Batterijen Aanbieding

Opzoek naar batterijen van de hoogste kwaliteit voor een voordelige prijs? Bestevoordeel.nl heeft alle batterij aanbiedingen voor jou uitgelicht. Al deze batterijen zijn in de aanbieding bij betrouwbare aanbieders, waardoor jij verzekerd bent van een hoge kwaliteit product en een lange levensduur. Bekijk hieronder alle batterij aanbiedingen:


Duracell Batterijen AanbiedingNaam: Duracell Optimum Alkaline AA batterijen

Originele Prijs: €6,99

Nieuwe Prijs: €4,25

Je bespaart: 39%


AA Batterijen AanbiedingNaam: Duracell Plus Alkaline AA batterijen

Originele Prijs: €18,95

Nieuwe Prijs: €15,95

Je bespaart: 16%


AAA Batterijen AanbiedingNaam: Duracell AAA Oplaadbare Batterijen

Originele Prijs: €17,49

Nieuwe Prijs: €21,99

Je bespaart: 19%


Gemiddelde prijs van een batterij

Om de gemiddelde prijs te bepalen van een batterij is grondig onderzoek gedaan. In dit onderzoek zijn alleen de batterijen meegenomen die betrouwbaar en van hoge kwaliteit zijn. Om tot een goede prijsschatting te komen hebben wij meerdere aanbieders vergeleken op de prijzen en kwaliteiten.  

Hieruit is gebleken dat een betrouwbare en van hoge kwaliteit batterij gemiddeld €7,- kost voor een pakketje van 4

Wij hebben voor jou de beste batterijen voor thuis uitgekozen voor gegarandeerd de beste kwaliteit. Wat zijn batterijen precies? 

Een batterij is een klein voorwerp dat elektriciteit kan leveren aan draadloze apparaten. Batterijen bestaan uit materialen die zorgen voor een chemische reactie, zodat daaruit elektrische energie kan ontstaan.

Deze voorwerpen hebben 2 zijdes: een pluspool + en minpool -. Als de batterij aan een apparaat gekoppeld wordt dan gaan deze polen werken en stroomt de elektriciteit vanuit de minpool door een aantal draadjes naar de pluspool. Batterijen zijn te verdelen in 2 types. De niet oplaadbare-batterijen en oplaadbare batterijen. Beide verschillen nogal van elkaar:

  • Niet oplaadbare-batterijen: Deze raken op na verloop van tijd. De reacties die de batterij afgeeft zijn niet meer terug te draaien. Dat betekent dat ze niet meer kunnen opladen en geen werking meer hebben.  
  • Oplaadbare batterijen: De chemische reactie die deze batterijen afgeven kunnen wel teruggedraaid worden door elektrische stoom hierop aan te sluiten (een oplader). Wel verliezen deze batterijen na veel gebruik hun kracht, waardoor de batterij minder snel oplaad en sneller opgeladen moet worden.

Batterijen zijn opgebouwd uit 3 onderdelen: Zink (minpool), koper (pluspool) en de elektrolyt. Ze kunnen vervolgens op verschillende manieren worden samengesteld. De stofjes reageren doordat de 3 onderdelen aan elkaar vastgemaakt worden. Zo kan de batterij goed en veilig werken.


Welke verschillende soorten niet oplaadbare-batterijen zijn er?  

In dit artikel worden de niet oplaadbare-batterijen uitgelicht. Omdat opladers langdurig en voldoende elektriciteit kunnen doorspelen aan oplaadbare-batterijen zijn deze niet interessant om genoemd te worden tussen de soorten batterijen. Deze hebben namelijk allemaal verschillende opladers, waardoor het veel te veel verschillende batterijen zijn om te benoemen. Welke verschillende soorten niet-oplaadbare batterijen er zijn worden hieronder besproken: 

AA batterijen

Dit zijn de meest gebruikte batterijen en worden ook wel penlite batterijen genoemd. Met een lengte van 50,5 millimeter en een diameter van 14,5 millimeter zijn dit grote batterijen in de A categorie. Producten die geschikt zijn voor AA types zijn onder andere afstandsbedieningen, toetsenborden en computermuizen.

AAA batterijen 

Je denkt nu waarschijnlijk meteen: wat is het verschil tussen de AA en de AAA batterijen? Simpel gezegd is dit de afmeting. Hierboven zijn de afmetingen benoemd van de AA batterijen. De AAA batterijen hebben een lengte van 44,5 millimeter en een diameter van 10,5 millimeter. Hiermee zijn ze een slag kleiner! Producten die geschikt zijn voor AAA types zijn vrijwel dezelfde als AA types. Het ligt voornamelijk aan het formaat welke jij nodig hebt. 

C batterijen

Dit worden ook wel de baby batterijen genoemd en die naam heeft het te danken aan het formaat. Door het kleine formaat kunnen deze batterijen erg veel capaciteit herbergen. Producten waar deze batterijen vaak van toepassing op zijn: zaklampen, speakers en versterkers. Dit zijn niet de kleinste producten, dus een grote bron is gegarandeerd in deze C types.

D batterijen

De mono batterij (D) is een oude soort die nog steeds regelmatig gebruikt wordt. Ze zijn beschikbaar in zowel oplaadbare als niet oplaadbare types en worden voornamelijk gebruikt bij grote zaklampen. 

E batterijen 

Deze batterij is vooral bekend van de naam 9 Volt batterij. Een nog oudere batterij die vooral gebruikt werd in transistor radio's. Hedendaags wordt dit type gebruikt voor alarmsystemen en communicatieapparatuur. De E batterijen zijn dus nog zeer actief tegenwoordig.


Batterij kopen - Waar moet ik op letten? 

Koop niet zomaar batterijen, het is een elektronisch product waardoor je altijd goed moet nadenken over je eigen veiligheid en die van anderen. Aangezien niet veel mensen weten welke batterijen ze nodig hebben voor ieder product is het verstandig om je hierover in te lezen. Hieronder enkele punten waarop je moet letten voordat je batterijen gaat kopen:

  • Type: In het vorige hoofdstuk zijn de verschillende soorten batterijen uitgebreid besproken. De belangrijkste verschillen en de producten die vooral gebruikt worden met ieder type zijn benoemd. Lees je dus goed in over de type batterijen die jij moet gebruiken voor een specifiek apparaat. 
  • Prijs: Het verschil in prijs tussen batterijen kan enorm groot zijn. Wat betreft batterijen raden we aan om niet voor de goedkoopste opties te gaan. Als je met elektronische apparaten bezig bent staat veiligheid en betrouwbaarheid centraal. De duurdere opties zijn over het algemeen van hogere kwaliteit. 
  • Merk: Net als met de prijs is ook het merk batterijen een aspect waarvoor je niet de goedkoopste optie zou moeten kiezen. Klinkt het merk onbekend of lees je er slechte reviews over, ga dan voor een ander merk batterijen. Merken die betrouwbaar zijn en een grote naamsbekendheid hebben opgebouwd zijn onder andere Duracell, GP en Phillips.
  • Hoevaak te gebruiken: Is de batterij geschikt voor eenmalig gebruik of kan je hem regelmatig opladen? Eigenlijk richten we ons in dit artikel voornamelijk op niet-oplaadbare batterijen, wat betekent dat alleen de batterijen van toepassing zijn die eenmalig gebruikt kunnen worden. 
  • + en - : Batterijen hebben een pluspool en een minpool. Deze moeten een goede werking hebben wil de batterij als 'goed' product beschouwd worden. Bij sommige merken zitten de + en de - tekens zelfs afgebeeld op het design van de batterij. 


Waarom zijn Duracell batterijen zo populair? 

Vraagt iemand naar een batterij merk, dan zal 9 op de 10 antwoorden zijn: Duracell. Het merk heeft een grote naamsbekendheid opgebouwd en is wereldwijd marktleider in het produceren van alkalinebatterijen en oplaadbare batterijen. Duracell is zo populair doordat het bedrijf zich altijd is blijven innoveren en uitdagen naar duurzame oplossingen. Kwaliteit staat voorop en van daaruit moet een toonaangevende bedrijfsvoering gehanteerd worden. 

Ben jij opzoek naar batterijen van een betrouwbaar merk? Dan is Duracell absoluut de 1e keuze waarvoor je zou moeten kiezen.


Voor welke huishoudelijke apparaten zijn batterijen nodig? 

Niet oplaadbare-batterijen worden voor veel huishoudelijke apparaten gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan een afstandsbediening, controllers en zaklampen. Toch wordt de groep wat betreft apparaten in huis waarbij de batterij verwisseld moet worden steeds kleiner. Want wees een eerlijk, hoevaak moet jij tegenwoordig nog batterijen verwisselen? 


Steeds vaker werken apparaten op ingebouwde batterijen en accu's die je moet opladen (mobiel, laptops, AirPods) of wordt de stroom gegenereerd door het stopcontact. Niet gek, want een stopcontact heeft 50 keer zoveel Volt spanning als batterijen. Dit brengt ook meer gevaar met zich mee. Je moet natuurlijk nooit je vinger of een ander apparaat bij een stopcontact houden. Via een stopcontact werken huishoudelijke apparaten als stofzuigers, koffiezetapparaten en televisies. 

Veelgestelde vragen over Batterijen

Wat is de gemiddelde prijs van een batterij?

De gemiddelde prijs van een goede batterij is €7,- voor een pakketje van 4

Wat is de beste batterij voor een goedkope prijs?

De beste batterij voor een schappelijke prijs zijn de Duracell Ultra Power AA Batterijen