Game Controller Aanbieding

Opzoek naar een Game Controller van de hoogste kwaliteit voor een voordelige prijs? Bestevoordeel.nl heeft alle aanbiedingen van de meest verkochte merken voor jou uitgelicht. Al deze controllers zijn in de aanbieding bij betrouwbare aanbieders, waardoor jij verzekerd bent van een hoge kwaliteit product. Bekijk hieronder alle game controller aanbiedingen


Game Controller AanbiedingNaam: Nintendo Switch D-PAD Controller

Originele Prijs: €28,99

Nieuwe Prijs: €24,99

Je bespaart: 14%
Naam: Mossmedia Pro Controller Draadloos

Originele Prijs: €39,99

Nieuwe Prijs: €36,99

Je bespaart: 8%
Naam: Dadson Draadloze Controller - Geschikt voor PS4

Originele Prijs: €49,99

Nieuwe Prijs: €39,99

Je bespaart: 20%
Naam: Xbox Series Draadloze Controller

Originele Prijs: €125,99

Nieuwe Prijs: €118,99

Je bespaart: 6%


Gemiddelde prijs van een game controller

Om de gemiddelde prijs te bepalen van een controller om te gamen is grondig onderzoek gedaan. In dit onderzoek zijn alleen de controllers meegenomen die betrouwbaar en van hoge kwaliteit zijn. Om tot een goede prijsschatting te komen hebben wij meerdere aanbieders vergeleken op de prijzen en kwaliteiten.  

Hieruit is gebleken dat een betrouwbare en van hoge kwaliteit controller gemiddeld €60,- kost. 

Wij hebben voor jou de beste controllers om mee te gamen uitgekozen onder de gemiddelde aankoopprijs, maar wel voor gegarandeerd de beste kwaliteit. Wat is een gaming controller precies? 

Met een gaming controller kan jij een spel dat je digitaal speelt besturen. Dit kan op bijvoorbeeld de computer zijn maar ook op game consoles als X-Box en Playstation. Door op een toets te drukken op de controller reageert het spel op het beeldscherm. Het is dus eigenlijk een hulpapparaat om je game te besturen

Vroeger waren gaming controllers verbonden met draad aan de spelcomputer. Tegenwoordig zijn ze voornamelijk draadloos en moet je ze regelmatig opladen. Het voordeel hiervan is dat je de controller met je mee kan nemen en dat deze reageert zonder een snoer nodig te hebben.


Welke soorten controllers zijn er om te gamen?

Een game controller is een groot begrip. Er zijn namelijk meerdere computers en game consoles die allemaal te bedienen zijn met een speciaal ontworpen controller. Hieronder worden de controllers benoemd die gebruikt worden op de meest populaire spelcomputers. Naast deze game consoles zijn er nog talloze andere spelcomputers die een andere controller nodig hebben.

Playstation controllers

Om te beginnen zijn er de Playstation controllers. Momenteel is alweer de Playstation 5 uit wat betekend dat de Playstation populair is en constant vernieuwd. Waar de eerste 2 versies nog bedrade controllers bevatten, worden de laatste 3 versies bestuurd door draadloze controllers. 

Enkele van de verschillende soorten playstation controllers zijn: de DualShock, Programmeerbare controllers en de DualSense voor de playstation 5. De DualShock is de originele controller van de Playstation 4, waardoor de controller vertrouwd aanvoelt voor een grote doelgroep. PlayStation controllers met programmeerbare knoppen gebruik je om competitief te gamen. Door functies in te stellen voor de knoppen, heb je altijd de belangrijkste functies onder de duim.

Xbox controllers 

Een andere spelcomputer die populair is onder gamers is de Xbox. Iedere gamer ervaart situaties op de Xbox anders, waardoor iedereen ook weer baat heeft bij een andere controller. Er zijn een aantal soorten Xbox controllers die we graag uitlichten: de Xbox one controller, de originele versie van de Xbox met een ontwerp die al jarenlang meegaat. Een betrouwbare optie dus die in de loop der jaren geliefd is geworden onder de gamers.

Ook zijn er programmeerbare controllers waarbij de knoppen zo ingericht zijn dat je deze controllers uitstekend kan gebruiken om competitief te gamen. Daarnaast hebben sommige controllers uitgebreide mogelijkheden voor het toevoegen van gewichtjes en lange/korte analoge sticks. 

Als laatste kan je kiezen voor een Xbox Series X/S controller. Dit zijn de originele modellen van de Xbox series X en S. Het voordeel aan deze ontwikkelde controller is dat er programmeerbare knoppen beschikbaar zijn die je zelf instelt. Het ontwerp is redelijk gelijk aan de Xbox One, waardoor de controller vertrouwd aanvoelt. 

Ninento Switch controllers 

Een relatief nieuwe spelcomputer in vergelijking met de eerder benoemde consoles is de Ninento Switch en ook deze beschikken over een eigen ontworpen controller. Het systeem van een Nintendo Switch is een hybride tussen een handheld en een home console. Er zijn 2 verschillende Switch controllers waarin we onderscheid maken: 

Ten eerste is dit de Nintendo Switch Joy. Deze controller is erg klein en gebruik je in de handheld modus waardoor je functies ondersteund worden met het besturen van de Switch. Daarnaast zijn de Joys ook te koppelen aan de Ninento Switch Lite. Nog kleiner maak je de Switch Joy in de multiplayer modus als je de controller in 2 stukken loskoppelt. 

Een andere controller op de Nintendo Switch is de Pro Controller. Deze is meer geschikt voor de competitieve gamer die zelf de knopindeling wilt bepalen. Door dit zelf in te stellen kan jij makkelijk en sneller knoppen indrukken, waardoor je snel beter wordt in je game. Het enige nadeel aan deze modellen is dat je ze niet in 2 stukken kan verdelen. Je moet dus echt 2 controllers kopen om in de multiplayer modus te gamen. 

PC controller

Als laatste in dit rijtje lichten we de PC controller uit die speciaal ontworpen is voor gamen op de computer en laptop. Dit is een vervanging voor als jij het zat bent om te moeten gamen met muis en toetsenbord. De grootste toegevoegde waarde van een controller voor je pc is dat sommige soorten games fijner speelbaar zijn met een controller. Op veel computers kan je ook gebruik maken van een Xbox controller of Playstation controller. 2 controllers die speciaal ontworpen zijn voor de computer zijn de PC only controllers en de pro controllers.

Voorbeelden van een PC only controller zijn de Logitech F710 of Logitech F310. De F710 is een draadloos model en de F310 een controller met draad. Beide worden veel gebruikt door gamers. Dit is dan ook de reden dat we deze 2 modellen speciaal uitlichten voor potentiële kopers. 

Pro controllers verschillen van de normale controllers wat betreft aanpassingsmogelijkheden en extra knoppen. Veel Pro controllers hebben sneltoetsen en speciaal aanpasbare knoppen. Het voordeel hiervan is dat jij zelf de besturing kan bepalen. De Pro controllers zijn ook geschikt voor andere spelcomputer, zodat je ook op die apparaten gebruik kan maken van een Pro Controller.


Gaming controller kopen - waar moet ik op letten? 

Een goede en betrouwbare game controller is enorm belangrijk voor een fanatieke gamer. Om er zeker van te zijn dat je controller daadwerkelijk goed functioneert zijn er een aantal eigenschappen waar de gaming controller aan moet voldoen en enkele punten waar jij op moet letten voordat je overgaat tot kopen. Namelijk:

  • Draadloze besturing: Tegenwoordig zit jij bij de nieuwste consoles en games niet meer te wachten om deze te besturen met een niet-draadloze controller. Koop daarom altijd een besturingsmogelijkheid die draadloos is. 
  • Type: Op welke console speel jij je games? Iedere console heeft namelijk andere controllers met een eigen besturing. Het is niet mogelijk om met een Playstation controller een spel te spelen op de Xbox. Koop dus altijd een gaming controller die specifiek ontworpen is voor het console waarop jij speelt. 
  • Prijs: Vaak is een te goedkope prijs een reden om niet te kiezen voor die game controller. Vaak zijn dit modellen die in het buitenland geproduceerd worden en van lage kwaliteit zijn. De levensduur is kort en al snel merk je dat de besturing niet helemaal klopt. Koop dus altijd een controller die ongeveer even duur is als de gemiddelde prijs om er zeker van te zijn dat je een goede controller koopt. 
  • Extra functionaliteiten: Sommige controllers beschikken over extra knoppen en features. Deze zijn voornamelijk geschikt voor fanatieke gamers die bepaalde games spelen. Die zetten dan ook de besturing naar eigen hand, zodat ze beter zijn en het zichzelf makkelijker maken. 
  • Speelgedrag: Een enorm belangrijk punt waar jij zeker rekening mee moet houden is je eigen speelgedrag. Welke games speel je en hoe vaak speel je dit? Per spel zijn namelijk weer verschillende controllers het meest handig. Bedenk dus eerst welke spellen jij graag speelt en ga daarna op onderzoek uit welke controller hiervoor het beste is. 

Veelgestelde vragen over Gaming Controllers

Wat is de gemiddelde prijs van een controller?

De gemiddelde prijs van een goede controller is rond de €60,-.

Wat is de beste game controller voor een goedkope prijs?

De beste game controller voor een schappelijke prijs is de Spirit of Gamer XGP Game Controller Draadloos voor PC en PS3