Beste Plafondspots voor een Goedkope Prijs (2024)

Sta je op het punt om plafondspots te kopen, maar wil je liever niet teveel geld uitgeven? Dat kan bij bestevoordeel.nl. Er zijn genoeg plafondspots met goede reviews en een goede prijs. Bekijk hier de 5 beste plafondspots voor een goedkope prijs. 


1. Plafondspots wit - Philips Hue Runner Opbouwspot

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Scherpte

De beste plafondspot voor een goedkope prijs "onder de gemiddelde vraagprijs van een plafondspot" is de Phillips Hue Runner Opbouwspot. Over het algemeen geldt dat Philip toch wel het meest bekende en betrouwbare merk is van ons land in het aanbieden van plafondspots. Daarom kan je ervan uitgaan dat de Philips Hue Runner een betrouwbare optie is voor jou. 

Deze plafondspot bestaat uit een vierkante basis met een witte ronde spot. Door de White Ambiance LED-lamp heb je de keuze uit warm tot koelwit licht. Hiermee kan jij zelf kiezen in wat voor sfeer je wilt zitten en dit kan veranderen per activiteit die je uitvoert. Met de Hue App kan je de spots bedienen vanaf je smartphone en stel je alle slimme functies zoals automatiseringen en timers persoonlijk in naar eigen wensen. De smartphone kan verbonden worden met de spots doormiddel van Bluetooth. 

Het is ook mogelijk om een Hue Bridge toe te voegen aan je LED-lampen waardoor je alle mogelijkheden ervaart. Met de Hue Bridge voeg je tot wel 50 verschillende lampen toe om het huis te verlichten in verschillende sferen. Goedkope plafondspots van de hoogste kwaliteit is de beste beschrijving voor de Philips Hue Runner.

Voordelen 

 • Hue Bridge
 • Bluetooth
 • White Ambiance LED-lamp
 • Mooi design

Nadelen

 • Geen benoemenswaardige nadelen


2. Plafondspots zwart - Philips Hue Runner Opbouwspot

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Scherpte

Nog een plafondspot uit de Philips Hue collectie is de Philips Hue Runner Opbouwspot in zwarte kleur. Deze tweedelige spots zijn ook verkrijgbaar in witte kleur. Om deze te bekijken klik je op de knop: 'Bekijk Goedkoopste Prijs'. Met een afmeting van 30,5 x 8,9 x 10,9 centimeter en een scherpe dim functie is dit een ideale plafondspot voor in de woonkamer. 

Deze 2-spots opbouwspot heeft een rechthoekige vorm waarop twee verstelbare zwarte spots zijn gemonteerd. Beide zijn ze voorzien van een White Ambiance LED-lamp zodat je de keuze hebt uit warm tot koelwit licht. Ze zijn dus geschikt voor iedere situatie of activiteit. Of je nou aan het lezen bent, tv kijken of gezelschap over de vloer krijgt, de Philip Hue Runner 2-opbouwspots is een geschikte keuze voor iedereen op elk moment. 

De lamp is te verbinden met Bluetooth, zodat je de bediening kan regelen via je smartphone. In de Hue app voeg je tot wel 10 slimme lampen toe met het scherpte licht. De ontwikkeling is zo snel gegaan dat je zelfs handsfree en met spraakopdrachten de lichten kan instellen. Dit doe je met bijvoorbeeld Siri, Alexa of Google Assistent. 

Voordelen 

 • Spraakopdrachten en handsfree bediening
 • Slimme lampen kan je toevoegen
 • Tweedelige spot
 • Hue Bridge + App

Nadelen

 • Redelijk grote afmeting


3. Philips Hue Fugato Opbouwspot - White and Color Ambiance

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Scherpte

De Philips Hue Fugato Opbouwspot is een 1-delige spot die verkrijgbaar is in witte en zwarte kleur. Doordat de spot in meerdere kleuren verkrijgbaar is kan je zelf de keuze maken welke kleur het beste bij het huis design past. Met een afmeting van 8,2 x 8,2 x 16,3 centimeter past de Philips Hue Fugato in vrijwel iedere woonkamer en bezorgd deze lamp het beste licht voor iedere activiteit.

De White and Color Ambiance opbouwspot zorgt voor een keuze uit wel 50.000 wittinten en meer dan 10 miljoen kleuren. Ervaar het gemak en de aangename sfeer van vier standaard lichten die speciaal gemonteerd zijn voor dagelijkse activiteiten: energie & concentratie en lezen & ontspannen. Deze twee lichten met koele kleuren zijn voor energie en concentratie en deze helpen je 's ochtends op weg en houden je scherp. De warmere scènes zijn bedoeld voor lezen en ontspannen en zijn perfect voor het lezen van een boek om volledig te kunnen ontspannen. 

Ook deze plafondspot is te bedienen via je smartphone of handsfree. Omdat deze spot ook uit de Hue collectie komt is de onderhand bekend Hue app de makkelijkste manier om al jouw persoonlijke wensen te installeren. 

Voordelen 

 • Bedienen via smartphone en handsfree
 • 50.000 wittinten en 10 miljoen kleuren
 • Compact en scherp

Nadelen

 • Voor sommigen moeilijk te monteren


4. Philips myLiving PONGEE Opbouwspot

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Scherpte

Ook van de Philips collectie zijn de myLiving PONGEE Opbouwspots. Waarom wij in dit rijtje voornamelijk hebben gekozen voor opbouwspots komt doordat deze soort spots veruit het populairst is onder consumenten. Een daarvan is dus deze plafondspot van Philips. Met een elegante afwerking en hoogwaardig licht past deze Philips plafondspots uitstekend bij een moderne woning met een stoer design. De lamp is gemaakt van luxe materialen met een super afwerking.


Het grote voordeel aan deze spot is de mogelijkheid tot draaien. Door de lamp te draaien of kantelen richt je het licht op een specifiek punt. Zo kan je bepaalde plekken in huis beter verlichten. De Philips myLiving PONGEE heeft de perfecte lichtbundel voor accentverlichting waardoor elk gewenst object uitgelicht kan worden. 

Voordelen 

 • Stoer design
 • Draaibaar
 • Accentverlichting

Nadelen

 • Sommige hebben moeite met monteren


5. Lucide CARO-LED - Plafondspot

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Scherpte

Als laatste in dit rijtje hebben we er voor gekozen om een plafondspot te benoemen van een ander merk dan Philips, namelijk de Lucide CARO-LED plafondspot. Naast het feit dat de vorm er heel anders uitziet dan Philips plafondspots is de kleur ook anders. In plaats van een witte of zwarte kleur heeft de Lucide CARO-LED een meer zilveren of gouden kleur. 

Ook is de Lucide CARO-LED nog een stuk goedkoper, waardoor je dit product echt voor een prikkie in huis haalt. Houd jij van een minimalistische vormgeving, dan is dit de plafondspot voor jou. De LED lampen worden meegeleverd en geven een fantastisch licht voor ieder interieur. Ook is de Lucide CARO-LED kantelbaar en draaibaar zodat je licht op ieder gewenst punt kan schijnen. Een groot voordeel tegenwoordig!

Voordelen 

 • Kantelbaar en draaibaar 
 • (Spot) goedkope optie
 • Zilveren of gouden kleur

Nadelen

 • Weinig extra functionaliteitenGemiddelde prijs van Plafondspots

Om de gemiddelde prijs te bepalen van een plafondspot is grondig onderzoek gedaan. In dit onderzoek zijn alleen de spots meegenomen die betrouwbaar en van hoge kwaliteit zijn. Om tot een goede prijsschatting te komen hebben wij meerdere aanbieders vergeleken op de prijzen en kwaliteiten.  

Hieruit is gebleken dat een betrouwbare en van hoge kwaliteit plafondspot gemiddeld €142,- kost. 

Wij hebben voor jou de plafondspots uitgekozen onder de gemiddelde aankoopprijs, maar wel voor gegarandeerd de beste kwaliteit. 


Wat zijn plafondspots precies? 

Plafondspots zijn lichtaccenten in woonruimtes om bepaalde punten in deze ruimte te verlichten. Door het gebundelde licht kunnen specifieke woongedeeltes in het licht gezet worden. Vaak gaan plafondspots gepaard met dimmers om het licht vanuit de lampen op eigen gewenste sterkte te laten schijnen.


Zoals de naam al doet vermoeden hangen plafondspots aan het plafond. Deze kunnen in bijvoorbeeld de woonkamer, maar ook in de badkamer of slaapkamer hangen. De koppen zijn meestal draaibaar en kantelbaar om zodat je de lichtpunten zelf op bepaalde punten kan richten. 


Plafondspots kopen - waar moet ik op letten? 

Er zijn een aantal belangrijke punten waar je op moet letten voordat je besluit om plafondspots te gaan kopen. Het zou zonde zijn als je naderhand erachter komt dat er bepaalde dingen niet kloppen of punten zijn waar jij niet tevreden over bent. Om er zeker van te zijn dat je goede plafondspots koopt naar eigen wensen zijn de volgende punten belangrijk om op te letten:

 • Prijs: Iedere plafondspot heeft een andere prijs. Vaak wordt deze bepaald aan de hand van kenmerkende eigenschappen, kwaliteiten en betrouwbaarheid. Toch zijn er veel goedkope plafondspots die prima werken en ook van hoge kwaliteit zijn. Bepaal dus van tevoren of jij bereid bent om veel geld uit te geven of dat je liever goedkope plafondspots koopt.
 • Afmetingen: De plafondspots moeten goed passen bij het design en de ruimte van je woonkamer, badkamer of slaapkamer. Bekijk dus van tevoren altijd de afmetingen zodat de spots niet te groot of te klein uitvallen. Een te grote ruimte die verlicht wordt is niet goed, maar ook een te klein gedeelte is niet goed.
 • Soort plafondspots: Er zijn veel verschillende soorten goedkope plafondspots op de markt. Welke dat allemaal zijn daar komen we later in dit artikel op terug. Wel is het belangrijk om in je hoofd een beeld te hebben welke soort jij wilt. In het hoofdstuk hieronder worden de meest gekochte soorten plafondspots omschreven. 
 • Aansluiting: Wees op de hoogte van de aansluiting van de plafondspots. De verschillende modellen hebben andere soorten aansluitingen die moeten passen op de aansluitingen die mogelijk zijn in jouw huis. Lees dus altijd goed de productomschrijving voordat je overgaat tot het kopen van spots. 


Welke soorten plafondspots zijn er op de markt?

Het begrip plafondspots is erg ruim, wat je vervolgens kan onder verdelen in veel verschillende soorten. Iedere soort heeft vervolgens zijn eigen specificaties en voor-en nadelen. Om je op de hoogte te brengen van de verschillende soorten spots die aan het plafond hangen worden de meest gekochte soorten uitgelicht en omschreven:


Inbouw plafondspots

We beginnen bij de inbouw plafondspots. Deze worden in het plafond gemonteerd, waardoor je geen uitstekels hebt. Als je ervoor kies om inbouw plafondspots te kopen, wees er dan van bewust dat niet ieder plafond geschikt hiervoor is. Ze geven een strakke kijk en zijn goed afgewerkt met de rest van je plafond. Inbouw plafondspots zijn er in allerlei verschillende soorten en maten, waardoor je kan kiezen voor geschikte inbouw spots die passen bij de uitstraling van de ruimte waar ze komen te hangen.

Opbouw plafondspots

De meest gebruikte plafondspots zijn de opbouw plafondspots. Wij hebben ons hierdoor ook voornamelijk gericht op deze soort spots in dit artikel. Deze spots worden aan het plafond gemonteerd. Er is dus een lamp waar jij tegenaan kijkt, waar de spots in zitten. Je hoeft bij de aankoop van opbouw plafondspots geen rekening te houden met het plafond. Je kan ze namelijk aan ieder plafond hangen en dat is een groot voordeel. Ze zijn ook een stuk makkelijker te installeren. Dit zijn enkele redenen waarom consumenten eerder kiezen voor opbouw spots dan bijvoorbeeld inbouw spots. 

Plafondspots industrieel

Industriële plafondspots vallen onder de categorie opbouw plafondspots en worden veel gekocht door consumenten. Het is een type spot dat erg populair is omdat het een speciale uitstraling heeft. Ze hebben een stoere stijl met robuuste items en zijn vaak donker van kleur (zwart of donkergroen/blauw). Over het algemeen zijn het praktische lampen die eenvoudig te monteren en installeren zijn, waardoor je binnen de kortste keren stoere industriële plafondspots hebt hangen. 

LED plafondspots

Als laatste lichten we de LED plafondspots uit. Ook dit zijn type spots en vaak zie je deze spots gemonteerd worden als inbouw plafondspot. Uiteindelijk is LED geen soort spot, maar een lichtgevende diodes. Bij het kopen van een LED plafondspot wordt het LED aangeduid als de lamp die erbij hoort en de lichtstralen die er vanaf komen. Het grote voordeel aan LED verlichting is dat zeer efficient licht uit een kleine lichtbron komt. 

Wat hieruit duidelijk is geworden is dat er 2 soorten plafondspots zijn: de inbouw en opbouw spots. Verder zijn er type plafondspots en dat de industriële plafondspots (die gebruikt worden als opbouw spot) en de LED plafondspots (die gebruikt worden als inbouw spot). Heb je meer vragen over plafondspots en in het bijzonder over goedkope plafondspots? Misschien dat hieronder bij de veelgestelde vragen het antwoord op jou vraag tussenstaat. 

Veelgestelde vragen over een plafondspots

Wat is de gemiddelde prijs van plafondspots?

De gemiddelde prijs van plafondspots is rond de €142,-.

Wat is de beste plafondspot voor een goedkope prijs?

De beste plafondspot voor een goedkope prijs is de Philips Hue Runner Opbouwspot