Welk voordeel haal je uit een e-SIM?

Vroeger had je voor je telefoon altijd dat kleine, witte simkaartje nodig dat je in je telefoon moest doen. Maar de technologie heeft niet stilgestaan en nu zijn we een stap verder dankzij de eSIM card. Dit is een digitale simkaart die al in je smartphone ingebouwd zit, dus je hebt geen fysiek kaartje meer nodig. De ‘e’ in e-SIM staat voor ‘embedded’, wat betekent dat je provider je telefoonnummer direct op je e-SIM kan zetten, en je hoeft het alleen maar te activeren. Maar welk voordeel haal je hier uit?

Met meerdere nummers op één telefoon Whatsappen

Een handig voordeel van de e-SIM is dat je meerdere telefoonnummers op je ene toestel kunt gebruiken. Dat noemen we dual-sim. Je kunt dan met twee nummers Whatsappen. Direct in dezelfde app met twee verschillende nummers WhatsAppen gaat helaas niet. Maar met een kleine omweg lukt het wel met een e-SIM. Hoe dan? Download de WhatsApp Business-app. Daarmee kun je appen met twee nummers. Fijn als je werk en privé apart wilt houden op WhatsApp. Voor mensen met een iPhone is dit helemaal top, want die dual-sim optie hebben ze alleen dankzij de e-SIM. Bij Android-telefoons zie je deze mogelijkheid vaak al standaard.

Gemakkelijk overstappen van provider

Nog een pluspunt van de e-SIM is hoe makkelijk het is om van provider te wisselen. Je hoeft niet meer te wachten tot er een simkaartje per post komt; met een e-SIM regel je je abonnement direct en activeer je je digitale simkaart meteen. Je hoeft dus niet meer te zoeken naar dat kleine pinnetje om je simkaart houder te openen en er zijn ook geen lange wachttijden meer voor een nieuw simkaartje. 

Geen wachttijd voor nieuwe simkaart

Je hoeft met een e-SIM dus nooit meer te wachten op een nieuw kaartje dat met de post komt. Als je je telefoon kwijtraakt en een ander toestel hebt dat ook met e-SIM werkt, ben je zo weer bereikbaar. Bij sommige providers kost het switchen naar een andere e-SIM niks extra, terwijl je voor een nieuw fysiek simkaartje vaak moet betalen. Op zoek naar een eSIM for The Netherlands? Ook die zijn online te verkrijgen, zonder wachttijden!

Makkelijk prepaid kopen op reis

Met het juiste abonnement kun je in de hele EU gebruikmaken van je Nederlandse bundel om te bellen en te internetten. Super handig! Maar stel je gaat buiten de EU op vakantie en je wilt daar ook tegen een lokaal tarief bellen en internetten? Dan komt een e-SIM goed van pas. Hiermee kun je gemakkelijk via je telefoon lokaal tegoed kopen. En als dat geen optie is? Dan kun je altijd nog een lokale prepaid-simkaart kopen dankzij de dual sim-functie van je telefoon. Zo kun je met dit lokale tegoed bellen en internetten. Dit is vaak veel goedkoper dan de hoge tarieven in het buitenland.

Meer ruimte

Een e-SIM heeft ook fysieke pluspunten. Die simkaartlade en het kaartje zelf nemen best veel ruimte in. En hoewel techbedrijven steeds beter worden in het maken van kleinere, dunnere en snellere telefoons, is het natuurlijk fijn dat er geen fysiek simkaartje meer nodig is. Dit betekent meer ruimte voor bijvoorbeeld een sterke batterij. Haal jij al voordeel uit de e-SIM?