Beste Automatische Voerbak voor een Goedkope Prijs (2024)

De beste automatische voerbak voor je huisdieren kopen voor de goedkoopste prijs? Dat kan bij bestevoordeel.nl. Er zijn veel voerbakken die automatisch werken met goede reviews en een uitstekende prijs. Bekijk hier de 5 beste automatische voerbakken voor een goedkope prijs. 


1. Beste automatische voerbak hond - PetHero 3 

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Gebruiksvriendelijk

Om te beginnen lichten we de beste automatische voerbak voor honden uit. Zonder twijfel kwam PetHero 3 al beste uit de test! Deze voerbak met een schitterend mat zwart design en uitgebreide functionaliteiten neemt jouw werk en zorgen uit handen als je even niet thuis bent. Met de ingebouwde camera kan je altijd in de gaten houden of je hond gegeten heeft en ook automatische opnames maken tijdens het voermoment. Met de PetHero 3 stel je tot wel 12 maaltijden samen per dag voor je hond. 


Stel van tevoren een automatisch voedingsschema samen door tijdstippen en hoeveelheden te bepalen. Je kan zelf instellen hoevaak je per dag of per week bepaalde maaltijden wilt geven, zodat je hond gevarieerd eet. Vanaf elke locatie kan jij checken, maar ook instellen wat voor eten je geeft aan je huisdier. Dit wordt mogelijk gemaakt door een app op je smartphone. Je krijgt een bericht gestuurd wanneer de infrarood sensor opmerkt dat de voerbak bijna leeg is. Deze sensor stopt ook automatisch met voedsel geven wanneer de voerbak vol is. 


Ook bevat de PetHero 3 een sluitbeveiliging waardoor je hond geen brokken eet na de geplande voertijden. Daarnaast zorgt de beveiliging ervoor dat er geen vocht bij het voedsel komt, waardoor het voedsel vers blijft. Met deze slimme voerbak hoef je enkel nog op je smartphone te kijken waarna je hond op alle tijdsdelen wordt gevoerd. De beste goedkope automatische voerbak is zonder twijfel de PetHero 3. Klik op de rode button hierboven om nog veel meer eigenschappen te ontdekken van de PetHero 3. 

Voordelen 

 • Houd alles in de gaten met de app op je smartphone
 • Infrarood sensor die berichten stuurt en eten bijvult
 • Ingebouwde en verstelbare camera in de voerbak
 • Sluitbeveiliging tegen teveel eten en tegen vocht

Nadelen

 • Alleen geschikt voor droogvoer van 5-15 millimeter


2. Beste automatische voerbak kat - Pettadore Nutri Fresh

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Gebruiksvriendelijk

De meest gekochte automatische voerbakken zijn voor katten en de Pettadore Nutri Fresh is een van de meest populaire opties onder eerdere consumenten. Met een strak design, een simpele werking en de mogelijkheid om de slimme voerbak op afstand te besturen is de Pettadore Nutri Fresh een hele goede aankoop voor een hele lage prijs. De prijs / kwaliteit verhouding is enorm voordelig en in de loop der jaren hebben honderden baasjes hun katten simpel en praktisch eten kunnen geven. 


De totale droogvoer reservoir voor deze automatische voerbak voor katten is 2,6 liter en kan bijgevuld worden met 1 druk op de knop via je smartphone. Alle instellingen zijn mogelijk via je smartphone en dat maakt de Pettadore Nutri Fresh zo handig. Je kan handmatig de voerautomaat extra voeding laten toedienen, maar je kan ook vooraf al voed momenten instellen met een tijdsschema. Nadat je in de app instellingen hebt doorgevoerd krijgt je kat een belletje te horen, waardoor het beestje weet dat het tijd is om te eten. 


Nog een groot voordeel aan de Pettadore Nutri Fresh is dat het slimme apparaat een functie heeft waarmee vocht onttrokken wordt. Zo kan er geen water of ander soort vocht bij het voedsel komen en blijft het voer voor je katten langer houdbaar. Voor de beste automatische voerbak voor katten zit je goed bij aankoop van de Pettadore Nutri Fresh.

Voordelen 

 • Alle instellingen te doen via je smartphone
 • Inclusief een belletje om je kat te seinen
 • Functie waarmee vocht onttrokken wordt 
 • Voeding momenten en tijdschema zelf te bepalen

Nadelen

 • Afhankelijk van internet


3. Automatische voerbak kippen - Feed-O-Matic

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Gebruiksvriendelijk

Met deze automatische voerbak van het merk Feed-O-Matic voer je al je kippen tegelijkertijd zonder daarbij ongedierte te voeren. De totale inhoud van het reservoir is maar liefst 20 kilogram en daarmee kan je een groot aantal kippen op hetzelfde moment voeren. Kippen staan er om bekend dat ze veel kunnen eten en zeker als ze in grote getallen aanwezig zijn. Deze automatische voerbak voor kippen van Feed-O-Matic is dus geschikt om veel handmatig werk uit handen te nemen. 


Het voer wordt opgeslagen in de voerbak, en deze is alleen te openen als de kippen het deurtje naar het voer openmaken. Het voordeel hiervan is dat er geen voedsel wordt verspild en dat het alleen toegankelijk is voor de kippen. Een ander huisdier of ongedierte kan niet binnendringen of mee eten van het kippenvoer. Zo blijf het voedsel langer vers en hoef je niet constant het voedsel bij te vullen. 


Deze automatische voerbak voor kippen bevat een trapbak die geschikt is voor kippen vanaf 450 gram. Kippen met een lager gewicht zullen het deurtje niet openkrijgen. Naast kippen kan de Feed-O-Matic voerbak ook gebruikt worden door soortgelijke dieren als fazanten en kalkoenen. De voerbak is ontworpen uit stevig aluminium waardoor je er zeker van bent dat het apparaat voor langere tijd meegaat. 

Voordelen 

 • Groot voedsel reservoir van 20 kilogram
 • Deurtje alleen te openen voor kippen (kalkoenen en fazanten)
 • Trapbak
 • Ontworpen van aluminium materiaal

Nadelen

 • Alleen geschikt voor kippen boven de 450 gram


4. Automatische voerbak hond en kat - More To Wish

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Gebruiksvriendelijk

Waar ook veel vraag naar is: een automatische voerbak voor zowel je hond als je kat. Gelukkig heeft More To Wish hierop het antwoord met een speciaal ontworpen voerbak voor beide huisdieren. In totaal kan je 6 maaltijden per dag inplannen op de door jou gekozen tijdstippen. Hierdoor zal je hond of kat ten alle tijden voldoende eten en hoef jij je geen zorgen hierover te maken als je even niet thuis bent. Ook kan je met de voedseldispenser bepalen hoeveel porties per maaltijd gegeven moeten worden. 


De More To Wish voerbak is zeer eenvoudig in te stellen. Het heeft een overzichtelijk display en met een aantal drukken op de knop kan je makkelijk bepalen op welk tijdstip je hond of kat een bepaalde hoeveelheid voedsel krijgt. Wil je dat je hond of kat even niet bij het voedsel kan komen? Geen probleem want de More To Wish slimme voerdispenser bevat een draaislot waarmee je de doorstroom van voer kan afsluiten voor bepaalde tijd. 


Nog een handige tool van deze automatische voerautomaat is dat je met een stem en microfoon iets kan inspreken en dit later kan afspelen. Zeg bijvoorbeeld: "het is etenstijdddd!" en je hond of kat weet naar verloop van tijd dat ze op dit moment gevoerd worden. Ook kent de More To Wish een auto-reversal-technologie. Dit heeft als functie dat het voer in tegengestelde richting gaat draaien indien het vast komt te zitten. Zo wordt de kans dat voedsel vast komt te zitten drastisch verlaagd.

Voordelen 

 • Geschikt voor zowel een kat als hond
 • Draaislot om de doorstroom van voer tijdelijk af te sluiten
 • Overzichtelijk display
 • Auto-reversal-technologie

Nadelen

 • Tot maximaal 6 maaltijden per dag in te plannen, minder dan andere opties


5. Automatische voerbak kat met Wifi - Looki

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Gebruiksvriendelijk

In de afbeelding hierboven wordt het doel van dit apparaat meteen duidelijk weergegeven: het is een automatische voerbak voor katten die te bedienen is via Wi-Fi. De Looki automatische voedseldispenser heeft een instelbaar voedselsysteem waarmee jij beslist wanneer en hoeveel je kat eet. Door de Wifi functie kan je dat ook nog eens beslissen op iedere locatie. Deze Looki voerautomaat is ontworpen van hoogwaardig en stevig materiaal, maar heeft een duurzame werkingswijze. 


Door de handige app op je smartphone kan je vanaf iedere locatie makkelijk aangeven hoeveel jouw kat te eten krijgt en op welk tijdstip dit moet gebeuren. Alle functies zijn in te stellen via de app of op het display van de automatische voermachine. Je kan dit proces iedere keer handmatig doen, maar ook allemaal vooraf automatiseren, waardoor je er eigenlijk helemaal geen omkijken meer naar hebt. De Wi-Fi functie is te koppelen met alle apparaten van IOS en van Android. 


De Looki voerbak heeft een moderne en stijlvolle uitstraling die absoluut geen sta-in-de-weg is in huis. Met een inhoudscapaciteit van maximaal 6 liter beschikt het apparaat over een groot reservoir waar voldoende voedsel in opgeslagen kan worden. We kunnen nog wel uren doorgaan met het benoemen van kwaliteiten van de Looki voerbak, maar we raden aan om deze goedkope automatische voerbak voor je kat gewoon zelf uit te proberen.

Voordelen 

 • Wi-Fi of handmatige instellingen mogelijk
 • Te bedienen vanaf iedere locatie
 • Relatief grote inhoudscapaciteit
 • Duurzame werkingswijze

Nadelen

 • Geen specifieke nadelen te benoemenGemiddelde prijs van een automatische voerbak

Om de gemiddelde prijs te bepalen van een automatische voerbak is grondig onderzoek gedaan. In dit onderzoek zijn alleen de voerbakken meegenomen die betrouwbaar en van hoge kwaliteit zijn. Om tot een goede prijsschatting te komen hebben wij meerdere aanbieders vergeleken op de prijzen en kwaliteiten.  

Hieruit is gebleken dat een betrouwbare en van hoge kwaliteit automatische voer bak gemiddeld €120,- kost. 

Wij hebben voor jou de voerbakken, die geschikt zijn voor de meeste huisdieren uitgekozen onder de gemiddelde aankoopprijs, maar wel voor gegarandeerd de beste kwaliteit. 


Automatische voer bak - Wat is het? 

Een automatische voerbak is een slim apparaat waarmee jij je huisdieren op afstand kan voeden. De slimme voerbakken zijn in staat om de juiste hoeveelheden voedsel op een specifiek moment op de dag te geven. Van tevoren zijn alle instellingen te programmeren of in te stellen via je smartphone waardoor je niet naar huis hoeft te haasten om je beestje eten te geven.


Een automatische voerbak ontlast je van veel werkzaamheden en stress en zorgt ervoor dat huisdieren regelmatig en voldoende voedsel binnenkrijgen. Ook zorgen de slimme voerbakken ervoor dat er geen vocht of water bij het voer kan komen, zodat het langer vers blijft. Automatische voerbak kopen: waar moet ik op letten?

Nu je bekend bent met de beste automatische voerbakken en weet wat het precies inhoud, is het tijd om te vertellen waar je op moet letten bij het kopen van een automatische voerbak. De slimme apparaten zijn goedkoop, dus het zou zonde zijn als je een voerbak automatisch koopt die uiteindelijk niet goed werkt. Om je een beter beeld te geven en je een steuntje in de rug te geven lichten wij een aantal punten uit die belangrijk zijn om op te letten voordat je definitief overgaat tot aankoop: 


Bediening 

Een van de eerste dingen die je wilt weten van een automatische voerbak is hoe de bediening geregeld is. Veel consumenten geven de voorkeur aan een automatische voerbak met wifi die je op afstand kan besturen. Juist het gemak om vanaf je werk of vanuit de supermarkt met 1 druk op de knop je huisdier eten te geven is voor veel mensen een reden om over te gaan op dit soort slimme apparaten. Kijk dus van tevoren of de voerbak te bedienen is met Wifi of dat het alleen handmatig kan via de display. Ook is het handig om na te gaan of er tijdschema's, het aantal porties en verschillend voedsel functies aan de bediening van de voerbak verbonden zijn. 

Voedsel reservoir

Het voer voor je huisdier wordt opgeslagen in een voedsel-reservoir. Voor een betrouwbare en praktische automatische voerbak geldt dat het reservoir sluitingen moet bevatten en dat het een redelijk grote inhoud moet hebben. Je wilt niet ieder uur het reservoir bij moeten vullen, want dan ben je uiteindelijk nog constant bezig met het voeren van je huisdier. Koop een automatische voerbak met een groot reservoir, zodat je minimaal 1 dag of meerdere dagen geen zorgen hebt over het voeren van je kat, hond of konijn. 

Vocht onttrekken

Je bent er misschien niet bekend mee, maar een eigenschap waarover een automatische voedseldispenser absoluut moet beschikken is een functie om vocht te onttrekken. Vocht dat gemengd wordt met voedsel is een slecht teken, want hierdoor gaat voedsel minder lang mee. Zeker honden-of katten brokken moeten droog blijven en niet in aanraking komen met vocht. Een goede voerbak beschikt over een vocht onttrekken functie, zodat het voedsel langer houdbaar blijft. 

Vergrendeling

Koop je een automatische voerbak, dan wil je natuurlijk de touwtjes in eigen handen hebben. Het is niet de bedoeling dat je huisdier constant blijft eten, waardoor het reservoir binnen de kortste keren leeg is. Daarom is een vergrendeling belangrijk op een automatische voerbak. Ten eerste zorgt een vergrendeling er dus voor dat je huisdier niet uit het reservoir kan eten zonder dat jij daar toestemming voor hebt gegeven. Daarnaast kan er ook geen ongedierte bij het voedsel komen, waardoor het eten ook langer houdbaar blijft. 

Infrarood sensoren

Om automatisch apparaat functioneel en betrouwbaar te laten werken zitten er over het algemeen infrarode sensoren in verwerkt. Ook bij een automatische voerbak zitten deze ingebouwd, zodat de doorstroom van voedsel 'na het drukken op de knop' bijvoorbeeld automatisch naar beneden stroomt. De sensoren in de voerbak krijgen dan een seintje en zorgen ervoor dat dit seintje ook op de juiste manier wordt opgepakt. Een goede voerbak bevat dus infrarood sensoren die zorgen voor de juiste werking. 

Veelgestelde vragen over voerbakken automatisch

Wat is de gemiddelde prijs van een automatische voerbak?

De gemiddelde prijs van een automatische voerbak ligt rond de €120,-.

Wat is de beste voerbak automatisch voor een goedkope prijs?

De beste voerbak automatisch voor een goedkope prijs is de PetHero 3.