Beste Voetenbad voor een Goedkope Prijs (2024)

Wil je het beste voetenbad kopen voor de goedkoopste prijs. Dat kan bij bestevoordeel.nl. Er zijn genoeg goedkope voetenbaden met goede reviews en een uitstekende prijs. Bekijk hier de 5 beste voetenbadjes voor de goedkoopste prijzen.


1. Beste Voetenbad met Massage - Qualitá

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Sterkte

Het Qualita voetenbad is de beste optie voor een heerlijke massage. Dit apparaat is verkrijgbaar in de kleuren grijs, zwart en blauw en heeft een hyper moderne uitstraling vol met unieke eigenschappen. Voel jij je wat gestresst en kan je wel wat ontspanning gebruiken? Dan is dit voetenbad van Qualita de ideale oplossing. Je kan het elektronische bad thuis gebruiken, maar ook eenvoudig meenemen. Laat je voeten ontspannen wanneer je wilt, waar je wilt. 


Dit voetenbad beschikt over 4 draaiende wielen die zorgen voor een heerlijke voetmassage. Het voelt niet alleen ontspannend aan, ook is het goed voor de bloedsomloop en bevorderd het de acupressuurpunten. Het infrarood licht in bad zorgt dat het water altijd op gewenste temperatuur blijft. Dit apparaat werkt dus niet alleen masserend, maar ook verwarmend. Je kan zelfs een tijdsduur instellen via de timer waarover het voetenbad beschikt.


Verder is het voetenbad super makkelijk te bedienen met de meegeleverde afstandsbediening. Alle instellingen doe je via deze afstandsbediening, zodat je geen moeite hoeft te doen door telkens voorover te buigen naar de knoppen. Je voeten verwarmen tijdens een koude winteravond en tegelijkertijd de stress uit je lichaam voelen verdwijnen? Koop dan het Qualita voetenbad met massage voor het allerbeste gevoel. 

Voordelen 

 • Moderne uitsraling
 • 4 verschillende wielen die masseren
 • Timer 
 • Gebruiksvriendelijke afstandsbediening

Nadelen

 • Geen specifieke nadelen te benoemen 


2. Beste Magnesium Voetenbad - Soft & Silky

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Sterkte

Het beste magnesium voetenbad is deze optie van Soft & Silky. Een magnesium voetenbad is een praktische manier om magnesium tekort in je lichaam aan te vullen. Dit voorkomt onder andere klachten als vermoeidheid, hoofdpijn en spierkrampen. Niet alleen je voeten komen tot rust bij het gebruik van dit voeten apparaat, want je hele lichaam zal mee ontspannen en volledig relaxen. Verlaag je stress, verbeter je slaapritme en bevorder de bloedcirculatie voor een betere gezondheid. 


Dit voetenbad van Soft & Silky heeft infrarode straling om de warmte op temperatuur te houden. Je voeten worden niet alleen gemasseerd door de 10 roterende rollen, maar worden ook verwarmd zolang jij dit wilt. De temperatuurregelaar kan je instellen tussen de 36 en 48 graden en wordt gestimuleerd door de bubbel functie. In totaal kan je het voetenbad vullen met 12 liter water.


Het voordeel van een magnesium voetenbad is dat de magnesium vlokken die je toevoegt een bevordering zijn voor het resultaat. Dit wordt beweerd door specialisten die hier onderzoek naar hebben gedaan. Er zijn 12 verschillende warmtestanden mogelijk bij dit bad en de totale afmetingen zijn 35 x 28 x 45 centimeter. Ben je specifiek opzoek naar een magnesium voetenbad? Dan is deze van Soft & Silky een van de beste opties voor een goedkope prijs.

Voordelen 

 • Magnesium tekort in je lichaam wordt bijgevuld
 • 12 verschillende warmtestanden
 • Grote temperatuur range
 • Bubbel functie

Nadelen

 • Geen snoer opbergruimte


3. Beste Infrarood Voetenbad - LifeProducts

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Sterkte

Een van de beste infrarood voetbaden voor een goedkope prijs is dit apparaat van LifeProducts. Dit luxe voetbad heeft een inhoud van 9 liter en heeft speciale eigenschappen waarmee je koude voeten binnen no-time opwarmt. De reden dat dit zo snel gaat komt door de instelbare warmte functie die temperaturen tot 48 graden bereikt. Met de bubbel functie zal opwarmen nog nooit zo lekker aangevoeld hebben. 


Naast de opwarm functie beschikt het LifeProducts voetbad over 6 automatische massage rollers die je optimaal laten relaxen in 1 van de 3 mogelijke massage standen. De massage vanuit het bad laat de spieren in de voet ontspannen en verzacht eventuele pijntjes. Daarbij heeft het apparaat een waterafvoer aan de achterkant, zodat je snel en eenvoudig het water uit het bad kan laten leeglopen. 


Niet alleen dient dit voetbad als masserend of opwarmend hulpmiddel, ook is het een eeltverwijderaar. Dit maakt je voeten schoner en zachter. Met een massagetimer van 60 minuten bepaald jij zelf hoelang je voeten tot rust komen en hoef je geen tijd in de gaten te houden. Je wordt vanzelf gewaarschuwd wanneer de tijd over is. Het voetenbad van LifeProducts is dus erg praktisch en multifunctioneel en daarom ideaal om in huis te halen. 

Voordelen 

 • Waterafvoer aan de achterkant
 • Massage timer
 • 6 automatische massage rollers
 • Instelbare warmte functie

Nadelen

 • Alleen in het blauw verkrijgbaar
 • Niet te besturen met je mobiele telefoon


4. Beste Eelverwijderaar Voetenbad - Sanbo

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Sterkte

Dit blauwe voetenbad van het merk Sanbo is de beste eeltverwijderaar en geeft daarnaast ook nog een heerlijke massages. Wil jij het luxe spa gevoel thuis ervaren en jezelf verwennen wanneer je maar wilt? Dan is het Sanbo voetenbad een goede keuze waar je zeker geen spijt van zal krijgen. De totale afmetingen van het product zijn 34 x 18 x 41 centimeter met een gewicht van zo een 2 kilogram. Door de compacte afmetingen en het lichte gewicht neem je het apparaat ook nog eens gemakkelijk mee. 


De warmte functie zorgt ervoor dat het voetenbad binnen 10 minuten op gewenste temperatuur is met een maximale temperatuur van 49 graden. Met 3 warmtestanden bepaal jij zelf welke warmte je graag wenst voor je voeten om heerlijk op te warmen. Perfect tijdens koude winteravonden net voor het slapen gaan. Uit onderzoek is bewezen dat het slaapritme ook wordt gestimuleerd door een warm voetenbad. Een extra voordeel is dat het apparaat inklapbaar is, zodat je hem eenvoudig kan opbergen bij niet gebruik.


Verder heeft het Sanbo voetenbad 8 massage wielen die zorgen voor een positieve en relaxende werking. Via de meegeleverde afstandsbediening bepaal jij zelf de kracht van de massage. Ook kan je de bubbel functie aanzetten, de timer regelen en de temperatuur instellen via de gebruiksvriendelijke afstandsbediening. Naast masseren en opwarmen haalt het Sanbo voetbadje dus ook het eelt van je voeten. Een alles-in-1 voetenbad dus voor de goedkoopste prijs.

Voordelen 

 • Inklapbaar 
 • Verwijderd al het eelt
 • 8 massage wielen 
 • Compact en licht in gewicht

Nadelen

 • Geen specifieke nadelen te benoemen over het apparaat


5. Beste Voetenbad Zwembad - Intex

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Sterkte

Een heel ander soort voetenbad, maar wel een enorm veel gekochte is dit voetenbad van Intex die bedoeld is voor het zwembad. Het is niet te vergelijken met de eerder benoemde baden (dit is ook wel te zien aan de prijs), maar het is razend populair onder consumenten en daarom kunnen we dit zwembad voetenbad niet achterwegen laten. De afmetingen van het bad zijn 56 x 46 x 9 centimeter met een gewicht van 450 gram. 


Door een voetenbad te gebruiken voor je zwembad voorkom je dat er vuil binnentreed in je zwembad. Hierdoor hoeft je zwembad niet constant schoongemaakt te worden, wat jou weer tijd scheelt. Het is een aanrader voor iedereen met een zwembad in de tuin. Dit voetenbad is vast te maken op zwemladders, zodat je geen contact meer hoeft te maken met andere oppervlaktes voordat je het zwembad in springt. 


Het is dus een heel ander soort voetenbad dan de elektrische, opwarmende en masserende voetenbaden die we eerder hebben besproken. Ben je opzoek naar een massage voetenbad, koop deze optie dan absoluut niet. Dit bad is alleen geschikt voor consumenten die een zwembad in de tuin hebben staan.

Voordelen 

 • Licht in gewicht
 • Vast te maken op zwemladders
 • Populaire optie van een bekend merk

Nadelen

 • Alleen geschikt voor een consumenten met een zwembad in de tuinGemiddelde prijs van een voet bad

Om de gemiddelde prijs te bepalen van een voet bad is grondig onderzoek gedaan. In dit onderzoek zijn alleen de baden meegenomen die betrouwbaar en van hoge kwaliteit zijn. Om tot een goede prijsschatting te komen hebben wij meerdere aanbieders vergeleken op de prijzen en kwaliteiten.  

Hieruit is gebleken dat een betrouwbare en van hoge kwaliteit voetbad gemiddeld €110,- kost. 

Wij hebben voor jou de voetenbadjes uitgekozen onder de gemiddelde aankoopprijs, maar wel voor gegarandeerd de beste kwaliteit. 


Wat is een voetenbadje? 

Een voetenbad is een apparaat waar je specifiek je voeten en enkels in kan baden met als doeleinde het wassen, masseren of genezen van de voeten. Je kan een voetenbadje nemen in bijvoorbeeld een emmer, maar tegenwoordig zijn er elektrische aangedreven apparaten die iedere plek van je voet meenemen, zonder dat je hier zelf ook maar iets voor hoeft te doen. 


Het water in het voeten bad wordt opgewarmd tot een bepaalde (hoge) temperatuur, zodat degene die het gebruikt een ontspannen gevoel krijgt. Ook kan het apparaat gebruikt worden voor pedicure om nagels zachter te maken of eelt te verwijderen. Daarnaast kunnen voetenbaden ingezet worden voor medische redenen. Denk hierbij aan het ontsmetten van een wondje. Kan ik een voetenbad met soda of azijn gebruiken?

Een voetenbad kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden en daardoor heeft het verschillende functionaliteiten. 1 van de redenen om een bad voor je voeten in te zetten is voor verzorging. Vrijwel iedereen wordt enthousiast bij het horen van een uitgebreide voeten behandeling die dient ter ontspanning en de verzorging van de huid. Om je voeten goed te onderhouden voeg je baking soda toe aan het waterbadje.


Baking soda wordt ook wel zuiveringszout genoemd en wordt ingezet voor het krijgen geurloze en zachte voeten. Soda heeft een ontsmettende en ontzurende werking waardoor je voeten zachter aanvoelen dan ooit tevoren. Betreed je met kleine wondjes het soda water, dan kan het erg gaan prikken de eerste minuten. Zoals gezegd is soda een ontsmettend middel en dat geeft een prik gevoel als het in contact komt met open wondjes. 


Ook gebruiken mensen azijn bij het verzorgen van de voeten. Azijn is een natuurlijk middel dat helpt bij het bestrijden van schimmels. Het is een zuur middel waar bacteriën niet van houden en daardoor zullen verdwijnen van de voeten. Azijn bestrijdt jeuk, maakt je voeten geurloos en ontsmet de huid. 


Een warm water voetenbad met azijn of soda is dus goed voor de verzorging van de huid. De middelen maken je voeten zachter, geurloos en bestrijden schimmels en bacteriën. Voeg regelmatig een schuit soda of azijn toe bij het gebruik van een voetbadje.Overige aanbieders 

Naast de bovenstaande opties zijn er meerdere grotere partijen die in fysieke winkels voetenbadjes aanbieden. Dit zijn ook hoge kwaliteit voetenbaden, maar de prijzen van deze apparaten kunnen wel hoger uitvallen. Het zijn dus kwalitatief goede producten, maar wees er bewust van dat de prijs ook hoger uitvalt vergeleken met eerder benoemde apparaten in dit artikel.

Voetenbad Action

Action is een van de aanbieders van voetenbadjes. Alhoewel het regelmatig voorkomt dat de producten niet in assortiment zijn, bieden ze over het algemeen een aantal voetenbaden aan. Zeker Intex voetenbad voor het zwembad zijn populair bij Action en worden regelmatig aangeboden. Bij de Action is het mogelijk om online producten te kopen of in fysieke winkels. Action winkels zijn te vinden door heel Nederland dus de kans is groot dat er een filiaal bij jou in de buurt ligt.

Voetenbad Blokker

Hoge kwaliteit voetenbaden vind je in een van de vele vestigingen van Blokker. Ook zijn de producten van Blokker online te bestellen en worden ze bij jou thuis afgeleverd. Blokker heeft een redelijk groot assortiment met voetbaden die allemaal zijn eigen kenmerken hebben. Het is dus een mogelijkheid om je voetenbad online te kopen bij Blokker of in een van de fysieke vestigingen. Je kan ervan uitgaan dat de kwaliteit van de apparaten hoog zijn.

Voetenbad Kruidvat

Een laatste winkelketen die regelmatig voetenbadjes aanbied is de Kruidvat. Ook hier geldt dat het niet regelmatig aangeboden wordt, maar dat vooral Intex zwembad voetenbaden wel eens verkrijgbaar zijn. Kruidvat is een bekende winkelketen in Nederland, waardoor je er van uit mag gaan dat de producten van hoge kwaliteit zijn. Ook de Kruidvat biedt producten zowel online als in de fysieke winkels aan en heeft filialen door heel het land.Voetenbad kopen: waar moet ik op letten?

Iedereen wilt natuurlijk een goed en betrouwbaar voetenbad kopen, maar daar zijn een aantal eisen aan verbonden. Er zitten namelijk grote verschillen tussen de verschillende modellen. De ene heeft hele andere productspecificaties dan de andere en daar moet je goed op letten bij het kopen van een bad voor je voeten. Hieronder een aantal belangrijke punten waar een goed voetenbad als massage apparaat aan moet voldoen voordat je overgaat tot definitieve aankoop:


Temperatuur instellingen

Voetbaden moeten koude voeten kunnen opwarmen en daarvoor is een temperatuur verwarming noodzakelijk. Het is belangrijk dat je zelf de temperatuur van het water kan instellen, zodat je heerlijk kan ontspannen van het gewenste water temperatuur. De temperatuur is zichtbaar op het scherm en veranderd nadat je een de instellingen aanpast. Tegenwoordig worden voetbaden ontworpen waarbij je zelf de temperatuur in kan stellen met een soort afstandsbediening. 

Bubbelmassage

Een heerlijk ontspannen gevoel krijg je door een uitgebreide bubbelmassage bij je voeten. Het water gaat bubbelen waardoor je nog meer tot rust komt. Ook kan het voetenbad beschikken over een vibratie massage. In dit geval worden je voeten gemasseerd door een trillend apparaat. Uiteindelijk bepaal je zelf welke soort massage jouw voorkeur heeft. Kijk wel goed naar de product informatie om te herkennen welke soort massage (of beide soorten) het voetenbad geeft.

Grootte 

Het zou natuurlijk een enorme aderlating zijn als je een voetenbad koopt en uiteindelijk blijkt dat je eigen voeten niet in het bad passen. Zeker als je grote voeten hebt moet je opletten wat de maximale voetmaat is voor het bad. Over het algemeen zijn de meeste voetbaden geschikt voor mensen met een schoenmaat van maximaal 46-48. Toch zijn er ook voetbadjes die alleen geschikt zijn voor kleinere voeten. Ook dit staat altijd op de product informatie.

Afstandsbediening

Met een afstandsbediening kan je exact het gewenste resultaat halen uit het voetenbad. Je zet de temperatuur op een stand die jij graag voelt en kan vaak ook de tijdsduur van de massage instellen. Zet de bubbels en de trillingen aan en je komt volledig tot rust. Een afstandsbediening is bij de nieuwste voetbaden toch wel een belangrijk item. Het is gebruiksvriendelijk en praktisch ingericht. Daarnaast hoef je niet telkens voorover te leunen om de instellingen aan te passen, waardoor je heerlijk in 1 positie kan blijven zitten.

Welke middelen gebruiken

Om je voeten volledig schoon te maken gebruik je vaak een scheutje zout, soda of azijn. Veel voetenbaden zijn hier voor geschikt, maar er zijn ook een heleboel apparaten die hier niet tegen kunnen. Je mag bij deze voetbaden geen zout of andere middelen toevoegen, want dan zal het apparaat beschadigd raken. Sommige modellen bevatten een aparte filter om zout in toe te voegen, zodat het gescheiden is van het water en toch je voeten verzorgd. 

Veelgestelde vragen over een voetbad

Wat is de gemiddelde prijs van een voetbad?

De gemiddelde prijs van een voetbad ligt rond de €110,-.

Wat is het beste voetbad voor een goedkope prijs?

Het beste voetbad voor een goedkope prijs is het Qualitá Voetenbad met massage.