Beste Infrarood Terrasverwarmer voor een Goedkope Prijs (2024)

Het is natuurlijk heerlijk om in de zomer lekker buiten te kunnen zitten. Helaas is het in de winter een stuk kouder en zou een heater niet misstaan. Om dit te realiseren zijn er infrarode tuinverwarmers. Deze hoeven helemaal niet duur te zijn, zeker niet bij Bestevoordeel.nl. Er zijn voldoende terrasverwarmers infrarood die goedkoop zijn van prijs en toch over hele goede reviews beschikken. Bekijk hier de 5 beste infrarode terrasverwarmers voor een goedkope prijs. 


1. Alpina Heater Terrasverwarmer

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Sterkte

Als beste uit de test is gekomen de Alpina Heater Terrasverwarmer. Onder eerdere consumenten zijn de reviews over deze heater vrijwel alleen maar positief. Aangezien de vraagprijs onder de gemiddelde prijs ligt van een terrasverwarmer infrarood staat deze als beste aangeschreven in deze lijst. Met enkele unieke eigenschappen onderscheid deze terrasverwarmer zich van de andere.

Zo is de Alpine Heater een infrarode heater die zowel binnen als buiten gebruikt kan worden. Aan de verwarmer zit een 1.9 meter lang snoer vast waarmee je de heater aansluit op het stopcontact. Het beschikt over een reflector verwarmingssysteem met een HeLeN lamp. Dat is een halogeenlamp die zorgt voor een hogere warmte-intensiteit. Daarnaast is de lamp extra krachtig en heeft het een groot bereik tussen de 12 en 18 vierkante meter. 

Door de lage windgevoeligheid heeft de wind vrijwel geen invloed op de warmte en ben jij verzekerd van heerlijk plekje. Dit maakt de heater geschikt voor open ruimtes en dichte ruimtes tijdens alle weersomstandigheden. Dit maakt de Alpine Heater de beste terrasverwarmer.

Voordelen 

 • Zowel geschikt voor binnenruimtes als buiten
 • Zowel geschikt voor open als dichte ruimtes
 • Krachtige halogeenlamp
 • IP55 bescherming tegen stof en spuitwater

Nadelen

 • Kabel is volgens sommigen iets te kort


2. Eurom Q-time 1500 Terrasverwarmer

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Sterkte

Een andere goede optie voor een hele voordelige prijs is de Eurom Q-time 1500 terrasverwarmer. Deze 1500 Watt heater is een krachtig en stijlvolle elektrische terrasverwarmer voor in huis. Het maximale bereik van de Eurom Q-time is 10 vierkante meter, waardoor je alleen een kleine omgeving kan verwarmen. Daarom is dit apparaat voornamelijk geschikt tijdens koude lentedagen en frisse zomeravonden. Voor in de winter is het beter om een krachtigere terrasverwarmer te kopen.

Toch zijn er ook veel mensen die baat hebben bij een terrasverwarmer voor in de lente/zomer en daar is de Eurom Q-time dan weer een van de beste opties voor. Je kan deze infrarode heater op 3 verschillende standen instellen. De lampen geven rood sfeerlicht en elke lamp heeft gemiddeld zo een 3000 branduren. Voor de veiligheid heeft de Eurom Q-time een metalen omkasting die voldoende bescherming bied. 

Voordelen 

 • Enorm goedkoop
 • Warmte direct voelbaar
 • Energie vriendelijk 
 • Klein model dus weinig ruimte nodig

Nadelen

 • Een klein bereik van 10 vierkante meter
 • Niet geschikt voor de winter


3. Eurom Partytent heater 1502

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Sterkte

Nog een terrasverwarmer infrarood uit de Eurom collectie is de Eurom partytent heater 1502. Deze heater heeft een aparte, maar enorm sfeervolle uitstraling en is een geweldige toevoeging aan je partytent of overkapping in de tuin. Naast sfeer geeft de Eurom heater 1502 ook veel warmte af. De warmte is zelf te bepalen aangezien deze heater 2 standen heeft. De eerste stand geeft 750 Watt af en de tweede stand geeft 1500 Watt af. 

In totaal kan deze Eurom terrasverwarmer zo een 14 vierkante meter verwarmen. Dit is meer dan genoeg in een compacte partytent en ook genoeg voor de meeste overkappingen. De warmtelamp kan je gemakkelijk ophangen onder het dak, maar pas er wel voor op dat het apparaat niet in aanraking komt met vocht. Het is namelijk niet bestand tegen nat weer. Met een gewicht van 2 kilogram en afmetingen 45 x 22 centimeter is dit een redelijk lichte en kleine terrasverwarmer.

Voordelen 

 • Sfeervol
 • Zowel voor partytent geschikt als overkapping
 • Makkelijk op te hangen

Nadelen

 • Niet gebruiken in nat weer
 • Niet gebruiken in nat weer


4. Heater Terrasverwarmer - Infrarood Alpina

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Sterkte

Dit is een 800 Watt terrasverwarmer infrarood die geschikt is voor zowel binnen gebruik als buiten. Zelfs tijdens de wintermaanden is deze heater van Alpina de beste keuze voor langdurige warmte. Het is een vrijstaande verwarmer met een geïntegreerd handvat, waardoor je hem makkelijk kan verplaatsen naar verschillende plekken. Wel is het belangrijk dat het apparaat geplaatst wordt op een stabiele ondergrond. Je kan hem ook niet ophangen, maar moet hem echt neerzetten. 


Ook beschikt de Alpine heater over hittebestendig gaaswerk en speciale aanraak bescherming. Dit voorkomt verbranding op de huid op korte afstand. Daarnaast heeft deze terrasverwarmer kantelbeveiliging waarmee de heater automatisch uitschakelt wanneer deze omvalt. De IP44 waarde zorgt ervoor dat je de Alpine heater ook buiten kan gebruiken, aangezien de heater stof en spatwater bestendig is. 

Voordelen 

 • Stof-en water bestendig
 • Kantelbeveiliging
 • Hittebestendig gaaswerk
 • Zowel binnen als buiten te gebruiken

Nadelen

 • Je kan de heater alleen neerzetten


5. OAK Power+ Terrasverwarmer Elektrisch hangend

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Sterkte

Deze hangende terrasverwarmer van OAK is de ideale keuze als je opzoek bent naar een heater die weinig ruimte in beslag neemt en een kleine sfeer goed warm houdt. Met een straalbereik van 15 vierkante meter verwarmd de heater een grote ruimte. Hierdoor hoef je niet bang te zijn dat mensen op het terras geen warmte voelen. De OAK Power heeft in totaal 3 verschillende warmte standen, namelijk: 650W, 1300W en 2000W. 


De warmte vanuit deze heater voelt aan zoals de zon. Dat betekend dat de straling middel lange golf stralen zijn. 5 seconde nadat jij het apparaat aanzet voel je de warmte al op je lichaam. Andere pluspunten van de OAK Power zijn: het duurzame design, het stevige materiaal en het feit dat de heater eenvoudig te monteren is. 

Voordelen 

 • Eenvoudig te monteren
 • Groot straalbereik
 • Duurzaam design
 • Neemt weinig ruimte in beslag 

Nadelen

 • Vrijwel geen negatieve punten door eerdere consumentenGemiddelde prijs van een Infrarode Terrasverwarmer

Om de gemiddelde prijs te bepalen van een terrasverwarmer infrarood is grondig onderzoek gedaan. In dit onderzoek zijn alleen de terrasverwarmers meegenomen die betrouwbaar en van hoge kwaliteit zijn. Om tot een goede prijsschatting te komen hebben wij meerdere aanbieders vergeleken op de prijzen en kwaliteiten.  

Hieruit is gebleken dat een betrouwbare en van hoge kwaliteit terrasverwarmer infrarood gemiddeld €81,- kost. 

Wij hebben voor jou de infrarode heaters uitgekozen onder de gemiddelde aankoopprijs, maar wel voor gegarandeerd de beste kwaliteit. 


Wat is een terrasverwarmer precies? 

Een terrasverwarmer is een stralingsverwarmingstoestel voor het opwekken van warmtestraling voor buitengebruik. In dit geval de toestellen die gefocust zijn voor terrassen. Dit kan bij een restaurant zijn, maar ook bij jouw thuis. Ook wordt er in dit artikel gericht op de terrasverwarmers infrarood. Dat wil zeggen de apparaten met elektromagnetische straling, golflengten tussen 780 nanometer en 1 millimeter en rood licht met microgolven. 


Welke soorten infrarode terrasverwarmers zijn er?

Infrarood betekent niet anders dan een warmtestraling. Zowel elektrische als gas terrasverwarmers kunnen dus werken op infrarode straling. Er zijn 3 typen infraroodstraling te onderscheiden die we hieronder gaan benoemen. Nadat deze typen zijn besproken heb je een beter beeld welke het beste bij jou past en kan je een keuze maken welke terrasverwarmer infrarood het beste bij jou past. Om de soorten te beschrijven worden ook voorbeelden gegeven van het model terrasverwarmer: 


Korte golf straling

Bij korte golf straling is een rode gloed zichtbaar. De warmte is direct voelbaar en dringt direct door in mensen en voorwerpen. Uiteindelijk is een terrasverwarming met korte golf straling het meest effectieve voor mensen, doordat het direct werking heeft. Een voorbeeld van een heater met korte golf straling zijn de hallogeen heaters. De wind heeft geen invloed op deze heaters, waardoor je warmte voelt in welke weersomstandigheid dan ook.

Middellange golf straling

Na de korte straling komt de middellange golf straling. Bij deze soort straling is het licht voelbaar, waardoor ze nog wel eens verward kunnen worden met korte golf straling terrasverwarmers. De middellange golf straling is zoals de naam al doet vermoeden iets minder sterk en geeft wat minder warmte af. Een voorbeeld heater van deze soort straling zijn de carbon fibre heaters. De warmte van deze heaters is te vergelijken met zon.

Lange golf straling

Als laatste bestaan er terrasverwarmers met lange golf straling. Deze straling is niet zichtbaar en de warmte wordt gecreëerd door de lucht op te warmen. Dit betekent ook dat deze warmte snel verloren gaat op bijvoorbeeld winderige plekken. Het vliegt namelijk mee in de windrichting, waardoor je niet voelt als er een sterke wind staat. Een voorbeeld heater van deze soort straling zijn de quartz heaters. De warmte van deze heaters valt te vergelijken met de warmte van een centrale verwarming. 


Terrasverwarmer infrarood kopen - waar moet ik op letten? 

Sta je op het punt om een infrarode terrasverwarmer te kopen, dan moet je goed voorbereid zijn. Koop je een heater terwijl je nog onwetend bent, dan maak je snel een verkeerde keuze. Daarom is het handig voor jou om de volgende tips in je hoofd te hebben, voordat je overgaat tot koop. Je moet namelijk op de volgende punten letten om er zeker van te zijn dat je de goede keuze maakt:

 • Golfstraling: Zoals hierboven is uitgelegd is golfstraling een punt waar je op moet letten bij het kopen van een heater. Deze soorten infrarode golfstraling verschillen van elkaar, waarbij de ene straling meer warmte geeft en beter tegen de wind bestand is dan de andere. Daarom is het goed om het stuk hierboven te lezen en te beoordelen welke straling jou voorkeur heeft.
 • Hangend of staand: Als het goed is heb je vooraf bepaald op welke plek je de terrasverwarmer graag wilt plaatsen. Dit moet een plek zijn op een stabiele grond of hangend in een tent of overkapping. Lees goed in de productomschrijving of de terrasverwarmer infrarood bedoeld is om op te hangen of neer te zetten. vaak kan je dit zien aan de vorm. Een langwerpige verticale heater is om te staan en een langwerpige diagonale heater is bedoeld om op te hangen.
 • Binnen of buitengebruik: Het beste is om een terrasverwarmer infrarood te kopen die zowel binnen als buiten gebruikt kan worden. Als je een heater wilt kopen voor buiten dan moet deze heater beschikken over IP44/55. Hierdoor ben je er van verzekerd dat de verwarmer stof-en spatwater bestendig is. Beschikt de heater niet over de IP44/55 en ga je hem toch buiten plaatsen, dan zal de verwarmer binnen de kortste keren stuk zijn na contact met vocht.
 • Veiligheid: De veiligheid staat centraal als je apparaten koopt die werken op elektra. In dit geval is het dan ook belangrijk dat de terrasverwarmer een hittebestandig omkapping heeft zodat je huid niet kan verbranden bij een korte aanraking met het apparaat. Ook is kantelbeveiliging een handige eigenschap, waardoor de terrasverwarmer meteen uitgaat nadat het apparaat omvalt. 

Veelgestelde vragen over Terrasverwarmers

Wat is de gemiddelde prijs van een infrarode terrasverwarmer?

De gemiddelde prijs van een hoge kwaliteit en betrouwbare infrarode terrasverwarmer ligt rond de €81,-.

Wat is de beste terrasverwarmer voor een goedkope prijs?

De beste terrasverwarmer voor een goedkope prijs is de Alpina Heater Terrasverwarmer