Beste Luchtontvochtiger voor een Goedkope Prijs (2024)

Een luchtontvochtiger kopen voor in huis of op een andere plek? Bij Bestevoordeel.nl hebben wij de hoogste kwaliteit luchtontvochtigers uitgezocht voor de laagste prijs. Bekijk hieronder de Top-5 beste luchtontvochtigers voor de goedkoopste prijs:


1. Beste luchtontvochtiger - LifeGoods luchtontvochtiger

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Sterkte

De beste luchtontvochtiger voor een relatief goedkope prijs is de LifeGoods luchtontvochtiger. Dit slimme apparaat zorgt ervoor dat je binnen de kortste keren van de vochtigheid in huis af bent. De LifeGoods Luchtontvochtiger is een efficiënte manier om vocht te verwijderen uit de lucht in uw huis of kantoor. Het apparaat heeft een capaciteit van 12 liter per dag en is in staat om vocht te verwijderen uit de lucht op een snelle en effectieve manier.

De luchtontvochtiger heeft ook een was-droog functie, wat betekent dat het apparaat niet alleen vocht kan verwijderen uit de lucht, maar ook de lucht kan drogen die door het apparaat wordt gepasseerd. Dit is handig voor mensen die in vochtige gebieden wonen of werken en die willen voorkomen dat hun kleren of andere spullen vochtig worden.

De LifeGoods Luchtontvochtiger is gemaakt van hoogwaardige materialen en is gemakkelijk te gebruiken. Het apparaat is ook energiezuinig, wat betekent dat het niet te veel stroom verbruikt wanneer het in gebruik is. Het apparaat is verkrijgbaar in de kleur wit en is een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar een efficiënte en betaalbare manier om vocht uit de lucht te verwijderen

Voordelen 

 • Instelbare vochtigheidsgraad
 • Bevat wieltjes om te verplaatsen
 • Heeft een indicatielampje en timer
 • Kind veilig

Nadelen

 • Niet in de hoogte verstelbaar
 • Niet automatisch uitschakelen


2. Auronic Luchtontvochtiger - Ontvochtigt 450ml Per Dag

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Sterkte

Een zeer goede luchtontvochtiger die gewaardeerd wordt door consumenten is de Auronic luchtontvochtiger. Dit apparaat kan per dag zo een 450 milliliter vocht opnemen en wegfilteren. Het wordt gezien als een 2 in 1 reiniger die alleen verkrijgbaar is in de witte kleur. Voorkom bacteriën, schimmels en allergenen via dit slimme Auronic apparaat en maak je huis op een efficiente manier schoon. Je kan de Auronic luchtreiniger 24/7 gebruiken in iedere ruimte en het waterreservoir bevat een 7-kleurige LED lamp die je aan kan zetten voor sfeerlicht. 

Een groot voordeel is dat het apparaat zichzelf uitschakelt voordat het vol zit. Voor het beste resultaat plaats je de luchtontvochtiger in een ruimte van 10 tot 20 vierkante meter met een temperatuur tussen de 8-40 graden. Nog een pluspunt van de Auronic luchtontvochtiger is de energiezuinige werking en het compacte formaat. Hierdoor kan je het apparaat makkelijk meenemen en verplaatsen naar andere ruimtes. 

Voordelen 

 • Een afneembare waterreservoir
 • Kan automatisch uitschakelen
 • Stille werking
 • Heeft een strak en modern design

Nadelen

 • Geen hygrometer
 • Geen nachtmodus


3. TROTEC Luchtontvochtiger TTK 30 E

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Sterkte

De TROTEC Luchtontvochtiger TTK 30 E is een apparaat dat gebruikt wordt om vocht te verwijderen uit de lucht. Het is ontworpen om te werken in kleine tot middelgrote ruimtes, zoals slaapkamers, kantoren en keukens.

Het apparaat is voorzien van een efficiënte compressor en een koelmiddel-circuit, wat ervoor zorgt dat het vocht uit de lucht kan onttrekken en afgevoerd kan worden. Het apparaat heeft een vermogen van 30 liter per dag, wat betekent dat het in staat is om tot 30 liter vocht uit de lucht te verwijderen per dag.

De TTK 30 E is ook voorzien van een lcd-scherm waarop de luchtvochtigheid en de temperatuur in de ruimte worden weergegeven. Er zijn verschillende instelbare luchtvochtigheidsniveaus beschikbaar, zodat je het apparaat kunt instellen op het gewenste niveau van luchtvochtigheid. Het apparaat heeft ook een timer-functie, zodat je het kunt instellen om te werken gedurende bepaalde tijdsintervallen.

De TTK 30 E is ook voorzien van een luchtfilter, wat helpt om stof en andere verontreinigingen uit de lucht te filteren. Dit kan helpen om de luchtkwaliteit in de ruimte te verbeteren en de levensduur van het apparaat te verlengen.

In het algemeen is de TROTEC Luchtontvochtiger TTK 30 E een effectief apparaat voor het verwijderen van vocht uit de lucht in kleine tot middelgrote ruimtes. Het is gemakkelijk te gebruiken en heeft verschillende instelbare functies om ervoor te zorgen dat het aan jouw specifieke behoeften voldoet.


Voordelen 

 • Kleuren LED display 
 • Automatische overloopbeveiliging
 • Kinderbeveiliging
 • Compressor schakelt vanzelf uit

Nadelen

 • Geen wieltjes en niet in de hoogte verstelbaar


4. Cecotec luchtontvochtiger BigDry 3000 Pure Light Black

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Sterkte

De Cecotec BigDry 3000 Pure Light Black is een luchtontvochtiger voor het verwijderen van vocht en vochtigheid uit de lucht in een ruimte. Het apparaat kan gebruikt worden om luchtvochtigheid te verlagen in huis, bijvoorbeeld om de lucht te verfrissen of om schimmel te voorkomen.

De BigDry 3000 heeft een capaciteit van maximaal 30 liter per dag en is geschikt voor ruimtes tot 120 m². Het apparaat is voorzien van een LED-display waarop de luchtvochtigheid en de temperatuur in de ruimte worden weergegeven. Het apparaat heeft drie verschillende standen, waaronder een automatische stand waarbij het apparaat de luchtvochtigheid automatisch regelt.

Verder is de BigDry 3000 voorzien van een afneembare en wasbare luchtfilter, een timerfunctie en een afstandsbediening. Het apparaat heeft een compact formaat en is makkelijk te verplaatsen dankzij de wielen aan de onderkant.

Voordelen 

 • Bevat een afneembare waterreservoir
 • Heeft een instelbare vochtigheidsgraad
 • Timer en kan automatisch uitschakelen
 • Kinderbeveiliging

Nadelen

 • Geen afstandsbediening


5. Air Purifier - Mini Luchtreiniger met Ionisator

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Sterkte

Een luchtreiniger met ionisator is een apparaat dat wordt gebruikt om de luchtkwaliteit in een ruimte te verbeteren door het verwijderen van deeltjes zoals stof, pollen, rook en bacteriën uit de lucht. Ionisatoren werken door negatief geladen deeltjes, ook wel "ions" genoemd, te creëren die aantrekken tegen deeltjes in de lucht en ze uit de lucht verwijderen. Dit proces wordt ook wel elektrostatische filtratie genoemd.

Er zijn verschillende soorten luchtreinigers op de markt, waaronder luchtreinigers met een HEPA-filter, actief koolfilter en ozongeneratoren. Luchtreinigers met een ionisator zijn vaak kleiner en minder duur dan andere soorten luchtreinigers, maar ze zijn minder effectief in het verwijderen van grotere deeltjes zoals stof en pollen. Ze zijn echter wel effectief in het verwijderen van kleinere deeltjes zoals rook en bacteriën.

Luchtreinigers met een ionisator zijn een populaire keuze voor mensen die de luchtkwaliteit in hun huis willen verbeteren, vooral in kleine ruimtes zoals slaapkamers en woonkamers. Ze zijn ook handig voor mensen die gevoelig zijn voor allergenen en die lijden aan aandoeningen zoals astma of hooikoorts. Als je overweegt een luchtreiniger met een ionisator aan te schaffen, is het belangrijk om te onderzoeken welk type het beste is voor jouw behoeften en budget. Er zijn veel verschillende merken en modellen op de markt, dus het is aan te raden om verschillende opties te vergelijken voordat je een aankoop doet.

Voordelen 

 • Zeer goedkoop
 • 24 uur per dag filtering
 • 360 graden reiniging
 • Ionisatie en HEPA filter reiniging

Nadelen

 • Geen wieltjes
 • Niet in de hoogte verstelbaarGemiddelde prijs van een Luchtontvochtiger

Om de gemiddelde prijs te bepalen van een lucht ontvochtigers is grondig onderzoek gedaan. In dit onderzoek zijn alleen de apparaten meegenomen die betrouwbaar en van hoge kwaliteit zijn. Om tot een goede prijsschatting te komen hebben wij meerdere aanbieders vergeleken op de prijzen en kwaliteiten.  

Hieruit is gebleken dat een betrouwbare en van hoge kwaliteit luchtontvochtiger gemiddeld €165,- kost. 

Wij hebben voor jou de luchtontvochtigers uitgekozen van de hoogste kwaliteit die populair zijn onder consumenten.


Wat is een luchtontvochtiger?

Een luchtontvochtiger is een apparaat dat wordt gebruikt om vocht uit de lucht te verwijderen. Dit kan nuttig zijn in gebieden met een hoge luchtvochtigheid, omdat te veel vocht in de lucht kan leiden tot problemen zoals schimmelgroei en slechte luchtkwaliteit. Luchtontvochtigers werken door lucht te laten circuleren door een filter of koelmiddel, waardoor vocht uit de lucht wordt geabsorbeerd en vervolgens afgevoerd.


Sommige luchtontvochtigers hebben ook een verwarmingselement om de lucht te verwarmen en te drogen voordat het wordt teruggegeven aan de ruimte. Luchtontvochtigers kunnen handig zijn in huizen, kantoren en andere gebouwen om de luchtvochtigheid op een comfortabel niveau te houden.

Luchtontvochtiger kopen


Luchtontvochtiger kopen - waar moet ik op letten? 

Koop nooit een product zonder vooraf onderzoek gedaan te hebben. Deze uitspraak geldt zeker voor elektronische producten, want hiermee moet je extra voorzichtig zijn. Om je een beter beeld te geven waar een hoge kwaliteit luchtontvochtigers aan moet voldoen hebben we de belangrijkste punten uitgelicht. Beschikken de ontvochtigers over deze opties? Dan weet je dat het een hoge kwaliteit heeft en een betrouwbaar product is: 


 • Efficiëntie: een goede luchtontvochtiger moet in staat zijn om efficiënt vocht uit de lucht te verwijderen, zodat de luchtvochtigheid in de ruimte op een comfortabel niveau kan worden gehouden.
 • Capaciteit: de capaciteit van een luchtontvochtiger is het maximale aantal liter vocht dat het apparaat per dag kan verwijderen. Hoe groter de capaciteit, hoe beter het apparaat in staat is om vocht uit de lucht te verwijderen.
 • Geluidsniveau: sommige luchtontvochtigers kunnen lawaaiig zijn, dus het is belangrijk om te kiezen voor een apparaat met een acceptabel geluidsniveau.
 • Energie-efficiëntie: als het apparaat veel energie verbruikt, kan dit leiden tot hogere energiekosten. Kies daarom voor een luchtontvochtiger met een energie-efficiëntielabel, zoals het Europese Energielabel.
 • Onderhoudsgemak: het is belangrijk om te kiezen voor een luchtontvochtiger die gemakkelijk te onderhouden is, met bijvoorbeeld een gemakkelijk te vervangen filter of een gemakkelijk legen opvangbakje voor het afgevoerde vocht.
 • Gebruiksgemak: kijk of de luchtontvochtiger gemakkelijk te bedienen is en of hij over handige functies zoals een timer of een automatische uitschakeling beschikt.
 • Prijs: overweeg ook hoeveel je bereid bent te betalen voor een luchtontvochtiger. Bedenk dat een duurder apparaat vaak ook efficiënter en duurzamer is.

Wat zijn de voordelen van een luchtontvochtiger

Een luchtontvochtiger kan verschillende voordelen hebben, afhankelijk van de specifieke omstandigheden waarin hij wordt gebruikt. Hieronder zijn enkele mogelijke voordelen van het gebruik van een luchtontvochtiger opgesomd:

 1. Vermindering van vochtproblemen: Een luchtontvochtiger kan helpen bij het verminderen van vochtproblemen in een ruimte, zoals schimmelgroei, condensatie op ramen en het ontstaan van vochtplekken op muren of plafonds.

 2. Verbetering van de luchtkwaliteit: Een hoge luchtvochtigheid kan leiden tot een muf of bezwangerd gevoel in een ruimte. Door het verminderen van de luchtvochtigheid kan een luchtontvochtiger bijdragen aan een betere luchtkwaliteit.

 3. Vermindering van allergieën: Hoge luchtvochtigheid kan bijdragen aan het groeien van allergenen zoals stofmijt en schimmels, wat kan leiden tot allergische reacties. Door het verminderen van de luchtvochtigheid kan een luchtontvochtiger helpen om allergieën te verminderen.

 4. Bescherming van huisraad: Een hoge luchtvochtigheid kan schade toebrengen aan huisraad, zoals houten meubels en papierproducten. Door het verminderen van de luchtvochtigheid kan een luchtontvochtiger helpen om deze items te beschermen.

 5. Vermindering van geurproblemen: Hoge luchtvochtigheid kan leiden tot geurproblemen, zoals een muffe geur. Door het verminderen van de luchtvochtigheid kan een luchtontvochtiger helpen om deze geurproblemen te verminderen.

 6. Verlenging van de levensduur van elektronische apparaten: Hoge luchtvochtigheid kan de levensduur van elektronische apparaten verkorten, zoals computers en televisies. Door het verminderen van de luchtvochtigheid kan een luchtontvochtiger de levensduur van deze apparaten verlengen.


Hoe moet je een luchtontvochtiger onderhouden?

Huishoudelijke apparaten hebben veel onderhoud nodig. Ze dienen ervoor om een huis schoon te houden/maken en daarvoor moet het apparaat zelf ook schoon zijn. Een luchtontvochtiger kan alleen goed werken als er regelmatig onderhoud plaatsvind. Om een luchtontvochtiger goed te onderhouden, zijn de volgende stappen aan te raden:

 1. Maak het apparaat regelmatig schoon. Dit kan door het stof af te nemen met een stofdoek of het apparaat te stofzuigen.

 2. Controleer regelmatig het waterreservoir en leg de luchtontvochtiger op een droge plek als het te vol is. Dit voorkomt dat het apparaat overstroomt.

 3. Voer regelmatig een reiniging van het koelblok uit. Dit kan door het koelblok te verwijderen en te reinigen met lauw water en eventueel een mild reinigingsmiddel. Laat het koelblok goed drogen voordat je het weer terugplaatst in het apparaat.

 4. Controleer regelmatig de filters en vervang ze indien nodig. Dit kan afhankelijk zijn van het gebruik van het apparaat en de kwaliteit van de lucht in de ruimte.

 5. Volg de aanwijzingen in de gebruiksaanwijzing van het apparaat voor eventuele andere onderhoudstaken die specifiek zijn voor het betreffende model.

Veelgestelde vragen over luchtontvochtigers

Wat is de gemiddelde prijs van een luchtontvochtiger?

De gemiddelde prijs van een goede luchtontvochtiger ligt rond de €165-.

Wat is de beste luchtontvochtiger voor een goedkope prijs?

De beste luchtontvochtiger voor een schappelijke prijs is de LifeGoods luchtontvochtiger.