Beste Zonnebrand voor een Goedkope Prijs (2024)

Wil je een goede zonnebrand voor je lichaam kopen, maar liever niet teveel geld uitgeven? Dat kan bij bestevoordeel.nl. Er zijn veel zonnebrand crèmes met goede reviews en een goede prijs. Bekijk hier de Top-5 beste zonnebrand crèmes voor de beste prijs.  

1. Nivea Zonnebrand - Kids Pure & Sensitive Spray

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Sterkte

Deze zonnebrand van Niveau is verkrijgbaar in factor 50 in flesjes van 200 en 300 milliliter. Vooral voor kinderen met een gevoelige huid is deze Kids Pure & Sensitive Spray de perfecte zonnebrand om de zomer meer door te komen. Een kinderhuid is extra kwetsbaar en daarom is het belangrijk om deze optimaal te beschermen met factor 50.


De Nivea Kids Pure & Sensitive Spray is waterproof en parfumvrij. Ook tegen exceem plekken is dit de ideale oplossing. Veel eerdere consumenten zeggen dat dit de enige zonnebrand spray is die daadwerkelijk werking heeft tegen exceem plekken. Voor kinderen is deze goedkope zonnebrand crème absoluut de beste zonnebrand. 

Voordelen 

 • Kindvriendelijke zonnebrand
 • Waterproof en parfumvrij
 • Hoge sterkte

Nadelen

 • Niet ontworpen voor volwassenen 


2. Garnier Zonnebrand - Ambre Solaire Hydraterende Zonnebrandmelk 

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Sterkte

Een bekend merk dat zich specialiseert in zonnebrand crème is Garnier. De Ambre Solaire beschermt optimaal tegen de zon en voorkomt uitdroging van de huid. Het voordeel is dat deze zonnebrand verkrijgbaar is in sterkte factor 20, 30 en 50. De inhoud is 200 milliliter en de crème is waterresistent. Door het opsmeren van de Ambre Solaire wordt jouw lichaam beschermt tegen UVA en UVB straling. Deze straling is erg schadelijk voor het lichaam. Hydratatie van het lichaam is gedurende 24 uur.

Voordelen 

 • Meerdere sterkte factoren beschikbaar 
 • Beschermt tegen UVA en UVB
 • 24 uur hydratatie 

Nadelen

 • Kleine inhoud


3. Vision Zonnebrand - Every Day Sun Protection

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Sterkte

De Vision zonnebrand is een goedkoop product met een uitstekende beoordeling. Deze spray is verkrijgbaar in sterkte factor 30 en 50 en biedt goede bescherming tegen een krachtige zon. Met 5 sterren is deze zonnecrème maximaal beoordeeld door eerdere gebruikers. Niet voor niets is Vision een van de bekendste zonnebrand aanbieders. 


De Every Day Sun Protection spray is 100% parfumvrij en waterbestendig. Een extra lange zon bescherming is gegarandeerd bij het gebruik van deze spray. Breng de crème minimaal 15 minuten voordat jij de zon ingaat op het lichaam. Als de huid in aanraking komt met zonlicht gaat de Vision zonnebrand werken. Het is aan te raden om per keer ongeveer 30 milliliter op het lichaam te smeren en spreiden. 

Voordelen 

 • Betrouwbaar merk
 • 100% parfumvrij
 • In sterkte factor 30 en 50 verkrijgbaar

Nadelen

 • Niet waterdicht, alleen waterbestendig.


4. Zwitsal Zonnebrand  SPF 30+ Zonnecrème

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Sterkte

Zwitsal is voornamelijk bekend als merk in baby verzorgingsmiddelen. Ook in de zonnebrand richt Zwitsal zich op het lichaam van kinderen. De SPF 30+ zonnecrème is de beste keuze voor kinderen en baby's met een gevoelige huidtype. De crème trekt snel in, is makkelijk smeerbaar en plakt niet. Een extra voordeel is de geur die Zwitsal meebrengt. Je kindje zal erg lekker ruiken na het insmeren van de SPF 30+ zonnecrème. 


De zonnebrand is waterresistent, dermatologisch getest en hypoallergeen. Smeer je kind om de 2 uur in met de Zwitsal SPF 30+ voor optimale bescherming van de huid. Daarnaast raden wij alsnog aan om niet voor lange tijd in de zon te blijven, ondanks het opsmeren van de crème. Deze zonnebrand is uitstekend getest door zowel eerdere consumenten als professionals. 

Voordelen 

 • Dermatologisch getest
 • Speciaal voor baby's en kinderen 
 • Heerlijke geur.  

Nadelen

 • Om de 2 uur opnieuw insmeren


5. Etos Zonnebrand Natural SPF30

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Sterkte

De Etos zonnebrand Natural SPF30 is gespecialiseerd in het beschermen van het gezicht. Waar de voorgaande zonnecrèmes over de hele huid gesmeerd konden worden is deze zonnebrand bedoeld voor alleen het gezicht. De crème biedt bescherming tegen UV-A en UV-B. Het product kan zich Vegan noemen, doordat het gemaakt is van biologische shea butter en zonnefilters. 

Voordelen 

 • Biologisch 
 • UV-A en UV-B beschermd 

Nadelen

 • Alleen geschikt voor het gezichtGemiddelde prijs van een Zonnebrand Crème

Om de gemiddelde prijs te bepalen van een zonnebrand crème is grondig onderzoek gedaan. In dit onderzoek zijn alleen de tubes meegenomen die betrouwbaar en van hoge kwaliteit zijn. Om tot een goede prijsschatting te komen hebben wij meerdere aanbieders vergeleken op de prijzen en kwaliteiten.  

Hieruit is gebleken dat een betrouwbare en van hoge kwaliteit zonnebrand crème gemiddeld €10,- kost per 20 ml. 

Wij hebben voor jou de beste zonnebrand crèmes. uitgekozen onder de gemiddelde aankoopprijs, maar wel voor gegarandeerd de beste kwaliteit. 


Wat is zonnebrand precies? 

"Een zonnebrand is een acute reactie vanuit de huid wanneer deze teveel in aanraking is gekomen met ultraviolette (UV) straling. Iedereen kan een zonnebrand oplopen, waardoor het ook voor iedereen belangrijk is om zich te beschermen hiertegen". "Bron"

In de volksmond kennen wij zonnebrand eigenlijk vooral als hulpmiddel. Naar onze mening is zonnebrand simpel gezegd een middel dat het lichaam beschermd tegen zonnestraling. Dit doe je door het middel op te spuiten en te verspreiden over alle plekken op het lichaam. Als de zonnebrand eenmaal ingetrokken is, dan is het lichaam voor bepaalde tijd een stuk beter beschermd tegen de zonnestraling. 


Waar moet ik zonnecrème smeren? 

Het is belangrijk dat je de zonnebrand overal op het lichaam smeert. Als jij een gedeelte niet insmeert of per ongeluk vergeet om in te smeren is het binnen de kortste keren verbrand. Zeker het gezicht kan snel verbranden, aangezien deze vrijwel constant in de zon is en weinig bescherming kent. Om je gezicht zo goed mogelijk te beschermen kan je een pet en zonnebril dragen. 

Tijdens een warme zomerdag bij het water heb je vaak alleen een bikini of zwembroek aan. Delen die doorgaans weinig in de zon komen worden nu wel blootgesteld aan de zonnestraling. Denk hierbij aan de onderbenen, schouders, buik en rug. Als lichaamsdelen voor het eerst in lange tijd in aanraking komen met zonnestraling is het noodzakelijk om deze delen regelmatig en met veel aandacht in te smeren. Een lichaamsdeel dat niet gewend is aan zonnestraling verbrand namelijk een stuk sneller.


Wees er dus bewust van dat je het hele lichaam goed insmeert en na het insmeren nog een minuut of 15-20 uit de zon blijft. Het kost namelijk even tijd voordat de crème volledig in het lichaam getrokken is. 


Welke sterkte factor moet ik kopen? 

Ben je benieuwd welke factor de zonnebrand nodig heeft die jij gaat kopen? Hieronder probeer ik je iets meer informatie te geven:

De sterkte van de zonnebrandcrème wordt vaak aangeduid als 'SPF'. Dit betekend Sun Protection Factor. SPF geeft aan hoeveel UV-B straling het zonnebrandmiddel kan absorberen en reflecteren. UV-B straling kan een verbrande huid veroorzaken die rood uitstraalt. Ook de kans op kanker wordt verhoogt door teveel UV-B straling op het lichaam. 

De factor is de tijd waarin je zonder zonnebrand zou verbanden. Als je normaal gesproken na 10 minuten zou verbranden, zou je met het opsmeren van factor 30 na 30 X 10 = 300 minuten verbranden. Dit betekent dat je met het opsmeren van zonnebrand 4 uur en 50 minuten het verbranden uitstelt. Voorwaarde is wel dat je de zonnebrand iedere 2 uur aanbrengt. 

Over het algemeen kennen wij de sterkte factoren tussen de 10 en 50, waarbij 50 de sterkste is. Welke sterkte jij moet gebruiken ligt aan het lichaamstype. Ben jij iemand die een lichte huid heeft dan is het aan te raden om factor 50 te gebruiken. Heb jij een donkerdere huid dan kan je prima gebruik maken van een lagere sterkte. 

De meeste mensen in Nederland smeren zich in met factor 15 tot 20. Op een warme zomerdag bij het water is dit factor 30 tot 50. Ook in het buitenland, waar de zon een stuk sterker is, zou je jezelf het beste kunnen insmeren met factor 30 tot 50. 


Ben ik na het smeren van zonnebrand crème volledig beschermd? 

Zeker is dat zonnebrand een ongelofelijk goed hulpmiddel is om je huid te beschermen tegen de zon. Volledig beschermen doet het helaas niet. De kracht van de zon is enorm sterk en dat zorgt ervoor dat je nog steeds kan verbranden of schade op kan lopen aan het lichaam, terwijl je de zonnebrand goed gesmeerd en gespreid hebt. 

De belangrijkste tips die wij kunnen meegeven om jezelf zo goed mogelijk te beschermen tegen zonnestraling zijn:  

 • Smeer om de 2 tot 3 uur opnieuw: Regelmatig nieuwe zonnebrand opsmeren is een vereiste als jij voor lange tijd in de zon bent. Dit kan zijn omdat je een dag op het strand ligt, maar ook als je de hele dag in de volle zon werkt. 
 • Blijf zoveel mogelijk in de schaduw: Zijn er momenten dat je in de schaduw kan zitten? Pak deze met beide handen aan. Schaduw zorgt ervoor dat de zonnestraling niet op desbetreffende plek kan komen. Zo sta je altijd veilig. 
 • Houd een T-Shirt aan: Het is natuurlijk fantastisch om jouw summer body aan iedereen te laten zien als jij daar hard voor getraind heb. Toch is het erg schadelijk als jij je T-Shirt uit doet. De rug en de buik hebben namelijk de grootste omvang van het lichaam. Houd je T-Shirt dus aan om dit optimaal te beschermen. 

Lees hier alle tips om jezelf te beschermen tegen zonnestralen! 

Veelgestelde vragen over Zonnebrand

Wat is de gemiddelde prijs van een Zonnebrand Crème?

De gemiddelde prijs van een goede zonnebrand crème is rond de €10,- per 200 ml.

Ben ik volledig beschermd na het smeren van Zonnebrand?

Nee, je bent niet volledig beschermd. Zonnebrand heeft een krachtige werking, maar het is nog steeds aan te raden om niet te lang in de volle zon te blijven en een t-shirt te dragen. 

Wat is de beste zonnebrand crème voor kinderen? 

De beste zonnebrand crème voor kinderen is de Nivea Kids Pure & Sensitive Spray.