Beste speelkleed voor kinderen van 2024

Speelkleed voor je kind kopen? Bij Bestevoordeel.nl hebben wij de hoogste kwaliteit en leukste speelkleden uitgezocht voor de laagste prijs. Bekijk hieronder de Top-5 beste speelkleden en laat je kind oneindig veel speelplezier beleven! 


De 5 beste speelkleden voor kinderen uitgelicht:


GIZMO Speelmat XL voor Baby/Peuters

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Sterkte

De Gizmo Speelmat XL is een ideale speelmat voor baby's en peuters. Met zijn afmetingen van 150x150x1,5 cm biedt hij voldoende ruimte om veilig te spelen en te ontdekken. Deze kindvriendelijke speelmat is gemaakt van duurzaam en zacht EVA-schuim, dat zorgt voor een comfortabele ondergrond. De opstaande rand van de mat voorkomt dat speelgoed of kleine voorwerpen eraf vallen en biedt extra bescherming.

Dankzij het puzzelontwerp kan de speelmat eenvoudig worden uitgebreid of verkleind naar wens. De afzonderlijke stukken passen naadloos in elkaar en kunnen gemakkelijk worden vastgezet. Hierdoor is de speelmat ook eenvoudig op te bergen of mee te nemen. Bovendien is de mat waterbestendig en gemakkelijk schoon te maken, wat handig is voor onvermijdelijke knoeipartijen.

De Gizmo Speelmat XL stimuleert de ontwikkeling van de motorische vaardigheden, het evenwicht en de verbeeldingskracht van kinderen. De vrolijke en kleurrijke afbeeldingen op de mat trekken de aandacht en nodigen uit tot spel. Het gebruik van hoogwaardige materialen garandeert dat de speelmat veilig is voor kinderen en vrij is van schadelijke stoffen.

Voordelen 

 • Groot formaat (150x150x1,5 cm)
 • Opstaande rand voor extra veiligheid
 • Duurzaam en zacht EVA-schuim
 • Waterbestendig en gemakkelijk schoon te maken

Nadelen

 • Kan mogelijk geur hebben bij het uitpakken


Little Dutch Speelkleed met Boog - Flowers & Butterflies

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Sterkte

Het Little Dutch Speelkleed met Boog - Flowers & Butterflies is een kleurrijk en veelzijdig speelkleed dat de zintuigen van je baby stimuleert. Het speelkleed is gemaakt van zacht materiaal en heeft een vrolijk design met bloemen en vlinders. De boog boven het kleed is voorzien van verschillende speeltjes, zoals een rammelaar en een spiegeltje, die de baby uitnodigen om te grijpen en te ontdekken. Het speelkleed biedt diverse speelmogelijkheden en stimuleert de motorische vaardigheden van je kindje.

Het speelkleed is uitgerust met handige lusjes waaraan je de speeltjes kunt bevestigen, zodat je ze kunt verwisselen of toevoegen naar wens. Hierdoor blijft het speelkleed altijd interessant en uitdagend voor je baby. Bovendien is het speelkleed gemakkelijk op te vouwen en op te bergen, waardoor het ook ideaal is voor onderweg. Het formaat van het speelkleed is groot genoeg om je baby comfortabel op te laten spelen, maar ook compact genoeg om in de woonkamer of kinderkamer te plaatsen.

Met het Little Dutch Speelkleed met Boog - Flowers & Butterflies haal je een veelzijdig en kwalitatief speelkleed in huis dat de ontwikkeling en het plezier van je baby bevordert. Het kleurrijke design en de interactieve speeltjes zorgen voor urenlang speelplezier en stimuleren de zintuigen en motoriek van je kindje.

Voordelen 

 • Kleurrijk en vrolijk design
 • Stimuleert zintuigen en motorische vaardigheden
 • Veelzijdige speelmogelijkheden
 • Gemakkelijk op te vouwen en op te bergen

Nadelen

 • Mogelijk beperkt in maat


LifeGoods Speelmat XL - Foam - Opvouwbaar

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Sterkte

De LifeGoods Speelmat XL is een opvouwbare en kleurrijke puzzelmat met een afmeting van 180x180 cm. De mat is gemaakt van foam en bestaat uit 86 delen, die gemakkelijk in elkaar kunnen worden gezet. De puzzelmat is ontworpen om een veilige en comfortabele speelruimte te creëren voor kinderen.

Deze speelmat is ideaal voor zowel binnen- als buitengebruik en biedt bescherming tegen harde ondergronden. De foam constructie zorgt voor een zachte ondergrond die schokken absorbeert en het risico op verwondingen vermindert tijdens het spelen. Bovendien is de mat gemakkelijk schoon te maken en waterbestendig.

Het XL-formaat puzzelmat biedt voldoende ruimte voor kinderen om vrij te bewegen en te spelen. Door de opvouwbare functie kan de mat eenvoudig worden opgeborgen wanneer deze niet in gebruik is. De verschillende kleuren en puzzelstukken stimuleren de creativiteit en het probleemoplossend vermogen van kinderen.

De LifeGoods Speelmat XL is een duurzaam en veelzijdig product dat de speelervaring van kinderen verbetert. Het is een geweldige toevoeging aan elke speelruimte en biedt zowel plezier als veiligheid. Met deze speelmat kunnen kinderen comfortabel spelen en ouders genieten van gemoedsrust wetende dat hun kinderen beschermd zijn tegen harde oppervlakken.

Voordelen 

 • Groot formaat van 180x180 cm
 • Opvouwbaar en gemakkelijk op te bergen
 • Schokabsorberend en veilig voor kinderen
 • Waterbestendig en gemakkelijk schoon te maken

Nadelen

 • Kan veel ruimte innemen bij opslag


MiniWal ® Speelmat Baby XXL

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Sterkte

De Miniwal Baby XXL Puzzelmat is een veelzijdige speelmat voor baby's en jonge kinderen. De mat is gemaakt van zacht schuim en bestaat uit puzzelstukken die gemakkelijk aan elkaar kunnen worden bevestigd. Met een afmeting van 200 x 180 cm biedt de mat voldoende ruimte voor spel en plezier.

Deze speelmat is voorzien van een veiligheidshek dat kan worden gebruikt om een afgesloten speelruimte te creëren en te voorkomen dat de baby wegkruipt. Het hek heeft een deur met een vergrendelingssysteem voor gemakkelijke toegang.

Miniwal Puzzelmat is ideaal voor het ontwikkelen van motorische vaardigheden en het stimuleren van de verbeelding van kinderen. De vrolijke en kleurrijke afbeeldingen op de mat trekken de aandacht van kinderen en maken het spelen nog leuker.

Bovendien is de mat waterdicht, gemakkelijk schoon te maken en vrij van schadelijke stoffen. Het kan zowel binnen als buiten worden gebruikt, waardoor het perfect is voor zowel speeltijd in de woonkamer als in de tuin.

Dankzij het lichtgewicht en draagbare ontwerp kan de puzzelmat eenvoudig worden opgeborgen of meegenomen voor gebruik op vakantie of bij familiebezoeken.

Voordelen 

 • Veilige speelomgeving
 • Groot formaat voor voldoende ruimte
 • Waterdicht en gemakkelijk schoon te maken
 • Geschikt voor zowel binnen als buiten gebruik

Nadelen

 • Prijzig in vergelijking met sommige andere speelmatten
 • Het hek kan soms moeilijk openen en sluiten zijn


Tiny Love Speelkleed Supermat - Meadow Days

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Sterkte

De Tiny Love Supermat Speelmat - Meadow Days is een veelzijdige speelmat die de ontwikkeling van je baby bevordert. Met zijn kleurrijke en interactieve ontwerp biedt de speelmat verschillende activiteiten en texturen om de zintuigen van je baby te stimuleren. De mat is voorzien van bogen met hangende speeltjes, waaronder een bijtring en een spiegel, die de hand-oogcoördinatie en motorische vaardigheden helpen ontwikkelen.

Deze speelmat is groot genoeg om baby's de ruimte te geven om te bewegen en te rollen, en is gemaakt van zachte materialen die comfortabel zijn om op te liggen. Bovendien is de mat gemakkelijk op te vouwen en op te bergen, waardoor hij ideaal is voor thuisgebruik en onderweg.

Meadow Days-speelmat is geschikt voor baby's vanaf de geboorte en biedt een veilige en stimulerende omgeving voor spelen en ontdekken. De kleurrijke afbeeldingen, patronen en texturen stimuleren de visuele waarneming van je baby, terwijl de verschillende speeltjes de tastzin en grijpvaardigheid bevorderen.

Met de Tiny Love Supermat Speelmat - Meadow Days geef je je baby een speelse en stimulerende ervaring die de ontwikkeling van vaardigheden en de zintuigen bevordert.

Voordelen 

 • Stimuleert de ontwikkeling van de baby
 • Veelzijdige activiteiten en texturen
 • Gemakkelijk op te vouwen en op te bergenGeschikt voor thuisgebruik en onderweg

Nadelen

 • Mogelijk te groot voor kleine ruimtes
 • Kan moeilijk volledig schoon te maken zijnGemiddelde prijs van een speelkleed

Om de gemiddelde prijs te bepalen van een speelkleed is grondig onderzoek gedaan. In dit onderzoek zijn alleen de kleden meegenomen die betrouwbaar en van hoge kwaliteit zijn. Om tot een goede prijsschatting te komen hebben wij meerdere aanbieders vergeleken op de prijzen en kwaliteiten.  

Hieruit is gebleken dat een betrouwbare en van hoge kwaliteit speelkleed gemiddeld €60,- kost. 

Wij hebben voor jou de speelkleden uitgekozen van de hoogste kwaliteit die populair zijn onder consumenten.


Wat is een speelkleed?

Een speelkleed is een zachte, platte en vaak kleurrijke mat die speciaal is ontworpen om baby's en jonge kinderen op te laten spelen. Het kan gemaakt zijn van verschillende materialen, zoals katoen, polyester of schuimrubber, en kan verschillende maten hebben, afhankelijk van het merk en het doel ervan. Een typisch speelkleed is groot genoeg om voldoende ruimte te bieden voor een baby om zich te bewegen en te spelen, maar niet zo groot dat het onhandelbaar wordt om te verplaatsen.

Speelkleden zijn ontworpen om een veilige en comfortabele speelruimte voor kinderen te bieden. Het zachte oppervlak van een speelkleed biedt demping voor het lichaam van een baby, waardoor het minder schadelijk is als ze per ongeluk vallen of omvallen. Bovendien zijn speelkleden vaak voorzien van kleurrijke afbeeldingen, patronen of figuren die de aandacht van de baby trekken en hun visuele en tactiele zintuigen stimuleren.

Ook zijn speelkleden zeer veelzijdig en kunnen op verschillende manieren worden gebruikt. Naast het bieden van een veilige en comfortabele speelruimte voor baby's, kan het ook worden gebruikt als een comfortabele plek voor kinderen om te ontspannen, te rusten of zelfs te lezen. Bovendien kan het speelkleed gemakkelijk worden opgevouwen en opgeborgen wanneer het niet wordt gebruikt, waardoor het een handig en ruimtebesparend speelgoed is voor thuisgebruik of op reis.


Speelkleed voor je kind kopen - waar moet ik op letten? 

Bij het kopen van een speelkleed zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Hieronder staan vijf belangrijke punten waarop je moet letten bij het kiezen van het juiste speelkleed voor jouw kind:

Materiaal en veiligheid

Het materiaal van het speelkleed is een belangrijk punt om op te letten. Speelkleden kunnen gemaakt zijn van verschillende materialen, zoals katoen, polyester, schuimrubber, enz. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het materiaal veilig is voor je kind, zacht aanvoelt en makkelijk te onderhouden is. Sommige speelkleden hebben ook een anti-slip onderkant om te voorkomen dat het kleed wegglijdt tijdens het spelen.

Afmetingen

Speelkleden zijn er in verschillende afmetingen, dus het is belangrijk om te bepalen welke afmeting het beste past bij jouw behoeften. Als je een groot speelkleed wilt dat voldoende ruimte biedt om samen met je kind te spelen, dan is het belangrijk om een kleed te kiezen met voldoende ruimte. Als je op zoek bent naar een kleed dat je makkelijk kunt meenemen op reis of opbergen, dan is het beter om een kleiner formaat te kiezen.

Comfort en demping

Het speelkleed moet comfortabel zijn voor je kind, zodat ze er langere tijd op kunnen spelen en zitten. Een goede demping is belangrijk om de veiligheid te waarborgen. Een speelkleed met een dikke en zachte vulling biedt meer bescherming tegen harde vallen en stoten, terwijl een kleed met een dunnere vulling beter geschikt is voor oudere kinderen die al wat stabieler zijn.

Ontwerp en functionaliteit

Speelkleden zijn er in verschillende ontwerpen en met verschillende functionaliteiten. Sommige speelkleden zijn voorzien van afbeeldingen en patronen om de zintuigen van je kind te stimuleren, terwijl anderen een rustigere uitstraling hebben. Daarnaast zijn er ook speelkleden met extra functies, zoals speeltjes, muziek en lichtjes.

Onderhoud en duurzaamheid

Een speelkleed kan behoorlijk wat te verduren krijgen, dus het is belangrijk om te kiezen voor een kleed dat makkelijk te onderhouden is en lang meegaat. Een speelkleed dat in de wasmachine kan en snel droogt, is makkelijk schoon te houden. Ook is het verstandig om te kijken naar de duurzaamheid van het kleed, zodat je er lang plezier van kunt hebben. Let bijvoorbeeld op de naden, het materiaal en de kwaliteit van de vulling.


Hoe kan een speelkleed voor speelplezier zorgen?

Een speelkleed kan op verschillende manieren zorgen voor speelplezier voor kinderen. Hieronder staan enkele manieren waarop een speelkleed kan bijdragen aan het plezier en de ontwikkeling van kinderen.

Ruimte om te spelen

Een speelkleed biedt kinderen een speciale plek om te spelen, waar ze zich kunnen concentreren op hun activiteiten zonder te worden afgeleid door andere zaken in de omgeving. Door een zachte en comfortabele ondergrond te bieden, kunnen kinderen veilig rondkruipen en spelen zonder zich zorgen te hoeven maken over harde vloeren.

Stimulatie van de zintuigen

Veel speelkleden zijn voorzien van kleurrijke afbeeldingen, patronen en figuren die de aandacht van kinderen trekken en hun visuele en tactiele zintuigen stimuleren. Dit kan het verkennen van nieuwe texturen en kleuren bevorderen, en de ontwikkeling van hun zintuiglijke vaardigheden ondersteunen.

Fantasiespel

Speelkleden met afbeeldingen van bijvoorbeeld een stad of een boerderij kunnen kinderen stimuleren om hun fantasie te gebruiken en zich te verdiepen in het spelen met verschillende speelgoed en figuren. Door zich voor te stellen dat ze in de stad of op de boerderij zijn, kunnen kinderen hun sociale en emotionele vaardigheden ontwikkelen terwijl ze samenwerken, praten en hun emoties uitdrukken.

Ontwikkeling van motorische vaardigheden

Een speelkleed kan ook bijdragen aan de ontwikkeling van de motorische vaardigheden van kinderen, zoals het leren rollen, kruipen en lopen. Door de zachte ondergrond worden vallen en stoten gedempt, waardoor kinderen zich veiliger voelen om te experimenteren met hun bewegingen.

Samen spelen

Een speelkleed biedt een gezamenlijke speelruimte voor kinderen en ouders of verzorgers, waar ze samen kunnen spelen en quality time kunnen doorbrengen. Dit kan de emotionele band tussen ouder en kind versterken en het samenwerken en delen aanmoedigen.

Kortom, een speelkleed biedt kinderen een veilige, comfortabele en leuke plek om te spelen en te ontdekken, terwijl het ook bijdraagt aan hun ontwikkeling op verschillende gebieden.

Veelgestelde vragen over speelkleden

Wat is de gemiddelde prijs van een speelkleed?

De gemiddelde prijs van leuk speelkleed voor kinderen ligt rond de €60-.

Wat is het beste speelkleed voor kinderen voor een goedkope prijs?

Het beste speelkleed voor kinderen voor een schappelijke prijs is het GIZMO Speelmat XL voor Baby/Peuters