Beste Akoestische Gitaar voor een Goedkope Prijs (2024)

Wil je de beste akoestische gitaar kopen, maar liever niet teveel geld besteden? Dat kan bij bestevoordeel.nl. Er zijn veel gitaren die akoestisch zijn verkrijgbaar met goede reviews en een goede prijs. Bekijk hier de Top- 5 akoestische gitaren voor de beste prijs en ben verzekerd van het mooiste geluid.


1. Fender akoestische gitaar

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

De beste akoestische gitaar voor een goedkope prijs is de Fender akoestische gitaar. Dit merk is een van de meest populaire merken en een van de grootste aanbieders van akoestische gitaren. In totaal beschikt deze Fender gitaar over 6 snaren en 20 frets om zo goed mogelijk muziek te spelen. De Fender CD-60 is beschikbaar in meerdere kleuren. Klik op de button en je krijgt meerdere opties wat betreft kleuren te zien. 


Walnotenhout en mahoniehout is het materiaal waar deze gitaar uit ontworpen is. Dit is betrouwbaar en stevig materiaal waar hoge kwaliteit gitaren vanuit ontworpen worden. De snaren zijn van staal en zullen dus niet snel breken. Deze Fender akoestische gitaar is dus een van de beste gitaren voor een goedkope prijs.

Voordelen 

 • Stevig materiaal
 • Meerdere kleuren beschikbaar
 • Populair merk
 • Stoer design

Nadelen

 • Geen grote nadelen te benoemen

2. Gomez Klassieke Gitaar

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

Een andere akoestische gitaar van hoge kwaliteit en een goedkope prijs is deze klassieke gitaar van Gomez. In totaal heeft het instrument 6 snaren en 19 frets. Ook deze gitaar van Gomez is verkrijgbaar in verschillende kleuren, dus je hebt meerdere opties om uit te kiezen. De gitaar is geschikt voor rechtshandige muzikanten. 


De snaren zijn ontworpen van nylon en het materiaal waarvan de gitaar is ontwerpen is gelamineerd hout en esdoornhout. Voor een gitaar met klassieke uitstraling en een goede werking koop je deze akoestische Gomez gitaar. Ook is de prijs / kwaliteit verhouding uitstekend. 

Voordelen 

 • Klassieke uitstraling
 • Verkrijgbaar in verschillende kleuren
 • Stevig materiaal

Nadelen

 • Niet geschikt voor externe versterker
 • Alleen voor rechtshandige


3. Western Gitaar akoestisch

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

Deze Western gitaar is verkrijgbaar in het zwart en wit en is van hoogwaardige kwaliteit. In totaal heeft de gitaar 6 snaren om de mooiste muziek te spelen en meerdere frets. Het gewicht van de Western gitaar is 1,7 kilogram, waardoor die lekker aanvoelt in de armen. Alleen geschikt voor rechtshandige muzikanten.


Deze gitaar is ontworpen uit hout en de snaren zijn gemaakt van staal. De hoogglans van de gitaar geeft een coole uitstraling aan de Western gitaar, waardoor je gegarandeerd opvalt tijdens optredens. 

Voordelen 

 • Goed gewicht
 • Hoogglans
 • In meerdere kleuren verkrijgbaar

Nadelen

 • Er wordt geen koffer meegeleverd
 • Alleen rechtshandigen


4. Semi akoestische gitaar - Stagg

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

Deze semi akoestische gitaar van het merk Stagg is een erg goedkope, maar kwalitatief goede gitaar. Het is ontworpen van linden hout, wat beschouwd wordt als een stevig materiaal die zekerheid biedt. In totaal heeft de semi akoestische gitaar 19 frets en 6 verschillende snaren. De snaren zijn gemaakt van nylon, zodat ze niet snel zullen breken. 


Deze gitaar is alleen verkrijgbaar in het zwart. Bij de aankoop wordt het stemapparaat, draagtas en voetbankje bijgeleverd. Dit is een voordeel, want zo hoef je ze zelf niet meer te kopen. 

Voordelen 

 • Uit stevig materiaal ontworpen
 • Extra attributen worden bijgeleverd
 • Hoge kwaliteit gitaar

Nadelen

 • Geen cutaway


5. Elektrische akoestische gitaar - MAX

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

Als laatste lichten we deze Max elektrische akoestische gitaar uit. Met een 4/4 maat is dit het grootste model voor tieners en volwassenen. De gitaar wordt geleverd inclusief 40 Watt versterker, stemapparaat, schouderband, plectrums en andere accessoires. Je kan de elektrische gitaar bespelen met of zonder de versterker. Het is maar net waar jij zelf zin in hebt. 


Deze elektrisch akoestische gitaar met zijn sunburst kleurstelling is een zogeheten western gitaar. In bijna alle moderne muziekstijlen zal je dit model met stalen snaren langs zien komen. De western gitaar is perfect voor zowel beginners als professionele gitaristen en wordt onder andere veel gebruikt als begeleidingsinstrument bij het zingen. 


De gitaar is ontwerpen van lindehout en de snaren van staal. In totaal heeft de Max elektrische gitaar 6 snaren en 21 frets. Een goede optie om met een versterker erbij gitaar te spelen.

Voordelen 

 • Grootste model
 • Inclusief veel attributen geleverd
 • Zowel voor beginners als professionele gitaar spelers geschikt 

Nadelen

 • Alleen voor rechtshandigen geschikt
 • Niet de hoogste kwaliteit elektrische gitaar, wel een goedkope prijsGemiddelde prijs van een Gitaar Akoestisch

Om de gemiddelde prijs te bepalen van een akoestische gitaar is grondig onderzoek gedaan. In dit onderzoek zijn alleen de gitaren meegenomen die betrouwbaar en van hoge kwaliteit zijn. Om tot een goede prijsschatting te komen hebben wij meerdere aanbieders vergeleken op de prijzen en kwaliteiten.  

Hieruit is gebleken dat een betrouwbare en van hoge kwaliteit akoestische gitaar gemiddeld €195,- kost. 

Wij hebben voor jou de beste akoestische gitaar uitgekozen onder de gemiddelde aankoopprijs, maar wel voor gegarandeerd de beste kwaliteit. 


Akoestische gitaar - Wat is het? 

Een akoestische gitaar is een houten gitaar met een gat in het midden. De klankkast van een akoestische gitaar treedt als resonator op waarbij deze een grote lucht hoeveelheid in beweging brengt dan de snaren zelf kunnen. Het geluidsniveau wordt hierdoor vergroot. 

Gitaar akoestisch


Snaren akoestische gitaar 

Een akoestische gitaar werkt op snaren die het geluid produceren. De meeste snaren zijn gemaakt van nylon of staal en zorgen ervoor dat het instrument uiteindelijk werkt. Hieronder wordt het verschil benoemd tussen beide soorten snaren:

 • Nylon snaren: Bedoeld voor western gitaren, zacht voor je vingers, goed voor beginners.
 • Stalen snaren: Bedoeld voor klassieke gitaren, hard voor je vingers, goed voor ervaren gitaar spelers.

Dit zijn de belangrijkste verschillen tussen beide snaren. Er zijn meerdere verschillen, maar wij raden aan om als professional te spelen op stalen snaren en als beginner op nylon snaren. 


Akoestische gitaar kopen - Waar moet ik op letten?

Bij het kopen van een akoestische gitaar zijn er een aantal punten waar je op moet letten. Zorg ervoor dat je een goede gitaar koopt, zodat je snel leert en goede muziek maakt. Eerder werd duidelijk dat stalen snaren vooral voor ervaren gitaar spelers handig zijn, en dat nylon snaren gebruikt worden door beginners. Hieronder andere punten waar je op moet letten:

 • Soort akoestische gitaar: Koop je een elektrische, semi akoestische, klassieke of western gitaar?
 • Materiaal: Kijk goed naar het materiaal waaruit de gitaar ontworpen is. 
 • Formaat: Koop een compacte of juist grote akoestische gitaar, net wat jou voorkeur is.
 • Budget: Een goede akoestische gitaar hoeft niet duur te zijn, ook de goedkopere modellen zijn van hoge kwaliteit.
 • Beginner/Ervaren: Bepaal of je een ervaren gitaar speler bent of net begint. Dit is vooral voor de snaren belangrijk.

Veelgestelde vragen over Akoestische gitaren

Wat is de gemiddelde prijs van een akoestische gitaar?

De gemiddelde prijs van een goede akoestische gitaar is rond de €195,-.

Wat is de beste akoestische gitaar voor een goedkope prijs?

De beste akoestische gitaar voor een schappelijke prijs is de Fender akoestische gitaar.