Beste Motor Headset voor een Goedkope Prijs (2024)

Wil je een Motor Headset kopen, maar liever niet teveel geld uitgeven? Dat kan bij Bestevoordeel.nl. Er zijn veel headsets met goede reviews en een goede prijs. Bekijk hier de Top-5 beste motor headsets voor de beste prijs.  

1. IPX7 waterdichte motor headset

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Snelheid

De beste motor headset voor een goedkope prijs is de IPX7. Zoals de naam al doet vermoeden is deze headset waterdicht en daardoor geschikt voor ieder weertype. Dit motor communicatiemiddel is makkelijk te installeren en te bedienen. Ook zit er een Bluetooth functie, waardoor de IPX7 over uitgebreide eigenschappen beschikt. Het communicatiemiddel weet windruis te onderscheiden van stemgeluid. Hierdoor wordt de windruis weggefilterd en is communicatie op hoge snelheden mogelijk. 


De IPX7 wordt geleverd met daarbij de volgende onderdelen: USB-C oplaadkabel, een microfoon met plop kap, twee luidsprekers, op maat gemaakte klittenband tape en een handleiding. Het apparaat heeft een bereik van 1200 meter. Voor meer specifieke productinformatie klik je op het product.

Voordelen 

 • Waterdicht
 • Makkelijk te installeren
 • Windruis wordt weggefilterd

Nadelen

 • Bevestiging aan de helm is even uitzoeken


2. XEOD Bluetooth Headset met Microfoon

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Snelheid

Vaak onderweg met de motor of met de scooter? Dan is de motorhelm-headset van XEOD de geschikte keuze voor jou. Je kan met dit model van XEOD veilig handsfree bellen, muziek luisteren en de navigatie volgen. De headset is multifunctioneel en ook te gebruiken voor andere activiteiten. Bijvoorbeeld om te communiceren tijdens het skiën of fietsen. Activiteiten waar je over het algemeen een helm bij draagt. Het apparaat heeft een bereik van 300 meter.


Na 10 seconde neemt de headset automatisch op bij een inkomende oproep. Hierdoor kan jij je handen aan het stuur houden en blijft de veiligheid intact. Dankzij het geïntegreerde Bluetooth systeem is het ook mogelijk om jouw favoriete muziek te luisteren, terwijl je op de motor zit. Het apparaat is eenvoudig te verbinden met je mobiel en zorgt gegarandeerd voor plezier en handigheid.

Voordelen 

 • Bluetooth
 • Makkelijk te hanteren
 • Multifunctioneel

Nadelen

 • Handleiding voor sommigen moeilijk te begrijpen


3. XEOD Motorhelm Headset

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Snelheid

Nog een motorheadset in dit rijtje die van het merk XEOD is. Deze headset is iets duurder dan de vorige XEOD headset, maar heeft daarentegen wel een dubbel zo groot bereik van 600 meter. Verder zit er weinig verschil tussen de twee XEOD headset. Ook deze motorhelm headset is multifunctioneel, waarbij je kan bellen, muziek kan luisteren en navigeren. Handsfree bellen is mogelijk en dat maakt het product veilig. Deze headset kies je voor het grote bereik waarover gecommuniceerd kan worden. 

Voordelen 

 • Bellen, muziek luisteren, navigeren
 • Veilig
 • Groot bereik

Nadelen

 • Handleiding lastig te begrijpen


4. Albrecht Audio BPA 500 

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Snelheid

Deze headset van Albrecht Audio is draadloos voor het aansluiten van navigatiesystemen met Bluetooth-toegelaten mobiels en andere apparaten. De hoofdtelefoon en de microfoon zitten gevouwen in de helm en zijn verbonden met de waterdichte stekker. Simpel te verbinden en je kan gaan! 


Bij de Albrecht Audio BPA 500 worden de volgende onderdelen meegeleverd: HiFi koptelefoon voor de motorhelm, zwanenhals microfoon, 3.5 millimeter audio kabel, lijm en klem, USB aansluiting en een handleiding.

Voordelen 

 • Simpel in te stellen
 • Draadloos

Nadelen

 • Niet het scherpste geluid 


5. Beste Bluetooth Headset Motor

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Snelheid

Als laatste is ervoor gekozen om de Bluetooth motor headset uit te lichten. Door deze headset kunnen motorrijders en scooterrijders elkaar duidelijk verstaan. De headset werkt op stemactivering. Handsfree bellen kan doordat de aansluitkast met riemclip een aansluiting heeft voor twee headsets. Het apparaat kan gebruikt worden door oordopjes en een flexibele microfoon.

Voordelen 

 • Goedkoop
 • Stemactivering

Nadelen

 • Het draad is wat aan de korte kantGemiddelde prijs van een Motorheadset

Om de gemiddelde prijs te bepalen van een motor headset is grondig onderzoek gedaan. In dit onderzoek zijn alleen de headsets meegenomen die betrouwbaar en van hoge kwaliteit zijn. Om tot een goede prijsschatting te komen hebben wij meerdere aanbieders vergeleken op de prijzen en kwaliteiten.  

Hieruit is gebleken dat een betrouwbare en van hoge kwaliteit motorheadset gemiddeld €110,- kost. 

Wij hebben voor jou de beste headsets uitgekozen onder de gemiddelde aankoopprijs, maar wel voor gegarandeerd de beste kwaliteit. 


Wat is een headset motor precies? 

"Een motorheadset is een apparaat waarmee je in staat bent om met andere motorrijders te communiceren, terwijl je aan het motorrijden bent". De communicatie gaat via de helm en zorgt voor meer veiligheid en interactie tussen een groep motorrijders.


Wat is het voordeel van een motorcommunicatiemiddel?  

Het grote voordeel aan een motor headset of ander motorcommunicatiemiddel is de interactie tussen beide rijders. Zonder dat er ruis tussenkomt is het mogelijk om direct met elkaar te spreken. Zo kan je bijvoorbeeld makkelijk communiceren om de route te bepalen, eventuele gevaren te melden of gewoon een gezellig praatje maken met elkaar. Een motorcommunicatiemiddel is bijna niet meer weg te denken voor liefhebbers die graag een rondtour maken op de motor. Daarom worden de functionaliteiten alleen maar uitgebreider per nieuw model die ontwikkeld wordt. 


Welke soorten communicatiemiddelen zijn er voor motorrijders?

De motor headset is zoals gezegd niet het enige motorcommunicatiemiddel die motorrijders gebruiken om onderling elkaar informatie door te spelen. Meer communicatiemiddelen voor motorrijders worden hieronder benoemd: 

 • Bike2Passenger: Dit is een motorcommunicatiemiddel dat speciaal ontworpen is voor zowel de motorrijder als de passagier. Door de hoge snelheid en de harde wind is het lastig om met de passagier te communiceren. Met een Bike2Passenger communicatiemiddel is er geruisloze communicatie tussen beide.
 • Bike2Bike: Communicatie tussen 2 motorrijders op allebei een eigen motor wordt Bike2Bike communicatie genoemd. Een motor headset is hiervoor geschikt, aangezien communicatie op langere afstand mogelijk is. De ene motorrijder rijdt nog wel eens verderop, waardoor het bereik groot moet zijn. 
 • Bike2Group: Met deze communicatie is het mogelijk om met meerdere personen tegelijk in contact te staan. Communicatie is nog nooit zo eenvoudig geweest. Het voordeel hiervan is dat je een grote groep mensen in 1 keer bereikt. Het nadeel is dat je sneller afgeleid bent.

Van welke soort communicatie jij gebruik gaat maken heeft te maken met welke doeleinden jij gaat motorrijden. Hierboven zijn in ieder geval de soorten communicatie mogelijkheden benoemd om het voor jou makkelijker te maken. Een headset is voor alle soorten communicatie een geschikte optie.


Over welke eigenschappen moet een goede motor headset beschikken? 

Voordat je een headset gaat kopen als motorrijder moet je weten waar een goede headset over moet beschikken. Ieder model onderscheid zich van de ander door specifieke kenmerken. Het belangrijkste is dat de basis eigenschappen van de headset aan de volgende eisen voldoet: 

 • Bluetooth: Hedendaags worden de modellen ontwerpen met Bluetooth functie. Hiermee kan je handsfree bellen, muziek luisteren en navigeren. Bluetooth is onmisbaar geworden voor motorrijders die gebruik maken van een headset. Koop daarom ten alle tijden een Bluetooth headset voor je motor. 
 • Bereik: De headset moet een groot communicatie bereik kunnen hanteren. Motorrijders rijden nog wel eens op een relatief grote afstand (paar honderd meter) van elkaar af. Toch wil je op deze momenten nog steeds met elkaar in contact staan. Hiervoor heb je een sterk bereik nodig op de headset.
 • Accu: Het is een grote frustratie voor alle motorrijders als de batterij opgaat van de headset. Het is dan ook belangrijk dat jouw headset over een goede accu beschikt, waardoor de headset voor langere tijd meegaat. Let wel altijd goed op of het tijd is om de headset op te laden. 
 • Wegfilteren windruis: Het stemgeluid door de headset moet hard en duidelijk te begrijpen zijn. De windruis moet hiervoor weggefilterd worden. Zorg er dus ten alle tijden voor dat je een motor headset koopt die windruis tegen houdt. 

Veelgestelde vragen over Motorheadsets

Wat is de gemiddelde prijs van een motor headset?

De gemiddelde prijs van een goede motor headset is rond de €110,-.

Wat is de beste motor headset voor een goedkope prijs?

De beste motor headset voor een schappelijke prijs is de IPX7 Waterdichte motor headset.