Besparen op je reis doe je zo

Meer van de wereld ontdekken is iets wat veel mensen op hun wensenlijstje hebben staan. Met het maken van een reis bouw je herinneringen op waar je voor altijd op terug kunt kijken. Toch brengt reizen ook een kostenplaatje met zich mee. Overigens kun je het natuurlijk zo duur of goedkoop maken zoals je het zelf wil. Hoe je kunt besparen op je reis, vertellen we je hieronder in de tips.

1. Kies voor voordelige verzekeringen

Als er een reis op de planning staat, is het een aanrader om een aantal verzekeringen af te sluiten. Denk daarbij aan de reisverzekering en de annuleringsverzekering. Mocht je op reis iets overkomen of mocht de reis niet doorgaan, dan kun je aankloppen bij deze verzekeringen. Deze verzekeringen brengen natuurlijk ook kosten met zich mee, maar je kunt er wel op besparen. Kies bijvoorbeeld voor de voordeligste reisverzekering om te kunnen besparen. Bovendien kun je niet alleen op je reisverzekeringen het een en ander besparen. Ook in het dagelijks leven, bijvoorbeeld op je zorgverzekering, kun je jezelf voordelig verzekeren.

2. Voordelig reizen buiten het hoogseizoen

Wanneer je van plan bent om op vakantie te gaan, kun je nadenken welke periode het beste uitkomt om weg te gaan. Mocht je niet gebonden zijn aan de schoolvakanties, dan kun je ervoor kiezen om buiten het hoogseizoen om te gaan. Buiten het hoogseizoen liggen de prijzen van vakanties namelijk over het algemeen lager.

3. Probeer je koffer niet té vol te proppen

Als je met het vliegtuig op vakantie gaat, moet je in de meeste gevallen doorgeven hoeveel gewicht jouw koffer mag bevatten. Hoe zwaarder de koffer, hoe meer je moet betalen. Probeer daarom zo min mogelijk bagage mee te nemen, of nog beter: reis met alleen je handbagage.

4. Ga niet iedere avond uit eten

Op de plek van bestemming mag het genieten beginnen. Het kan zijn dat je de behoefte hebt om iedere avond uit eten te gaan. Toch moet je voor iedere keer dat je buiten de deur eet, aardig wat geld neerleggen. Het is daarom een goede tip om niet iedere keer uit eten te gaan, maar probeer ook eens een keer wat streetfood of ga zelf koken – als jouw accommodatie dat toelaat.

5. Neem de benenwagen

Op reis wil je natuurlijk zo veel mogelijk van de omgeving zien. Om geld te besparen, kun je zo veel mogelijk proberen om dit lopend te doen. Als je iedere keer een taxi pakt om highlights te ontdekken, kost dit geld. Desnoods kun je ergens voor een mooi prijsje een fiets huren of een dagticket voor het openbaar vervoer regelen.