vissersset wordt meegeleverd
 • 50 meter lange werpmolen
 • 2.1 meter lang 
 • Geschikt voor alle vissoorten

Nadelen

 • Geen benoemenswaardige nadelen


2. Vishengel set | Telescopische vishengel 1.8 m

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Scherpte

Nog een uitstekende optie voor een lage prijs is deze telescopische vishengel die geleverd wordt met een complete set met alle benodigdheden. In deze set zit onder andere een telescopische hengel van 1,8 meter, een werpmolen, een vislijn van 100 meter, een opbergtas en 28 verschillende soorten lokaas. Zo is er een geen vis die kan ontsnappen aan jou werp strategie met de ze telescopische vishengel.

Voor jong en oud, beginner of gevorderde is deze vishengel de geschikte keuze. Naast alle bijgeleverde accessoires heeft de hengel zelf namelijk ook een aantal pluspunten die de kwaliteit omhoog helpt. Je kan de 1,8 meter lange vishengel bijvoorbeeld inklappen door het telescoop systeem naar 37 centimeter. Vissen met deze hengel is geschikt in meren, rivieren, kanalen en plassen.

Voordelen 

 • Complete set meegeleverd
 • 100 meter lange vislijn
 • Telescoop systeem
 • 28 soorten lokaas 

Nadelen

 • Veel kracht om grote vissen binnen te halen


3. Strandhengel + Molen - Mitchell - Neuron Surf

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Scherpte

Ben je meer geïnteresseerd in strandvissen? Dan is deze strandhengel met molen van Mitchell een geschikte optie. Deze fraai afgewerkte hengel bevat een gelagerde molen vol gespoeld met nylon. Voor de beginnende strandvisser is dit het beste wat er is. De lengte van de hengel is 4,20 meter, waardoor de hengel als erg lang beschouwd wordt. Toch is dit een redelijk normale lengte voor een strandhengel.

Met een werpgewicht van 200 gram en molenmaat 7000 vang jij de meest bijzonder zeevissen tijdens een dagje uit met deze strandhengel van Mitchell. Het totale gewicht van de hengel is rond de 800 gram. In verhouding met de lengte is dit enorm licht. 

Voordelen 

 • Hele lichte strandhengel
 • Goede optie voor beginners
 • Gespecialiseerd in het vangen van zeevis

Nadelen

 • Erg lange strandhengel


4. WiseGoods - Mini Vishengel

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Scherpte

De WiseGoods mini vishengel kan het best omschreven worden als een spotgoedkope mini vishengel met molen van topkwaliteit. Deze optie mocht dan ook zeker niet ontbreken in de lijst. Deze draagbare hengel is geschikt voor beginnende vissers. Doordat het de vorm van een pen heeft is de hengel makkelijk mee te nemen. 


Op het moment dat je de vishengel gaat gebruiken is de lengte in totaal 93 centimeter. Deze hengel kan dus ook uitstekend gebruikt worden door kinderen. Het voordeel is dat je de WiseGoods mini hengel ook nog eens kan inklappen, waardoor de lengte nog een stuk kleiner wordt. Helemaal inklapbaar is de lengte nog maar 20,5 centimeter. Door het lichte gewicht neem je deze vishengel met molen ook nog eens makkelijk mee in je rugzak of gewoon in de hand.

Voordelen 

 • Mini vishengel
 • Licht in gewicht
 • Stoer design
 • Makkelijk mee te nemen

Nadelen

 • Sommige beschouwen de lengte als te klein
 • Niet geschikt voor ervaren vissers 


5. MacGyver - Hengelset visdoos Deluxe 204-delig

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Scherpte

Een vishengel die door menig gebruiker nogal eens in twijfel wordt getrokken is de MacGyver. Sommigen vinden deze hengel te gek en willen geen andere hengel meer gebruiken, terwijl anderen niks zien in dit product. Omdat ook een grote doelgroep deze hengel wel positief inziet lichten wij de hengel toch uit. Met 204 onderdelen waaronder 4 dobbers, 10 haakstukken, 4 loodkoppen en nog veel meer is het de meest uitgebreide visbox die je je maar kan bedenken. Werkelijk alles zit erin dat jij nodig hebt om te kunnen beginnen met vissen.

Het is een vishengel met molen die gericht is op beginnende vissers. Ook moet je niet gaan vissen met deze hengel op zware vissen. Tot 1 kilogram is het uitstekend vissen, maar vissen met een hoger gewicht zijn te zwaar. Voor meer informatie over dit product klik je op 'Bekijk Goedkoopste Prijs' 

Voordelen 

 • Heel erg goedkoop
 • Uitgebreide box met veel accessoires
 • Bekend merk

Nadelen

 • Alleen geschikt voor beginnende vissers
 • Niet vissen op zwaarder dan 1 kilogram vissenGemiddelde prijs van een Vishengel met Molen

Om de gemiddelde prijs te bepalen van een vishengel met molen is grondig onderzoek gedaan. In dit onderzoek zijn alleen de hengels meegenomen die betrouwbaar en van hoge kwaliteit zijn. Om tot een goede prijsschatting te komen hebben wij meerdere aanbieders vergeleken op de prijzen en kwaliteiten.  

Hieruit is gebleken dat een betrouwbare en van hoge kwaliteit vishengel met molen gemiddeld €78,- kost. 

Wij hebben voor jou de vishengels uitgekozen onder de gemiddelde aankoopprijs, maar wel voor gegarandeerd de beste kwaliteit. 


Wat zijn vishengels met een molen precies? 

Een vishengel met molen is een gewone werphengel waarbij de molen onder de hengel hangt. De vislijn bij dit soort hengels loopt onder de hengel door de ogen naar de top. Doordat de molen aan de onderkant gelegen is, kan je makkelijk een vissteun aanleggen, zodat vissen voor jou nog praktischer is. 


Het voordeel aan een molen is dat je makkelijker met de feeder aan de slag kan. Ook geeft het extra steun en hoef je minder fysieke inspanning te leveren bij het binnenhalen van de vis. 


Molen vishengel kopen - waar moet ik op letten? 

Je moet nooit zomaar de eerste de beste vishengel kopen. Voordat je overgaat tot aankoop moet je onderzoek gedaan hebben en bij jezelf ten raden zijn gegaan wat voor jou belangrijk is bij het kopen van een molen vishengel. Hieronder worden een aantal belangrijke punten benoemd waar je op moet letten voordat je besluit om de vishengel te gaan kopen:

 • Gewicht: Enorm belangrijk is het gewicht van de hengel. Een te zware hengel geeft druk in de hand en leidt ertoe dat jij moeite hebt met een vis uit het water te halen. Een comfortabele houding begint bij het niet ondervinden van fysieke klachten. Koop dus altijd een vishengel die licht is in gewicht en goed aanvoelt in de hand.
 • Vissoort: Niet iedere hengel is geschikt voor het vangen van alle vissoorten. Sommige hengels zijn speciaal ontworpen bijvoorbeeld zeevissen te vangen, andere zijn weer ontworpen voor het vangen van vissen in kanalen en rivieren. Bekijk dus goed op wat voor soort vissen jij kan hengelen bij de aankoop van de gewenste vishengel. 
 • Bijgeleverde accessoires: Niet bij iedere aankoop krijg je een hele box meegeleverd met daarin allerlei verschillende soorten hulpmiddelen voor het vissen. Wil je dit liever apart kopen? Dat kan, indien je ervoor kies om alleen een vishengel te kopen. Je kan natuurlijk ook opzoek gaan naar een vishengel waar je juist wel al deze accessoires bij krijgt meegeleverd. 
 • Werpgewicht: Je zou het bijna vergeten... ook het werpgewicht is een punt waar je op moet letten bij het kopen van een vishengel met molen. Je hengel moet kunnen buigen om het aas naar binnen te krijgen. Daarna zal de hengel weer snel terugschieten naar de oude vorm. Door dit proces kan je ver werpen met je hengel en is het werpgewicht belangrijk.
 • Lengte van de hengel: Of je een kleine of grote hengel wilt gaan kopen is voor iedereen iedereen verschillend. Gemiddeld is de lengte van een vishengel met molen tussen de 1,5 en 2 meter. Beginners kunnen ervoor kiezen om een vishengel te kopen onder de gemiddelde lengte. Voor ervaren vissers is de gemiddelde lengte de minimale lengte die aan te raden is. 


Vishengel molen monteren

Hieronder is een instructievideo waarin uitgelegd wordt hoe je de vislijn om de molen heen draait. Heb je dit gedaan volgens de instructies op de video, dan is de vishengel gemonteerd en ben jij klaar om je eerste vis te gaan vangen. De video duurt om en nabij 10 minuten. We raden dan ook aan om regelmatig de video te pauzeren zodat je geen stap overslaat. 

Veelgestelde vragen over een vishengel met molen

Wat is de gemiddelde prijs van een vishengel met molen?

De gemiddelde prijs van een vishengel met molen ligt rond de €78,-.

Wat is de beste vishengel met molen voor een goedkope prijs?

De beste vishengel met molen voor een goedkope prijs is de woegel hengelset