Beste Zwangerschapstest voor een Goedkope Prijs (2024)

Wil jij op betrouwbare wijze weten of je zwanger bent, maar niet de jackpot betalen voor de test? Dat kan bij bestevoordeel.nl. Er zijn genoeg zwangerschapstesten met goede reviews en een goede prijs. Bekijk hier de 5 beste zwangerschapstesten voor de beste prijs.  

1. Sensitest zwangerschapstest dipstick 6 stuks

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Snelheid

Deze enorm goedkope zwangerschapstest van Sensitest is een veel gekozen test die betrouwbaar is en op een andere manier werkt. Doordat de test extra breed is (3,5 millimeter) kan je de testuitslag duidelijk aflezen en weet je al 4 dagen voor de verwachte menstruatie wat de uitslag van de test is. Deze uitslag wordt binnen enkele minuten na het testen getoond op de strip. Met 1 streepje op de zwangerschapstest ben je niet zwanger, maar komt er een 2e streepje tevoorschijn dan kan je er zeker van zijn dat er een kleintje aan het groeien is in de buik.


De zwangerschapstest van Sensitest is officieel bedoeld als thuistest, maar wordt tegenwoordig ook gebruik in dokterspraktijken. Dit door het gemak en snelheid van de test. Maar hoe werkt deze goedkope zwangerschapstest nou precies? Het antwoord op deze vraag is in het kort te beantwoorden: Je vangt wat urine op in een schoon bakje en houdt de strip erin. Binnen 5 minuten is de uitslag beschikbaar.


De Sensitest is beschikbaar in 3 strips, 6 strips en 12 strips. Klik je op "Bekijk Goedkoopste Prijs" dan kom je terecht bij de 6 strips zwangerschapstest. Via deze pagina kan je ook voor de 3 strips en 12 strips kiezen. 

Voordelen 

 • Erg snel de uitslag
 • Goed getest door doktoren
 • Makkelijk af te lezen
 • Voldoet aan de verwachtingen

Nadelen

 • Het zijn strips en sommigen vinden dit nadelig


2. Etos Early Zwangerschapstest

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Snelheid

Een betrouwbare zwangerschapstest van een betrouwbaar merk met een grote naamsbekendheid is deze early zwangerschapstest van Etos. Etos is een Nederlandse keten van drogisterijen, dus je kan er vanuit gaan dat een test kopen bij dit merk een betrouwbaar resultaat zal laten zien. Kies je ervoor om dit product te kopen, dan krijg je niet 1 maar 2 zwangerschaps testen geleverd. De Etos early zwangerschapstest is alleen geschikt voor in-vitro diagnostisch gebruik. 


Je kan deze zwangerschapstest al gebruiken 5 dagen voordat je je eerst volgende menstruatie verwacht. De test detecteert de aanwezigheid van humaan choriongonadotrofine. Dit is een lichaamshormoon dat vroeg op komt zetten bij de zwangerschap van vrouwen. Hierdoor weet je binnen 5 minuten het resultaat.


Om er zeker van te zijn dat de zwangerschapstest goed werkt bewaar je de test in 4 tot 30 graden in gesloten verpakking. Houdt het product weg bij zonlicht, warmte en vocht. 

Voordelen 

 • Detecteert humaan choriongonadotrofine 
 • 2 stuks in plaats van 1
 • Betrouwbaar merk

Nadelen

 • alleen geschikt voor in-vitro diagnostisch gebruik


3. Clearblue Zwangerschapstest

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Snelheid

Verlang jij een ongelofelijk snelle testuitslag? Dan ben je bij de Clearblue zwangerschapstest bij het juiste adres. Deze goedkope zwangerschapstest geeft jou namelijk na 1 minuut het resultaat te zien van de test. Hierdoor hoef jij niet voor langere tijd in onzekerheid te zitten. Clearblue is meer dan 99% nauwkeurig vanaf de dag waarop je menstruatie zou moeten beginnen. Bij het aflezen van de test is een + en een - te zien. Een + betekent een positieve uitslag en een - betekent een negatieve uitslag.


Wereldwijd is Clearblue het nummer 1 merk in de verkoop van zwangerschapstesten. Hierdoor kan jij met een gerust hart deze test kopen zonder te hoeven twijfelen over de betrouwbaarheid. Deze test heeft een extra brede en van kleur veranderende uiteinde en een ergonomische gebogen handgreep. Er zijn dus eigenlijk alleen maar pluspunten te benoemen als je praat over de Clearblue zwangerschapstest.


Bij de aankoop van dit product krijg je niet 1 maar 2 zwangerschapstesten geleverd. Verloopt de eerste test dus niet volgens de instructies, dan levert dit totaal geen problemen op en test je gewoon nog een keer.

Voordelen 

 • Wereldwijd nummer 1 merk
 • Ergonomische handgreep
 • Niet 1 maar 2 zwangerschapstesten
 • Resultaat in 1 minuut zichtbaar

Nadelen

 • Eerdere consumenten zeiden dat de gebruiksaanwijzing niet even makkelijk te begrijpen is


4. 1Day - Zwangerschapstest - Midstream


Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Snelheid

De 1Day zwangerschapstest is een midstream type die werkt op basis van urine uitslag. Houdt de test onder de urinestraal en binnen enkele minuten ben jij op de hoogte van het resultaat. De uitslag van een zwangerschapstest is het meest spannende moment tijdens de zwangerschap. Wees daarom ervan bewust dat je goed de gebruiksaanwijzingen leest, zodat je een betrouwbare uitslag voorgeschoteld krijgt.


Uit eerdere testen is gebleken dat de 1Day zwangerschapstest net zo betrouwbaar is als een laboratoriumtest en met 99% nauwkeurigheid kan garanderen. Voor een snel resultaat en een makkelijke werking is de 1Day zwangerschapstest een uitstekende keuze. Wel krijg je maar 1 stuk meegeleverd bij aankoop van het product. Laat je dus niet afleiden door de bovenstaande foto waar 3 stuks te zien zijn.

Voordelen 

 • Midstream
 • Enorm snel resultaat zichtbaar
 • 99% nauwkeurigheid

Nadelen

 • Alleen 1 test wordt geleverd


5. Vroege zwangerschapstest dipstick extra gevoelige zelftest

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Snelheid

Als laatste lichten we een dipstick zelftest uit die goed beoordeeld is door eerdere consumenten. Deze zwangerschapstest is van het merk Friendly Test en werkt op basis van de dipstick uitvoering. Dit is een manier waarbij je de strips voor korte tijd in een bakje met urine stopt en vervolgens weet je binnen een paar minuten of je zwanger bent of niet. Het is dus eigenlijk een hele eenvoudige en snelle manier om achter het resultaat te komen. 


Bij het kopen van een Friendly Test krijg je altijd een opvouwbaar urinebakje geleverd. Alles wat jij nodig hebt voor het testen op zwangerschap is inbegrepen bij de aankoop van dit product. Daarnaast kan je, omdat deze testen zo gevoelig zijn, al maximaal 4 dagen voor je verwachte menstruatie beginnen met testen. Het enige nadeel is dat de uitgebreide handleiding alleen te lezen is online. Het voordeel hiervan is dat duurzaamheid voorop staat bij het ontwerp waardoor Friendly Test niet onnodig papier wilt verspillen.

Voordelen 

 • Duurzame zelftest
 • Dipstick uitvoering
 • Snel en eenvoudig gebruik

Nadelen

 • Handleiding alleen online te vindenGemiddelde prijs van een Zwangerschapstest

Om de gemiddelde prijs te bepalen van een zwangerschapstest is grondig onderzoek gedaan. In dit onderzoek zijn alleen de testen meegenomen die betrouwbaar en van hoge kwaliteit zijn. Om tot een goede prijsschatting te komen hebben wij meerdere aanbieders vergeleken op de prijzen en kwaliteiten.  

Hieruit is gebleken dat een betrouwbare en van hoge kwaliteit zwangerschapstest gemiddeld €16,- kost. 

Wij hebben voor jou de testen uitgekozen onder de gemiddelde aankoopprijs, maar wel voor gegarandeerd de meeste betrouwbaarheid. 


Wat is een zwangerschapstest precies? 

Een zwangerschapstest is een onderzoek om te bepalen of een vrouw in verwachting is van een baby. Deze testen worden voornamelijk thuis gebruikt door vrouwen die willen weten of ze zwanger zijn of niet. Een zwangerschapstest koop je online, bij de drogist of in de apotheek. 


Introductievideo zwangerschapstest 

Hieronder is een introductievideo te zien waarin duidelijk uitgelegd word hoe een zwangerschapstest werkt. Om zo goed mogelijk de test te laten verlopen en er zeker van te zijn dat je een betrouwbaar resultaat krijgt is het handig om dit filmpje te bekijken. Niks is zo spannend als een eventueel zwangerschap en daarom raden we aan om zo veel mogelijk informatie te verzamelen.


Welke verschillende soorten zwangerschapstesten zijn er?

Hierboven is duidelijk geworden wat een zwangerschapstest is en hoe je dit doet. Ook wil je weten welke soorten testen er zijn, zodat je een beeld kan krijgen waar je voorkeur ligt. Hieronder worden de meest gebruikte soorten zwangerschapstesten benoemd en hoe deze in werking gaan. Hierna weet je precies welke soort test jouw voorkeur heeft: 

 • Midstream test: Deze soort test is hierboven al enkele keren genoemd bij de top-5 beste goedkope zwangerschapstesten. Het is tevens ook de meest gebruikte zwangerschapstest waarbij je de test afneemt door deze in een urinestraal te houden of ik een bakje te leggen met urine. Aan de hand van streepjes is de uitslag makkelijk af te lezen.
 • Strip test: De meest eenvoudige en goedkoopste optie is een zelftest doormiddel van een strip. Hierbij moet je de urine opvangen in een bakje waarna je de strip in aanraking laat komen met de urine. Het is niet de meest frisse manier, maar wel de makkelijkste en goedkoopste.
 • Vroege test: Het is de meest gevoelige test, maar kan wel al 5 dagen voor je verwachte menstruatie worden afgenomen. Deze vroege test is makkelijk te hanteren en na 5 minuten zie je het resultaat. Doordat je het zo vroeg afneemt is een vroege test wel minder betrouwbaar. 
 • Digitale test: Bij deze soort testen wordt het aflezen van de uitslag nog simpeler en duidelijker. Er staat namelijk letterlijk te staan als uitslag: 'zwanger' of 'niet zwanger'. Ook geven deze digitale zwangerschapstesten aan hoelang je al in verwachting bent van je baby.


Zwangerschapstest goedkoop kopen - Waar moet ik op letten? 

Bij het kopen van een goedkope zwangerschapstest zijn een aantal belangrijke voorwaardes waar jij rekening mee moet houden. Zoals eerder al gezegd is een eventuele zwangerschap erg spannend. Je leven kan in een split second veranderen naar aanleiding van de testuitslag. Om zeker te zijn van een betrouwbare testuitslag lichten we een aantal punten uit waar een goede zwangerschapstest aan moet voldoen:


Soort zwangerschapstest

Het is hierboven al nadrukkelijk uitgelegd, maar er zijn verschillende soorten zwangerschapstesten. Bepaal zelf welke jouw voorkeur heeft en waar jij je het beste bij voelt. De midstream zwangerschapstest is de meest gebruikte test, maar als jij deze test als niet-prettig ervaart is het handig om een andere test te kiezen.

Merk

Aangezien een zwangerschapstest je leven op zijn kop kan zetten is de betrouwbaarheid het allerbelangrijkste punt waar je verzekerd van wilt zijn. Een betrouwbaar merk die een grote naamsbekendheid heeft helpt hierbij. Grote drogisterijen zoals Etos en Kruidvat zijn merken die betrouwbaar zijn, net zoals het wereldwijd best verkochte merk Clearblue.

Makkelijk afleesbaar

Duidelijkheid is een zeer belangrijk aspect. Je bent in een nerveuze situatie waarin je enkele minuten moet wachten op de uitslag van je zwangerschapstest. Als het resultaat eenmaal tevoorschijn komt dan wil je meteen duidelijk zien wat de uitslag zegt. Daarom moet de test makkelijk afleesbaar zijn en duidelijkheid geven op het eerste oogblik. 

Nauwkeurigheid

Koop altijd een goedkope zwangerschapstest waarvan de nauwkeurigheid vermeld is. Een onjuist resultaat kan voor flinke frustraties zorgen. Daarom koop je een zwangerschapstest waarvan de nauwkeurigheid aangegeven is en het liefst tegen de 100% aanzit. Is het een stuk lager, dan raden we af om de zwangerschapstest te kopen.

Aantal testen

Lees altijd op de verpakking hoeveel zwangerschapstesten geleverd worden bij aankoop van het product. Het kan zijn dat je de handleiding niet goed hebt gelezen waardoor de 1e test fout gaat. Het is op zo een moment handig als je een 2e test heb die je alsnog het goede resultaat geeft. Het is niet noodzakelijk om een zwangerschapstest te kopen met meerder strips of apparaten, maar wel een handigheid.

Veelgestelde vragen over zwangerschapstesten

Wat is de gemiddelde prijs van een zwangerschapstest?

De gemiddelde prijs van een zwangerschapstest ligt rond de €15,-.

Wat is de beste zwangerschapstest voor een goedkope prijs?

De beste en meest betrouwbare zwangerschapstest voor een goedkope prijs is de Sensitest zwangerschapstest dipstick.