Beste Houten Slee voor een Goedkope Prijs (2024)

Een houten slee kopen? Dat kan voordelig bij Bestevoordeel.nl! Wij hebben de hoogste kwaliteit houten sleeën uitgezocht voor de laagste prijs. Zo hoef jij niet teveel geld uit te geven voor eindeloos winter plezier. Bekijk hieronder de Top-5 beste houten sleeën voor de goedkoopste prijs:


1. Beste houten slee - Nijdam Opvouwbare Slee 

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

De beste houten slee voor een goedkope prijs komt van de bekendste aanbieder, namelijk: Nijdam. Dit is een toonaangevende spelers in de wereld van sleeën en andere winterproducten. Geen wonder dus dat er opties van Nijdam tussen dit rijtje zitten. Je kan ervan uitgaan dat de houten slee van Nijdam stevig, betrouwbaar en functioneel is. De lengte van deze Nijdam opvouwbare slee is 110 centimeter en daarmee is het een perfect voorwerp voor kinderen om in de winter eindeloos speelplezier te beleven. 


Zoals gezegd is deze slee van Nijdam opvouwbaar en dat zorgt ervoor dat je het product makkelijk meeneemt en ook weer opbergt thuis. Daarnaast is de slee gemaakt uit beukenhout, een materiaal dat bekend staat om zijn stevigheid. Je kan er dus vanuit gaan dat je kind veilig zit op deze Nijdam houten slee. De zithoogte is 24 centimeter en het maximale draaggewicht 90 kilogram. Ook de meeste ouders kunnen dus een ritje maken op de Nijdam slee als ze dat zouden willen. Voor de hoogste kwaliteit houten slee voor een goedkope prijs ben je op het juiste adres. 

Voordelen 

 • Zeer betrouwbaar merk
 • Stevig en functioneel
 • Opvouwbaar
 • Hoog draaggewicht

Nadelen

 • Geen rugleuning, deze kan je er wel op monteren 


2. Beste houten slee met rugleuning - Springos

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

Een goede en betrouwbare houten slee met rugleuning komt van het merk Springos. Zoals je op de afbeelding hierboven ziet bevat de slee een rugleuning waar jouw kind veilig in kan zitten. Ook zit er aan de voorkant een touw waarmee jij de slee kan voortbewegen en je kind zo de moeite bespaart. De lengte van deze houten slee met rugleuning is 90 centimeter en het maximale draaggewicht bedraagt 100 kilogram. Dit betekent dat ook de meeste ouders gebruik kunnen maken van de slee.


Ontworpen is de slee van beukenhout en dat is een zeer stevig en betrouwbaar materiaal. Ook is het een duurzaam materiaal, waarmee de Springos slee op een verantwoorde manier is ontwikkeld. Verder bevat de slee metalen ijzers die ervoor zorgen dat de slee comfortabel is in gebruik. Het speelplezier houdt niet op bij het gebruik van de houten slee met rugleuning van Springos. 

Voordelen 

 • Betrouwbaar merk
 • Inclusief een rugleuning en stevig frame
 • Hoog draaggewicht
 • Sterk materiaal

Nadelen

 • Geen specifieke nadelen te benoemen


3. Nijdam Slede Hout - Inklapbaar - Beuken

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

In dit rijtje vind je nog een slee van het betrouwbare merk Nijdam. Dit keer is het een slee die erg lijkt om de eerste optie, maar toch zitten er kleine verschillen tussen beide houten sleeën. Ten eerste is dat de kleur: De bovenste optie is een houten slee met rode kleuren en deze optie is een houten slee met blauwe kleuren. Verder is deze slee iets kleiner met een lengte van 90 centimeter, maar het draagvermogen daarentegen is weer hoger met 100 kilogram. 


Ook zijn er overeenkomst want ook deze Nijdam houten slee is gemaakt van duurzaam gelakt beukenhout en heeft metalen ijzers die het comfort stimuleren. Ook wordt er een koord meegeleverd, zodat je je kind kan mee slepen tijdens winterse dagen met volop sneeuw. We hebben het al eerder gezegd, maar je kan er vanuit gaan dat je hoge kwaliteit in huis haalt bij het kopen van een product van Nijdam. Dat geldt dus ook voor deze houten slee van Nijdam.

Voordelen 

 • Zeer betrouwbaar merk
 • Ontworpen van duurzaam gelakt beukenhout
 • Metalen ijzers stimuleren comfort

Nadelen

 • Geen rugleuning toegevoegd


4. Slede Davos hout 100cm + rugleuning

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

Het is niet te zien op de afbeelding hierboven, maar bij de aankoop van de Slede Davos hout 100cm slee krijg je een rugleuning meegeleverd. Dit zorgt natuurlijk voor extra comfort en verhoogt de veiligheid van je kind die rustig achterover kan leunen in de slee. Ook deze houten slee komt van het merk Nijdam en dat komt onderhand niet meer als een verrassing. Wel heeft deze slee van Nijdam een heel ander model en eigenschappen als zijn voorganger. De lengte van de Slede Davos is 100 centimeter en het maximale draaggewicht is 100 kilogram. 


Ook bevat de Slede Davos een verstevigd frame en is de slee keurig netjes afgewerkt. Het is ontworpen uit duurzaam beukenhout en bevat metalen glij-ijzers voor meer snelheid en richting. Verder heeft de Slede Davos beschermkappen aan de voorkant, een metalen verbindingsstang aan de voorzijde en een trekkoord om vooruit te komen. Het is dus een multifunctionele houten slee met vele functionaliteiten.  

Voordelen 

 • Betrouwbaar merk
 • Beschermkappen en metalen verbindingsstang
 • Metalen glij-ijzers
 • Hoog maximaal draagvermogen

Nadelen

 • Minimale leeftijd is 1 jaar


5. Houten slee met zitje - Viking Choice

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

Er is bij consumenten veel vraag naar houten sleeën met zitje. Daarom lichten we als laatste deze houten slee met zitje uit van het merk Viking Choice. Zoals je ziet heeft het een hele andere vorm, maar ook deze goedkope houten slee barst van de kwaliteiten en is zeer populair onder eerdere consumenten. De lengte van deze slee is 95 centimeter, maar met een maximaal draaggewicht van 50 kilogram is dat een stuk lager dan de eerder uitgelichte houten sleeën. 


Wel is de Viking Choice slee ook voorzien van metalen geleiders om sneller door te sneeuw te bewegen. Aan de voorzijde heeft het gebogen hoorns die als voordeel hebben dat kinderen zich makkelijker kunnen vasthouden. In het midden van de slee zit een metalen verbindingsslang die de stevigheid waarborgt. Het is een veilige, betrouwbare en zeer stevige houten slee die zich makkelijk voortbeweegt met een trekkoord. Wel is de slee pas geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.  

Voordelen 

 • Gebogen hoorns aan de voorkant voor veiligheid
 • Metalen verbindingsstang in het midden
 • Inclusief een zitje
 • Metalen geleiders voor snelheid

Nadelen

 • Geschikt vanaf 3 jaar 
 • Laag maximaal draaggewichtGemiddelde prijs van een houten slee

Om de gemiddelde prijs te bepalen van een houten slee is grondig onderzoek gedaan. In dit onderzoek zijn alleen de sleeën meegenomen die betrouwbaar en van hoge kwaliteit zijn. Om tot een goede prijsschatting te komen hebben wij meerdere aanbieders vergeleken op de prijzen en kwaliteiten.  

Hieruit is gebleken dat een betrouwbare en van hoge kwaliteit houten slee gemiddeld €118,- kost. 

Wij hebben voor jou de sleeën uitgekozen van de hoogste kwaliteit die populair zijn onder consumenten.


Wat is een slee? 

Een slee is een voertuig dat voornamelijk in de winter wordt gebruikt om kinderen voort te bewegen en voor eindeloos speelplezier. Het voortrekken wordt meestal gedaan door ouders van het kind of door dieren. Dit gebeurt voornamelijk in Scandinavië waar husky's of rendieren de slee meeslepen. Een slee wordt gebruikt tijdens winterse periodes en beweegt zich voort over sneeuw of ijsachtige oppervlaktes. Aan de onderzijde heeft een slee evenwijdige glijders om de snelheid te verhogen van het voortbewegen en om de stabiliteit te verbeteren. Houten slee kopen - waar moet ik op letten? 

Vaak koop je een houten slee zodat je kinderen tijdens de winter speelplezier beleven. Altijd als je een product koopt voor kinderen moet je extra oplettend zijn bij de aankoop. Wees voorzichtig voor kinderen, want hun lichaam is nog niet volledig volgroeit. Om je een beter beeld te geven waar een houten slee aan moet voldoen hebben wij de belangrijkste punten uitgelicht waar je op moet letten bij de aankoop van een houten slee. Onderschat deze punten niet en koop een betrouwbare houten slee:


Veiligheid 

Het allerbelangrijkste om op te letten zijn de veiligheidspunten die van belang zijn voor een slee. Een houten slee is pas betrouwbaar als die veilig verklaart is. Je kan ervan uit gaan dat bekende merken betrouwbare sleeën afleveren, maar toch is het handig om nog even alle punten na te lopen. Enkele veiligheidspunten om te checken voordat je definitief overgaat tot koop zijn de eventuele rugleuning die op de slee zit, het draaggewicht, het materiaal en het frame. Zijn deze punten gewaarborgd en op orde, dan heb je een veilig en betrouwbare houten slee. 

Glij-ijzers

Om de houten slee op een redelijk tempo voort te bewegen zijn de glij-ijzers belangrijk. Deze zitten onder slee en zorgen voor het comfort en de snelheid. De glij-ijzers zorgen dat het hout minimale aanraking heeft met de sneeuw of het ijs. Hout remt namelijk wat af, waardoor het voor de ouder die het kind moet trekken zwaarder wordt. Het is dus handig om van tevoren te kijken of de houten slee over glij-ijzers beschikt en of deze nog in goede staat zijn. Het zorgt voor meer gemak en snelheid. 

Materiaal  

De meeste sleeën zijn gemaakt van beukenhout en dat is (om meteen met de deur in huis te vallen) een duurzaam en stevig materiaal. Sta je op het punt om een slee te kopen en zie je dat het ontworpen is van duurzaam beukenhout, dan weet je dat je een stevig materiaal in huis haalt. Andere materialen die veelvoudig voorkomen bij sleeën zijn kunststof en plastic. Dit zijn minder stevige materialen waarvan de prijs over het algemeen een stuk lager ligt. Het is een keuze die je zelf maakt, maar wij raden aan om een beukenhouten slee te kopen.Hoe kan ik zelf een houten slee maken?

Voor sommige avonturiers of bouwliefhebbers klinkt een houten slee kopen een beetje saai. Dat kunnen we maar al te goed begrijpen, want waarom zou je niet een houten slee zelf maken als je de tijd ervoor hebt en het lijk je leuk om te doen? Niet alleen handige klussers kunnen een houten slee zelf maken, maar ook voor onervaren is het een mogelijk opdracht. Wel is het handig om via een voorbeeld de instructies te volgen. Een instructievideo vind je bijvoorbeeld op youtube of op google. 

Veelgestelde vragen over houten sleeën

Wat is de gemiddelde prijs van een houten slee?

De gemiddelde prijs van een betrouwbare en hoge kwaliteit houten slee ligt rond de €118-.

Wat is de beste houten slee voor een goedkope prijs?

De beste houten slee voor een goedkope prijs is de Nijdam Opvouwbare Slee - Hout.