Beste Slimme Thermostaat voor Vloerverwarming voor een Goedkope Prijs (2024)

De beste slimme thermostaat voor je vloerverwarming kopen voor de goedkoopste prijs? Dat kan bij bestevoordeel.nl. Er zijn veel slimme thermostaten verkrijgbaar met goede reviews voor een uitstekende prijs. Bekijk hier de 5 beste slimme thermostaten voor de vloerverwarming voor een goedkope prijs. 


1. POERECO slimme draadloze thermostaat incl. WIFI

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Gebruiksvriendelijk

De POERECO slimme draadloze thermostaat is een goede optie die geschikt is voor de vloerverwarming in huis. Het grote voordeel is dat deze thermostaat beschikt over Wi-Fi. Zo kan je de verwarming bij je thuis vanaf elke locatie beheren, zolang je een internetverbinding hebt. Verwarm enkel de kamers die je op dat moment nodig hebt en bespaar op meer dan 30% van je maandelijkse energierekening. De POERECO slimme draadloze thermostaat is geschikt voor cv-ketel aan/uit. 


Ook is er geen speciale bedrading nodig, want alles gaat volledig draadloos en op Wi-Fi. De POERECO is te gebruiken in elk verwarmingssysteem met elektriciteit, gas, mazout en warmtepomp installatie. Maak verwarming van je huis of kantoor eenvoudig met dagelijkse tijdzones. Je kunt het verwarmingsschema namelijk aanpassen aan je dagelijks leven.


De app is gebruiksvriendelijk en overzichtelijk. Met slechts een vinger op de knop verstel je de warmte naar alle wensen. Ook de vloerverwarming is geschikt om in te stellen met de POERECO slimme thermostaat die draadloos werkt. Deze thermostaat is een programmeerbare thermostaat waarbij je 7 tijd events en 7 temperaturen kan programmeren. 

Voordelen 

 • 7 tijd events en 7 temperaturen programmeren
 • Draadloos en van afstand te gebruiken
 • Gebruiksvriendelijk en overzichtelijke app
 • Geschikt voor vrijwel ieder verwarmingssysteem

Nadelen

 • Alleen verkrijgbaar als set


2. Tado° Slimme Thermostaat V3+ Starterskit

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Gebruiksvriendelijk

Tado is een van de bekendste merken die slimme thermostaten aanbieden en hoort dan ook zeker in deze lijst terecht met beste slimme thermostaten voor de vloerverwarming. De V3 is een goedkope optie waarbij ook nog eens een starterskit wordt meegeleverd. Deze thermostaat van Tado is het basis model, maar je hebt ook opties waarbij je de thermostaten kan kopen met radiator knoppen. Dit zijn de uitgebreide modellen met extra functionaliteiten. 


De Tado slimme thermostaat is geschikt voor type cv-ketel: aan/uit, waarbij de kabel van de thermostaat wordt aangesloten met de ketel. Tado is jouw klimaatassistent om het leven comfortabeler te maken. Je krijgt met deze kamer thermostaat eenvoudig toegang en controle over je verwarmingssysteem via de Tado-app. Door de klimaatassistent te gebruiken kan je tot wel 30% besparen op je energierekening. Compatibel met Google Assistant, Alexa, Apple Homekit en IFTTT. 


Verder heeft de Tado slimme thermostaat enkele uitgebreide eigenschappen zoals: de mogelijkheid om per kamer aansturing te geven, de controle over warm water, en het geeft inzichtelijke rapporten. Het enige minpunt is de moeilijkheid van de installatie. Je moet namelijk opnieuw bedraden voor de aansluiting. 

Voordelen 

 • Besparing van 30% op je rekening mogelijk
 • Compatibel met enkele apps
 • Controle over je verwarmingssysteem
 • Geschikt voor vloerverwarming

Nadelen

 • Moeilijk te installeren 


3. Honeywell Slimme Thermostaat Lyric T6

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Gebruiksvriendelijk

Iedereen die zich een beetje verdiept heeft in slimme thermostaten kent het merk Honeywell. Het is een van de grootste aanbieders van slimme thermostaten en ontwikkeld constant de modellen. Zo is ook de Honeywell Lyric T6 een slimme thermostaat, geschikt voor vloerverwarming, die uitgebreid is met vele functionaliteiten. En dat ook nog eens voor een goedkope prijs. De Honeywell Lyric T6 is een buitenkansje van de hoogste kwaliteit.


De thermostaat is verkrijgbaar in witte, maar ook in zwarte kleur. Het apparaat is geschikt voor een cv-ketel aan/uit en wordt bediend via de app. Het grote voordeel van de Honeywell Lyric T6 is dat de thermostaat geschikt is voor alle cv-ketels en warmtepompen. Daarnaast beschikt het apparaat over een zeer uitgebreid klokprogramma en geo-fencing functie. Wel is de installatie lastig, aangezien de bedrading opnieuw gedaan moet worden. Wij adviseren dan ook om een installateur in te schakelen.


Deze slimme thermostaat is van afstand te gebruiken door de gebruiksvriendelijke app. Het wordt ondersteunt door Apple HomeKut en Siri spraakbesturing. De verwarming regelen in huis is nog nooit zo makkelijk geweest als met de Honeywell Lyric T6. Door de verlichte touchscreen kan je de thermostaat ook makkelijk instellen in het donker.

Voordelen 

 • Geschikt voor alle cv-ketels en warmtepompen
 • Verlicht touchscreen
 • Zeer uitgebreid klokprogramma
 • geo-fencing functies

Nadelen

 • Moeilijk te installeren, adviseren om te laten door een installateur


4. Google Nest Learning Thermostat

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Gebruiksvriendelijk

Een iets duurdere optie, maar ook een luxere slimme thermostaat is de Google Nest Learning Thermostaat. De thermostaat is geschikt voor cv-ketel moduleren en wordt bediend via de app. Geschikt voor alle cv-ketels, en stadsverwarming met thermostaat. Via de app kan je de Google Nest Learning thermostaat overal ter wereld bedienen, en de slimme thermostaat kan overal in huis geplaatst worden, zolang er stroom is. 


De Nest thermostaat helpt om energie te besparen. Je verwarming is namelijk de grootste reden van hoge energierekeningen. Verminder je de verwarmingskosten, dan gaan de energierekeningen een stuk naar beneden. Deze slimme thermostaat leert je favoriete temperaturen herkennen en verlaagt de temperatuur als je weg bent. Hij leert zelfs hoelang het duurt om het huis op te warmen, zodat alleen de noodzakelijke energie verbruikt wordt. 


Ook kan je de boiler aansturen via de app om het warm water te regelen. Andere eigenschappen van de Google Nest Learning zijn: afstandsweergave, geavanceerde modulatie en auto schema. De Google Nest Learning is misschien een iets duurdere slimme thermostaat, maar de kwaliteit is zeer hoog. 

Voordelen 

 • Zeer hoge kwaliteit
 • Verwarming en boiler overal ter wereld te bedienen
 • Geavanceerde modulatie
 • Geschikt voor vloerverwarming

Nadelen

 • Redelijk dure optie in vergelijking met de andere slimme thermostaten in dit rijtje 


5. Slimme Thermostaat Honeywell - Lyric T6R

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Gebruiksvriendelijk

Nog een slimme thermostaat van Honeywell die we uitlichten is de Lyric T6R. Deze zwarte thermostaat heeft een draadloze verbinding en kan makkelijk bediend worden met de app. De thermostaat is geschikt voor cv-ketel aan/uit en werkt modulerend. Het heeft een zeer uitgebreid klokprogramma en geo-fencing functie die bestuurbaar is via de app. Dankzij de draadloze verbinding is de Lyric T6R overal in huis te plaatsen, zolang het apparaat maar aangevoerd wordt door stroom. 


Deze slimme thermostaat die geschikt is voor vloerverwarming wordt ondersteunt door AppleKit en Siri spraakbesturing. Verder heeft het een verlicht touchscreen, zijn weekschema's eenvoudig in te stellen en is het apparaat inclusief ketelmodule. Met de Lyric app (waarover deze slimme thermostaat beschikt) sta je altijd in contact met de Honeywell Lyric T6R. Waar je ook bent, met deze app kan je op elk moment de instellingen van de thermostaat wijzigen. 


Wel is het lastig om de Lyric T6R zelf te installeren. Vraag naar een installateur om dit voor je te doen, zodat je zeker weet dat alle aansluitingen op de juiste manier gedaan worden. 

Voordelen 

 • Geo-fencing
 • Lyric app die makkelijk te bedienen is
 • Zeer uitgebreid klokprogramma
 • Siri spraakbesturing

Nadelen

 • Lastig te installerenGemiddelde prijs van een slimme thermostaat

Om de gemiddelde prijs te bepalen van een slimme thermostaat is grondig onderzoek gedaan. In dit onderzoek zijn alleen de thermostaten meegenomen die betrouwbaar en van hoge kwaliteit zijn. Om tot een goede prijsschatting te komen hebben wij meerdere aanbieders vergeleken op de prijzen en kwaliteiten.  

Hieruit is gebleken dat een betrouwbare en van hoge kwaliteit slimme thermostaat gemiddeld €235,- kost. 

Wij hebben voor jou de slimme thermostaten, die geschikt zijn voor vloerverwarming uitgekozen onder de gemiddelde aankoopprijs, maar wel voor gegarandeerd de beste kwaliteit. 


Slimme thermostaat - Wat is het? 

Een slimme thermostaat stemt de verwarming automatisch af op jouw gedrag of wensen. Het is een intelligente thermostaat die is verbonden met je thuis netwerk via Wi-Fi. Zo verzamelt het apparaat informatie, verwerkt die data en voorspelt wanneer er verwarmt moet worden. Het voordeel van een slimme thermostaat is dat je deze kan bedienen van afstand. Ben je bijvoorbeeld in de supermarkt, dan kan je specifieke kamers in huis verwarmen, zodat jij thuis komt met een aangename temperatuur in huis.


Door het gebruik van een slimme thermostaat bespaar je op energie. Doordat de thermostaat zelf herkend wanneer er verwarmt moet worden, zullen de verwarmingskosten dalen. Wel is het aan te raden om een slimme thermostaat te laten instellen door een installateur. Het is namelijk lastig om alles op de juiste manier in te stellen door de vernieuwde ontwikkelingen. 


Hieronder is een video te zien waarin 5 redenen worden benoemd waarom je een slimme thermostaat zou moeten kopen:


Thermostaat voor vloerverwarming kopen - wat zijn de beste opties?

In dit artikel hebben we de thermostaten uitgekozen die geschikt zijn om te gebruiken voor vloerverwarming. Niet alle slimme thermostaten zijn geschikt voor vloerverwarming en daarom wordt er onderscheid gemaakt tussen de verschillende soorten thermostaten. Welke je nodig hebt voor je vloerverwarming hangt af van wat je vloerverwarming aanstuurt. Hieronder leggen we uit welke warmtebron je hebt en welke thermostaat je nodig hebt:

Vloerverwarming met cv-ketel

Je kan een modulerende of aan/uit thermostaat aansluiten op je ketel als de vloerverwarming werkt met een cv-ketel. Controleer altijd of de naam van de cv-ketel voorkomt in de handleiding van de slimme thermostaat. Het kan namelijk ook nog zo zijn dat de thermostaat niet geschikt is voor een bepaalde cv-ketel. Komt de naam wel voor in de handleiding, dan weet je dat de thermostaat werkt op de cv-ketel. 

Vloerverwarming met stadsverwarming

Bij stadsverwarming kies je alleen een aan/uit thermostaat. De enige uitzondering hierop is een verdelingssysteem waar al een radiator op zit. Je mag zelf niet aan het warmtesysteem zitten als je stadsverwarming gebruikt. Bij het installeren van een nieuwe thermostaat moet je in dit geval contact opnemen met de energiemaatschappij. Het is dus een ingewikkeldere manier om de thermostaat te gebruiken bij stadsverwarming. 

Vloerverwarming met radiatoren

Heb je in sommige kamers radiatoren, maar ook in bepaalde ruimtes vloerverwarming? Dan sluit je slimme radiator knoppen aan op de radiatoren en gebruik je een bijbehorende slimme thermostaat voor de vloerverwarming. Controleer ook of je huidige thermostaat draadloos is. In dat geval heb je weer een draadloze slimme thermostaat nodig. Verschillende soorten thermostaten

Zoals eerder benoemd zijn er verschillende soorten slimme thermostaten met ieder zijn eigen kenmerken. Welke soort thermostaat jij kiest hangt af van je persoonlijke voorkeur. Hieronder zijn een aantal verschillende mogelijkheden benoemd:


Eenvoudige kamer thermostaat

Een kamer thermostaat regelt de temperatuur in de kamer en is eenvoudig te bedienen. Je kunt de thermostaat aanzetten op een bepaalde temperatuur, zodat de kamer tot deze temperatuur wordt opgewarmd. De temperatuur wordt aangehouden totdat deze is bereikt. Als je vervolgens de thermostaat lager zet of uitzet, koelt de kamer af tot de ingestelde temperatuur. Het is een reguliere thermostaat die tot op de dag van vandaag in de meeste huishoudens gebruikt wordt.

Programmeerbare klokthermostaat

Met een klokthermostaat kan je de temperatuur van de verwarming van tevoren instellen. Mogelijke instellingen zijn: hoe laat gaat de verwarming in de ochtend aan en hoe laat gaat de verwarming in de avond weer uit? Zo kom je nooit koud uit bed en hoef je niet bang te zijn dat je 's avonds de thermostaat vergeet uit te zetten. Zo blijven je energiekosten bespaart. 

Op afstand bedienbare thermostaat

De op afstand bedienbare thermostaat wordt ook wel de slimme thermostaat genoemd die wij in dit artikel uitlichten. Het apparaat helpt jou bij het besparen van je energieverbruik door op afstand de verwarming te bedienen met een app. Na verloop van tijd herkent de slimme thermostaat uit zichzelf de gewenste temperaturen in huis en zal deze automatisch instellen. Ben jij boodschappen doen of ver weg van huis, dan kan je met alleen een Wi-Fi verbinding de kamertemperatuur instellen. 


Meer informatie over alles omtrent gas en elektriciteit vind je op Gasenelektriciteit.nl. Ook voor het instellen van een slimme thermostaat vind je hier misschien handige informatie.

Veelgestelde vragen over slimme thermostaten

Wat is de gemiddelde prijs van een slimme thermostaat?

De gemiddelde prijs van een slimme thermostaat ligt rond de €235,-.

Wat is de beste slimme thermostaat voor een goedkope prijs?

De beste slimme thermostaat voor een goedkope prijs is de Tado V3