Beste Zwembadrobot voor een Goedkope Prijs (2024)

Wil je een zwembadrobot kopen, maar liever niet teveel geld uitgeven? Dat kan bij bestevoordeel.nl. Er zijn veel zwembadrobots met goede reviews en een goede prijs. Dit is maar goed ook, want je betaald als snel veel te veel voor het apparaat. Bekijk hier de Top-5 beste zwembadrobots voor de beste prijs:

1. Beste Dolphin Zwembadrobot - MAYTRONICS

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

Een altijd betrouwbare optie is een Dolphin zwembadrobot. Dit merk is marktleider in het aanbieden van zwembad & wellness producten en levert dan ook hoge kwaliteit zwembadrobots. Door de oranje kleur en de moderne uitstraling springt de Dolphin Maytronics meteen in het oog. Daarnaast heeft het apparaat uitzonderlijke kwaliteiten om alle hoekjes in het zwembad schoon te krijgen op een flexibele en snelle manier. De Dolphin Maytronics is naar onze mening zonder twijfel de beste zwembadrobot. 


Het apparaat is geschikt om te gebruiken voor zwembaden tot en met 10 meter lang. Niet alleen voor ondergrondse, maar ook bovengrondse zwembaden worden haarfijn schoongemaakt door de Dolphin Maytronics en daarmee onderscheid de robot zich van andere opties. Verdere heeft deze Dolphin zwembadrobot een actieve borstel die grondig reinigt en een rotatiesnelheid die 2 keer zo snel gaat als de rijsnelheid. Hierdoor wordt zowel de bodem als de wanden aan alle kanten schoongemaakt.


De cyclus voor de Dolphin Maytronics is 2 uur. Dit betekent dat na 2 uur draaien het zwembad schoongemaakt is door het apparaat, waardoor jij weer in een schoon zwembad springt. Voor ons kent het geen twijfel dat de Dolphin robot de beste zwembad robot is op de markt. Ontdek het zelf en sla het apparaat voor een goedkope prijs in. 

Voordelen 

 • Actieve borstel die grondig reinigt
 • Hoge rotatiesnelheid 
 • Dolphin is marktleider
 • Geschikt voor bovengronds en ondergronds

Nadelen

 • Geen specifieke nadelen te benoemen


2. Beste Zodiac Zwembadrobot - Tornax OT

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

Als je opzoek gaat naar zwembadrobots dan zal je ongetwijfeld de naam Zodiac voorbij hebben zien komen. Zodiac is namelijk een bekend merk en een grote speler in de wereld van zwembad & wellness apparatuur. Wij raden dan ook de Zodiac Tornax OT aan voor het grondig reinigen van je zwembad. Dit een van de goedkoopste modellen van Zodiac, maar beschikt nog steeds over unieke eigenschappen en kan de meeste zwembaden haarfijn schoonmaken.


Met een totaal gewicht van 5,5 kilogram is deze Zodiac zwembadrobot erg licht in gewicht. Je kan het apparaat dan ook eenvoudig verplaatsen en opbergen indien je het niet gebruikt. Een zwembad onderhouden is nog nooit zo makkelijk geweest en dat komt doordat de Zodiac Tornax OT een sterke stofzuiger heeft die alle hoeken en wanden afgaat om het vuil en stof weg te halen. Het enige dat jij hoeft te doen is de robot in het zwembad plaatsen en de aan knop in te drukken. Verder worden alle lasten weggenomen en hoef je enkel wat uurtjes te wachten totdat je weer een duik kan nemen. 

Voordelen 

 • Licht in gewicht
 • Grondige reiniger in alle hoeken en wanden
 • Bekend merk die zijn sporen verdiend heeft
 • Krachtige stofzuiger

Nadelen

 • Design niet voor iedereen aantrekkelijk

3. Beste Draadloze Zwembadrobot - Kokido Super Manga

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

Als je opzoek bent naar een draadloze zwembadrobot dan kan je bijna niet om de Kokido Super Manga heen. Dit is een innovatieve robot met geavanceerde eigenschappen, die zonder snoer het zwembad voor je reinigt. Ook is de Kokido Super Manga een van de goedkoopste zwembadrobots waarvan je nog steeds kan verwachten dat het apparaat zijn werking uitstekend doet. Met een totaal gewicht van 4,8 kilogram (licht in gewicht) is het apparaat simpel te verplaatsen en op te bergen. 


De draadloze zwembadrobot van Kokido is enorm gebruiksvriendelijk. Zo zet je het apparaat neer in het zwembad en druk je op de aan knop. Daarna kan je achterover leunen of iets anders gaan doen, want de Kokido Super Manga maakt als een speer het zwembad schoon. De robot is specifiek ontworpen voor bovengrondse en ingebouwde zwembaden. Aangezien de meeste zwembaden ingebouwd of bovengronds zijn is de Kokido Super Manga vrijwel altijd geschikt.


Het apparaat heeft een vlakke bodem en een gepantserde Stop & Go systeem. Dit is een systeem die optimale reinigingsefficiëntie biedt. Ga je dus echt voor de aller goedkoopste zwembadrobot voor de hoogste kwaliteit? Dan is de Kokido Super Manga de beste optie.

Voordelen 

 • Hele goedkope prijs
 • Stop & Go systeem
 • Geschikt voor ingebouwde en bovengrondse zwembaden
 • Erg licht in gewicht

Nadelen

 • Niet het mooiste design

4. Beste Zwembadrobot Zout Water - Interline Jellyfish

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

Bevat jouw zwembad zout water, dan moet je opzoek naar een zwembadrobot die geschikt is om zout water te filteren. De beste optie hiervoor is de Interline Jellyfish zwembadrobot. Dit is een mooi gladgestreken robot met uitzonderlijke kwaliteiten. Zo heeft deze krachtige zwembadrobot stofzuiger een vermogen van 40 watt en een voeding van 230 volt. Verdere specificaties van de Interline Jellyfish is het gewicht van 5,5 kilogram en de maximale werkdiepte van 1,8 meter. Dit houdt in dat je niet dieper dan deze diepte kan reiniger. Om de werking zo secuur mogelijk te krijgen moet je dan ook niet dieper gaan dan dat. 


de Interline Jellyfish is geschikt voor het reinigen van zwembaden met een maximale lengte van 8 meter. Je kan kiezen uit 2 verschillende reinigingsprogramma's: die van 1 uur of die van 2 uur! De keuze hangt af van de schoonmaak die nodig is. Voor een grove reiniging is het 2 uur durende programma aan te raden, maar voor een kleine onderhoud is het 1 uur durende programma genoeg. De Jellyfish is de beste zout water zwembadrobot die wij je kunnen aanraden. 

Voordelen 

 • Geschikt voor zout water
 • 2 verschillende programma mogelijkheden
 • Krachtige stofzuiger
 • Sterke filter

Nadelen

 • Maximaal tot 1,8 meter diepte 

5. Beste Piranha Zwembadrobot - X Go

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

Een wat duurdere optie, maar eentje die we zeker niet achterwege kunnen laten is de Piranha zwembadrobot X Go. Het is een redelijk onbekende robot, maar steeds meer wordt er gezocht naar deze optie. De Piranha X Go is een krachtige zwembadrobot die grote zwembaden kan reinigen. De stofzuiger kan lange tijd meegaan en maakt zowel de hoekjes als wanden schoon. Zet het apparaat aan en binnen een paar uur zal je zwembad er helemaal fris en schoon uitzien. 


Het totale gewicht van de zwembadrobot is 7 kilogram. Dit is iets hoger dan de eerder benoemde zwembadrobots, maar dat komt door de uitgebreide functionaliteiten waarover de Piranha X Go beschikt. Ben je dus opzoek naar een iets duurdere optie met extra kenmerken? Dan is de Piranha zwembadrobot een uitstekende keuze die je helpt bij het reinigen van je zwembad.

Voordelen 

 • Krachtige robot
 • Sterke filter
 • Maakt alles snel en grondig schoon

Nadelen

 • Relatief duur vergeleken met eerder benoemde robotsGemiddelde prijs van een zwembadrobot

Om de gemiddelde prijs te bepalen van een zwembadrobot is grondig onderzoek gedaan. In dit onderzoek zijn alleen de robots meegenomen die betrouwbaar en van hoge kwaliteit zijn. Om tot een goede prijsschatting te komen hebben wij meerdere aanbieders vergeleken op de prijzen en kwaliteiten.  

Hieruit is gebleken dat een betrouwbare en van hoge kwaliteit zwembadrobot gemiddeld €780,- kost. 

Wij hebben voor jou de zwembadrobots uitgekozen van de hoogste kwaliteit.


Wat is een zwembadrobot?

Simpel gezegd is een zwembadrobot een automatische zwembadreiniger (stofzuiger) die is ontworpen om puin en stof uit een zwembad te vangen zonder dat men zelf iets hoeft te doen. Het woord robot zegt het eigenlijk al, maar het enige dat jij als mens hoeft te doen is de zwembadrobot in het water zetten en de knop aan te doen. Voor de rest zal de robot automatisch alles schoonmaken in het zwembad. 

Zwembadrobot beste


Zwembadrobot kopen - Waar moet ik op letten? 

Koop nooit een zwembadrobot zonder van tevoren onderzoek te hebben gedaan. Het zijn namelijk dure producten waar je tijd in moet steken om erachter te komen over welke eigenschappen ze beschikken. Niemand wilt een aankoop doen voor honderden euro's en er later achter komen dat het product niet goed werkt. Om er zeker van te zijn dat je een hoge kwaliteit zwembadrobot koopt van een betrouwbare aanbieder hebben wij enkele aandachtspunten op een rijtje gezet voor je: 


Borstel 

Om je zwembad goed te reinigen is een krachtige borstel noodzakelijk. Een goede vraag die je aan jezelf kan stellen voor de aankoop is dan ook: "welke borstel moet ik onder mijn zwembadrobot hebben?" We adviseren om meerdere borstels te kopen, want hoe meer borstels hoe meer er gereinigd kan worden. Zorg dus dat je zwembadrobot minimaal 2 borstels bevat. Goede borstels zijn met harde haren die overal bijkunnen komen.

Filter 

De gehele werking van een zwembadrobot valt of staat bij het filter. Werkt de filter niet, dan zal het zwembad niet gereinigd kunnen worden. Daarom is een filter een van de belangrijkste punten om op te letten als je een zwembadrobot gaat kopen. De meest gebruikte filters zijn de filterzak of de filtercassette. Niet alleen moet je een goede filter kopen, ook moet je deze goed onderhouden. Dit is eigenlijk het enige onderdeel van een zwembadrobot die regelmatig schoongemaakt moet worden. 

Merk

Niet bij elk product hoef je perse te letten op het merk waarvan je het apparaat koopt, maar bij een zwembadrobot zeker wel. Het zijn dure producten waarvan de prijzen en eigenschappen veel van elkaar verschillen. Daarom is het zonde als je een dure zwembadrobot koopt, waarvan de werking uiteindelijk niet loopt zoals gewenst. Koop dus altijd een robot voor je zwembad van een bekend merk. In het hoofdstuk hieronder hebben we enkele betrouwbare aanbieders benoemd. 

Accu

Een goede accu is een vereiste voor een goed werkende zwembadrobot. Vaak duurt een programma om het zwembad te reinigen zo een 1-2 uur. Het is noodzakelijk dat een zwembadrobot die net opgeladen is dit wel volhoud. Om er zeker van te zijn dat je een zwembadrobot met een betrouwbare en lang durende accu koopt let je op het vermogen van het apparaat. Een slechte accu betekent een korte levensduur en dat is iets wat je wilt vermijden bij het kopen van een robot voor je zwembad.


Tweedehands zwembadrobot - Waar vind ik ze?

Een zwembadrobot is een duur product, waardoor veel consumenten kijken of er een tweedehands zwembadrobot ergens te kopen is. Ten eerste willen we benadrukken dat een tweedehands zwembadrobot altijd gebruikt is door een eerder persoon. Daarnaast kunnen er beschadigingen zijn die je pas na aankoop herkent. Toch scheelt een tweedehands product je veel geld en daarom begrijpen we dat men kijkt naar deze opties. 


Maar waar vind je een tweedehands zwembadrobot? Deze vind je voornamelijk online bij websites waar men hun producten op kunnen verkopen. Denk hierbij aan Marktplaats, Veilingkijker of Beslist. Op een van deze websites zal vast en zeker een zwembadrobot tweedehands aangeboden worden die voor een stuk goedkopere prijs te krijgen is. 

Robot voor zwembad kopen


Wat zijn de meest betrouwbare merken?

Er zijn verschillende betrouwbare aanbieders van zwembadrobots, maar toch springen een paar merken er uit. Dit zijn bekende aanbieders die al jarenlang marktleider zijn, die hoge kwaliteit producten aanbieden en waarvan men al jarenlang de robots voor in het zwembad koopt. Hieronder benoemen we 3 merken waarop je kan vertrouwen bij de aankoop van een zwembadrobot:


Dolphin 

Het merk waarop het meest wordt gezocht door consumenten is Dolphin. Het heeft van zichzelf al een waterachtige naam, maar een Dolphin zwembadrobot is een van de beste zwembadrobots op de markt. Het merk is marktleider in het aanbieden van de producten en levert bovendien hoogwaardige robots. Een Dolphin zwembadrobot is zeer betrouwbaar en gaat jarenlang mee. De prijsklassen verschillen waarbij er goedkopere modellen zijn, maar ook duurdere die beschikken over geavanceerde kenmerken. Al met al is een Dolphin zwembadrobot de beste in de markt en daarmee een aanrader voor iedereen. 

Zodiac

Een ander bekend merk die een grote speler is in het aanbieden van wellness en zwembadproducten is Zodiac. De zwembad robots van Zodiac zijn gebruiksvriendelijk, van hoge kwaliteit en maken ieder punt grondig schoon. Een nauwkeurig reiniger wordt verzekerd, waarbij ieder hoekje meegenomen wordt door de flexibele en snel werkende zwembadrobots. Er zijn meerdere modellen beschikbaar, waarbij de prijzen en kwaliteitsverhoudingen verschillen. 1 ding is zeker, een Zodiac zwembadrobot is geschikt voor ieder zwembad en zal je versteld doen staan door de kwaliteit die het apparaat levert. 

Piranha

Niet per definitie een grote aanbieder, maar wel een veel gekochte zwembadrobot is de Piranha zwembadrobot. De officiële naam van het apparaat is de "Piranha Ultra Top Aquabot Zwembadrobot". Deze robot reinigt de wanden, de bodem en de waterlijn dankzij de krachtige schoonmaak motor. De Piranha robot is nog niet zo bekend, maar van de eerdere consumenten hoor je louter positieve verhalen over het apparaat. Twijfel dan ook niet als je opzoek bent naar een zwembadrobot en je komt de Piranha Ultra Top Aquabot tegen. Zwembadrobot onderhouden: Hoe doe ik dat?

Om zolang mogelijk gebruik te kunnen maken van je zwembadrobot moet je het apparaat regelmatig en goed onderhouden. Dit houdt in dat je constant moet schoonmaken na gebruik en vooral bepaalde onderdelen van het apparaat. Goed onderhoud zorgt voor een langere levensduur en een hoge kwaliteit van schoonmaken. Hieronder wordt in enkele stappen beschreven hoe je een robot voor je zwembad zou moeten onderhouden om er zo lang mogelijk profijt van te kunnen maken: 


 1. Leeg na iedere keer de robot te hebben gebruikt de filter
 2. Reinig de filter door deze schoon te maken met een tuinslang
 3. Maak de propeller voorzichtig schoon met een doekje
 4. Was de filterzakken
 5. Vervang de filter als je beschadiging ziet of na te vaak gebruik

Wat hieruit blijkt is dat onderhoud aan je zwembadrobot voornamelijk plaatsvind bij de filter. Eerder werd al gezegd dat de werking van een robot valt of staat bij de werking van de filter, en dat blijkt maar weer aan het onderhoud. Wij adviseren dan ook om regelmatig te filter schoon te maken of zelfs te vervangen. Werkt de filter niet, dan zal je zwembad niet schoon worden en zwem je constant in vies water dat bacteriën en stof bevat. Dit is iets wat je ten alle tijd moet willen voorkomen.Welke zwembadrobot kiezen?

Nu je alle benodigde informatie voorgeschoteld hebt gekregen is het tijd om een zwembadrobot te kiezen. Ten eerste moet je de vraag stellen wat voor robot stofzuiger je nodig hebt. Is dit een zoutwater zwembadrobot bijvoorbeeld of wil je perse een van een bepaald merk zoals een Dolphin zwembadrobot? Uiteindelijk ligt de keuze bij jou en heb jij naar aanleiding van dit artikel enkele persoonlijk voorkeuren kunnen bedenken. Hieronder hebben wij de Top-5 beste robot stofzuigers nog 1 keer opgesomd: 


 1. Dolphin Maytronics
 2. Zodiac Tornax OT 
 3. Kokido Super Manga
 4. Interline Jellyfish
 5. Piranha X Go

Wij van Bestevoordeel wensen jou alle succes met het maken van de juiste keuze. Daarnaast hopen wij dat je een goede robot voor je zwembad uitkiest, zodat je zwembad ten alle tijden schoon is. 

Veelgestelde vragen over zwembadrobots

Wat is de gemiddelde prijs van een zwembadrobot?

De gemiddelde prijs van een goede zwembadrobot is rond de €780,-.

Wat is de beste zwembadrobot voor een goedkope prijs?

De beste zwembadrobot voor een schappelijke prijs is de Dolphin Maytronics.