Beste Speelgoed Racebaan voor een Goedkope Prijs (2024)

Wil je een Racebaan Speelgoed kopen, maar liever niet teveel geld uitgeven? Dat kan bij bestevoordeel.nl. Er zijn veel speelgoed racebanen met goede reviews en een goede prijs. Bekijk hier de Top-5 beste racebaan speelgoed opties voor de beste prijs.  

1. Hot Wheels Track Builder Luxe Stuntbox

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Snelheid

De meest populaire racebaan voor kinderen van 2 tot en met 10 jaar, voor een goedkope prijs is de Hot Wheels Track Builder Luxe Stuntbox. Deze klassieke baan wordt gecombineerd met de digitale wereld om je race vaardigheden te laten zien. Met een baanlengte van 4,5 meter en een gewicht van 1,2 kilogram is deze track uitdagend voor kinderen. Het materiaal waarvoor gekozen is bij het ontwerp is kunststof. 


De box bestaat uit een innovatieve dubbel booster, meer dan 6 baanonderdelen en onderdelen voor 4 race-en stuntopstellingen. Via de app is het mogelijk om je prestaties op de track bij te houden. Zo kan je wedstrijden spelen met vriendjes of vriendinnetjes. Ook zitten er 2 Hot Wheels auto's in de box, zodat je meteen kan racen op de baan. 

Voordelen 

 • Prestaties bijhouden in de app
 • Lange racebaan
 • 2 voertuigen inclusief in de box 

Nadelen

 • Stukken soms lastig los te maken


2. Carrera First PAW Patrol

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Snelheid

Is jouw kind groot fan van Paw Petrol? Dan is deze speelgoed racebaan van Paw Petrol een uitstekende keuze. De politie racet tegen de brandweer op deze 2,5 meter lange track. De auto's zijn met sleepcontacten verbonden aan de racebaan. Om de levensduur van de auto's te verlengen houd je in de bochten het gaspedaal een beetje in. Zo vliegen de voertuigen niet uit de bocht. Klik voor meer informatie over deze racebaan op het product hierboven

Voordelen 

 • Paw Petrol ingericht 
 • Verbonden met sleepcontacten

Nadelen

 • Noodzakelijk om 4 batterijen erbij te kopen of in huis te hebben 


3. Allerion Dino Racebaan

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Snelheid

Voor de dino liefhebbers is deze prachtige racebaan de absolute aanrader. Met maar liefst 228 onderdelen zet jij deze onwijs gave racebaan in elkaar. De onderdelen zijn makkelijk in elkaar te zetten en zijn verzekerd voor urenlang speelplezier. Maak de leukste track inclusief dino's, autootjes en scherpe bochten met de Allerion Dino racebaan. Het leukste aan deze baan is de creativiteit en en vrijheid die gecreëerd wordt. De baan is helemaal veilig voor gebruik en wordt aangeraden vanaf een leeftijd van 2,5 tot 3 jaar. 


De voertuigen waarmee jij weg scheurt over deze dino racebaan zijn zelf rijdende auto's met lichtjes. Zo kan jij ook in het donker je skills laten zien op deze track. 

Voordelen 

 • Creatieve baan
 • Dinosaurus stijl
 • Zelf rijdende auto's met lichtjes

Nadelen

 • Kost eventjes om in elkaar te zetten


4. Carrera GO!!! Nintendo Mario Kart 

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Snelheid

Mario Karten in het echte leven? De Carrera Go Nintendo racebaan maakt het mogelijk. Stap in het leven van Mario & Luigi en gebruik de karts om te laten zien wie de betere racer is van de 2. De baan is inclusief bochten en een looping. Dit maakt de track een stuk gaver en uitdagender. In de box worden 2 voertuigen mee geleverd. Zo kan jij het gelijk tegen je vriendjes en vriendinnetjes opnemen. De lengte van de baan is 2,9 meter en past makkelijk in de woonkamer. 

Voordelen 

 • Sleepcontacten
 • Bochten en een looping
 • Real life Mario Kart 

Nadelen

 • Kost enige moeite om de baan in elkaar te zetten 
 • Onderdelen gaan af en toe los 


5. Hot Wheels Action Wolkenkrabber Crash

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Snelheid

De enige racebaan die meer kost als de gemiddelde prijs van een racebaan is de Hot Wheels Action Wolkenkrabber Crash. Door de hoge kwaliteit en populariteit van de baan hebben we er toch voor gekozen om deze track in de lijst te benoemen. Kinderen kunnen op de Hot Wheels Action Wolkenkrabber Crash met meerdere auto' tegelijk racen en de bochten voorbij knallen. Crashen is nog nooit zo leuk geweest op deze crash baan. 

Voordelen 

 • Eindeloos speelplezier
 • De baan zit stevig in elkaar 
 • Indrukwekkende uitstraling 

Nadelen

 • Maakt veel geluid tijdens het crashenGemiddelde prijs van een Speelgoed Racebaan

Om de gemiddelde prijs te bepalen van een speelgoed racebaan is grondig onderzoek gedaan. In dit onderzoek zijn alleen de banen meegenomen die betrouwbaar en van hoge kwaliteit zijn. Om tot een goede prijsschatting te komen hebben wij meerdere aanbieders vergeleken op de prijzen en kwaliteiten.  

Hieruit is gebleken dat een betrouwbare en van hoge kwaliteit speelgoed racebaan gemiddeld €70,- kost. 

Wij hebben voor jou de beste racebanen uitgekozen onder de gemiddelde aankoopprijs, maar wel voor gegarandeerd de beste kwaliteit. 


Wat is een racebaan speelgoed precies? 

Een racebaan speelgoed is een stuk speelgoed dat bestaat uit een autobaan en meerdere auto's waarmee je kan racen over de baan. Vooral voor kinderen tot en met 10 jaar is een racebaan een van de meest gebruikte speelgoed items. Ook volwassenen kopen af en toe een racebaan. Het is namelijk ook een hobby voor sommigen. Er wordt zelfs op professioneel niveau geracet. 


Welke soorten racebanen zijn er?

Er zijn eigenlijk 2 soorten racebanen verkrijgbaar. Dat zijn de analoge modellen en de digitale modellen. Hieronder wordt het verschil tussen beide uitgelegd, zodat jij weet welk type je wilt gaan kopen. Ook zijn er nog modellen die niet handgestuurd worden. Een voorbeeld hiervan zijn de versies van Hot Wheels. Deze worden lanceerbanen genoemd. 

Analoge Racebaan


Bij een analoge racebaan wordt er spanning aan de sporen gegeven via de transformator. Via de sleepcontacten (die gevestigd zitten onder de auto's) wordt de spanning vervolgens naar de motor van de auto geleid. Hierdoor kan de auto vooruit komen en de race aangaan. Op analoge racebanen kunnen over het algemeen maar 2 auto's rijden. 

Digital Racebaan

Het verschil van een digitale racebaan is dat er geen spanning over de baan heengaat, maar een code. Deze code is specifiek voor de auto en geeft de auto allerlei informatie. Iedere auto heeft een eigen code, waardoor deze alleen te besturen is met een bepaalde handregelaar. Er kunnen ongeveer 5 tot 6 auto's tegelijk rijden op een digitale racebaan. Wel moet iedere auto een eigen processor bevatten en dat kost meestal veel geld. 


Over welke eigenschappen moet een goede racebaan beschikken? 

Een goede racebaan heeft specifieke en basis eigenschappen waar het over moet beschikken. Specifieke kenmerken onderscheiden een product, maar basis kenmerken zorgen ervoor of een product als 'goed' of 'niet goed' wordt beoordeeld. De eigenschappen waar een goede racebaan aan moet voldoen zijn de volgende: 

 • Lengte van de baan: Je wilt racen over een baan die groot genoeg is. Meestal is een goede racebaan minimaal 2 meter lang. De auto's gaan erg snel en zo kost het nog eventjes tijd voordat het rondje afgelopen is. 
 • Sleepcontacten: Dit zorgt ervoor dat een auto op een analoge baan vooruit gaat. Zonder sleepcontacten kan jij niet racen tegen vrienden op een analoge racebaan.
 • Auto's: Het is een groot voordeel als er auto's bijgeleverd worden als jij een racebaan koopt. In de meeste boxen worden deze voertuigen inclusief de baan geleverd. 

Veelgestelde vragen over racebanen voor kinderen

Wat is de gemiddelde prijs van een speelgoed racebaan?

De gemiddelde prijs van een goede speelgoed racebaan is rond de €70,-.

Wat is de beste racebaan voor een goedkope prijs?

De beste racebaan voor een schappelijke prijs is de Hot Wheels Track Builder Luxe Stuntbox. 

Goedkope Ergonomische Bureaustoel (2024)
Beste Gaming Toetsenbord voor een Goedkope prijs (2024)
Beste off road Hoverboard kopen voor de Goedkoopste Prijs! (2024)