Beste Mini Drone voor een Goedkope Prijs (2024)

Wil je een mini drone kopen, maar liever niet teveel geld uitgeven? Dat kan bij bestevoordeel.nl. Er zijn genoeg drones in een klein formaat met goede reviews en een goede prijs. Bekijk hier de 5 beste mini drones van 2022 voor de beste prijs.  

1. DJI Mavic Mini Drone Fly More Combo

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Snelheid

Een van de beste mini drones op de markt is de DJI Mavic Mini Drone Fly More Combo, en dat ook nog eens voor een hele goedkope prijs. Dit is de kleinste en meest compacte drone die er is met uitgebreide eigenschappen. Wil jij de mooiste foto's van bovenaf nemen, maar niet teveel bagage mee dragen? Dan is de DJI Mavic Mini Drone Fly More Combo de beste keuze.

Het grote voordeel aan deze kleine drone is dat je hem makkelijk meeneemt. Zonder moeite stop je de drone in je handbagage of jaszak. De DJI Mavic doet zijn werking doormiddel van een accu. Deze accu staat erom bekend dat die lang meegaat, waardoor de drone tot wel 30 minuten achter elkaar in de lucht kan hangen op een hoogte van maximaal 3000 meter en een bereik van 4000 meter. Met een gewicht van slechts 250 gram hoef jij niet bang te zijn dat het meenemen van de drone zwaar valt. 

De hoogwaarde van de drone is 2.7K met 30 beelden per seconde videofunctie en 12mp fotofunctie. Naast deze hoge kwaliteit beeldmateriaal zorgt de 3-assige gimbal ervoor dat je beelden op camera nog stabieler en scherper zijn. Beschrijf je de DJI Mavic Mini Drone Fly More Combo, dan beschrijf je de perfecte vakantie mini drone. 

Voordelen 

 • Groot hoogte en verte bereik
 • Licht in gewicht
 • Compact 
 • Scherp beeldmateriaal

Nadelen

 • Soms moeilijk te vinden door kleine formaat


2. Trendtrading Turbine Ultra Max Drone

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Snelheid

Met een maximale vliegtijd van 75 minuten en een bereik van 1000 meter is de Trendtrading Turbine Ultra Max Drone een geschikte mini drone voor vakanties en stedentrips. De 4K ultra HD camera zorgt voor de mooiste shots en onvergetelijke foto's. Levenslange herinneringen zet jij scherp op beeld met de Trendtrading Turbine Ultra Max Drone. En het grote voordeel: Dat jij deze mini drone voor een prikkie in huis haalt. 

Met de lens van de camera kan tot wel 50 keer ingezoomd worden zodat jij alles tot in detail op beeld kan zetten. Dat straks op beeld zetten kan doordat de camera beschikt over een 12 megapixel sensor. Verder zijn er extra functionaliteiten zoals de Follow shot, de Altitude hold en de Flip mode die jou assisteren bij het maken van de mooiste foto's. 

Te bedienen is de Trendtrading Turbine Ultra Max Drone met een remote controller. Download de gratis app en bekijk het live beeld vanaf je smartphone. Bijgeleverd bij deze mini drone wordt een luxe opbergvak en 4 extra rotorbladen.

Voordelen 

 • Lange vliegtijd
 • 4K Ultra HD camera
 • 50 keer inzoomen met de scherpe lens
 • Gemakkelijk bedienspaneel

Nadelen

 • Windgevoelig


3. Mini Drone met Camera - Xorizon XZ96 4K GPS drone

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Snelheid

Opzoek naar een mini drone met camera? Dan is de Xorizon ZX96 4K GPS Drone een uitstekende keuze. Integendeel tot de vorige benoemde drone heeft deze mini drone met camera een kortere maximale vliegtijd van 25 minuten. Wel heeft de Xorizon ZX96 4K GPS een maximaal bereik van 1000 meter en zorgt de 4K camera ervoor dat jij schitterende shots schiet. Dankzij de meegeleverde reistas neem je de drone overal veilig mee naar toe zonder kans op schade. 

Met 250 gram is de Xorizon ZX96 4K GPS een lichte mini drone die makkelijk op te bergen en mee te nemen is. De brushless motoren waarover deze drone met camera beschikt verbruiken minder stroom en zijn een stuk krachtiger dan motoren van vergelijkbare drones. Hierdoor heeft de Xorizon ZX96 4K GPS nooit last van een windstoot. 

Deze drone bestuur je eenvoudig met je smartphone en de speciaal ontworpen app of met de meegeleverde controller. In de controller kan je je telefoon klikken, waardoor je met beide handen de drone kan besturen en nauwkeurig foto's kan maken. De drone beschikt over een 4K camera om scherpe video en foto opnames te kunnen maken. Zie dankzij de 5GHz verbinding op je Smartphone live wat de drone filmt.

Voordelen 

 • Bestendig tegen de wind
 • Meerdere besturingen mogelijk
 • Brushless motoren
 • 4K ultra camera

Nadelen

 • Korte vliegtijd van 25 minuten


4. Xorizon XZ3 MINI Drone - 4K camera

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Snelheid

Opzoek naar echt de aller goedkoopste mini drone van de hoogste kwaliteit? De Xorizon XZ3 met 4K camera is voor iedereen betaalbaar en zal jou gegarandeerd versteld doen staan. Wel moet gezegd worden dat wind een invloed kan hebben op de drone. Het is namelijk meer geschikt om in binnenruimtes en buiten als het windstil is gebruik te maken van de Xorizon XZ3. 


Met de 4K camera maak jij de mooiste foto's met de hoogste resolutie. Via je smartphone kan jij vervolgens bekijken op wat voor punten de camera in de drone gericht is. Daarnaast heeft deze drone een 720P HD camera aan de onderzijde. Met een simpele druk op de knop in je app switch je eenvoudig van camera om beelden te kunnen schieten vanuit een ander perspectief. 


Ondanks de hoge kwaliteit is er wel 1 minpunt te benoemen: Xorizon XZ3 kan namelijk maar 12 minuten door de lucht vliegen waarna je de accu moet opladen. Dat is niet lang in vergelijking met andere modellen. Het voordeel daarentegen is dat de accu in 90 minuten weer volledig opgeladen is. 

Voordelen 

 • Enorm goedkoop
 • 720P HD camera
 • Hoge resolutie camera

Nadelen

 • Korte vliegtijd
 • Niet bestendig tegen harde wind


5. Logivision S89 Drone met 4K Camera

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Snelheid

Nog een goede optie als je opzoek bent naar een hele goedkope mini drone is de Logivision S89 Drone met 4K Camera. Je denkt misschien dat zo een goedkope mini drone niet van hoge kwaliteit kan zijn en weinig extra functionaliteiten bevat, maar niets is minder waar. De Logivision S89 beschikt bijvoorbeeld over een 360 graden rol, race modus en zweef modus voor extra scherpe en trillingvrije beelden.

Met de accu kan je maximaal 30 minuten vliegen met een bereik van 150 meter. Het is dus een drone die bedoeld is voor korte afstanden en in binnenruimtes. Om het apparaat te bedienen heb je 2 keuzes: of je bestuurt de drone met de afstandsbediening of via je smartphone. Deze drone is aan te raden voor beginners en consumenten die niet bereid zijn heel veel geld neer te leggen voor het product.

Voordelen 

 • Lange accuduur 
 • Veel extra functionaliteiten 
 • Meerdere bediensmogelijkheden

Nadelen

 • Een kort bereikGemiddelde prijs van een Mini Drone

Om de gemiddelde prijs te bepalen van een mini drone is grondig onderzoek gedaan. In dit onderzoek zijn alleen de drones meegenomen die betrouwbaar en van hoge kwaliteit zijn. Om tot een goede prijsschatting te komen hebben wij meerdere aanbieders vergeleken op de prijzen en kwaliteiten.  

Hieruit is gebleken dat een betrouwbare en van hoge kwaliteit mini drone gemiddeld €412,- kost. 

Wij hebben voor jou de mini drones uitgekozen onder de gemiddelde aankoopprijs, maar wel voor gegarandeerd de beste kwaliteit. 


Wat is een mini drones precies? 

Als je de exacte betekenis van een drone op gaat zoeken krijg je de volgende beredenering: "een luchtvoertuig zonder piloot aan boord". Nu is dit inderdaad specifiek wat een drone betekend, maar gaat dit niet echt op in de context met dit artikel. Wij definiëren de term drone vooral aan de volgende betekenis: "een op afstand bestuurbaar apparaat dat de lucht ingaat om foto en video materiaal vast te leggen" 


Een mini drone is zoals de naam doet vermoeden een drone in een klein formaat. Het voordeel aan zo een klein apparaat is dat ze licht in gewicht zijn en je ze makkelijk meeneemt. Je stopt ze eenvoudig in bijvoorbeeld je rugzak of opbergvak zonder dat je hier iets van voelt.


Mini drone kopen - waar moet ik op letten? 

Voordat je overgaat tot het kopen van een mini drone zijn er een aantal belangrijke punten die wij graag willen uitlichten om jou op een goede manier te informeren. We willen er namelijk zeker van zijn dat je geen foute beslissing neemt bij de keuze van een drone. Hieronder worden de belangrijkste aspecten benoemd die voor jou belangrijk zijn: 

 • Besturing: Iedere drone wordt op een andere manier bestuurd, waardoor het lastig kan zijn om in het begin de installatie en besturing onder controle te krijgen. Zeker als jij een bepaald soort drone gewend bent. Vaak is de drone te besturen doormiddel van een remote controller of via je smartphone.
 • Camera: Zorg ervoor dat je altijd een drone koopt met een goede camera. Het is namelijk het onderdeel van de drone waar alles van afhangt. Is de resolutie niet scherp of beweegbaar, dan zal je niet de foto's van je dromen kunnen schieten. De meeste modellen beschikken over een HD resolutie met hoge megapixels. Een HD drone is altijd betrouwbaar om te kopen.
 • Levensduur accu: Een mini drone werkt op basis van een accu gedreven motor. Dat betekent dat de drone regelmatig opgeladen moet worden om de lucht in de sturen. Het frustreert enorm als je de accu vaak moet opladen terwijl je het apparaat niet eens zoveel gebruikt heb. Koop daarom een drone die snel oplaad en voor een lange tijd in de lucht kan blijven. Een normale vliegtijd is rond de 15 tot 30 minuten voor een goedkope mini drone.
 • Binnen of buiten gebruik: Er zit een groot verschil in drones die ontworpen zijn voor gebruik in binnenruimtes of in de buitenomgeving. Het is namelijk zo dat de modellen bedoeld voor binnenruimtes een korter vlieg bereik hebben dan een model voor buiten. 
 • Prijs: Een grote beweegreden bij het kopen van een specifieke drone is de prijs van het model. Er is namelijk altijd een kans dat de drone crasht of schade oploopt. Je moet dan zelf de overweging maken of je het waard vind om een dure of goedkope mini drone te kopen. 


Voorbeeld foto's van shots met een drone 

Drone shot
Mini drone
Foto drone bergen
Rijstvelden


Belangrijkste eigenschappen van een kleine drone?

Een goede mini drone heeft onderscheidende eigenschappen waardoor consumenten graag gebruik maken van het apparaat. Ook goedkope mini drones hebben deze kenmerken om jou te ondersteunen voor de mooiste shots. daarnaast zijn er kenmerken waar iedere drone over moet beschikken. Dit zijn de basis kenmerken en worden hieronder benoemd: 

 • Hoge resolutie: Zoals eerder vermeld moeten de camera's over een hoge resolutie beschikken om de mooiste foto's en video's op beeldmateriaal te krijgen. Alleen met drones met een hoge resolutie kan jij onvergetelijke beelden op beeld krijgen.
 • Wind bestendig: Een factor die een vervelend gevolg kan geven aan jouw drone is de wind. Is de wind erg krachtig dan is het ten eerste af te raden om een drone de lucht in te sturen. Als de drone kapot gaat is dit een dure investering geweest zonder dat je er lang gebruik van gemaakt heb. Een drone die bestand is tegen windvlagen is daarom een goed keuze.
 • Verbinding: Tegenwoordig worden mini drones ontworpen die verbinding kunnen maken met je smartphone. Dit zodat jij vanaf de oppervlakte kan bepalen vanuit welke hoek je de foto's kan maken of video's kan opnemen. Vaak kan je dit besturen vanuit een app die verbinding maakt met het apparaat.
 • Inzoomen: Vanuit de hoogte is je beeld natuurlijk erg klein met de oppervlakte. Daarom beschikt een goede en betrouwbare drone over een camera die moet kunnen inzoomen. Zo kan je specifieke punten die je graag van bovenaf fotografeert duidelijk op beeld zetten.
 • Licht in gewicht: Absoluut een belangrijke eigenschap is het gewicht van een drone. Zeker als je veel onderweg bent met het apparaat wil je geen last krijgen omdat het meedragen te zwaar aanvoelt. Bij een lichte drone heb je hier geen last van. Sterker nog: je merkt niet eens dat je het apparaat met je meedraagt. 

Veelgestelde vragen over mini drones

Wat is de gemiddelde prijs van een mini drone?

De gemiddelde prijs van een mini drone is rond de €412,-.

Wat is de beste mini drone voor een goedkope prijs?

De beste mini drone voor een goedkope prijs is de DJI Mavic Mini Fly More Combo