Beste Elektrische Deken voor een Goedkope Prijs (2024)

Een elektrische deken kopen? Bij Bestevoordeel.nl hebben wij de hoogste kwaliteit elektrische dekens uitgezocht voor de laagste prijs. Bekijk hieronder de Top-5 beste elektrische dekens voor de goedkoopste prijs:


1. Beste elektrische onderdeken - Auronic Elektrische Warmtedeken

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Warmte

De Auronic flanellen elektrische deken is een efficiënte en snelle manier om warm te blijven tijdens de koude herfst- en winterdagen. Met 120W vermogen is de deken zuinig in gebruik maar snel op temperatuur. De deken is voorzien van drie warmtestanden die eenvoudig in te stellen zijn via het bedieningspaneel en een LED-verlicht scherm. De temperatuur kan ingesteld worden tussen 53°C en 65°C en de deken schakelt automatisch uit na 180 minuten als bescherming tegen oververhitting.

Het extra zachte en ademende flanellen materiaal is geschikt voor handwas en de deken is geschikt voor twee personen. Het product wordt geleverd met een handleiding, een bedieningspaneel en een warmtedeken. De deken heeft certificaten CE/GS, RoHS/REACH, heeft een voltage van 220-240V en een wattage van 120W en is niet geschikt voor gebruik in de wasmachine. Na gebruik altijd de tijd geven om af te koelen en opbergen in de originele verpakking op een droge plaats.

Voordelen 

 • 3 verschillende warmtestanden
 • Bevat een oververhittingsbeveiliging
 • Heeft een timer
 • Deze elektrische deken is met afstandsbediening

Nadelen

 • Niet geschikt voor de droger


2. Beste elektrische deken 2 persoons - Cresta Care KTS102

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Warmte

Voor het beste elektrische deken voor 2 personen is de Cresta Care KTS102 een uitstekende optie. Door eerdere consumenten wordt deze deken als zeer goed beoordeeld en ook het merk is erg betrouwbaar. Het deken heeft een omtrek van 160 x 140 centimeter en dat is dus geschikt voor 2 personen. Ook is het Cresta Care KTS102 gecertificeerd, waardoor de veiligheid gewaarborgd wordt. Door de vele onderscheidende kenmerken is de elektrische deken 2 personen goed uit de test gekomen.


Ten eerste is de dubbele elektrische deken energiebesparend en daarmee heeft het een duurzaam tintje. Daarnaast heeft het een veiligheidssysteem, oververhittingsbeveiliging en thermobeveiliging. Genoeg veiligheidsprotocollen dus om dit product als zeer betrouwbaar te beschouwen. Ook heeft de Cresta Care KTS102 2x4 verschillende temperatuurstanden, zodat je heel gemakkelijk de temperatuur kan instellen naar eigen wensen. 


Het materiaal waaruit de Cresta Care KTS102 is ontworpen is zacht fleece polyester. Dit voelt heerlijk verzachtend aan en laat je binnen enkele seconde comfortabel liggen. Het elektrische deken voor 2 personen is geschikt om in de wasmachine te stoppen, maar we raden aan om dit niet te vaak te doen. Elektronische apparaten kunnen waterdicht zijn, maar dat betekent niet dat het van water houdt. Voor het beste elektrische deken 2 personen is de Cresta Care KTS102 de beste optie.

Voordelen 

 • Veel verschillende veiligheidsfuncties 
 • Energiebesparend en daarmee dus duurzaam
 • Meerdere temperatuurstanden
 • Erg zacht deken

Nadelen

 • Geen automatische uitschakeling


3. Beste elektrische deken 1 persoon - Nedis

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Warmte

Specifieke opzoek naar een 1 persoons deken? Dan is deze deken van het merk Nedis een goede optie voor jou. Het deken heeft een omtrek van 150 x 80 centimeter en daar passen de meeste personen comfortabel onder. Nedis is een betrouwbaar merk dat in de loop der jaren zijn sporen heeft verdiend. Daarom kan je ervan uitgaan dat de producten van Nedis goed werken en van hoge kwaliteit zijn. Het deken heeft een witte kleur en daarmee past het bij vrijwel iedere interieur stijl. Veel consumenten letten hierop bij het kopen van een elektrisch deken en aan die eis voldoet de Nedis deken meer dan uitstekend. 


In totaal heeft deze 1 persoons elektrische deken 3 warmtestanden. Dit betekent dat je zelf de temperatuur kan instellen en dat gaat heel gemakkelijk. Heb je het nog steeds te koud, ondanks dat de deken aan staat? Geen probleem, je zet de deken gewoon een stand hoger, waarna je vanzelf opwarmt. Ook bevat de Nedis deken een oververhittingsbeveiliging. Deze zorgt ervoor dat je het niet te warm krijgt en dat het deken zichzelf niet overhit. Nare consequenties worden hierdoor uitgesloten. 


Het is mogelijk om de elektrische deken te wassen, aangezien het product waterbestendig is. Waterbestendig is iets anders dan waterdicht, waardoor je nog steeds moet opletten dat je niet te vaak wast. Wij raden aan om 1 keer in de 2-3 maanden het elektrische deken te wassen om de kwaliteit hoog te houden en levensduur te verlengen. 

Voordelen 

 • 3 verschillende warmtestanden
 • Waterbestendig
 • Oververhittingsbeveiliging
 • Zeer betrouwbaar merk

Nadelen

 • Geen automatische uitschakeling


4. Beste elektrische deken met timer - Alpina

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Warmte

De Alpine elektrische deken is een hele goede keuze als je zoekt naar een elektrische deken met timer. Je hebt vast en zeker wel eens van het merk Alpine gehoord, want het is een merk dat zich focust op een brede productgroep en eigenlijk van alles wel iets aanbied. Het elektrische deken van Alpine is zeer uitgebreid en bevat zoveel functionaliteiten dat je de draad bijna kwijtraakt. Het is een deken voor 1 persoon en heeft een omtrek van 130 x 180 centimeter. Daarmee is het een ruim deken waar vrijwel ieder persoon heerlijk comfortabel onder kan liggen. De beige kleur maakt het af en vrolijkt de uitstraling in je kamer nog eens extra op.


Verder heeft het deken een vermogen van 180 Watt en daarmee warmt het zeer snel op. Bij de aankoop van de Alpine deken krijg je een afstandsbediening meegeleverd. Deze heeft een digitale display met 3 knoppen met ieder zijn eigen functie: temperatuurknop, timer knop en aan/uit knop. Het grootste voordeel aan de Alpine elektrische deken is dat het 10 verschillende warmtestanden heeft. Dit is een stuk meer dan een gemiddeld elektrisch deken. Door de 10 verschillende warmtestanden heb je een grotere keuze en kan je heel makkelijk de gewenste temperatuur instellen. 


Nog een pluspunt is dat je de deken kan loskoppelen van de afstandsbediening, waardoor je het deken eenvoudig kan wassen. Zet de wasmachine maximaal op 40 graden bij het schoonmaken van de Alpine deken. Ook kan je ervoor kiezen om met de hand te wassen, maar dit kost natuurlijk een stuk meer moeite. De timer van het elektrisch deken kan je instellen tussen de 1 en 9 uur.

Voordelen 

 • Duidelijk display op de afstandsbediening
 • Groot deken voor 1 persoon
 • Enorm veel verschillende warmtestanden
 • Eenvoudig te wassen in een mini wasmachine

Nadelen

 • Geen specifieke nadelen te benoemen


5. Beste elektrisch fleece deken - Carmen CEB1501W

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Warmte

Als laatste lichten we de beste elektrische fleece deken uit en deze komt op naam van het merk Carmen. De Carmen CEB1501W is een wit fleece deken met een omtrek van 150 x 80 centimeter en is geschikt voor 1 persoon. Voor een zacht deken die gebruikt wordt op een enkel bed is de Carmen CEB1501W een uitstekende oplossing. Het is een type onderdeken die ervoor zorgt dat je bed heerlijk warm wordt in slechts enkele minuten. Het totale vermogen van het elektrische fleece deken is 60 Watt. Dit is niet super hoog voor een elektrisch deken, maar is genoeg voor een 1 persoons bed. 


De Carmen CEB1501W heeft 2 warmtestanden. Heb je het dus te warm of te koud, dan zet je de stand wat hoger of lager en stel je de deken in naar eigen wensen. Ook heeft het deken een 5 lagen stof die zorgt voor optimaal gebruikerscomfort. Daarnaast heeft de Carmen CEB1501W een extra dunne aansluiting die ook makkelijk te verwijderen is. Hierdoor kan je het deken zonder enige problemen in de wasmachine doen. Aan te raden is om op maximaal 30 graden te wassen. 

Voordelen 

 • Erg zacht
 • Meerdere warmtestanden
 • 5 lagen stof
 • Zonder problemen te wassen in de wasmachine

Nadelen

 • Het vermogen is niet erg hoogGemiddelde prijs van een Elektrisch deken

Om de gemiddelde prijs te bepalen van een elektrisch deken is grondig onderzoek gedaan. In dit onderzoek zijn alleen de dekens meegenomen die betrouwbaar en van hoge kwaliteit zijn. Om tot een goede prijsschatting te komen hebben wij meerdere aanbieders vergeleken op de prijzen en kwaliteiten.  

Hieruit is gebleken dat een betrouwbare en van hoge kwaliteit elektrisch deken gemiddeld €64,- kost. 

Wij hebben voor jou de dekens elektrisch uitgekozen van de hoogste kwaliteit die populair zijn onder consumenten.


Wat is een deken die elektrisch werkt?

Een elektrisch deken is een elektronisch apparaat dat dient om je bed te verwarmen. Het voordeel aan een elektrisch deken is dat je het deken kan aanzetten voordat je naar bed gaat. Op het moment dat je wilt gaan slapen is je bed heerlijk verwarmd. Zeker tijdens koude winterdagen is een elektrisch deken een heerlijk product om in huis te hebben. Een elektrisch deken wordt gebruikt door op het matras te leggen, onder de onderdeken of onder het onderlaken. 


Uit onderzoek is gebleken dat een elektrisch deken het slaapritme verbetert en dat men gemiddeld langere nachten maakt. Je lichaam komt namelijk tot rust en het helpt je ontspannen. Hierdoor wordt de slaapkwaliteit beter, waardoor je uiteindelijk overdag beter functioneert en lekkerder in je vel zit.  Elektrisch deken kopen - waar moet ik op letten? 

Koop nooit een product zonder vooraf onderzoek gedaan te hebben. Deze uitspraak geldt zeker voor elektronische producten, want hiermee moet je extra voorzichtig zijn. Om je een beter beeld te geven waar een hoge kwaliteit elektrische deken aan moet voldoen hebben we de belangrijkste punten uitgelicht. Beschikt de deken over deze opties? Dan weet je dat het een hoge kwaliteit heeft en een betrouwbaar product is: 


Vermogen

Ten eerste is het vermogen van het elektrische deken een aandachtspunt. Een hoog vermogen betekent veel warmte en ook een snellere opwarming van de deken. We raden dan ook een om een elektrisch deken te kopen met een vermogen boven de 50 Watt. Zo hoef je niet te lang te wachten voordat je opgewarmd bent. Zet het deken aan en spring 5 minuten later een warm bed in. Met een elektrisch deken boven de 50 Watt is dit mogelijk.


Warmtestanden

Een punt dat zeker niet achterwege gelaten mag worden zijn het aantal warmtestanden. Meerdere warmtestanden zorgen ervoor dat jij de keuze hebt op welke temperatuur de deken zich opwarmt. Hoe meer warmtestanden, hoe meer mogelijkheden je hebt. Meestal heeft een elektrische deken ongeveer 3 tot 5 verschillende warmtestanden. Enkele uitzonderingen hebben er zelfs 10 of meer. Vaak zijn dat dekens met een hoog vermogen en uitgebreide functionaliteiten. 


Beveiliging

Wat erg belangrijk is bij het kopen van een elektrisch deken zijn de beveiligingen. Zonder meer moet er 1 of meerdere beveiligingen zitten op de deken. De belangrijkste is in dit geval de oververhittingsbeveiliging. Deze zorgt ervoor dat het deken niet te warm wordt en voorkomt eventuele nare consequenties. Andere beveiligingen die op een elektrische deken kunnen zitten zijn de thermobeveiliging en de timer beveiliging. Hoe meer beveiliging hoe veiliger het product is. Wat zijn bekende aanbieders? 

Elektrische dekens worden door veel partijen aangeboden. Het is dan ook niet zo gek dat er veel concurrentie is en dat er goede partijen als minder goede partijen zijn. Echter zijn er (zoals in iedere productgroep) een aantal marktleiders waarvan je zeker weet dat de producten van hoge kwaliteit en betrouwbaar zijn. Hieronder worden de meest populaire elektrische dekens benoemd van de bekendste aanbieders op de markt: 


Medisana elektrische deken

Medisana klinkt waarschijnlijk niet bij iedereen even bekend, maar bij degene die eerder opzoek is geweest naar producten in de gezondheidszorg en ontspanningssector zal een belletje gaan rinkelen. Medisana is namelijk een bekend merk in deze wereld en marktleider in het aanbieden van verzorgingsproducten en ontspanningsproducten. Elektrische dekens horen in deze categorie thuis en daarom kan je er zeker van zijn dat Medisana elektrische dekens betrouwbaar zijn. 

Inventum elektrische deken

In het rijtje hierboven is Inventum al een keer naar voren gekomen. Dit merk is een grote speler in het aanbieden van elektrische dekens. De prijzen verschillen van hoog tot laag, maar de kwaliteit wordt gegarandeerd. Een inventum elektrische dekens is een van de beste op de markt en zeker een aanrader om te kopen. Bij verschillende aanbieders worden deze producten aangeboden. 

Tomado elektrische deken

Ook Tomado is een bekende aanbieder van elektrische dekens. Niet alleen van dekens, want Tomado heeft een groot assortiment met verschillende productgroepen. Het bedrijf focust zich op huishoudelijke apparaten en vrijwel alles wat je kan bedenken wordt dan ook aangeboden. Ook in het aanbieden van elektrische dekens is Tomado een van de grootste partijen van het land. Je kan er dus vanuit gaan dat de kwaliteit van de dekens erg hoog ligt.

Veelgestelde vragen over elektrische dekens

Wat is de gemiddelde prijs van een elektrische deken?

De gemiddelde prijs van een goede elektrische deken ligt rond de €64-.

Wat is de beste elektrische deken voor een goedkope prijs?

De beste elektrische deken voor een schappelijke prijs is de Inventum HN135 - Elektrische onderdeken.