Beste Slaaptrainer voor een Goedkope Prijs (2024)

Een slaaptrainer kopen om je kindje uit bed te krijgen? Bij Bestevoordeel.nl hebben wij de hoogste kwaliteit slaaptrainers uitgezocht voor de laagste prijs. Bekijk hieronder de Top-5 beste slaaptrainers voor de goedkoopste prijs:


1. Zazu Sam Slaaptrainer - Met nachtlamp functie en slaaptimers

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Sterkte

De Zazu Sam Slaaptrainer is een kinderwekker en nachtlampje in één. Het is bedoeld om kinderen te helpen hun slaappatroon te verbeteren en om hen te leren zelfstandig te slapen.

De Zazu Sam Slaaptrainer heeft een aantal verschillende functies die kunnen helpen bij het verbeteren van het slaappatroon van een kind. Zo heeft het apparaat bijvoorbeeld een nachtlamp functie, waarmee het licht gedimd kan worden tijdens het slapen. Dit kan helpen om het kind rustig te laten slapen en het te wennen aan donkere omstandigheden.

Daarnaast heeft de Zazu Sam Slaaptrainer ook slaaptimers waarmee je kunt instellen hoe lang het licht aan blijft tijdens het slapen. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat het licht na een bepaalde tijd uitgaat, wat kan helpen om het kind te laten wennen aan een regelmatig slaappatroon.

Verder is de Zazu Sam Slaaptrainer ook voorzien van een wekkerfunctie, zodat het kind op tijd wakker wordt. De wekker kan worden ingesteld op een tijd die het beste past bij het slaappatroon van het kind.

In het algemeen kan de Zazu Sam Slaaptrainer een nuttig hulpmiddel zijn voor ouders die willen helpen bij het verbeteren van het slaappatroon van hun kind. Het apparaat kan helpen om het kind te wennen aan een regelmatig slaappatroon en om het te leren zelfstandig te slapen.

Voordelen 

 • Meerdere tijdsinstellingen mogelijk
 • Heeft een geluidsalarm 
 • LCD scherm die ook als nachtlamp kan dienen
 • Timer kan automatisch laten uitschakelen

Nadelen

 • Heeft geen dimfunctie


2. Alecto Slaaptrainer BC-100 MONKEY 

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Sterkte

De Alecto Slaaptrainer BC-100 MONKEY is een slaaptrainer voor kinderen die kan helpen bij het leren van een goed slaapritme. De slaaptrainer heeft een display waarop het tijdstip wordt weergegeven en een lichtgevende knuffel in de vorm van een aap die groen licht geeft als het tijd is om op te staan en rood licht als het nog te vroeg is om op te staan.

De slaaptrainer kan worden ingesteld op verschillende tijden voor het slapen gaan en opstaan, afhankelijk van de leeftijd van het kind en de slaapbehoeften van het kind. De slaaptrainer kan ook worden ingesteld op een slaap- en stilte periode, zodat het kind weet wanneer het rustig moet zijn en wanneer het mag opstaan.

Het is belangrijk om te onthouden dat de slaaptrainer geen wondermiddel is en dat het tijd kan kosten om een goed slaapritme te ontwikkelen. Het is daarom belangrijk om geduld te hebben en samen te werken met het kind om een goed slaapritme te ontwikkelen. Bespreek ook altijd met een arts als er slaapproblemen zijn die langer dan een paar weken duren of als het kind moeite heeft met het ontwikkelen van een goed slaapritme.

Voordelen 

 • Draadloos en makkelijke te bedienen
 • Slaaptrainer - wekker en nachtlamp in 1
 • Bevat een dimfunctie
 • Inclusief een lichtbron

Nadelen

 • Geen digitaal display


3. Daily Logix Slaaptrainer - Oplaadbaar - Nachtlampje Kinderen

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Sterkte

De Daily Logix Slaaptrainer is een apparaat dat is ontworpen om kinderen te helpen hun slaapschema te verbeteren. Het apparaat heeft een oplaadbare batterij en een nachtlampje om kinderen te helpen bij het inslapen.

De slaaptrainer werkt door het weergeven van verschillende kleuren op het scherm, afhankelijk van hoe dichtbij het tijd is om op te staan of naar bed te gaan. Wanneer het tijd is om op te staan, wordt het scherm groen en wanneer het tijd is om naar bed te gaan, wordt het scherm rood. Dit helpt kinderen om te begrijpen wanneer het tijd is om op te staan of naar bed te gaan, wat kan bijdragen aan een betere slaapkwaliteit.

Het nachtlampje kan worden gebruikt om kinderen te helpen inslapen en kan ook worden gebruikt als geruststellend licht voor kinderen die bang zijn in het donker.

Het is belangrijk om te onthouden dat de Daily Logix Slaaptrainer geen wondermiddel is en dat het belangrijk is om andere factoren te overwegen, zoals een vast slaapschema en een rustige slaapomgeving, om de slaapkwaliteit van kinderen te verbeteren. Als u zich zorgen maakt over de slaapgewoonten van uw kind of als u hulp nodig heeft bij het oplossen van slaapproblemen, raden we aan om contact op te nemen met een arts of slaapdeskundige.

Voordelen 

 • 7 verschillende helderheden
 • Wekker functie + nachtlampje
 • Zeer eenvoudig om mee te nemen
 • Kinderslot voor de instellingen

Nadelen

 • Bevat geen lichtbron


4. ZAZU Slaaptrainer Pinguïn Pam

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Sterkte

De ZAZU Slaaptrainer Pinguïn Pam is een kinderklok die is ontworpen om kinderen te helpen hun slaapgedrag te verbeteren en zelfstandigheid te leren. De klok heeft een aantal specifieke functies die hierbij kunnen helpen:

Slaaptimer: De klok heeft een timer die aangeeft wanneer het tijd is om naar bed te gaan. Wanneer de timer afloopt, verandert de klok van kleur om aan te geven dat het tijd is om te gaan slapen.

Wekker: De klok heeft ook een wekkerfunctie die kinderen op een vriendelijke manier wakker maakt wanneer het tijd is om op te staan.

Nachtlampje: De klok heeft ook een nachtlampje dat kan worden ingeschakeld wanneer kinderen bang zijn in het donker.

Slaapverhaaltjes: De klok heeft ook verschillende slaapverhaaltjes die kinderen kunnen luisteren voordat ze gaan slapen, om hen te helpen ontspannen en in slaap te vallen.

De ZAZU Slaaptrainer Pinguïn Pam is bedoeld voor kinderen vanaf de geboorte en is een handig hulpmiddel om kinderen te helpen hun slaapgewoonten te verbeteren en zelfstandigheid te leren. Het kan ook helpen om de slaapkamer rustiger te maken door het afleiden van kinderen met verhaaltjes en lampjes, zodat ze beter kunnen slapen.

Voordelen 

 • Bevat een lichtbron
 • Maakt een geluid
 • Kan gebruikt worden als wekker en nachtlampje
 • Mooi design die opvalt

Nadelen

 • Heeft geen dimfunctie


5. Luvion Beer Slaaptrainer - Kinderwekker - Met nachtlamp en wekker timer

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Sterkte

De Luvion Beer Slaaptrainer is een kinderwekker die is ontworpen om kinderen te helpen leren om op hun eigen te gaan slapen en op te staan. De wekker heeft een nachtlampje dat aangaat wanneer het tijd is om op te staan en een wekker die gaat wanneer het tijd is om naar bed te gaan.

De Luvion Beer Slaaptrainer heeft ook een timerfunctie die ervoor zorgt dat de wekker na een bepaalde tijd automatisch uitgaat, zodat kinderen leren om zelfstandig te blijven liggen tot het tijd is om op te staan. De wekker is gemaakt van duurzaam plastic en is gemakkelijk te bedienen met een knopje op de voorkant.

Het nachtlampje kan worden aangepast in intensiteit en heeft verschillende kleuren om uit te kiezen, zodat kinderen kunnen kiezen welke kleur het beste bij hun slaapkamer past. De Luvion Beer Slaaptrainer is een handig hulpmiddel om kinderen te helpen leren om op hun eigen te gaan slapen en op te staan, en kan ook helpen om een gezonde slaaproutine op te bouwen.

Voordelen 

 • Bevat een dimfunctie
 • Heeft een krachtige lichtbron
 • Overzichtelijk digitaal display
 • Kinderslot voor de instellingen

Nadelen

 • Maakt geen geluidGemiddelde prijs van een Slaaptrainer

Om de gemiddelde prijs te bepalen van een slaaptrainer is grondig onderzoek gedaan. In dit onderzoek zijn alleen de trainers meegenomen die betrouwbaar en van hoge kwaliteit zijn. Om tot een goede prijsschatting te komen hebben wij meerdere aanbieders vergeleken op de prijzen en kwaliteiten.  

Hieruit is gebleken dat een betrouwbare en van hoge kwaliteit slaaptrainer gemiddeld €43,- kost. 

Wij hebben voor jou de trainers uitgekozen van de hoogste kwaliteit die populair zijn onder consumenten.


Wat is een slaaptrainer?

Een slaaptrainer is een hulpmiddel dat kan helpen bij het ontwikkelen van een gezonde slaaproutine voor kinderen. Het kan in de vorm zijn van een horloge, een apparaat of een ander soort gadget dat kinderen kan helpen om te leren wanneer het tijd is om naar bed te gaan en wanneer ze mogen opstaan.


Sommige slaaptrainers gebruiken visuele of auditieve indicatoren, zoals een lichtje of een geluidje, om aan te geven wanneer het tijd is om te gaan slapen of op te staan. Andere slaaptrainers bieden ook andere functies, zoals het bijhouden van de slaapduur of het geven van tips om beter te kunnen slapen. Het doel van een slaaptrainer is om kinderen te helpen om een gezonde en regelmatige slaaproutine te ontwikkelen, wat kan bijdragen aan een beter humeur, meer energie en beter functioneren tijdens de dag.

Zazu schaap slaaptrainer


Slaaptrainer kopen - waar moet ik op letten? 

Om het beste resultaat te behalen uit slaaptrainers is het belangrijk dat je een goed product koopt. Het gaat hierbij onder andere om de betrouwbaarheid en de eigenschappen van de slaaptrainer. Iedere slaaptrainer is anders en bevat unieke kenmerken waarmee het zich onderscheid van andere. Om je een beter beeld te geven hebben we hieronder een aantal punten uitgelicht waar jij om moet letten tijdens het aankoopproces, zodat je zeker weten de juiste keuze maakt: 


Gebruiksvriendelijk

Er zijn verschillende soorten slaaptrainers op de markt, variërend van eenvoudige wekkers tot geavanceerde slimme horloges of apps die slaapgegevens bijhouden en hulp bieden om een betere slaap te krijgen. Er zijn een aantal factoren die kunnen bijdragen aan de gebruiksvriendelijkheid van een slaaptrainer: eenvoud, bruikbaarheid, functies en betrouwbaarheid. 

Functies

Er zijn verschillende functies die een slaaptrainer kan hebben, afhankelijk van het specifieke product en de doelen die de gebruiker heeft. Hier zijn enkele van de mogelijke functies van een slaaptrainer:

Het bijhouden van slaapgegevens: Sommige slaaptrainers hebben sensoren die de slaapkwaliteit en -duur van de gebruiker meten en deze gegevens bijhouden. Dit kan helpen om trends te identificeren en problemen met het slaappatroon te identificeren.

Het geven van wekkersignalen: Sommige slaaptrainers hebben wekkers die worden geactiveerd wanneer de gebruiker in een lichtere slaapfase komt, wat kan helpen om het opstaan 's ochtends gemakkelijker te maken.

Het geven van advies: Sommige slaaptrainers bevatten advies en aanbevelingen om het slaappatroon te verbeteren, zoals het aanbevelen om een bepaald tijdstip naar bed te gaan of om bepaalde activiteiten voor het slapen te vermijden.

Het reguleren van licht- en geluidsniveaus: Sommige slaaptrainers kunnen worden gebruikt om het licht- en geluidsniveau in de slaapkamer te reguleren om de slaapkwaliteit te verbeteren.

Het geven van meditatie- en ademhalingsoefeningen: Sommige slaaptrainers bevatten meditatie- en ademhalingsoefeningen die de gebruiker kunnen helpen om te ontspannen en beter te slapen.

Prijs

Het is moeilijk om een specifieke prijs te geven voor een slaaptrainer, omdat de kosten kunnen variëren afhankelijk van het type slaaptrainer dat je zoekt en waar je het koopt. Sommige slaaptrainers zijn eenvoudige wekkers die alleen het tijdstip aangeven waarop uw kind naar bed moet gaan of op moet staan, terwijl andere slaaptrainers meer geavanceerde functies hebben, zoals slaapmonitors en trilalarmen. De prijzen voor slaaptrainers kunnen ook verschillen afhankelijk van het merk en de verkoper.

Als je op zoek bent naar een eenvoudige slaaptrainer, kunt je wellicht een goedkope optie vinden voor minder dan €50. Meer geavanceerde slaaptrainers met extra functies kunnen echter duurder zijn, met prijzen die kunnen oplopen tot honderden euros. Het is altijd verstandig om te winkelen en verschillende opties te vergelijken voordat je een aankoop doet, om ervoor te zorgen dat je de beste prijs krijgt voor het product dat je zoekt.Voor wie is een slaaptrainer geschikt?

Een slaaptrainer is geschikt voor kinderen die moeite hebben om zich aan een slaapschema te houden of om in te slapen. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als het kind te veel nachtrust krijgt, niet moe genoeg is voordat het naar bed gaat, of als het kind moeite heeft om zich te ontspannen en in slaap te vallen. Een slaaptrainer kan ook nuttig zijn voor kinderen die wakker worden in de nacht en moeite hebben om weer in slaap te vallen.

Het is belangrijk om te onthouden dat elk kind anders is en dat een slaaptrainer niet voor iedereen geschikt is. Het is aanbevolen om advies te vragen aan een arts of slaapdeskundige voordat je een slaaptrainer koopt of gebruikt. Zij kunnen je helpen om te bepalen of een slaaptrainer geschikt is voor uw kind en, zo ja, welke slaaptrainer het beste bij uw kind past.Zijn er ook slaaptrainers voor volwassenen? 

Ja, er zijn slaaptrainers die specifiek gericht zijn op volwassenen. Deze slaaptrainers kunnen verschillende vormen aannemen, zoals app-gebaseerde programma's, wearables (zoals een slaaptracker) of zelfs fysieke producten zoals een lichtwekker of een white noise generator.


Deze slaaptrainers kunnen helpen bij het opbouwen van een gezonde slaaphygiëne en het beter in slaap vallen en blijven. Ze kunnen ook helpen om te begrijpen hoe slaap en levensstijl samenhangen, zodat er aanpassingen kunnen worden gemaakt om de slaapkwaliteit te verbeteren. Het is echter wel belangrijk om te onthouden dat slaaptrainers geen wondermiddelen zijn en dat het ook belangrijk is om andere gezonde slaapgewoontes te ontwikkelen, zoals een regelmatig slaap-waakpatroon handhaven en stress verminderen.

Veelgestelde vragen over slaaptrainers

Wat is de gemiddelde prijs van een slaaptrainer?

De gemiddelde prijs van een goede slaaptrainer ligt rond de €43-.

Wat is de beste slaaptrainer voor een goedkope prijs?

De beste slaaptrainer voor een schappelijke prijs is Zazu het Schaap slaaptrainer.