Beste Waterblazer Hond voor een Goedkope Prijs (2024)

Een waterblazer voor je hond kopen! Dat kan voordelig bij Bestevoordeel.nl. Wij hebben de hoogste kwaliteit waterblazers uitgezocht voor de laagste prijs. Zo hoef jij niet teveel geld uit te geven om je hond schoon te krijgen. Bekijk hieronder de Top-5 beste waterblazers hond voor de goedkoopste prijs:


1. Beste Waterblazer Hond - Forgoods Professionele Hondenfohn

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

De beste waterblazer om je hond mee schoon te maken voor de goedkoopste prijs is de Forgoods Professionele Hondenfohn. Vrijwel overal komt deze hondenblazer als beste uit de test. Daarnaast zijn eerdere consumenten louter positief over het apparaat. Hierboven is de blazer in het roze afgebeeld, maar het apparaat is ook te krijgen in de kleuren blauw, wit en zwart. De hondenfohn heeft meerdere opzet stukken en heeft een verstelbaar vermogen tot maximaal 2800 Watt. Een erg sterke waterblazer dus!


Deze professionele hondenfohn verwijderd makkelijk vocht en vuil van de vacht. Ook is het een geschikte hondenblazer voor honden die in rui zijn. Je blaast eenvoudig alle oude haren uit de vacht en verbetert hiermee de reiniging van het beestje. Verder heeft de Forgoods Professionele Hondenfohn een laag geluidsniveau. Hierdoor zal de hond minder gestresst zijn en zich meer op zijn gemak voelen. Er worden 3 opzet stukken meegeleverd, zodat je zelf kan beslissen welke het beste past bij je hond, of waar de hond zich natuurlijk het prettigste bij voelt. 


Ook heeft de Forgoods Professionele Hondenfohn een draagbeugel zodat de föhn makkelijk te vervoeren is. Dankzij een flexibele slang die tot wel 2 meter kan worden uitgerekt is dit apparaat ook nog eens enorm gebruiksvriendelijk. Naast eerder benoemde voordelen heeft de Forgoods Professionele Hondenfohn nog veel meer pluspunten. Klik op de button "Bekijk Goedkoopste Prijs" en ontdek alle eigenschappen van de beste waterblazer voor je hond. 

Voordelen 

 • Maximaal 2800 Watt verstelbaar vermogen
 • Verwijderd vocht, vuil en zand 
 • Geschikt voor honden in de rui
 • Bevat een 2 meter uit rekbare slang

Nadelen

 • Niet volledig stil


2. Stille Waterblazer Hond - Qumax

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

Ben je vooral opzoek naar een stille waterblazer voor je hond? Dan is deze waterblazer van Qumax een uitstekende keuze. Het is een compact en modern apparaat die 4 verschillende opzet stukken bevat. De opzet stukken zijn hierboven in de afbeelding te zien zodat je een beeld krijgt van de mogelijkheden. Qumax is een betrouwbaar merk en een bekende aanbieder als het gaat om hondenföhns. Deze krachtige maar compacte blazer maakt je hond van top tot teen schoon. 

Heeft jouw hond lekker door de modder gedraaid of een paar keer in de sloot gesprongen? Geen probleem, want met de Qumax stille waterblazer is je hond binnen enkele binnen weer droog en schoon. De blaaskracht en temperatuur kunnen ingesteld en versteld worden via draaiknoppen op het apparaat. Ook de Qumax föhn heeft een slang uitrekbare slang van 2 meter die het gebruiksgemak stimuleert. Door deze eigenschap zijn alle plekken makkelijk te bereiken. 

Het grootste pluspunt (en waar deze waterblazer vooral om bekend staat) is het stille design. Met 60 decibel is de Qumax blazer een van de meest stille hondenblazer op de markt. De hond zal minder stress ervaren en zich uiteindelijk ook meer op zijn gemak voelen. Een krachtige maar stille waterblazer voor je hond, wie wilt dat nou niet?

Voordelen 

 • Geluidloos design
 • 4 verschillende opzet stukken
 • Verstelbare blaaskracht
 • 2 meter lange slang

Nadelen

 • Temperatuur tot maximaal 50 graden


3. Buxibo Hondenfohn  

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

Nog een bekende en veel gekochte hondenfohn is deze van Buxibo. Dit is een zeer krachtige waterblazer met draaiknop die overtollig vuil, vocht en stof eenvoudig weghaalt. Het apparaat bevat verschillende standen met een kracht tussen de 500 en 2400 Watt. Uiteindelijk bepaal jij dus zelf hoe hard je wilt blazen en ook met wel temperatuur. De temperatuur is namelijk ook te verstellen door de draaiknoppen. Het resultaat van de Buxibo hondenfohn is altijd strak en netjes en de hond is volledig schoon. 


Deze waterblazer is geschikt voor zowel grote als kleine honden. Bij een kleine hond is het aan te raden om met een lage kracht te blazen, terwijl je bij het schoonmaken van een grotere hond een hogere kracht kan gebruiken. Het is mogelijk om te blazen zonder mondstuk, zodat het geluid en de luchtstroom wat minder zijn. Niet iedere hond zit namelijk te wachten om schoon/droog gemaakt te worden door een elektrische hondenfohn. 


Het apparaat bevat 3 warmtestanden: koud, warm en heet. De heetste stand droogt de hond het snelste en de koudste stand is vooral geschikt om gevoelige plekken schoon te maken. Het voordeel aan de warme en hete stand is dat ook bacteriën worden dood gemaakt. De Buxibo waterblazer is dus geschikt voor ieder type hond en heeft verschillende kracht/temperatuur standen. 

Voordelen 

 • Meerdere warmte standen
 • Verstelbare kracht standen tussen 500 en 2400 Watt
 • Geschikt voor grote en kleine honden
 • Uittrekbare slang

Nadelen

 • Geen specifieke nadelen te benoemen


4. Impaqt Hondenfohn 

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

Nog een geschikte optie voor zowel grote als kleine honden is de Impaqt hondenfohn. Dit is een krachtige/moderne waterblazer die binnen de kortste keren jouw hond volledig heeft schoongemaakt. Het is een dierenborstel met meerdere opzet stukken die een totaal vermogen heeft van maximaal 2200 Watt. De Impaqt hondenfohn is een geweldige uitvinding op het gebied van professionele vachtverzorging. Het is bij dit apparaat mogelijk om zowel koude als warme lucht te blazen. 


Koude lucht is dan ook vooral geschikt voor specifieke gevoelige plekken, terwijl warme lucht zorgt dat de hond snel opdroogt en bacteriën uit de vacht verwijderd. Het is een compact model die makkelijk is in gebruik. Ook de blaaskracht van de Impaqt is zelf in te stellen. Je kan kiezen voor een krachtige blaaskracht zodat je hond snel droog is, maar ook voor een minder krachtige blaaskracht. Voor een hond voelt een minder krachtige luchtstroom op zijn/haar huid beter aan. 


Bij de aankoop van de Impaqt föhn worden 3 verschillende blaasmonden meegeleverd voor horizontaal en verticaal gebruik. Het apparaat is geschikt voor professioneel gebruik, maar ook zeker voor thuisgebruik. Indien je opzoek bent naar een veelzijdige hondenblazer die betrouwbaar is, dan ben je op het juiste adres bij de Impaqt hondenfohn.  

Voordelen 

 • Groot maximaal vermogen van 2200 Watt
 • Voor zowel professioneel gebruik als thuisgebruik
 • Verstelbare blaaskracht en temperatuur
 • Inclusief 3 verschillende blaasmonden

Nadelen

 • Een beetje een stijve stang


5. Waterblazer Hond Vivid 

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

Als laatste bespreken we de waterblazer voor je hond van het merk Vivid. Dit is de krachtigste hondenblazer uit dit rijtje met een maximaal vermogen van maar liefst 2800 Watt. De Vivid Green blazer maakt je hond binnen enkele minuten helemaal schoon en zorgt ervoor dat er geen vuil achterblijft. Het apparaat is voorzien van 3 verschillende opzet stukken. Zo bepaal jij zelf welke je gebruikt en kan je eventueel afwisselen als je merkt dat de hond een bepaald opzet stuk niet fijn vindt. 


De Vivid waterblazer is licht in gewicht waardoor je hem makkelijk kan meenemen als je ergens naartoe gaat met je hond. Verder is de doodleblazer instelbaar in zowel de blaaskracht als de temperatuur. De blaaskracht is in te stellen van 20 tot 70 meter per seconde en de warmte van 30 tot 50 graden. Doordat je het apparaat eenvoudig kan verstellen is de Vivid blazer geschikt voor grote en kleine honden. Gebruik wat meer kracht voor grotere honden en minder kracht voor kleinere honden. 


Een ander pluspunt van de Vivid hondenfohn is de geluidsdemper. Er wordt maximaal tussen de 60-80 decibel geproduceerd, waardoor je hond niet snel in de stress zal schieten. Toch blijft dit altijd een puntje en is dit bij iedere hond verschillend, maar de Vivid waterblazer is over het algemeen een stille hondenfohn die een hond een geruststellend gevoel geeft. 

Voordelen 

 • Bevat een geluidsdemper
 • Meerdere opzetstukken
 • Licht in gewicht
 • Verstelbare blaaskracht en temperatuur

Nadelen

 • Niet in meerdere kleuren te verkrijgenGemiddelde prijs van een hondenfohn

Om de gemiddelde prijs te bepalen van een hondenfohn is grondig onderzoek gedaan. In dit onderzoek zijn alleen de föhns meegenomen die betrouwbaar en van hoge kwaliteit zijn. Om tot een goede prijsschatting te komen hebben wij meerdere aanbieders vergeleken op de prijzen en kwaliteiten.  

Hieruit is gebleken dat een betrouwbare en van hoge kwaliteit hondenfohn gemiddeld €102,- kost. 

Wij hebben voor jou de honden föhns uitgekozen van de hoogste kwaliteit die populair zijn onder consumenten.


Wat is een honden waterblazer?

Een honden waterblazer is een krachtige/grote föhn speciaal ontwikkeld voor het schoon en droog maken van de hondenvacht. Het is een ideaal hulpmiddel nadat de hond bijvoorbeeld een duik heeft genomen. Een waterblazer heeft verschillende bijnamen zoals "hondenfohn", "hondenblazer" of "doodleblazer". Houd er rekening mee dat een hondenfohn een stuk groter is dan een normale föhn die jij gebruikt voor je haren drogen. Het is dus niet zo dat je het apparaat overal mee naartoe neemt.Hoe werkt een waterblazer voor honden?

Een waterblazer is een stuk krachtiger dan een normale föhn die wij als mensen gebruiken. De waterblazer dringt door tot en met de huid, waardoor de dikke vacht van de hond snel droogt. Doordat je tot de huid kan blazen wordt de vacht niet alleen schoon, maar verwijderd het apparaat ook het vuil dat in de haren van de hond vast zit. Een doodleblazer kan zowel warme als koude luchtstralen blazen in verschillende blaassnelheden. 


Het gebruik van de blazer is heel erg simpel. Begin bij de poten van de hond en ga langzaam omhoog naar de rest van de vacht. Je moet altijd tegen de haarwortels inblazen en niet te lang op 1 plek blijven blazen. Dit kan namelijk pijnlijk aanvoelen voor de hond. Blaas daarnaast nooit rechtstreeks in de ogen of oren van je hond, het is beter om je hand voor deze plekken te houden als je in de buurt gaat blazen. Veiligheid staat altijd voorop en daarom moet je voorzichtig zijn met het droogblazen van je doodle. 

Goedkope waterblazer hond


Goedkope waterblazer kopen - Waar moet ik op letten? 

Koop nooit een waterblazer zonder jezelf van tevoren te hebben ingelezen. Het is een apparaat dat je niet zelf gebruikt, maar voor je hond. Je zal dus extra voorzichtig moeten zijn in de uitvoering. Een goede en hoge kwaliteit waterblazer is te krijgen voor een goedkope prijs, mits je met de volgende punten rekening houdt: 


Vermogen

Een hondenfohn is niet te vergelijken met een föhn die wij gebruik om onszelf mee te drogen. Je zal dan ook niet verbaast zijn als het vermogen van een goede hondenblazer een stuk hoger ligt. Om al het vocht, vuil en stof uit de hondenvacht te halen heb je een krachtige föhn nodig. Wij raden aan om altijd een waterblazer te kopen met een vermogen van meer dan 2000 Watt. Dit zijn krachtige modellen die binnen enkele minuten een hond volledig kunnen schoonmaken. Een krachtige föhn scheelt dus in tijd, gebruiksgemak en resultaat. 

Geluidsniveau 

Honden zijn over het algemeen niet zo een groot fan van waterblazers. Ze schieten in de stress en voelen zich niet fijn bij het harde geluid dat uit de blazer komt. Daarnaast kan het op bepaalde plekken gevoelig aanvoelen, waardoor ze er het liefste zo snel mogelijk vanaf zijn. Rekening met je hond houden kan je doen door een geluidloze of erg stille waterblazer te kopen. Je hond went sneller aan een stille föhn en voelt zich naar verloop van tijd meer op zijn gemak. Ook zal het beestje minder schrikkerig reageren op bepaalde prikkels. 

Blaaskracht

Meestal bevat een hondenblazer meerdere blaaskrachten die in te stellen zijn met draaiknoppen. Zo heb je de mogelijkheid om met veel kracht te blazen of met een stuk minder. Wij raden aan om bij kleine hondjes weinig blaaskracht te gebruiken. Voor grotere honden kan je meer kracht gebruiken, want deze hebben vaak meer haar en een steviger lichaam. Koop ook altijd een waterblazer waarbij je de blaaskracht kan verstellen in meerdere standen. 

Temperatuur

Nog een punt waar je goed op moet letten bij de aankoop van een hondenblazer is de temperatuur. Meestal schommelt de temperatuur tussen de 20 en 70 graden en kan je dit verstellen via draaiknoppen. Koop ten eerste altijd een blazer waarbij je de temperatuur kan verstellen, zodat je jouw hond op meerdere manieren kan schoonmaken. Een koudere temperatuur is namelijk meer geschikt voor gevoeligere plekken. Warmere temperaturen zijn meer geschikt om bacteriën te doden en om je hond sneller droog te föhnen. 

Uittrekbare slang

Een laatste punt die het gebruiksgemak stimuleert is de uittrekbare slang. De meeste waterblazers beschikken over een uittrekbare slang en dit is naar onze mening ook noodzakelijk. Koop geen föhn voor je hond waar een uittrekbare slang ontbreekt. Door de aanwezigheid van zo een uittrekbare slang kan je de hond op iedere plek vanuit iedere positie schoonmaken of drogen. We raden aan om een föhn te kopen met een uittrekbare slang van minimaal 1 meter. 

Veelgestelde vragen over Hondenblazers

Wat is de gemiddelde prijs van een waterblazer?

De gemiddelde prijs van een goed werkende waterblazer ligt rond de €102-.

Wat is de beste waterblazer voor een goedkope prijs?

De beste waterblazer voor een schappelijke prijs is de Forgoods Professionele Hondenfohn.