Beste E-Reader voor een Goedkope Prijs (2024)

Wil je een E Reader kopen, maar liever niet teveel geld uitgeven? Dat kan bij bestevoordeel.nl. Er zijn veel Ebook readers met goede reviews en een goede prijs. Bekijk hier de Top-5 beste E readers voor de beste prijs.  

1. Kobo Clara HD 

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Snelheid

De Kobo Clara is de meest gekochte en best beoordeelde e reader. De prijs van het product ligt ook nog eens onder de gemiddelde prijs van een e reader. Daardoor kunnen we niet anders dan de Kobo Clara op nummer 1 zetten.


Het is de lichtste en meest compacte versie van de Kobo collectie. Met een 6 inch HD-scherm en het nieuwste scherm verlichtingssysteem (ComfortLight PRO) leest de Kobo Clara makkelijker dan ooit tevoren. Het 8GB geheugen geeft de lezer de mogelijkheid om wel 6,000 boeken op te slaan in de e reader. Een hele uitdaging voor de lees liefhebber om dit uit te lezen. 


De maximale batterij capaciteit is 30 dagen. Een extra voordeel is dat  Wi-Fi ingebouwd is in de reader. Zo kan je overal en wanneer ook de nieuwste boeken downloaden en lezen. 

Voordelen 

 • Ingebouwde Wi-Fi
 • 6,000 boeken op te slaan
 • Makkelijk in gebruik

Nadelen

 • Accu gaat niet altijd zolang door als aangegeven wordt.


2. Pocketbook Touch Lux 3

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Snelheid

Voor een moderne e reader met een indrukwekkende uitstraling kies je voor de Pocketbook Touch Lux 3. Deze premium reader is van alle gemakken voorzien en leest lekkerder dan welke e reader dan ook. De lichte achtergrond en betere zwartwaardes zorgen ervoor dat lezen op de Pocketbook Touch Lux 3 net lijkt op lezen op papier. Tekst en foto's zijn nog makkelijker te zien door de nieuwe technologie die toegepast is in dit product. 


Door het ingebouwde Wi-Fi systeem heeft de Pocketbook Touch Luxe 3 verschillende mogelijkheden om content te downloaden. Met 4GB aan geheugen kan je duizenden boeken downloaden op deze e reader. Door de krachtige 1GHz CPU kan je eenvoudig de digitale bladzijdes omslaan. De readers reageert namelijk direct en vloeiend op aanrakingen. 

Voordelen 

 • Geweldige prijs/kwaliteit verhouding
 • Krachtig 1GHz CPU systeem
 • Lichte achtergrond en betere zwartwaardes
 • Wi-Fi ingebouwd in de reader

Nadelen

 • Geen automatische wakker worden functie


3. Kobo Nia

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Snelheid

De tweede Kobo e reader die in deze lijst voorkomt is de Kobo Nia. Het simpele design en de uitgebreide eigenschappen maken de Kobo Nia een geliefd product voor alle Ebook lezers. Ook deze reader is compact en licht in gewicht met een 6 inch niet-spiegelend scherm. Met een 8GB geheugen kan je 6,000 boeken downloaden. 


Zelfs zonder direct zonlicht kan je lezen op de Kobo Nia. Hier zorgt het E-ink scherm voor. Er komen geen schitteringen van het scherm in je ogen, waardoor alles leesbaar blijft. Ook dit product is ingebouwd met Wi-Fi zodat jij overal kan downloaden en content kan lezen. Mits opgeladen, houdt de reader het wekenlang vol.   

Voordelen 

 • 11 verschillende lettertypen en 50 lettergrootten
 • Lange batterij duur
 • Licht en simpel te bedienen

Nadelen

 • Lange opstarttijd 
 • Scherm is volgens sommigen aan de kleine kant 


4. Kobo Libra 2

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Snelheid

Weer een Kobo versie in de lijst! Dit keer de Kobo Libra 2: deze e reader is verkrijgbaar in het wit en zwart en heeft multi functionaliteiten, waardoor jij verzekerd bent van een betrouwbare en hoge kwaliteit e reader. Zo beschikt de Kobo Libra over draadloze Bluetooth technologie, waardoor je niet verplicht wordt om een verhaal te lezen, maar ook de mogelijkheid heb om een verhaal te luisteren. Wel moet je zelf nog een draadloze koptelefoon kopen om deze functie te kunnen gebruiken. 


De Kobo Libra heeft een schermverlichting die je zelf kan veranderen naar wens. Met een 7 inch beeldscherm en een 1680 x 1264 pixels resolutie is lezen erg makkelijk op deze reader. Voor nog meer productinformatie over de Kobo Libra klik je op het product. 

Voordelen 

 • Bluetooth technologie
 • Meerdere kleuren verkrijgbaar
 • USB-C aansluiting 

Nadelen

 • Is wat zwaarder dan de andere opties
 • Niet 100% waterdicht 


5. Pocketbook Touch Lux 5

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Snelheid

De laatste e reader in het rijtje van goedkope e readers van hoge kwaliteit is de Pocketbook Touch Lux 5. Dit nieuwe model van Pocketbook beschik over enkele bijzondere eigenschappen, waardoor de kwaliteit als 'meer dan uitstekend' wordt beoordeeld. De reader is uitgerust met een 6-inch E Ink Carta HD-scherm en is voorzien van SMARTlight-technologie. Hiermee pas je simpel de helderheid en kleurtemperatuur aan van het scherm. 


De Pocketbook Touch Lux 5 is ergonomisch en licht in gewicht. Het is dus een ideaal apparaat om mee te nemen en af te lezen. Met het 8GB geheugensysteem zit jij meer dan goed. Het is mogelijk om duizenden boeken te downloaden. Zelfs de echte lees liefhebbers zullen hier jarenlang gebruik van kunnen maken. 

Voordelen 

 • SMARTlight-technologie
 • E Ink Carta scherm 
 • Ergonomisch en licht in gewicht
 • Handig mee te nemen

Nadelen

 • Regelmatig krijg je een ongevraagde pop-up pagina te zien
 • Doorschijnend scherm bij teveel zonlichtGemiddelde prijs van een Ebook Reader

Om de gemiddelde prijs te bepalen van een Ebook Reader is grondig onderzoek gedaan. In dit onderzoek zijn alleen de readers meegenomen die betrouwbaar en van hoge kwaliteit zijn. Om tot een goede prijsschatting te komen hebben wij meerdere aanbieders vergeleken op de prijzen en kwaliteiten.  

Hieruit is gebleken dat een betrouwbare en van hoge kwaliteit Ebook Reader gemiddeld €210,- kost. 

Wij hebben voor jou de beste E Readers uitgekozen onder de gemiddelde aankoopprijs, maar wel voor gegarandeerd de beste kwaliteit. 


Wat is een E Reader precies? 

"Een e reader is een apparaat die speciaal ontworpen is om e-boeken te lezen". Om dit mogelijk te maken is een e-ink technologie ontwikkeld. een e-ink display is prettig voor de ogen om naar te kijken, waarbij het aanvoelt alsof je op een normaal stuk papier aan het lezen bent. 


Wat zijn de voordelen van het lezen van een Ebook? 

Tegenwoordig kopen steeds meer mensen een e reader, waarmee ze een ebook kunnen lezen. Ze geven hierbij de voorkeur aan een reader boven bijvoorbeeld een I-pad of een papieren boek die je in de boekenwinkel koopt. De reden hiervan is dat een e reader enkele onderscheidende voordelen bevat zoals geen canon cartridges. Hieronder zijn deze voordelen benoemd: 

 • E-ink display: Lezen vanaf een e-ink display brengt psychologisch een fijn gevoel naar boven. Het lijkt erop alsof je vanaf papier leest, terwijl dit niet zo is. Je zal ook niet zo snel zere ogen krijgen van het lezen van een E-book. 
 • Geschikt voor lezen in de zon: Een e reader heeft weinig last van zonlicht. Het geeft niet zoveel weerkaatsing en je hoeft je ogen niet dicht te knijpen. Door de mogelijkheid om de helderheid aan te passen en het ingebouwde verlichtingssysteem kan je makkelijk een e-book lezen, terwijl je buiten van het zonnetje geniet. 
 • Achtergrondverlichting: Door de achtergrondverlichting of de LED verlichting (als deze ingebouwd is) kan je makkelijk in het donker lezen. Ook bij daglicht heeft het scherm door achtergrondverlichting een hoog contrast.
 • Lange accuoplading: Een e reader hoef je vrijwel nooit op te laden. Waar een telefoon of tablet gemiddeld 1 tot 2 dagen meegaat, kan een e reader tot wel 3 a 4 weken meegaan zonder op te hoeve laden. Zeker voor bijvoorbeeld kampeervakanties is dit een groot voordeel.


Over welke eigenschappen moet een goede E Reader beschikken? 

E readers worden onderscheiden van elkaar door de verschillende eigenschappen waar het product over beschikt. Deze eigenschappen maken het product uniek, waardoor consumenten ervoor kiezen om de e reader te kopen. Een goede en betrouwbare e reader die goedkoop is moet aan de volgende kenmerken voldoen:

 • Hoge resolutie: De tekst en de afbeeldingen van het boek moeten duidelijk te zien zijn voor de lezer. Het is dan ook belangrijk dat de resolutie van het scherm hoge pixels bevat. Dit voorkomt zere ogen en hoofdpijn voor de persoon die gebruik maakt van de e reader.
 • Geheugen: Ook is het vereist dat de e reader over voldoende geheugen beschikt om meerdere boeken te downloaden. Al snel kunnen er op een e reader duizenden boeken gedownload worden. Over het algemeen hoef je je dus niet druk te maken over te weinig geheugen. 
 • Wi-Fi / USB-aansluiting: Door een Wi-Fi of USB-aansluiting is het mogelijk om waar dan ook gebruik te maken van de e reader. Ben je bijvoorbeeld weg van huis, maar wil je toch een ebook downloaden? Dat kan doormiddel van het ingebouwde Wi-Fi systeem. 
 • Verlichting: Zowel achtergrondverlichting als LED verlichting zijn belangrijke kenmerken van een e readers. Hiermee kan je ook lezen in donkere ruimtes, zonder dat dit schadelijk is voor je ogen. Ga dan ook nooit lezen, terwijl de ruimte niet goed verlicht is. 
 • Licht in gewicht: Is een e reader te zwaar, dan is het lastig om het product mee te nemen of voor langere tijd in de hand te houden, terwijl je aan het lezen bent. Daarom moet een e reader licht zijn in gewicht. De lezer moet zo comfortabel mogelijk gebruik kunnen maken van de e reader. Hier draagt een lichte reader aan bij. 

Veelgestelde vragen over Ebook Readers?

Wat is de gemiddelde prijs van een Ebook Reader?

De gemiddelde prijs van een goede E Reader is rond de €210,-

Wat is de beste E Reader voor een goedkope prijs?

De beste E Reader voor een schappelijke prijs is de Kobo Clara HD