Beste Waveboard voor een Goedkope Prijs (2024)

Voor eindeloos buitenplezier koop je het beste waveboard voor de goedkoopste prijs. Dat kan bij bestevoordeel.nl. Er zijn genoeg goedkope waveboards met goede reviews en een uitstekende prijs. Bekijk hier de 5 beste waveboards voor een scherpe prijs.


1. Razor Waveboard 

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Sterkte

Het beste waveboard is het Razor waveboard die in totaal 88 centimeter lang is. Dit board is geschikt voor kinderen in de leeftijdscategorie 10 tot en met 18. Je hebt alle vrijheid en kan je kwaliteiten tonen op dit betrouwbare en veilige waveboard van Razor. Het product is populair onder zowel jongens als meisjes en is een van de meest verkochte waveboards op de markt.


Voel de bewegingsvrijheid en combineer vloeiende surf-en snowboard bewegingen op dit waveboard van Razor. De enige die bepaalt of je voortbeweegt ben jij zelf. Je drijf jezelf aan en hoeft je niet af te zetten, zoals dat hoor bij een skateboard. Het beste goedkope waveboard is dus deze keuze van Razor.

Voordelen 

 • Veilig en betrouwbaar
 • Zowel voor jongens als meiden geschikt
 • Verkrijgbaar in meerdere kleuren

Nadelen

 • Niet geschikt voor jonge kinderen


2. Ripstick Elektrisch Waveboard Razor

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Sterkte

Nog een uitstekende optie voor een goedkope prijs is het Ripstick Waveboard van Razor. Ripstick is een bekend merk en een grote aanbieder van waveboard. Je kan er dus vanuit gaan dat dit een betrouwbaar board is van een merk met een grote naamsbekendheid. Dit board is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar tot en met ongeveer 16 jaar en heeft een totale lengte van 88 centimeter. Deze lengte is gemiddeld voor een goed waveboard.


Het waveboard van Ripstick is een combinatie van surfen en snowboarden. Je beweegt je vooruit door een unieke beweging met de enkels en blijft doorgaan zolang je zelf wilt. Doordat het board uit maar 1 onderdeel bestaat kan je makkelijk trucjes doen en je kwaliteiten laten zien aan anderen. De deckplaat zorgt voor een goede grip om nare ongevallen te voorkomen. 

Voordelen 

 • Ook geschikt voor jongere kinderen
 • Deckplaat die dient ter bescherming
 • Ripstick is een bekend merk

Nadelen

 • Alleen in het rood beschikbaar


3. Streetsurfing Waveboard

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Sterkte

Dit soepele board waar je scherpe bochten mee kan maken is het perfecte waveboard als je van streetsurfing houdt. Dit board is blauw/roze van kleur, geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en maximaal belastbaar tot 90 kilogram. Ben je zwaarder dan 90 kilogram, dan kan je geen gebruik maken van dit streetsurfing waveboard. De totale lengte van het board is 86 centimeter en de casters van het board zijn 360 graden draaibaar.


Niet alleen is waveboarden leuk voor kinderen of volwassenen, ook train je er je enkels mee en gaat je conditie omhoog. Je komt vooruit door constant te bewegen met enkels wat voor sommigen op het begin redelijk zwaar kan zijn. 

Voordelen 

 • Coole uitstraling
 • Voor jonge kinderen geschikt
 • 360 graden draaibare casters

Nadelen

 • Maximaal belastbaar tot 90 graden


4. Mini Waveboard Streetsurfing

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Sterkte

Dit mini waveboard is een geschikt board voor kinderen om mee te streetsurfen. Het is een klein waveboard met een lengte van 73 centimeter en een gewicht van 3 kilogram. Het is naast makkelijk te berijden dus ook eenvoudig om mee te nemen naar andere plekken. Dit mini waveboard is ontworpen uit kunststof materiaal en is stevig genoeg om 100 kilogram te dragen. 


De doelgroep voor dit mini waveboard zijn kinderen tussen de 6 en 14 jaar oud. Het design is op deze doelgroep ingericht en ook de functionaliteiten. Je kan scherpe bochten maken en het is een lichter model met twee afzonderlijk roterende plates. De casters draaien 360 graden.

Voordelen 

 • 2 afzonderlijke roterende plates
 • Compact en licht in gewicht
 • Hoog draagvermogen

Nadelen

 • Niet verkrijgbaar in andere kleuren


5. Razor Blauw Skateboard Waveboard

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Sterkte

Het laatste waveboard dat we uitlichten in dit artikel is ook een model van Ripstick Razor. Dit blauwe waveboard die je afgebeeld is ook verkrijgbaar in andere kleuren en heeft unieke eigenschappen. Zo heeft het urethane wielen en is het ontworpen van aluminium. Dit draagt bij aan de stevigheid en betrouwbaarheid van het waveboard. Zeker als het board bedoeld is voor kinderen is veiligheid natuurlijk het allerbelangrijkste.


Verder is de Ripstick Razor Pro een combinatie tussen een surf-en snowboard. Met een unieke draaiende beweging beweeg je je vooruit. Doordat de lichtgewicht ripstick uit één deel bestaat kun je er nog makkelijker trucjes mee uitvoeren.

Voordelen 

 • Je kan tructjes maken
 • Licht in gewicht
 • In meerdere kleuren verkrijgbaar
 • Stevig

Nadelen

 • Maximaal belastbaar tot 80 kilogramGemiddelde prijs van een Waveboard

Om de gemiddelde prijs te bepalen van een waveboard is grondig onderzoek gedaan. In dit onderzoek zijn alleen de boards meegenomen die betrouwbaar en van hoge kwaliteit zijn. Om tot een goede prijsschatting te komen hebben wij meerdere aanbieders vergeleken op de prijzen en kwaliteiten.  

Hieruit is gebleken dat een betrouwbare en van hoge kwaliteit waveboard gemiddeld €85,- kost. 

Wij hebben voor jou de boards uitgekozen onder de gemiddelde aankoopprijs, maar wel voor gegarandeerd de beste kwaliteit. 


Wat is een waveboard? 

Een waveboard is een board met 2 wielen die doet denken aan een soort skateboard. Het bestaat uit 2 platforms die met behulp van een veer met daaromheen een buis aan elkaar verbonden zijn. Beide platforms beschikken over een wiel die onafhankelijk van het andere wiel kan draaien. Hierdoor lijkt het rijden van een waveboard meer op surfen dan skateboarden. Niet voor niets is de naam wave (golf) afgeleid van de sport surfen. Waveboard kopen: waar moet ik op letten?

Bij het kopen van een geschikt waveboard zijn er een aantal belangrijke punten verbonden. Besluit nooit om zonder onderzoek te doen naar de productspecificaties een waveboard te gaan kopen. Hier zijn veel consumenten namelijk al de mist mee ingegaan. Hieronder worden de belangrijkste eigenschappen van een hoge kwaliteit waveboard benoemd, zodat jij niet de mist in zal gaan:


Formaat wieltjes

Het grootste verschil tussen verschillende soorten waveboard zit hem in de wieltjes. Wieltjes van bijvoorbeeld een Ripstick waveboard zijn heel anders dan wieltjes van een Caster waveboard. Normaal gesproken hebben de wieltjes een afmeting van tussen de 65 en 82 millimeter. Ook zijn de wieltjes een stuk harder dan wieltjes van bijvoorbeeld een skateboard. 

Design

Zoals je al kan zien aan de bovenstaande opties zit er veel verschil in het design van de waveboard. Het ene model heeft een basic uitstraling, terwijl de andere volop gekleurd is. Bedenk van tevoren wat je persoonlijke voorkeur is, zodat je geen fouten zal maken. Het design van een waveboard is een van de belangrijkste punten om op te letten. 

Materiaal

Een ander punt om op te letten is het materiaal waaruit het waveboard is ontworpen. Het kan van kunststof, hout of aluminium gemaakt zijn en deze materialen zijn totaal verschillend van elkaar. Kunststof waveboarden zijn vaak wat lichter, een houten board is wat authentieker en aluminium boards steviger.

Veelgestelde vragen over een waveboard

Wat is de gemiddelde prijs van een waveboard?

De gemiddelde prijs van een waveboard ligt rond de €85,-.

Wat is het beste waveboard voor een goedkope prijs?

Het beste waveboard voor een goedkope prijs is de Razor Skateboard.