Beste Bolderkar voor Goedkope Prijs (2024)

Voor de beste bolderkar voor de goedkoopste prijs zit je goed op Bestevoordeel.nl. Hier worden bolderwagens van de hoogste kwaliteit uitgelicht voor de scherpste prijzen. Een goede kar is betrouwbaar, functioneel en stevig zodat je veilig je kinderen kan meenemen. Bekijk hier de top- 5 beste bolderkarren voor een uitstekende prijs:

1. Opvouwbare bolderkar - TecTake

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

De beste optie om je goederen in mee te nemen is deze opvouwbare bolderkar van TecTake. Het lichte gewicht en de uitgebreide functionaliteiten zorgen ervoor dat de kar makkelijk te verplaatsen is en dat je producten veilig liggen. Zo kan je zonder zorgen op pad, terwijl de producten comfortabel liggen in de wagen. Daarnaast bevat de wagen een inklapbaar frame, zodat je het moeiteloos kan opvouwen. Zo heb je weinig ruimte nodig om de wagen bijvoorbeeld op te bergen in huis of mee te nemen in de auto.


Deze opvouwbare bolderkar rijdt op massieve banden. Dit is een materiaalsoort die ter bescherming dient van de velg of het wiel. Het voordeel van deze banden is dat je gemakkelijk over onverharde-en zandpaden rijdt. Voor nagenoeg ieder transport met de voet is deze TecTake bolderwagen geschikt. Zo kan het in totaal 8 keer zijn eigen gewicht dragen met een maximaal draagvermogen van 60 kilogram. Wees daar bewust van, zodat de veiligheid gewaarborgd blijft en de kar niet overbelast raakt. 


De combinatie van hoog draagkracht, eenvoudig transport en de mogelijkheid tot inklappen maken deze opvouwbare bolderwagen de beste op de markt voor een goedkope prijs. Bij de aankoop van de TecTake kar ben je verzekerd van de hoogste kwaliteit, en wat natuurlijk het aller belangrijkste is: maximale veiligheid. 

Voordelen 

 • Inklapbaar frame
 • Massieve banden voor alle wegen
 • Hoog draagvermogen
 • Licht in gewicht

Nadelen

 • Geen speciaal zitje ingebouwd


2. Inklapbare bolderkar - Lemmy

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

Deze inklapbare bolderkar van Lemmy is een praktische oplossing om je goederen te voet te vervoeren. De kar is dubbeldeks en heeft een verstelbare stang om de wagen groter of kleiner te maken. Door de mogelijkheid tot inklappen kan je de Lemmy bolderwagen makkelijk opbergen of meenemen in de auto. Daarnaast is deze kar verkrijgbaar in verschillende kleuren, zodat jij zelf de keuze hebt wat betreft het design. 


Het totale draagvermogen van de kar is 70 kilogram met een eigen gewicht van 13 kilogram. De bolderwagen kan dus iets meer dan 5 keer zijn eigen gewicht dragen. Voor het vervoeren van goederen is 70 kilogram een redelijk hoog gewicht. Je kan dus met een gerust hart gaan wandelen, terwijl de producten veilig in de wagen zitten. Zorg er voor dat je niet meer dan het maximale draaggewicht vervoert, anders kunnen de producten doorzakken in de bolderkar en dat kan vervelende gevolgen hebben.


De banden van de Lemmy bolderkar zijn massief, wat betekent dat de kar geschikt is voor vrijwel alle ondergronden. De materialen die zijn gebruikt bij het ontwerp van het voertuig zijn polyester, staal en textiel. Je kan er dus vanuit gaan dat de stevigheid van de Lemmy wagen meer dan voldoende is. Deze bolderkar is een uitstekende optie voor iedereen die zware spullen met zich mee moet trekken.

Voordelen 

 • Verkrijgbaar in meerdere kleuren 
 • Inklapbaar en makkelijk mee te nemen
 • Hoog draaggewicht
 • Dubbeldeks, dus je kan meerdere spullen meenemen

Nadelen

 • Geen zitje
 • Geen rem! je moet zelf stoppen met lopen om de kar te laten stoppen


3. Bolderkar met zitjes - Step2 Wagon 

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

De enige bolderkar met zitje in deze lijst is deze optie van Step2 Wagon. Deze kunststof bolderwagen is geschikt voor jonge peuters en kleuters die weinig wegen. Het maximale draaggewicht van deze kar is namelijk maar 34 kilogram. De veiligheid is erg hoog vanwege de 2 comfortabele zitjes en de bijbehorende gordels. Je zet je kinderen goed vast in de bolderwagen, waarna je zonder zorgen de kar voortbeweegt. Door het lage draaggewicht zal het meetrekken van de kar niet zwaar aanvoelen. 


De Step2 Wagon is de klassieke wagen om in rond te rijden. Met massieve banden ben je ieder wegtype de baas en vervoer jij je kinderen overal naartoe. Het ontwerp van deze bolderwagen is innovatief, duurzaam en bevat enkele opberg ruimtes. Zo kunnen je kinderen spulletjes meenemen of kan jij als ouder enkele benodigdheden makkelijk opbergen / verplaatsen. 


Andere kenmerken van de Step2 Wagon zijn de gemakkelijk te vergrendelen deurtjes, de diepe voeten ruimte met voor gevormde afvoergaten en de lange handgreep. Met deze lange handgreep wordt het trekken van de bolderkar nog makkelijker. Het lijkt net alsof het gewicht halveert. Het maximale gewicht per zitje is 17 kilogram. De Step2 Wagon is een klassieke bolderkar van hoge kwaliteit die te verkrijgen is voor een goedkope prijs. 

Voordelen 

 • Meerdere opberg ruimtes 
 • Lange handgreep
 • 2 comfortabele zitjes met gordels
 • Innovatief en duurzaam ontwerp

Nadelen

 • Maximaal draaggewicht van 34 kilogram


4. Campart Travel Bolderkar

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

De opvouwbare bolderkar van Campart Travel is een geschikte keuze om je kinderen veilig en comfortabel te vervoeren. Je gebruikt de wagen thuis of op vakantie en doordat de kar in te klappen is kan je hem makkelijk meenemen. Zonder dat het veel ruimte vraagt kan je de bolderwagen in de kofferbak van je auto opbergen. In-en uitklappen gaat nog makkelijker bij de Campart Travel door het handige harmonicasysteem. Onderin de wagen bevindt zich een hendel waarmee je de kar simpel opvouwt. 


Deze bolderkar wordt geleverd inclusief een draagtas en bodemplaat. Een bodemplaat zorgt voor extra stevigheid als je zware producten wilt meenemen. Het totale draagvermogen van de Campart Travel is 70 kilogram, ongeacht kinderen of zware spullen. Dit is voor een bolderwagen een redelijk hoog draagvermogen. Daarnaast beschikt de kar over massieve wielen, zodat je het voertuig overal kan gebruiken. 


De voorste 2 wielen draaien erg makkelijk, waardoor de besturing van de wagen erg eenvoudig is. Beide wielen hebben een rem die de kar doet stoppen als er teveel gewicht in zit. Dit waarborgt de veiligheid en stevigheid van de bolderwagen. Door het gebruik van waterafstotende stof kan de Campart Travel bolderwagen ook tegen een regenbui of lekkende spullen. Het is dus een multifunctionele bolderwagen van de hoogste kwaliteit. 

Voordelen 

 • Eenvoudig in-en uit te klappen
 • Waterafstotende stof
 • Inclusief draagtas en bodemplaat
 • Makkelijke besturing door de simpele draai van de voorste wielen

Nadelen

 • Stuur zit redelijk dicht bij de grond 


5. Bolderkar met luchtbanden - Sunny Billy

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

De laatste keuze uit dit rijtje met goedkope bolderkarren is deze van Sunny Billy. Waar deze wagen zich in onderscheid in vergelijking met de andere is het verschil in wielen. De Sunny Billy is namelijk een bolderkar met luchtbanden in plaats van massieve wielen. Het grote voordeel hiervan is dat het maximale draaggewicht hoger ligt. Maximaal kan de Sunny Billy 100 kilogram dragen en dat is een stuk hoger dan eerder genoemde bolderwagens. 


De bolderwagen met luchtbanden is te gebruiken op vrijwel iedere ondergrond. Zelfs op onverharde wegen of ruige terreinen trek jij de kar veilig met je mee. In totaal heeft de kar een gewicht van 16,5 kilogram, wat betekent dat de bolderwagen zo een 6 keer zijn eigen gewicht kan dragen. Het is een echte krachtpatser die je kan gebruiken om goederen te vervoeren, maar ook om de boodschappen te doen of klusjes bij het huis uit te voeren. 


De zijkanten van de Sunny Billy bolderwagen zijn inklapbaar. In tegenstelling tot de overige karren kan je deze wagen dus niet geheel opvouwen, waardoor het meer ruimte inneemt. De Sunny Billy heeft dus zo zijn voordelen en nadelen, maar over de kwaliteit van het voertuig valt niet te twijfelen. Het is een erg goede bolderwagen voor een hele goedkope prijs. 

Voordelen 

 • Enorm hoog draagvermogen
 • Licht in gewicht
 • Multifunctioneel en betrouwbaar
 • Op iedere ondergrond toegankelijk door de luchtbanden

Nadelen

 • Niet volledig op te vouwenGemiddelde prijs van een Bolderkar

Om de gemiddelde prijs te bepalen van een bolderkar grondig onderzoek gedaan. In dit onderzoek zijn alleen de karren meegenomen die betrouwbaar en van hoge kwaliteit zijn. Om tot een goede prijsschatting te komen hebben wij meerdere aanbieders vergeleken op de prijzen en kwaliteiten.  

Hieruit is gebleken dat een betrouwbare en van hoge kwaliteit bolderkar gemiddeld €125,- kost. 

Wij hebben voor jou de beste bolderkarren uitgekozen onder de gemiddelde aankoopprijs, maar wel voor gegarandeerd de beste kwaliteit. 


Bolderkar - Wat is het?

Een bolderkar is een 2-assige kar, die door mensen wordt voortgetrokken. Vaak wordt een bolderkar gebruikt om kinderen te vervoeren naar bijvoorbeeld school, vriendjes/vriendinnetjes of familie. Een andere naam voor bolderkar is bolderwagen, dit komt van de benaming boerenkar die al in de 17e eeuw werd gebruikt. 

De voorste as van de bolderwagen zit vast aan de dissel. Hierdoor is de voorste as ook de stuuras en bepaal je de richting dus van voren. Vroeger hadden deze wagens houten wielen, maar tegenwoordig zijn ze vaak voorzien van luchtbanden of massieve wielen. Naast de ouderwetse bolderkarren zie je steeds vaker opvouwbare bolderwagens. Deze modellen zijn makkelijker om mee te verplaatsen, doordat je ze eenvoudig mee kan nemen in de auto zonder dat het veel ruimte inneemt. Bolderwagen kopen - Waar moet ik op letten?

Voor een betrouwbare, veilige en goed werkende bolderkar moet je er voor zorgen dat je de juiste bolderkar koopt. Iedere wagen is verschillend en heeft zijn eigen unieke kenmerken. Toch zijn er ook basis eigenschappen waar iedere bolderkar aan moet voldoen. Voordat je overgaat tot kopen is het belangrijk dat je stilstaat bij de vraag of de wagen aan de volgende punten voldoet:

Maximaal draaggewicht 

Het eerste waar je op let is het maximale draaggewicht. Dit staat altijd aangegeven bij de productinformatie. Het is aan te raden om een bolderkar te kopen met een hoog draaggewicht, zodat je veel spullen of meerdere kinderen kan meenemen. Een goed draaggewicht is tussen de 50 en 100 kilogram. Wees oplettend wat betreft het maximale draaggewicht voor de veiligheid van je kinderen. Neem dan ook nooit een hoger gewicht dan toegestaan mee in de bolderkar.

Massieve of luchtbanden 

De meeste bolderwagens beschikken over massieve banden of luchtbanden. Beide banden zijn goede opties om op te rijden en kunnen over onverharde wegen heen. Toch zijn massieve banden minder geschikt op ruige terreinen doordat de banden niet meeveren, integendeel tot luchtbanden. Bij luchtbanden geldt: hoe hoger de druk in de banden, hoe minder weerstand en hoe makkelijker je kan rijden. Het voordeel van massieve banden is dat ze niet lek kunnen gaan, wat dus wel weer kan bij luchtbanden. 

Opvouwbaar of niet opvouwbaar

De oude bolderkarren zijn over het algemeen niet opvouwbaar, maar de nieuwe bolderkarren wel. Dit komt omdat de bolderwagens van vroeger zijn ontworpen van hout, terwijl de hedendaagse vaker worden ontworpen van staal of textiel. Vaak is het verstelbare frame van stalen bolderkarren inklapbaar, waardoor je ze makkelijk kan meenemen in bijvoorbeeld de auto. Het is een nieuwe technologie waar veel mensen gebruik van maken. Toch ligt de voorkeur helemaal bij jezelf, want het kan ook zo zijn dat je liever voor een oudere bolderkar kiest die niet opvouwbaar is.

Dakje en/of zitje

Sommige bolderkarren hebben extra eigenschappen zoals een dakje of zitje. Dit zijn vaak de iets duurdere opties die nog meer comfort bieden. Een bolderkar met zitje is bijvoorbeeld nog veiliger voor de kinderen, want ze hebben een specifieke plek waar ze lekker kunnen zitten. Daarnaast beschikken deze bolderwagens ook gordels om je kinderen vast te zetten. Een dakje op de bolderkar beschermd tegen regen, zodat jij altijd gebruik kan maken van de wagen, ongeacht het weer.

Bodemplaat

De bodemplaat is de onderkant van de bolderwagen die extra steun biedt aan de te vervoeren kinderen of goederen. Door een stevige bodemplaat kan je zwaardere spullen meenemen. Ook voor de veiligheid is een stevige bodemplaat erg handig. Bolderkar meenemen naar het strand 

Veel mensen vragen zich af of ze hun bolderkar mee kunnen nemen naar het strand. Voor een stranddag heb je redelijk veel spullen nodig en dan is een bolderwagen erg handig. Je legt al je strand benodigdheden in de kar en kan zelfs nog je kinderen achterin doen als de kar beschikt over zitjes. Voor het strand is de bolderkar dus een ideale oplossing.


Wel is het belangrijk dat de bolderkar over de juiste banden beschikt: massieve banden of luchtbanden. Met deze banden kan je over zandpaden heen rijden, maar met andere banden wordt dit lastiger. Daarnaast is het een voordeel als de bolderwagen opvouwbaar is. Zo kan je de wagen makkelijk meenemen in de auto en wordt je niet belast van een stranddag.Voordelen van een bolderwagen

Na dit artikel is duidelijk geworden wat een bolderwagen is, welke functies het heeft en wat de beste bolderkarren van dit moment zijn. In het kort lichten we nog een keer alle voordelen uit van een bolderwagen, die jou van gemak en comfort voorziet: 

 • Makkelijk om goederen te vervoeren (eventueel ook kinderen)
 • Indien opvouwbaar is het eenvoudig om mee te nemen
 • Er wordt weinig kracht gevraagd van je lichaam

Veelgestelde vragen over Bolderkarren

Wat is de gemiddelde prijs van een bolderkar?

De gemiddelde prijs van een goede bolderkar is rond de €125,-.

Wat is de beste bolderkar voor een goedkope prijs?

De beste bolderkar voor een schappelijke prijs is de opvouwbare bolderkar van TecTake.