Beste VR Bril voor een Goedkope Prijs (2024)

Wil je een VR bril kopen, maar niet teveel geld ervoor uitgeven? Dat kan bij bestevoordeel.nl. Er zijn verschillende VR brillen verkrijgbaar voor bijvoorbeeld de playstation 4 of computer voor een uitstekende prijs met hele goede reviews van eerdere consumenten. Bekijk hier de Top-5 beste VR brillen voor de beste prijs en kom erachter waar jij op moet letten voordat je het product daadwerkelijk gaat kopen. 

1. Sony PlayStation VR Mega III Pack + 5 games - PS4

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Reactiesnelheid

De beste VR bril van dit moment onder de gemiddelde vraagprijs is de Sony Playstation VR Mega III. Deze bril is ontworpen om virtueel games te spelen op de Playstation 4, zodat de gamer nog meer plezier haalt uit het gamen. Spelen met deze bril voelt net echt aan, het lijkt alsof je midden in de game zit en alles net naast je plaatsvindt. Beleef de actie zoals nooit tevoren!


Het voordeel bij het kopen van deze VR bril is dat er 5 extra games worden meegeleverd. Deze spellen kan je downloaden via de Playstation Store. Het nadeel is dat er geen controllers worden meegeleverd en je niet draadloos gebruik kan maken van de Sony Playstation VR Mega III. Ten alle tijden is er dus een kabel nodig om de VR bril te koppelen met de console om de virtuele ervaring mee te maken. Sommige gamers zien dit uiteraard als een voordeel.


Een super helder OLED scherm zorgt voor een levendig en snel reagerend beeld van 120 Hz. Ook kan het beeld 360 graden draaien, waardoor je zowel voor als achterzicht hebt in de game. Deze VR bril PS4 beschikt daarnaast over een 3D-Audio waardoor het geluid meedraait met de richting waar jij heen kijkt. De bril is licht ontworpen, zodat jij amper nog door hebt dat je er gebruik van maakt. Om virtueel te kunnen gamen voor een goedkope prijs ben je afhankelijk van de beste VR bril, en dat is de Sony Playstation VR Mega III. 

Voordelen 

 • 360 graden draaiend
 • 3D audio die alle richtingen meedraait
 • Licht en comfortabel, alsof je het product niet voelt
 • 5 extra games bijgeleverd bij de aankoop

Nadelen

 • Er wordt geen controller meegeleverd
 • Kan niet draadloos gebruikt worden 


2. Samsung Gear VR 2 VR bril

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Reactiesnelheid

Bij het gebruik maken van virtuele apparatuur kan een merk als Samsung niet ontbreken. Volgende op de lijst van beste VR brillen is dan ook de Samsung Gear VR 2 VR bril. Deze zwarte VR bril is ontworpen om een nieuwe wereld te ontdekken vanaf je smartphone. De bril kan draadloos gebruikt worden, zodat je niet afhankelijk bent van een bepaalde positie. Vanuit elke hoek kan je een virtuele omgeving binnentreden en je game bespelen vanaf je mobiele telefoon. 


Enig minpunt van de Samsung Gear VR 2 is dat er geen controller wordt meegeleverd bij de aankoop en dat er niet gebruik gemaakt kan worden van een ingebouwd scherm. De game wordt namelijk gespeeld vanaf je smartphone en dit apparaat heeft meer functies dan alleen een virtual reality wereld binnentreden. 


De beste eigenschap van de Samsung Gear VR 2 is de 360 graden surround cinema-achtige kijkervaring. Hiermee wordt bedoeld dat je iedere kant op kan kijken met de VR bril en telkens een ander realiteitsbeeld voorgeschoteld krijgt. Je moet denken aan je eigen hoofd iedere richting opdraaien en telkens een ander voorwerp zien. Oftewel: de realiteit zien, maar dan virtueel. Daarnaast beschikt deze VR bril over een helder beeld met enorm hoge pixels.

Voordelen 

 • 360 graden surround cinema-achtige kijkervaring 
 • Hoge pixels die zorgen voor enorm scherp beeld
 • Modern design
 • Mogelijkheid tot draadloos gebruik

Nadelen

 • Geen controller meegeleverd bij de aankoop
 • Geen ingebouwd scherm


3. Samsung Gear VR Black R324+Controle

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Reactiesnelheid

Een andere goedkope VR bril van Samsung voor een smartphone is de Samsung Gear VR Black R324. Zet de innovatieve VR bril op je hoofd en ontdek vele avonturen. Met nieuwe design en de verder ontwikkelde controller beleef je de virtual reality als nooit tevoren. Alles is nog intenser en de beelden om je heen lijken nog echter. De besturing is eenvoudig en comfortabel. Kortom: De Samsung Gear VR Black R324 is een top product voor een ongelofelijk goedkope prijs. 


Door het comfortabele design voelt deze bril nog lichter aan dan eerst. Daarnaast past de vorm op vrijwel ieder hoofdpostuur, waardoor je er zeker van bent dat de VR bril lekker aanvoelt. Er komt geen licht binnen tijdens het gamen. Hierdoor kan je jezelf helemaal overgeven tot de virtuele wereld zonder enige afleiding van buitenaf. 


Bijkomende kenmerken van de Samsung Gear VR Black R324 zijn het extreem brede gezichtsveld, de grote lens en nauwkeurige headtracking met geïntegreerde gyrosensor en accelerometer. Een feestje bouwen en het beleven van de VR wereld als nooit eerder vertoond doe je met deze goedkope VR bril van Samsung. 

Voordelen 

 • Nieuw design en ontwikkelde controller
 • Past op ieder hoofdpostuur 
 • Nauwkeurig headtracking
 • Eenvoudige besturing

Nadelen

 • Koppelt niet met elke smartphone


4. VR Shinecon - Luxe VR Bril voor smartphone

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Reactiesnelheid

Een van de beste VR brillen op dit moment is deze luxe VR bril voor smartphones van VR Shinecon. Met een luxe ontwerp en vele functionaliteiten neemt deze bril je mee in de vetste avonturen in de virtuele wereld. Deze virtueel reality bril beschikt over alle eigenschappen om een unieke 3D ervaring te beleven. Het enige dat je nodig hebt om dit te realiseren is een smartphone. 


Zet de bril op en het enige dat jij nog ziet is een groot en helder scherm waar de game zich op afspeelt. Het moment dat de bril eenmaal op je hoofd zit ligt je focus alleen nog maar op de game en wordt je door niks meer afgeleid. Er komt geen licht door de bril heen, waardoor alle sensoren van buitenaf afgesloten worden. 


Het voordeel van de VR Shinecon bril is dat je zelf de scherpte kan instellen. Aan de bovenkant zit een knop waarmee je net zolang de scherpte kan verstellen totdat die persoonlijk goed aanvoelt. Door beeld met geluid te combineren zal de ervaring van de VR-Bril extremer en natuurlijk realistischer zijn.

Voordelen 

 • Luxe ontwerp en veel functionaliteiten
 • Alle sensoren van buitenaf worden afgesloten
 • Persoonlijke scherpte instellen

Nadelen

 • Niet draadloos te gebruiken, de bril moet aangesloten worden per kabel met de smartphone 


5. Virtual Reality bril - VRi EVOLUTION 3S

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Reactiesnelheid

De VRI Evolution 3S is een hyper moderne virtual reality bril van absolute topkwaliteit. Door de extra grote lenzen kijk je tegen haarscherp beeld, wat een spectaculaire beleving met zich meebrengt. Ook zijn de lenzen voorzien van "blauw licht filter". Deze filters zorgen ervoor dat je niet snel vermoeide ogen krijgt. De VRI Evolution 3S is te gebruiken op elke smartphone en is geschikt voor leeftijden vanaf 3 jaar oud.


Je geniet optimaal van 3D virtual reality games door de 360 graden draai functie. Alles wat er om je heen gebeurt is waarneembaar met deze functie, want het beeld dat je te zien krijgt is zichtbaar van de voorkant, zijkant en achterkant. VR apps kan je downloaden in de store van je smartphone. Er zijn honderden games geschikt voor gebruik met een VR bril. Ontdek de coolste games op een unieke manier met de VRI Evolution 3S bril.

Voordelen 

 • Extra grote lenzen voor een groot zichtbaar beeld
 • Blauw licht filter 
 • 360 graden draaibare functie
 • Honderden beschikbare VR apps op je smartphone

Nadelen

 • Geen controller inbegrepen bij de aankoop
 • Niet de meest comfortabele optie in dit lijstjeGemiddelde prijs van een Virtual Reality Bril

Om de gemiddelde prijs te bepalen van een virtual reality bril in een is grondig onderzoek gedaan. In dit onderzoek zijn alleen de brillen meegenomen die betrouwbaar en van hoge kwaliteit zijn. Om tot een goede prijsschatting te komen hebben wij meerdere aanbieders vergeleken op de prijzen en kwaliteiten.  

Hieruit is gebleken dat een betrouwbare en van hoge kwaliteit virtual reality bril gemiddeld €380,- kost. 

Wij hebben voor jou de beste VR bril uitgekozen onder de gemiddelde aankoopprijs, maar wel voor gegarandeerd de beste kwaliteit. 


Wat is een VR Bril precies? 

VR staat voor Virtual Reality en dit betekent virtuele werkelijkheid. Het doel van VR is dan ook om mensen te laten ontsnappen aan de werkelijkheid en zich te laten bevinden in een zo realistisch mogelijke 3D omgeving. Dit proces gaat aan de hand van een VR bril. Je zet de bril op en alle afleiding van buitenaf (inclusief het licht) verdwijnt. Hierdoor ligt de volledige focus op de 3D wereld, die zich afspeelt op een console zoals de Playstation, computer of smartphone. 


Hieronder is een korte video te zien van Coolblue, waarin kort maar krachtig wordt uitgelegd wat VR precies inhoudt:

VR bril kopen - Waar moet ik op letten? 

Het allerbelangrijkste bij het kopen van een VR-bril is dat je zo weinig mogelijk afleiding ondervind, terwijl je deelneemt aan een game in de 3D wereld. Gehoor, licht en bewegingen van buitenaf zijn enkele punten die volledig afgesloten moeten worden. Hieronder bespreken we enkele punten waar de beste VR bril aan moet voldoen, zodat jij ongestoord jezelf kan afsluiten van het hedendaagse leven en je geluk voor een moment kan vinden in de virtuele wereld:

 • Besturingsinstrumenten: Over het algemeen bestuur je de VR wereld op een console met een controller. Bij een goede VR moet deze controller gebruiksvriendelijk zijn, overzichtelijk en makkelijk te besturen. Het is belangrijk dat je de virtuele wereld in de game goed kan besturen. Een goede controller is dus een must voor iedere 3D gamer.
 • Console: Eigenlijk de eerste vraag die je jezelf stelt is: "Voor welk game console heb ik een VR bril nodig?" Hiermee wordt bedoeld dat je van tevoren nadenkt voor welk apparaat de bril gebruikt dient te worden. Dit kan bijvoorbeeld zijn voor een Playstation, computer of smartphone. 
 • Draadloos of kabel: Er zijn VR-brillen die een draadloze werking kennen, maar ook VR-brillen die alleen werken door aansluiting met een kabel. Beide opties zijn mogelijk en uiteindelijk bepaal je zelf wat jou voorkeur heeft. Tegenwoordig kiezen steeds meer gamers voor een draadloze VR bril, omdat dit meer comfort en gemak biedt.
 • Beeldscherm: Een fanatiek gamer wilt natuurlijk gamen op een zo scherp mogelijk beeld met hoge pixels. Zeker in de virtuele realiteit wil je dat alles zo echt mogelijk eruit ziet. Zorg er dus voor dat je de VR bril kan aansluiten op een hoge kwaliteit beeldscherm voor de beste game mogelijkheden. Ook wil je graag een 360 graden zicht hebben bij het betreden van de VR wereld.
 • Tracking: Dit geeft aan welke bewegingen gevolgd worden. In een virtuele wereld is dit een heel belangrijk aspect. Net als in het dagelijks leven moet iedere beweging snel, actief en zorgeloos uitgevoerd kunnen worden. Een hoge tracking zorgt ervoor dat je snelle bewegingen kan maken zonder hinder te ondervinden. 

Naast bovengenoemde aspecten zijn er nog honderden specificaties waar je op kan letten bij het kopen van een VR bril. Hierboven zijn 'volgens ons' de belangrijkste speerpunten opgesomd en kort uitgelegd.

Vr wereld

VR bril PS4 & VR bril PC 

De meeste virtual reality brillen zijn ontworpen voor de playstation 4 en de computer (pc). Wij zullen hier dan ook de verschillen en de overeenkomsten tussen beide soorten brillen nauwkeurig uitleggen, waardoor de keuze welke jij moet kopen voor jou makkelijker wordt. Meestal weet je van tevoren al voor welk console je de vr bril wilt kopen, maar voor degene zonder voorkeur, zijn hieronder de verschillen en overeenkomsten opgesomd: 


Playstation 4 VR brillen

Een van de consoles waar je een VR bril tegenwoordig voor kan gebruiken is de Playstation 4. De brillen worden zo gebruiksvriendelijk mogelijk ontworpen met innovatieve kenmerken. Enkele eigenschappen voor een VR bril PS4 zijn: 360 graden zicht, sensationele visuals, 3D audio en ingebouwde microfoon. Dit zijn de moderne VR brillen, waarmee gamers zo goed en realistisch mogelijk in de visuele wereld actief kunnen zijn. 

PC VR brillen

Een ander console waar veel gegamed wordt tegenwoordig is de pc, oftewel computer. Over het algemeen zijn computers kleiner dan televisies (waar een PS4 VR bril wordt gebruikt), waardoor je een minder groot scherm nodig hebt. Toch zijn er veel overeenkomsten tussen beide soorten VR brillen, aangezien ook de brillen voor computers 360 graden zicht nastreven, 3D audio en zo scherp mogelijke realiteit in de virtuele wereld.

Smartphone VR brillen

Een laatste apparatuur waarbij je een VR bril kan gebruiken zijn voor games op de smartphone. Tegenwoordig heeft iedereen vanaf een jonge leeftijd al een mobiele telefoon bij de hand, waarmee hij of zij verschillende activiteiten uitvoert. Een daarvan is het spelen van games. Je kan dus ook VR-brillen kopen die speciaal ontworpen zijn voor smartphones. Wat betreft kenmerken verschillen deze brillen niet zoveel van eerder genoemde VR-brillen. 

Uiteindelijk komen alle soorten VR brillen met elkaar overeen en verschillen ze weinig van elkaar. De belangrijkste beslissing die genomen moet worden is op de vraag: "met welk type console wil ik de virtual reality betreden?" Dat kan een Playstation, computer, maar ook een smartphone zijn. 

Virtuele realiteit computer

Wat zijn de meest betrouwbare merken die brillen in VR aanbieden? 

VR is een innovatieve methode waarin ontwikkelingen snel en regelmatig plaatsvinden. De brillen worden steeds moderner met iedere keer nieuwe functies en tools. Het zal je dan ook niet verbazen dat er veel bedrijven zijn die zich op deze trend inspelen. Ze proberen allemaal de meest luxe en innovatie VR brillen te ontwerpen en zich te onderscheiden van de concurrent. Hieronder benoemen we de 3 meest betrouwbare en innovatie merken die marktleiders zijn in het ontwerpen van VR brillen:

Samsung

Hoe kan het ook anders dan dat Samsung zich focust op nieuwe trends zoals VR brillen. Het bedrijf is bekend als onder andere aanbieder van mobiele telefoons en camera's. Eigenlijk levert Samsung vrijwel alle producten op het gebied van telecommunicatie en digitale apparatuur en is het ook marktleider als aanbieder van vele producten. Een Samsung VR bril is dus een goede keuze om de virtuele realiteit te ondervinden. 

Oculus Rift

Misschien niet de meest bekende, maar wel de grootste aanbieder van VR brillen is Oculus Rift. De Oculus Rift VR bril is een modern ontwikkelde bril waarmee je de VR wereld kan betreden. Prijzen van de Oculus Rift modellen verschillen in een categorie van €50,- tot wel €1000,-. Iedere beweging die je maakt met een vr bril van Oculus Rift wordt geregistreerd, waardoor het lijkt alsof je daadwerkelijk in een andere omgeving zit, namelijk de 3D wereld. 

VR Shinecon

Als laatste lichten wij de VR Shinecon uit. Dit is een soort VR bril voor smartphones die momenteel goed in de markt ligt. Dit komt doordat VR Shinecon zich op een brede doelgroep focust en veel functionaliteiten bevat. In vergelijking met andere merken is VR Shinecon erg goedkoop. De brillen zijn namelijk al verkrijgbaar vanaf €25,-. Toch raden wij aan om voor iets duurdere modellen te kiezen, zodat je zeker bent van hoge kwaliteit. Voor ongeveer €60,- kan je een goede VR Shinecon bril in huis halen. 

Veelgestelde vragen over VR-brillen

Wat is de gemiddelde prijs van een VR bril?

De gemiddelde prijs van een VR bril is rond de €380,-.

Wat is de beste VR bril voor een goedkope prijs?

De beste VR Bril voor een schappelijke prijs is de Sony Playstation VR Mega III Pack.