Beste Dweilrobot voor een Goedkope Prijs (2024)

Een dweilrobot kopen? Dat kan voordelig bij Bestevoordeel.nl. Wij hebben de hoogste kwaliteit dweilrobots uitgezocht voor de laagste prijs. Zo hoef jij niet teveel geld uit te geven om je huis schoon te krijgen. Bekijk hieronder de Top-5 beste dweilrobots voor de goedkoopste prijs:


1. Beste dweilrobot - CleanDays Robotstofzuiger met Dweilfunctie

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

De beste dweilrobot die je voor een goedkope prijs in huis kan halen is de CleanDays robotstofzuiger met dweilfunctie. Dit is een hyper moderne robot met veel innovatieve eigenschappen. Voor je het weet is de vloer in huis weer helemaal schoon, zonder dat je hier naar hoeft om te kijken. Het technologische apparaat staat bekend om het 3 in 1 reinigingssysteem. De Cleandays robot stofzuiger zuigt, veegt en dweilt. In totaal kan je de dweilrobot 120 minuten achter elkaar gebruiken. Het enige nadeel aan dit geweldige apparaat is dat het vervolgens 300 minuten duurt om de robot weer volledig op te laden. 


Deze slimme robotstofzuiger heeft unieke eigenschappen en brengt daarmee tal van voordelen met zich mee. Zo kan het bijvoorbeeld met een hoogte van 7,8 centimeter onder vrijwel alle meubels door en beschikt de CleanDays robotstofzuiger over een tijdschema. Verder is de dweilrobot voorzien van een plat mondstuk, een ruim stofreservoir en een super harde vacuüm kracht die maar liefst 99% van alle stofdeeltjes vanaf het oppervlak meeneemt. 


Naast het stofzuigen kan je het apparaat ook als veeg of dweil gebruiken. Bij de aankoop wordt een katoenen dweil meegeleverd waarmee water goed wordt vastgehouden en gelijkmatig wordt verdeeld. Door een infrarode sensor heeft de CleanDays stof zuiger een uitstekende navigatie die beschermt tegen bots-en valbeschadiging. Opzoek naar een goedkope dweilrobot van de allerhoogste kwaliteit? Dan kies je voor de Cleandays robotstofzuiger met dweilfunctie. 

Voordelen 

 • Infrarode sensor voor automatische navigatie
 • Kan onder bijna alle meubels komen
 • Super harde vacuüm kracht
 • 3 in 1 reinigingssysteem 

Nadelen

 • Duurt lang om weer op te laden


2. BluMill Robotstofzuiger  

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

Nog een goedkope dweilrobot van een extreem hoge kwaliteit is de BluMill robotstofzuiger met dweilfunctie. Net als eerder uitgelichte robot heeft ook de BluMill zowel een zuig als dweil functie, waardoor het apparaat multifunctioneel is. Deze dweilrobot kan 120 minuten achter elkaar reinigen en heeft 300 minuten nodig om volledig op te laden. Het apparaat heeft een hoogte van 8 centimeter en heeft het vermogen om over drempels van maar liefst 5 centimeter heen te rijden. Dit is een bijzondere eigenschap voor zo een kleine robotstofzuiger met dweilfunctie. 


Voor ieder huishouden is een robotstofzuiger een super handig middel dat over een tijdje waarschijnlijk niet meer weg te denken is. Deze stofzuiger heeft een vuilreservoir van 600 milliliter. Het apparaat kan dus een grote ronde maken voordat het reservoir vol zit. Nadat al het vuil verwijderd is zet je de dweilfunctie aan, waarna de Blumill robotstofzuiger met zijn 2 dweilen de vloer volledig schoon reinigt. De Blumill is te bedienen met een afstandsbediening. Zelfs op een afstandje kan je dus nog regelen dat de dweil robot zijn werk doet. Je hoeft niet constant naar het apparaat te lopen om de instellingen aan te passen.


Om te voorkomen dat de robot tegen meubels of andere voorwerpen botst beschikt het apparaat over een sensor. Deze zorgt ervoor dat de dweilrobot op tijd doorheeft dat het richting een voorwerp gaat. Automatisch zal de slimme robotstofzuiger een andere kant op gaan, zodat de kans op botsingen en schade nihil is. Je gelooft het bijna niet, maar dit soort apparaten zijn werkelijk geniaal die de toekomst zullen overnemen. 

Voordelen 

 • Kan over 5 centimeter hoge drempels
 • Groot vuil en water reservoir
 • Multifunctioneel in gebruik
 • Te bedienen met een afstandsbediening

Nadelen

 • Lange oplaadtijd


3. Roomba dweilrobot - Sanbo® D-503 Pro

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

Wat deze Sanbo dweilrobot zo bijzonder maakt? Onder andere het feit dat het apparaat beschikt over een camera en app. Of je nu op kantoor zit of de boodschappen aan het doen bent, met de Sanbo dweilrobot wordt je huis schoongemaakt wanneer jij dat wilt. Op afstand bedien je deze robotstofzuiger met dweilfunctie en door de camera kan je ook nog eens zo nu en dan een kijkje nemen. Handig zo een innovatief huishoudapparaat waardoor je met een fris gevoel thuis kan komen. 


In totaal kan de Sanbo robotstofzuiger zo een 180 minuten achter elkaar reinigen, waarna je het apparaat ongeveer 4 uurtjes moet opladen. Met een hoogte van 7,8 centimeter is het mogelijk om onder de laagste meubels te reinigen, zodat je geen plek in het huis overslaat. Door het ingebouwde tijdschema kan je zelf instellen hoelang je bepaalde ruimtes wilt schoonmaken. Naast stofzuigen kan deze robot dus ook dweilen en daar heb je 3 verschillende standen voor. 


Het grote voordeel aan de Sanbo robot is dat het geschikt is voor iedere vloer. Tegels, tapijt of houten vloeren, allemaal worden ze gereinigd door deze ontwikkelde robot. Door de krachtige motor en de twee wiel aandrijving kan de stofzuiger over drempels van 2,5 centimeter heen rijden. Naast vuil en stof worden ook allergieën verminderd door de Sanbo dweil machine. Door het duale filtersysteem wordt niet alleen de vloer schoon, maar ook de lucht in huis wordt gereinigd. Wie wilt dat nou niet!

Voordelen 

 • Te bedienen met camera en app
 • Dweilfunctie in 3 verschillende standen
 • Allergieën vermindering door het filtersysteem 
 • Tijdschema

Nadelen

 • Lange oplaadtijd 


4. Cleanwise D5 Robotstofzuiger met dweil

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

De D5 Cleanwise robotstofzuiger met dweil mag niet ontbreken in dit lijstje met goedkope dweilrobots van de hoogste kwaliteit. Het is namelijk een populair product onder eerdere consumenten (die eigenlijk alleen maar positief spreken over het apparaat). De Cleanwise D5 is een 3 in 1 reiniger die zuigt, veegt en dweilt. Het is niet nodig om losse apparatuur te kopen om je vloer schoon te maken, want de Cleanwise D5 is een alles-in-een reiniger die het beste resultaat achter laat. In totaal is deze robotstofzuiger met dweilfunctie 180 minuten te gebruiken en kan het over drempels heenrijden van maximaal 2 centimeter. 


De Cleanwise D5 wordt gezien als een van de meest complete robotstofzuigers op de markt. Het heeft een ongelofelijke zuigkracht van 2700pa en kan een schoonmaak gebied van 120 vierkante meter aan. Wel is de robot beperkt in de ondergronden die het kan schoonmaken. Het meest geschikt is de Cleanwise D5 robotstofzuiger voor houten vloeren, laagpolig tapijt en harde vloeren. Door de sensoren zal de robot niet tegen de kanten aan botsen of zichzelf op wat voor manier dan ook beschadigen. Het maakt ook de randen schoon doormiddel van de borstel. Geen een plekje wordt overgeslagen door de Cleanwise D5. 


Verdere eigenschappen van deze automatische robot om te dweilen zijn de 20 graden klimfunctie, de Google Assistent die je kan gebruiken en het weinige geluid dat het apparaat maakt. Zelfs als je het thuis druk hebt kan je ongestoord verder werken, want je zal zowel fysiek als hoorbaar geen last hebben van de D5 Cleanwise.

Voordelen 

 • Anti botsen en anti drop
 • Extreem sterke zuigkracht
 • 3 in 1 reiniger (zuigen/vegen/dweilen)
 • Klimfunctie van 20 graden

Nadelen

 • Niet voor alle vloertypes geschikt


5. Medion dweilrobot - Clean Golden®

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

Een laatste dweilrobot die we graag uitlichten is de Clean Golden robotstofzuiger met dweilfunctie. Met een strak design en ontelbare voordelen is dit een robot dweil waar iedereen graag gebruik van maakt. Deze draadloze stofzuiger heeft een stof reservoir van 600 milliliter, een hoogte van 8 centimeter en kan over drempels rijden van maximaal 3 centimeter hoog. Dit zijn de basis eigenschappen die de Clean Golden robotstofzuiger omschrijven, maar hiernaast heeft het apparaat nog veel meer kenmerken. 


Deze slimme dweilrobot maakt het huishouden een stuk makkelijker. Je kan de Clean Golden alles in 1 reiniger zelf instellen en op afstand bedienen. Het apparaat zuigt, veegt en dweilt en is daarmee multifunctioneel. Wanneer de batterij leeg is zal de stofzuiger automatisch naar het laadpunt gaan en zichzelf in zo een 4 uur volledig opladen. Je hoeft dus nooit meer een kabel te gebruiken of zelf het apparaat op te laden, want deze slimme machines doen dit allemaal automatisch. 


Verder heeft de Clean Golden een vacuümkracht van 2000pa. Dit is een erg hoge kracht die al het vuil in een oogopslag wegneemt van de vloer. Te bedienen is de dweilrobot via de app, voice control of met een afstandsbediening. Zo kan je je favoriete reinigingssysteem kiezen vanaf je smartphone met 1 druk op de knop. Ook het navigatiesysteem is helemaal automatisch ingericht. Zo worden er geen plekken in huis overgeslagen en zal het apparaat ook niet botsen tegen de kant. 

Voordelen 

 • Krachtige dweilrobot van 2000 pa
 • 3 in 1 reinigingssysteem (vegen/dweilen/zuigen)
 • Bedienen met afstandsbediening, app of voice control
 • Groot stof reservoir van 600 milliliter

Nadelen

 • Lange oplaadtijd Gemiddelde prijs van een dweilrobot

Om de gemiddelde prijs te bepalen van een dweilrobot is grondig onderzoek gedaan. In dit onderzoek zijn alleen de robots meegenomen die betrouwbaar en van hoge kwaliteit zijn. Om tot een goede prijsschatting te komen hebben wij meerdere aanbieders vergeleken op de prijzen en kwaliteiten.  

Hieruit is gebleken dat een betrouwbare en van hoge kwaliteit dweil robot gemiddeld €280,- kost. 

Wij hebben voor jou de dweilrobot uitgekozen van de hoogste kwaliteit die populair zijn onder consumenten.


Wat is een dweilrobot?

Een dweilrobot is een technologisch ontwikkelde robot die automatisch de vloer dweilt. Het is een uitstekend hulpmiddel voor in het huishouden die jou veel last ontneemt. Afhankelijk van het model kan je de dweilrobot instructies geven via de app of via een afstandsbediening. Alles kan op afstand, dus zit jij op werk of ben je voor langere tijd buiten huis? Met 1 klik op de knop begint de dweilrobot de vloer in huis te reinigen en zal jij thuiskomen in een schoon huis.


Vaak wordt het begrip dweilrobot ook wel aangeduid als robotstofzuiger met dweilfunctie. Beide benamingen zal je dan ook langs zien komen in dit artikel. Een robotstofzuiger met dweilfunctie is een apparaat dat zowel zuigt als dweilt en is daarmee multifunctioneel. Hoe werkt een robotstofzuiger met dweilfunctie?

Een dweilrobot zorgt ervoor dat je vloer automatisch schoongemaakt wordt met een natte doek. Het hele proces dat jij normaal gesproken met een mop handmatig doet wordt overgenomen door een automatisch slim apparaat. Iedere robotstofzuiger met dweilfunctie heeft zijn eigen kenmerken, maar de werking is bij de meeste modellen vergelijkbaar. Voorbeelden waarin de werking van een robotstofzuiger met dweilfunctie zich onderscheid van handmatig dweilen zijn de volgende: 

 • Het apparaat heeft een automatische werking die bediend wordt met een afstandsbediening of app.
 • De dweilrobot bevat een ingericht navigatiesysteem die ervoor zorgt dat alle plekken worden meegenomen.
 • Sensoren in het apparaat zorgen ervoor dat de robot nergens tegen op botst en niet beschadigd raakt. 
 • Er is een ruim reservoir die zowel het stof als water opneemt en deze opslaat.
 • Meerdere taken zijn mogelijk bij een dweilrobot. Zo heeft het vaak een zuig, veeg en dweil functie.
Goedkope dweilrobot


Wat is het beste dweilrobot schoonmaakmiddel? 

Bij het gebruik van een dweilrobot is een van de belangrijkste punten dat er goed en betrouwbaar schoonmaakmiddel gehanteerd wordt. Om je vloer volledig te reinigen kan je gebruik maken van speciaal ontwikkeld schoonmaakmiddel die goed te gebruiken is met een robotstofzuiger. Dit is een reinigingsmiddel die bekend staat om het reinigen van vloeren. Je kan dit eenvoudig in het apparaat doen, waarna de slimme dweilrobot vanzelf het middel gebruikt om de vloer schoon te maken en volledig te reinigen. Benieuwd welk reinigingsmiddel dit is? Bekijk hier het beste dweilrobot schoonmaakmiddel:Dweilrobot kopen - waar moet ik op letten? 

Een dweilrobot kopen doe je niet zomaar. Er zijn een aantal aspecten waar je op moet letten voordat je overgaat tot aankoop. Relatief gezien is een dweilrobot een duur product, ondanks dat we de goedkope opties hebben uitgelicht. Daarom moet je niet wanhopig een apparaat kopen zonder daar vooraf onderzoek naar gedaan te hebben. Om je beter op weg te helpen zetten wij de belangrijkste punten op een rijtje waar je op moet letten voordat je een dweilrobot gaat kopen: 


Sensoren

Een robotstofzuiger met dweilfunctie met een goede werking bevat sensoren. Het voornaamste doel van deze (infrarode) sensoren is om te zorgen dat het apparaat niet tegen spullen aan botst. Een elektronisch apparaat dat constant tegen iets aan botst zal snel kapot gaan. Ook datgene waar de dweilrobot tegen aan botst kan kapot gaan, waardoor het alleen maar nadelen kan hebben. De sensoren in het apparaat zorgen er dus voor dat je nergens tegen op botst en dat je rustig achterover kan zitten, terwijl de dweilrobot zijn werk doet.

Navigatiesysteem

Een tijdschema en navigatiesysteem zorgen ervoor dat er geen plekken in huis overgeslagen worden. Via de app of met de afstandsbediening kan je zelf aangeven hoelang de dweilrobot moet reinigen en wat voor soort reiniging het apparaat moet uitvoeren. Door het automatische navigatiesysteem zal de dweilrobot zelfstandig zijn ronde maken en geen plekken overslaan. Een betrouwbare en goed werkende robotstofzuiger zal ook uit zichzelf naar het oplaadpunt rijden als dat nodig is. Deze slimme apparaten kunnen alles zelfstandig doen met 1 druk op de knop in de app of op de afstandsbediening.

Vacuümkracht 

Dit wil zeggen de kracht waarmee de dweilrobot reinigt. Hoe hoger de vacuümkracht is van het apparaat, hoe grondiger er gereinigd kan worden. Een sterke robot met veel vacuümkracht kan minimaal 90% van al het vuil en vocht opnemen. De kracht van een robotstofzuiger met dweilfunctie wordt uitgedrukt in de waardes Pa. Dit staat voor Pascal en wil zeggen de kracht van vacuüm.

Bediening

Eerder is het al benoemd, maar een slimme robotstofzuiger wordt bediend met afstandsbediening of via een app vanaf je smartphone. Nog een innovatievere oplossing is een camera op de robotstofzuiger, zodat jij ten alle tijden beeld hebt van wat het apparaat aan het doen is. Zo kan jij bijvoorbeeld vanaf kantoor of in de supermarkt in de gaten houden wat de dweilrobot op dat moment aan het schoonmaken is. Voordat je overgaat tot koop is het belangrijk om je voorkeur wat betreft app / afstandsbediening / camera duidelijk kenbaar te maken en hierop te selecteren.

Reservoir

Al het vuil, stof en vocht dat je met een robot dweil opneemt vang je op in een reservoir. In een groot reservoir zal je dus meer vuil kunnen opnemen. Hierdoor hoef je minder snel het reservoir te verwisselen en kan de dweilrobot langer achter elkaar reinigen. Wij raden dan ook aan om een robot te kopen die een groot reservoir heeft en waarvan je niet telkens hoeft te checken of het reservoir vol zit.

Veelgestelde vragen over dweilrobots

Wat is de gemiddelde prijs van een dweilrobot?

De gemiddelde prijs van een goede dweilrobot ligt rond de €280-.

Wat is de beste dweilrobot voor een goedkope prijs?

De beste dweilrobot voor een schappelijke prijs is de CleanDays Robotstofzuiger met Dweilfunctie.