Beste Balkon Parasol voor een Goedkope Prijs (2024)

De beste balkon parasol kopen voor de goedkoopst mogelijke prijs? Dat kan bij bestevoordeel.nl. Er zijn genoeg parasols met goede reviews voor een uitstekende prijs. Bekijk hier de 5 beste parasols voor op het balkon voor een goedkope prijs. 


1. Balkon parasol rechthoekig - LifeGoods

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

Deze rechthoekige balkon parasol van LifeGoods wordt gezien als de beste optie voor een goedkope prijs. Naast het feit dat de parasol verkrijgbaar is in meerdere kleuren, is de parasol ook betrouwbaar, veilig en vol functionaliteiten. Zo geniet jij altijd van een koel plek in de fel schijnende zon. De parasol is geschikt om 2 tot 4 personen uit de zon te houden, bijvoorbeeld een etenstafel of een hoek van het balkon kan zo bedekt worden.


De hoogte van de LifeGoods parasol is verstelbaar van 175 tot 235 centimeter. Daarnaast heeft de parasol een kantelbare functie van 30 graden, zodat je mobiel kan verschuiven op het balkon. Verdere eigenschappen van de LifeGoods balkon parasol zijn de waterdichtheid en de 50+ UPF waarde. Dit betekent dat je zelfs beschermd bent tegen de meest brandende zon in Nederland.


De stevige metalen constructie en de kenmerken van deze rechthoekige balkon parasol maken de LifeGoods de ideale parasol voor in de tuin of op het strand. Een betere optie voor een goedkopere prijs zal je niet snel vinden. Wees er wel van bewust dat er geen parasol voet wordt meegeleverd. Deze moet minimaal 10 kilogram wegen voor het stevig vasthouden van de LifeGoods parasol.

Voordelen 

 • Verstelbaar in de hoogte + kantelbaar
 • Meerdere kleuren verkrijgbaar
 • Waterdicht 
 • 50+ UPF waarde

Nadelen

 • Er wordt geen parasol voet meegeleverd


2. Witte balkon parasol rond - Platinum

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

Deze verstelbare balkon parasol van Platinum is een goede optie voor in de tuin, op het strand of daadwerkelijk op een balkon. Je kan de Platinum parasol de grond of het zand in prikken zonder dat het gesteund hoeft te worden door een parasol voet. Dit is een groot voordeel waar niet veel balkon parasols over beschikken. Op het balkon is het wel aan te raden om een voet te gebruiken als ondersteuning. De witte kleur geeft een mooie uitstraling en past bij vrijwel iedere interieur. 


Deze ronde balkon parasol geeft bescherming en extra schaduw bij een laag hangende zon. Het is niet de beste parasol tegen fel schijnende zon midden op de dag. Met een hoogte van 210 centimeter en een diameter van 200 centimeter heeft de Platinum wel een groot schaduwbereik voor meerdere personen. 


Het totale gewicht van de parasol is 5 kilogram. Dit wordt beschouwd als een lichte parasol die makkelijk mee te dragen is. Het materiaal dat gebruikt is om de stevigheid te waarborgen bij het ontwerp is gepoedercoat staal. Stevigheid, maar ook zeker veiligheid is dus verzekerd bij deze balkon parasol. 

Voordelen 

 • Licht in gewicht
 • Kleurrijk en passend bij ieder interieur
 • Parasol voet is niet nodig
 • In hoogte te verstellen

Nadelen

 • Niet de beste optie tegen fel schijnende zon


3. Rechthoekige parasol voor balkon - O’DADDY

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

Heerlijk koel uitrusten in het fel schijnende zonnetje doe je met deze kantelbare parasol van O'DADDY. Het kantelsysteem maakt de O'DADDY parasol geschikt voor zowel de tuin, het strand als het balkon. Je kan de kap naar beneden hangen als de zon te laag gaat staan, waardoor je de hele dag gebruik kan maken van deze rechthoekige parasol voor het balkon. Een kantelsysteem is een van de belangrijkste punten waar een balkon parasol over moet beschikken.


UV-bescherming wordt maximaal geboden dankzij de UPF 50+. De zon zal niet doortreden en je lichaam blijft beschermt tegen de kracht van de felle zonnestralen. Bij de aankoop van de O'DADDY kantelbare parasol wordt een beschermhoes meegeleverd. Zo kan je de parasol laten staan in de voet, ook als je hem niet gebruikt. Daarnaast is de hoes een draagtas, zodat je de parasol gemakkelijk kan meenemen. Er wordt helaas geen voet geleverd bij aankoop, deze moet je apart bestellen.


De totale afmetingen van de parasol zijn: 200 x 125 x 235 centimeter met een gewicht van 2,8 kilogram. Ook is de ondersteuning uitstekend door de stevige, stalen gepoedercoate stang. Een hele geschikte keuze dus voor volledige bescherming tegen de zon. 

Voordelen 

 • Verstelbaar + kantelbaar
 • Maximale UV-bescherming met UPF 50+
 • Beschermhoes wordt meegeleverd
 • Erg licht in gewicht

Nadelen

 • Er wordt geen parasol voet meegeleverd bij de aankoop


4. GardenGoodz balkon parasol met knikfunctie

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

Welke balkon parasol niet kan ontbreken in dit lijstje is die van GardenGoodz met knikfunctie. Dit is een goedkope balkon parasol met een uitstekende bescherming tegen de zon en een goede ondersteuning. De metalen constructie zorgt voor de beste stabiliteit en de opvouwbare functie houdt de zon constant weg van je lichaam. Bescherming wordt vooral geboden door de waterafstotende polyester hoes. 


De parasol is geschikt voor in de tuin, het strand en op het balkon. Doordat je het apparaat in de hoogte kan verstellen en de kantelbare functie beschikt de GardenGoodz parasol over de meest belangrijke functies van een goed werkende parasol. De UPF van deze parasol is 30+. Het biedt dus niet bescherming tegen de meest krachtige zonnestralen op het warmste moment van de dag. 


Het gewicht van het apparaat is 3 kilogram met een totale afmeting van 200 x 125 x 235 centimeter. Binnen enkele minuten heb je deze balkon parasol gemonteerd. Het is dus een eenvoudige, maar van zeer hoge kwaliteit parasol waar je jarenlang plezier van gaat hebben. 

Voordelen 

 • Stevige metalen constructie
 • Waterafstotende hoes
 • Licht in gewicht
 • Kantelbaar en in hoogte verstelbaar

Nadelen

 • Geen parasol voet wordt meegeleverd
 • UPF is maximaal 30+


5. Grote parasol - Acaza

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

Een parasol voor het balkon van hele hoge kwaliteit, maar een iets hogere prijs dan eerder genoemde parasols is deze optie van Acaza. Met een diameter van 300 centimeter wordt het gezien als erg grote balkon parasol. Dit kan een voordeel zijn in bijvoorbeeld een grote tuin, maar een nadeel voor kleine ruimtes. Voordat je besluit om deze parasol van Acaza te kopen, moet je dus eerst bedenken of je genoeg ruimte in je tuin of op je balkon hebt. 


De eigenschappen van deze grote parasol van Acaza zijn indrukwekkend. Zo is er UV-bescherming van UPF 50+, is de parasol volledig wind bestendig en is de ondersteuning geweldig. Het apparaat bevat namelijk een anti-breukmast en door elektrostatische poeders behandelde stalen ribben. 


De hoogte van deze parasol is 236 centimeter met een gewicht van 5,9 kilogram. Door de grote diameter is het apparaat vanzelfsprekend ook zwaarder. Het nadeel van deze parasol is dat het niet 100% waterdicht is, waardoor je de parasol niet kan gebruiken tijdens regen.

Voordelen 

 • Enorm stevig
 • Hoge UV-bescherming van UPF 50+
 • Anti-breukmast 
 • Grote parasol met veel schaduwbereik

Nadelen

 • Niet 100% waterdichtGemiddelde prijs van een balkon parasol

Om de gemiddelde prijs te bepalen van een balkon parasol is grondig onderzoek gedaan. In dit onderzoek zijn alleen de parasols meegenomen die betrouwbaar en van hoge kwaliteit zijn. Om tot een goede prijsschatting te komen hebben wij meerdere aanbieders vergeleken op de prijzen en kwaliteiten.  

Hieruit is gebleken dat een betrouwbare en van hoge kwaliteit parasol voor balkon gemiddeld €64,- kost. 

Wij hebben voor jou de parasols uitgekozen onder de gemiddelde aankoopprijs, maar wel voor gegarandeerd de beste kwaliteit. 


Parasol voor balkon: wat is het? 

Een parasol is een voorwerp met als functie om bescherming te bieden tegen de zon. Het voorwerp bestaat uit een stok met een aantal baleinen, die bespannen zijn met een doek. De constructie lijkt op die van een paraplu, maar is vaak een stuk groter met een diameter van rond de 2 tot 3 meter. De vorm van een parasol is over het algemeen rechthoekig, vierkant of rond.


Een parasol voor het balkon is speciaal ontworpen voor op het balkon. Meestal bevatten deze parasols een kantelsysteem en een in-de-hoogte verstelbare stang. Een balkon parasol kan ook gebruikt worden in de tuin, op het terras of zelfs op het strand. Sommige modellen hebben een voetstuk nodig, maar sommige kan je eenvoudig in de grond steken. Dit zijn vaak de goedkopere parasol met weinig extra eigenschappen.

Terras parsol


Balkon parasol met klem - wat zijn de voordelen? 

Om een parasol veilig en stevig vast te zetten maak je gebruik van een klem. De kans dat de parasol nog omvalt om schade toebrengt aan andere spullen is geminimaliseerd. Tuurlijk is het weer onvoorspelbaar en kan een harde windvlaag alsnog schade brengen, maar een balkon parasol met klem kent veel voordelen. Hieronder worden ze besproken:

 • Neemt weinig ruimte in beslag: Er is geen extra ruimte nodig voor een klem, integendeel tot bijvoorbeeld een voetstuk
 • Veilig / betrouwbaar: Door een klem op de parasol verhoog je de veiligheid en staat die stevig vast
 • Vangt wind op: Doordat de parasol voortaan stevig vast staat kan de parasol beter de windklappen opvangen

Dit zijn pas enkele voorbeelden die genoemd worden. Ook een parasol balkon reling is een optie om aan te schaffen om de veiligheid en stevigheid te verhogen. Dit is een soort klem die gebruikt wordt om de parasol vast te zetten. We raden dan ook aan om jezelf te beschermen door een klem of reling voor een parasol te kopen.Parasol balkon kopen: waar moet ik op letten?

Een goede parasol voor het balkon moet aan bepaalde eigenschappen voldoen. De veiligheid en betrouwbaarheid moet verzekerd worden en de bescherming tegen de zon is natuurlijk ook erg belangrijk. Om dit te kunnen realiseren zijn er een aantal punten die uitgelicht moeten worden voordat je overgaat tot koop. De belangrijkste worden hieronder benoemd:


Verstelbaar & Kantelbaar

Een vereiste aan een goede parasol is de mogelijkheid om het voorwerp in-de-hoogte te verstellen en eventueel te kunnen kantelen als de zon laag staat. Is de parasol niet verstelbaar of kantelbaar, dan zal je erg beperkt worden in de mogelijkheden. Je moet in dit geval iedere keer de parasol verplaatsen en als de zon te laag staat, doe je er niet meer tegen. Verstellen en kantellen zijn dus erg belangrijke eigenschappen waar een balkon parasol aan moet voldoen.

UPF waarde 

Lees altijd bij de productomschrijving wat de UPF waarde is van de parasol. Dit wil zeggen hoeveel zon bescherming de parasol geeft. De minimale waarde voor een goede parasol is toch wel 30+. De hoogste kwaliteit parasols die de meeste bescherming geven hebben vaak een UPF waarde van 50+. Deze waarde is erg hoog en geeft gegarandeerd veel bescherming. Het is belangrijk om op je lichaam te letten, dus onderschat de UPF waarde niet.

Materiaal van de stang

Het materiaal waarvan de stang is gemaakt geeft een indicatie van de stevigheid van de parasol. Bij het kopen van een balkon parasol wil je natuurlijk dat het voorwerp lang meegaat en niet beschadigd raakt. De constructie is hiervoor de belangrijkste peiler. Een stand die gemaakt is van metaal of kunststof wordt beschouwd als stevig die voldoende ondersteuning biedt. Om de ondersteuning nog beter te maken is het aan te raden om een klem of reling op de parasol te plaatsen.

Vorm van de parasol

De vorm van een parasol is altijd een punt dat meegenomen moet worden bij de beweegredenen om te kopen. Kies je bijvoorbeeld voor een ronde balkon parasol of liever een rechthoekige. Uiteindelijk is het een niet beter als het andere, maar je moet hier toch een keuze uit maken. De keuze van de vorm is geheel een persoonlijke. Voor sommige balkons past een ronde vorm beter in de beschikbare ruimte en bij andere balkon een rechthoekige beter. 

Waterdicht

Het is geen vereiste dat een parasol waterdicht is, maar het brengt wel heel veel voordelen met zich mee. Is de parasol waterdicht, dan kan je ook tijdens regendagen nog op je balkon zitten zonder nat te worden. Niet heel veel mensen doen dit, maar sommigen krijgen er een heel relaxed gevoel van om tijdens een regenbui toch droog te kunnen zitten op het balkon. 

Veelgestelde vragen over een balkon parasol

Wat is de gemiddelde prijs van een balkon parasol?

De gemiddelde prijs van een balkon parasol ligt rond de €64,-.

Wat is de beste parasol voor balkon voor een goedkope prijs?

De beste balkon parasol voor een goedkope prijs is de LifeGoods Balkon Parasol.