Beste Wereldstekker voor een Goedkope Prijs (2024)

De beste wereldstekker kopen voor je reis voor de goedkoopst mogelijke prijs? Dat kan bij bestevoordeel.nl. Er zijn genoeg goedkope wereldstekkers met goede reviews en een uitstekende prijs. Bekijk hier de 5 beste wereldstekkers voor een goedkope prijs. 


1. Northwall Universele Wereldstekker

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Sterkte

De beste en meest betrouwbare wereldstekker voor een goedkope prijs is deze Northwall Universele Wereldstekker. Door de nieuwste technologie die ingebouwd is kan je met deze reisstekker je apparaten overal ter wereld opladen. De stekker beschikt over 2 snelle USB-A poorten waarmee je 3 verschillende apparaten tegelijk kan opladen, en is geschikt voor type stopcontact: A / B / C / E / F en N. Dit betekent dat je de NorthWall Universele Wereldstekker kan gebruiken in meer dan 150 landen.


Ook is de adapter voorzien van de beste veiligheidsfuncties, waardoor je apparaten kan opladen een hoog wattage. Tegen overladen, oververhitting en kortsluiting is de Northwall Universele Wereldstekker beschermt via een geavanceerde Smart Chip. De stekker voldoet aan alle kwaliteitseisen en heeft diverse certificaten.


Deze goedkope wereldstekker van de hoogste kwaliteit is te gebruiken in ieder continent en laad apparaten enorm snel op. Deze wereldstekker gebruik je bijvoorbeeld in Curaçao, maar ook in Australië Laat de kans dan ook niet lopen om de stekker aan te schaffen. Ga gerust op reis met de NorthWall Universele Wereldstekker.

Voordelen 

 • Nieuwste technologie
 • 3 verschillende apparaten tegelijk opladen
 • Goede veiligheidsfuncties
 • 150+ landen op te laden

Nadelen

 • Adapter is niet geaard


2. EKEO Universele Reisstekker

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Sterkte

Ook de EKEO Universele Reisstekker kan jou beste reismaatje zijn voor een goedkope prijs. Deze wereldstekker met maar liefst 4 USB-poorten en 1 USB-C kan gebruikt worden in meer dan 200 landen en op ieder continent. In alle uithoeken van de wereld kan je aan op deze universele stekker. De EKEO reisstekker is geschikt voor type stopcontact A / B / C / F / G / L / J / N.


Bij de aankoop van deze universele stekker ben je verzekerd van de aller nieuwste technologie. De stekker is gemaakt van de sterkste materialen en kan dus tegen een stootje. Daarnaast is de stekker compact en daarom makkelijk mee te nemen. Laad verschillende apparaten tegelijk op en wacht niet te lang, want binnen de kortste keren is jouw elektrische apparaat opgeladen door de razendsnelle EKEO Universele Reisstekker.


Ook is deze stekker een van de veiligste en meest gebruiksvriendelijke stekkers op de markt. Er zit een geavanceerde Smart Chip om oververhitting en kortsluiting te voorkomen. De reisstekker voldoet aan alle mogelijke soorten kwaliteitseisen, hij is dan ook voorzien van certificaten van onder andere CE, FCC en ROSH.

Voordelen 

 • Beschikt over alle veiligheidseisen
 • 200+ landen bruikbaar
 • Razendsnel opgeladen
 • Geavanceerde Smart Chip

Nadelen

 • Maximaal vermogen 2000 Watt 


3. Dutch Quality Houten Look

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Sterkte

Deze reisstekker van Dutch Quality heeft niet alleen een cool houten design, ook de functionaliteiten zijn zeer uitgebreid. Zo beschikt het apparaat over 2 USB-Poorten en is die te gebruiken in meer dan 170 landen. Geschikt voor type stopcontact A / B / C / E / F / G / I / N. Een goede en veilige optie dus om je elektrische apparaten op te laden in het buitenland. 


De reisadapter is compact, licht in gewicht en is een echte alleskunner. Snel opladen is gegarandeerd met de Power output van 4600mA. Ook bevat de Dutch Quality een ingebouwde veiligheidsverzekering die beschermt tegen overbelasting. De stekker is bruikbaar in ieder continent, maar kan niet gebruikt worden in Zuid-Afrika. Aangezien veel Europeanen afreizen naar dit land is het belangrijk om te vermelden dat de stekker dus niet geschikt is om mee te nemen naar Zuid-Afrika, want daar werkt die niet. 


Door het stoere design en de uitgebreide eigenschappen is de Dutch Quality reisstekker een populaire optie voor veel reizigers. Het is een betrouwbare, veilige en uitstekende keuze. 

Voordelen 

 • Stoer design
 • Power output voor snel opladen
 • Ingebouwde veiligheidsverzekering
 • Compact

Nadelen

 • Kan niet gebruikt worden in Zuid-Afrika


4. Reisstekker Universeel Yono

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Sterkte

De universele reisstekker van Yono is een goedkope optie voor een absolute topkwaliteit. Eentje die zeker niet kan missen in dit rijtje. Met 2 USB-poorten laad je meerdere elektrische apparaten (maximaal 3) snel en veilig op. De universele stekker is te gebruiken in meer dan 160 landen, maar niet in Zuid-Afrika en India. Hier moeten reizigers bij de aankoop van de adapter goed rekening mee houden. Geschikt is de Yono voor stopcontact type A / B / C / E / F / G / I / N.


Door het compacte formaat en het lichte gewicht is de Yono wereldstekker makkelijk mee te nemen. De stekker is volledig gekeurd door volgens de Europese kwaliteitsnormen en goedgekeurd door keurmerken. Er is een veiligheidszekering ingebouwd die bescherming biedt tegen overlading en verbranding. Kortom, het is een gebruiksvriendelijke en veilige stekker.

Voordelen 

 • 160+ landen te gebruiken
 • Compact en licht in gewicht
 • Veiligheidszekering ingebouwd

Nadelen

 • Niet bruikbaar in Zuid Afrika en India


5. Urban Traveler Stekker

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Sterkte

Als laatste in dit rijtje, maar zeker ook een hoge kwaliteit wereldadapter is de Urban Traveler Stekker. Deze universele stekker is te gebruiken in meer dan 170 landen en heeft 4 USB-poorten. Het product wordt standaard geleverd inclusief gratis USB adapter. Het type stopcontact waar je deze adapter voor kan gebruiken is contact A / B / C / E / F / G / H / I / J / K / L / N. 


De USB-C laadt je elektronische apparaten bijna 2 keer zo snel op dan een standaard USB-poort. Verder is de stekker voorzien van een automatische verzekering en beschermt het jou en je apparaten tegen gevaarlijke situaties zoals oververhitting en kortsluiting. Wanneer de stekker over belast raakt wordt de zekering afgesloten en binnen 1 minuut weer herstart. 


Ook zit er een kinderbeveiliging op de stekker en bevat het enkele veiligheidscertificaten, waardoor je rustig achterover kan leunen en kan vertrouwen op de wereldstekker. 

Voordelen 

 • Kinderbeveiliging
 • Automatische verzekering
 • Gratis USB adapter meegeleverd
 • 4 USB-poorten

Nadelen

 • Niet geaard Gemiddelde prijs van een Reisstekker

Om de gemiddelde prijs te bepalen van een reisstekker is grondig onderzoek gedaan. In dit onderzoek zijn alleen de stekkers meegenomen die betrouwbaar en van hoge kwaliteit zijn. Om tot een goede prijsschatting te komen hebben wij meerdere aanbieders vergeleken op de prijzen en kwaliteiten.  

Hieruit is gebleken dat een betrouwbare en van hoge kwaliteit wereldstekker gemiddeld €25,- kost. 

Wij hebben voor jou de stekkers uitgekozen onder de gemiddelde aankoopprijs, maar wel voor gegarandeerd de beste kwaliteit. 


Wat is een wereldstekker? 

Een wereldstekker is een adapter met verschillende soorten stekkers. Hiermee kan je een eigen elektronisch apparaat koppelen aan een contactdoos in een ander land. Het is bijvoorbeeld mogelijk om jouw mobiele telefoon met een wereldstekker op te laden in continenten als Zuid-Amerika en Azië. Zonder wereldstekker en met je eigen oplader is dit onmogelijk.


Een ander woord voor wereldstekker is reisstekker. Deze benaming heb je een aantal keer voorbij zien komen in dit artikel, maar een reisstekker is hetzelfde begrip als een wereldstekker. Een andere benaming die regelmatig gebruikt wordt is universele stekker. De meeste wereldstekkers zijn te gebruiken in vrijwel ieder land.Soorten reisstekkers

Er zijn veel verschillende soorten reisstekkers online, maar ook in fysieke winkels. Ga je een dag shoppen en heb je toevallig een reisstekker nodig, dan kan je makkelijk even langslopen in een van de winkels om een reisstekker op te halen. De beste reisstekkers die je in een fysieke winkel kan halen zijn de volgende:

Wereldstekker ANWB

De meest gekochte en een zeer betrouwbare wereldstekker is die van de ANWB. De kosten van een ANWB wereldstekker zijn wel duurder dan gemiddeld, maar je bent wel zeker van een goede reisstekker die in vrijwel ieder land contact geeft. Een ANWB stekker koop je op de website van de ANWB of je gaat langs een van de vele fysieke winkels. 

Wereldstekker action 

Een andere aanbieder van reisstekkers is de action. Over het algemeen zijn de wereldstekkers van de action goedkoper dan boven genoemde stekkers, maar de kwaliteit is ook minder. Vaak hebben de universele stekkers geen grote range en kan je niet in alle landen je elektronische apparatuur opladen. 

Wereldstekker kruidvat

Ook de kruidvat is een keten die wereldstekkers aanbied. Een reisstekker van de kruidvat is goedkoop en moet je vaak zelf in elkaar zetten. Het monteren is niet lastig, maar de onderdelen worden in dit geval apart geleverd. Je moet dus alle stukjes meenemen op reis en zeker niet kwijtraken. Voor ieder contact type heb je een andere opzet nodig. Wij zelf vinden dit nogal onhandig, maar je kan er voor kiezen en het is nog goedkoper.

Wereldstekker Hema

De laatste fysieke winkel waar je eventueel een universele adapter kan kopen is de Hema. Een Hema wereldstekker bestaat ook uit meerdere adapters, oftewel losse onderdelen. Iedere keer dat je een ander stopcontact type tegenkomt moet er een andere adapter contact maken. Zoals we eerder aangaven kan je hiervoor kiezen en ben je goedkoper uit, maar naar onze mening is het ook een stuk onhandiger. Wereldstekker kopen: waar moet ik op letten?

Een wereldstekker kopen! Iedere reisliefhebber die internationaal op vakantie gaat heeft er waarschijnlijk wel 1. Dat komt namelijk omdat ze in het buitenland een ander stopcontact type kennen. Een wereldstekker zorgt ervoor dat je waar dan ook ter wereld je apparatuur kan opladen. Een goede wereldstekker is hiervoor een vereiste en hieronder zijn de belangrijkste punten benoemd waar een goede wereldstekker aan moet voldoen:


Aantal landen beschikbaar

Natuurlijk de eerste vraag die je stelt bij het kopen van een wereldstekker: "Kan ik de stekker gebruiken in het land waar ik naartoe ga?" Kijk dus altijd bij de productinformatie of de reisstekker gebruikt kan worden in het land waar je op vakantie heen gaat en welke andere landen. Een goede wereldstekker moet in vrijwel alle landen kunnen werken. Zuid-Afrika is meestal een ander verhaal. Veel wereldstekkers kunnen hier niet gebruikt worden. 

Veiligheidseisen

Belangrijk is om erachter te komen aan welke veiligheidseisen de stekker voldoet. Een wereldstekker met een goede werking moet bestand zijn tegen oververhitting, kortsluiting en brandgevaar. Als de stekker is goedgekeurd door de Europese keurmerken, dan kan je ervan uitgaan dat het een veilige en betrouwbare stekker is. 

USB-Poorten

Hoeveel USB-poorten bevat de wereldstekker? Sommige modellen hebben 2 USB-poorten en andere weer 4. Ook zijn er C-poorten. Iedere poort in een wereldstekker heeft zijn eigen functies en eigenschappen. Lees hierover meer op het internet om erachter te komen welke werking alle poorten hebben. Hoe meer poorten de wereldstekker heeft, hoe meer elektronische apparaten je tegelijk kan opladen.

Afmetingen

Het is handig om een wereldstekker te kopen die compact is van formaat en licht in gewicht. Zo is het makkelijk om de stekker mee te nemen waar je ook heen gaat. Een compacte en lichte wereldstekker is eenvoudig in je koffer of handbagage te stoppen.

Veelgestelde vragen over een wereldstekker

Wat is de gemiddelde prijs van een wereldstekker?

De gemiddelde prijs van een wereldstekker ligt rond de €25,-.

Wat is de beste wereldstekker voor een goedkope prijs?

De beste wereldstekker voor een goedkope prijs is de Northwall Universele Stekker.