Beste Wipstoel voor een Goedkope Prijs (2024)

De beste wipstoel voor je baby uitzoeken is een lastige opgave. Gelukkig heeft Bestevoordeel.nl voor jou de beste wipstoelen voor de laagste prijs uitgezocht. Twijfel niet over de betrouwbaarheid en kwaliteit van de wipstoelen, want deze worden je verzekerd. Bekijk de top-5 beste wipstoelen voor baby's voor een goedkope prijs.

1. Beste Elektrische Wipstoel - HiBaby 

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

De beste elektrische wipstoel is het hierboven afgebeelde apparaat van het merk HiBaby. Zoals je kan zien heeft deze wipstoel een moderne uitstraling. Daarnaast bevat het apparaat uitstekende kenmerken, waardoor al je zorgen worden weggenomen. De wipstoel geeft je baby een unieke schommelervaring waardoor hij of zijn heerlijk tot rust komt. Om het nog makkelijker te maken kan je alle instellingen beheren met de meegeleverde afstandsbediening. Zo geef jij je baby optimale comfort en rust. 


Een van de voordelen van deze elektrische wipstoel van HiBaby is dat er maar liefst 5 verschillende schommel posities mogelijk zijn. Ligt je baby dus eventjes niet zo lekker, dan kan je eenvoudig met de afstandsbediening een andere positie instellen. Ook bevat de babystoel een LED touch paneel en ingebouwde speaker. Deze functies dienen om de baby tot rust te krijgen. Je kan namelijk een rustgevend muziekje aanzetten waardoor je baby snel wegvalt. 


De HiBaby elektrische wipstoel is te gebruiken direct vanaf de geboorte totdat de baby ongeveer 9 kilogram weegt. Het apparaat is niet bedoeld voor kinderen die al zelfstandig kunnen zitten. De wipstoel is puur gefocust op pasgeboren baby's die nog niet kunnen zitten. Deze wipstoel bevat nog veel meer uitgebreide eigenschappen die jou daadwerkelijk ondersteunen bij het zorgen voor je kind, waardoor we kunnen zeggen dat de HiBaby elektrische wipstoel de beste keuze voor de goedkoopste prijs is. 

Voordelen 

 • 5 verschillende posities mogelijk
 • LED touch paneel en ingebouwde speaker
 • Inclusief afstandsbediening
 • Ingebouwde timer

Nadelen

 • Geen nadelen te benoemen door eerdere consumenten


2. Beste Wipstoel Inklapbaar - Maxi Cosi Kori

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

Een altijd betrouwbaar merk die niet te hoge prijzen heeft is Maxi Cosi. Dit merk is een grote aanbieder in babyproducten en ook heeft het een erg goede wipstoel ter beschikking. We lichten de inklapbare wipstoel Maxi Cosi Kori uit, die verkrijgbaar is in meerdere kleuren en makkelijk mee te nemen is door het enorm lichte gewicht. De babystoel is direct vanaf de geboorte te gebruiken totdat je baby maximaal 9 kilogram weegt. Vaak is het rond maand 8-10 dat je baby dit gewicht heeft bereikt. 


Het ingebouwde zitje is van hoge kwaliteit en ontworpen uit zachte materialen. Hierdoor krijg je baby de gewenste comfort en zal hij of zij helemaal tot rust komen in deze inklapbare wipstoel. Ook is het gebruiksgemak erg hoog van deze wipstoel, aangezien de Kori met slechts 1 hand verstelbaar is in 3 verschillende posities. Het handige design zorgt ervoor dat je het voorwerp makkelijk kan opbergen als je het niet gebruikt. Zo is het nooit een sta-in-de-weg product die jou hindert in je doen en laten. 


De veiligheid wordt verzekerd door het 3-punts harnas. Dit zorgt ervoor dat je kleintje ten alle tijden vast zit in het stoeltje en niet zomaar eruit kan komen. Veel ouders worden op hun gemak gesteld als ze weten dat een wipstoel een specifieks veiligheidsapparaat bevat. Zo krijg je ook meer tijd om je eigen dingetjes te doen en hoef je niet iedere seconde je baby in de gate te houden. De Maxi Cosi Kori is een absolute aanrader voor iedere ouders die zijn baby in een veilige wipstoel wilt zetten. 

Voordelen 

 • 3-punts harnas
 • Inklapbaar en makkelijk te verplaatsen
 • Ontworpen uit hoogwaardige materialen
 • Licht in gewicht

Nadelen

 • Niet elektrisch

3. Beste Hoge Wipstoel - Chicco Hoopla 

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

Een hele goedkope wipstoel met een moderne uitstraling is deze hoge wipstoel van Chicco Hoopla. Ook deze wipstoel is in meerdere kleuren te verkrijgen en heeft met deze stoere uitstraling net een tikkeltje extra bij de eerste indruk. Een extra voordeel aan deze wipstoel is dat het geschikt is voor kinderen tot en met 18 kilogram. In tegenstelling tot eerder benoemde wipstoelen kan je bij de Chicco Hoopla dus ook na je 1e levensjaar nog veilig en comfortabel zitten.


De beste omschrijving voor de Chicco Hoopla is een comfortabele wipstoel met speelboog en stoffen speeltjes die genot geeft voor pasgeboren baby's tot het moment dat ze 18 kilogram wegen. Ook voor jou als ouder zijnde wordt het makkelijk gemaakt, want de Chicco Hoopla is inklapbaar en daardoor eenvoudig te verplaatsen. Ook is de rugleuning verstelbaar om je baby een zo comfortabel mogelijke positie te geven. Voor deze prijs is de Chicco Hoopla een dus erg goede keuze. 

Voordelen 

 • Tot 18 kilogram geschikt
 • Inclusief speelboog en stoffen speeltjes
 • Fantastische uitstraling
 • Meerdere kleuren verkrijgbaar

Nadelen

 • Niet in hoogte verstelbaar
 • Geen voetensteun

4. Beste Bewegende Wipstoel - Tryco Hugg Swing 

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

Opzoek naar een goed draaibare en bewegende wipstoel? Dan is de Tryco Hugg Swing een geschikte keuze. Het is de ideale stoel om met schommelingen je baby in slaap te krijgen. De Tryco Hugg Swing is verkrijgbaar in het wit, zwart en grijs en is een elektrische wipstoel. Te gebruiken is het apparaten vanaf te geboorte totdat je baby zo een 9 kilogram weegt. 


De Tryco Hugg Swing beschikt over 5 snelheden, waardoor je gegarandeerd de juiste snelheid vind voor je kleintje. Ook heeft de wipstoel een timer die ervoor zorgt dat je kindje in slaap valt. De timer is in te stellen op 3 verschillende tijden van 8, 15 of 30 minuten. Nadat je baby in slaap is gevallen zal de timer automatisch uitschakelen als de tijd afgelopen is. Van zichzelf heeft de Tryco Hugg Swing enkele melodietjes om je baby in slaap te laten vallen, maar het is ook mogelijk om via Bluetooth eigen muziek af te spelen. Het is dus een bewegende wipstoel met meerdere mogelijkheden. 


Het hele apparaat kan je besturen op het paneel of met de bijgeleverde afstandsbediening. De stevigheid wordt verzekerd door het aluminium frame waarop het voorwerpt rust. Aluminium is een stevig en hoogwaardig materiaal dat ervoor zorgt dat je baby veilig kan liggen in zijn of haar wipstoel.

Voordelen 

 • 5 snelheden + timer
 • Aluminium frame
 • Veel bewegingen en schommelingen
 • Bluetooth mogelijkheden

Nadelen

 • Batterijen voor de afstandsbediening niet meegeleverd

5. Beste Wipstoel met Speelboog - Little Dutch

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

De beste wipstoel met speelboog is die van Little Dutch. Dit is een veel gekochte en populaire wipstoel en wordt erg positief beoordeeld door eerdere consumenten. De Little Dutch is geschikt vanaf te geboorte tot en met 6 maanden of als je baby boven de 9 kilogram weegt. Hierboven is de wipstoel in het wit afgebeeld, maar je kan ook kiezen voor een groene of oranje kleur. De Little Dutch wordt geleverd inclusief speelboog en 3 speeltjes, waardoor je baby constant plezier heeft. 


Je kan er bij de Little Dutch voor kiezen of je de wipstoel in schommelstand of in vaste stand zet. De rugleuning en voeten steuntje zijn afzonderlijk van elkaar in verschillende posities te verstellen en zijn ontworpen voor extra zit-en ligcomfort. Gebruik de wipstoel niet als je kind al zelfstandig kan zitten en ook niet als bed om je baby voor langere tijd in te laten slapen. 

Voordelen 

 • Rugleuning en voeten steun afzonderlijk te verstellen
 • Meerdere kleuren beschikbaar
 • Extra zit-en ligcomfort

Nadelen

 • Tot maximaal 6 maanden oudGemiddelde prijs van een Wipstoel

Om de gemiddelde prijs te bepalen van een wipstoel is grondig onderzoek gedaan. In dit onderzoek zijn alleen de stoelen meegenomen die betrouwbaar en van hoge kwaliteit zijn. Om tot een goede prijsschatting te komen hebben wij meerdere aanbieders vergeleken op de prijzen en kwaliteiten.  

Hieruit is gebleken dat een betrouwbare en van hoge kwaliteit wipstoel gemiddeld €119,- kost. 

Wij hebben voor jou de wipstoelen uitgekozen van de hoogste kwaliteit die populair zijn onder consumenten.


Wat is een wipstoel?

Een wipstoel is een 1e stoeltje voor je baby waar hij/zij in kan bewegen. Zoals de naam al doet vermoeden kan een baby onder andere wippen en schommelen in een wipstoel. Door de bewegingen die je baby maakt kan die erg veel plezier hebben, maar hij of zij kan zich ook in slaap brengen. Daarom heeft een wipstoel een dubbele functie die beide een goede uitkomst biedt. 


Een wipstoel kan je vrijwel meteen na de geboorte gebruiken. De meeste modellen zijn ontworpen voor kinderen vanaf 0-1 maand oud en bieden comfort en rust. Niet alleen voor je baby, maar ook voor jezelf is een wipstoel een goede keuze. Het ontneemt je wat zorgen voor bepaalde tijd, want je baby zit veilig en comfortabel in een zitje. Hierdoor heb je meer tijd voor jezelf en hoef je niet constant met een schuin oog naar je baby te kijken als je het druk hebt. Betrouwbare aanbieders:

Er zijn ontelbaar veel wipstoelen die allemaal over unieke eigenschappen beschikken. Echter zijn niet alle wipstoelen per definitie van hoge kwaliteit en betrouwbaar. Hieronder worden enkele toonaangevende merken benoemd die hoge kwaliteit wipstoelen aanbieden. Dit zijn merken waarvan de prijs varieert van hoog tot laag en waar de kwaliteit vrijwel altijd zeker is.


BabyBJÖRN wipstoel

Een van de meest bekende wipstoelen is die van babyBJÖRN. Toch is het een dure wipstoel die niet in het bovenstaande rijtje paste, ongeacht de kwaliteit. Over de kwaliteit valt namelijk niet te discussiëren. De BabyBJÖRN is namelijk de beste wipstoel op de markt en daarnaast ook de meest gekochte. Het bevat uitgebreide functionaliteiten en is betrouwbaar om je kind in vast te zetten. Bekijk hier de BabyBJÖRN wipstoel.

Nuna Leaf wipstoel

Een ander veel gekochte wipstoel is die van Nuna Leaf. Dit merk is een grote speler in het aanbieden van wipstoelen en staat daarom ook bekend als een betrouwbare aanbieder. De wipstoel is ontworpen om je baby heerlijk te laten ontspannen en comfortabel te kunnen laten slapen. Ben je bereid om wat meer geld uit te geven voor een betrouwbare wipstoel, twijfel dan niet als je de Nuna Leaf tegenkomt. Bekijk hier de Nuna Leaf wipstoel

Maxi Cosi wipstoel

Een toonaangevend merk in de wereld van baby producten is Maxi Cosi. Het zal je als ouder zijnde dan ook niet verbazen dat Maxi Cosi ook wipstoelen aanbied en deze producten van hoge kwaliteit zijn. In de wipstoelen van Maxi Cosi ontspant je baby optimaal en kan je eindelijk wat tijd maken voor jezelf. De beste Maxi Cosi babystoel is de Kori 2-in 1. Bekijk hier de Maxi Cosi wipstoel en wees verzekerd van de hoogste kwaliteit wipstoel voor je baby.

Little Dutch wipstoel

Een laatste merk dat in de smaak valt bij het aanbieden van wipstoelen, en waar ouders over het algemeen erg positief over zijn is Little Dutch. Deze wipstoel is geschikt vanaf de geboorte tot ongeveer 6-9 kilogram. Naast de betrouwbaarheid geeft de Little Dutch ook veel comfort en laat het je baby helemaal tot rust komen. Niet alleen voor de baby, maar ook voor jou als ouder is dit een goed teken. Bekijk hier de Little Dutch wipstoel.Wipstoel kopen - Waar moet ik op letten? 

Er komt het een en ander kijken bij het kopen van een baby wipstoel. Je wilt niet zomaar een wipstoel, maar een goede waarbij de kwaliteit hoog ligt en de veiligheid en comfort voor je baby wordt gegarandeerd. Koop dan ook nooit zomaar een wipstoel omdat die er toevallig leuk uitziet. Hieronder hebben wij een lijst met punten benoemd waar een goede wipstoel voor je baby aan moet voldoen. Volg je deze punten bij je koopmoment, dan zal je gegarandeerd de juiste optie uitkiezen:


Ergonomisch

Het stoeltje moet ten alle tijden langer zijn dan de lengte van je baby om optimale comfort te bieden. Alle lichaamsdelen van je baby moeten ondersteund worden en rust krijgen. Ook is bewegingsruimte belangrijk en het feit dat je baby stevig vast zit in de stoel. Is de wipstoel langer dan je baby, krijgt hij of zij genoeg ruimte om te bewegen en zit de baby goed vast? Dan kan de wipstoel ergonomisch genoemd worden.

Materiaal

Natuurlijk is ook het materiaal waaruit de babystoel ontworpen is belangrijk. Stevigheid is een van de meest cruciale onderwerpen als we praten over een betrouwbare wipstoel. Een goede babystoel is dus ontworpen van stevig materiaal zoals aluminium, kunststof of metaal. Ook moeten er geen scherpe randjes uitsteken waar je baby gewond van kan raken. Onderschat het belang van stevigheid niet en denk aan de gezondheid van je baby.

Gewicht

Wat ook absoluut niet vergeten worden is het maximale draaggewicht van de wipstoel. De babystoelen worden namelijk ontworpen met een maximaal draaggewicht en voor de veiligheid van je baby kan je hier maar beter niet overheen gaan. Wij raden aan om een wipstoel te kopen met een hoog draaggewicht, zodat je ook wat zwaardere en ouder wordende baby's veilig kan plaatsen in de wipstoel. 

Verstelbaar

Het is geen noodzakelijk punt, maar een verstelbare wipstoel is toch wel een enorm voordeel. Een verstelbaar apparaat is zoveel functioneler dan een statische, en dat is niet anders bij een wipstoel. Met een verstelbare wipstoel leg jij je baby neer met maximaal comfort. Zo zal je baby tot voldoende rust komen, waar uiteindelijk ook jij van zal profiteren. Daarnaast heeft de baby ook meer bewegingsvrijheid in een wipstoel die verstelbaar is. 


Tuigje

Een goede wipstoel bevat een tuigje. Dit zorgt ervoor dat je baby niet onder het apparaat kan glijden of eruit kan vallen. Er zijn meerdere vormen voor tuigjes, maar de veiligste en meest voorkomende zijn banden over de schouders. Zorg ervoor dat de banden nooit te strak om je baby heen zitten. Tuurlijk moet je baby goed vastzitten, maar niet zo straks dat de bewegingsvrijheid weg is.

Veelgestelde vragen over wipstoelen

Wat is de gemiddelde prijs van een wipstoel?

De gemiddelde prijs van een betrouwbare wipstoel is rond de €120,-.

Wat is de beste wipstoel voor een goedkope prijs?

De beste wipstoel voor een schappelijke prijs is de elektrische wipstoel van HiBaby.