Beste Kledingstomer voor een Goedkope Prijs (2022)

Een kledingstomer kopen? Dat kan voordelig bij Bestevoordeel.nl. Wij hebben de hoogste kwaliteit kledingstomers uitgezocht voor de laagste prijs. Zo hoef jij niet teveel geld uit te geven om je kleren schoon te krijgen. Bekijk hieronder de Top-5 beste kledingstomers voor de goedkoopste prijs:


1. Beste kledingstomer - Young Mountain MI-1640

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Kracht

De beste kledingstomer voor een goedkope prijs is de Young Mountain MI-1640. Zonder twijfel kan deze kledingstomer gezien worden als een van de beste op de markt dankzij de uitgebreide eigenschappen, de eenvoudige werking en de kracht die het apparaat geeft. Door het strakke zwarte design van de Young Mountain MI-1640 valt het apparaat meteen op en past het bij ieder huishouden. Enkele eigenschappen van deze goedkope kledingstomer zijn het totale vermogen van maar liefst 1640 Watt, het 0,4 liter waterreservoir en de kracht om binnen 35 seconde opgewarmd te zijn. 


Je zal wel denken, kan het nog beter? Jazeker, want bij gebruik van de Young Mountain MI-1640 dood je ook nog eens 99% van alle bacteriën op je kleding. In tegenstelling tot veel andere kledingstomers is dit apparaat wel degelijk een vervanging van de strijkijzer. Dit komt doordat de Young Mountain MI-1640 een vermogen heeft dat vergelijkbaar is met een strijkijzer, en dat komt niet vaak voor bij kledingstomers. Vind jij het een gedoe om iedere keer te moeten strijken? Dan is dit een hele simpele en creatieve oplossingen. 


Wat ook een groot voordeel is aan de Young Mountain MI-1640 is het compacte formaat. Je kan het apparaat overal mee naartoe nemen, want het past netjes in je bagage. Met een watertank van 380 milliliter hoef je niet constant het water te vervangen, aangezien deze hoeveelheid best een tijdje meegaat. Bij de aankoop van deze kledingstomer krijgt je een opzet borstel meegeleverd, zodat je alle pluisjes en zoomclips kan verwijderen van je kleding. Opzoek naar een goedkope kledingstomer van de aller hoogste kwaliteit? Dan ben je hier op het juiste adres! 

Voordelen 

 • Enorm hoog vermogen van 1640 Watt
 • Binnen 35 seconde opgewarmd en klaar voor gebruik
 • Compact formaat en daarmee makkelijk mee te nemen
 • Dood 99% van alle bacteriën en verwijderd pluisjes 

Nadelen

 • Je kan strijken met de Young Mountain-1640, maar het duurt langer dan met een strijkijzer


2. Philips kledingstomer - 3000 series STH3010/70

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Kracht

Een altijd betrouwbare optie voor niet teveel geld is een kledingstomer van het merk Philips. In dit geval lichten we de Philips 3000 series STH3010/70 uit, want dit is een kledingstomer die je niet wilt missen. Dit apparaat heeft een simpele werking en het grote voordeel is dat die opvouwbaar is. Hierdoor kan je de kledingstomer opbergen in de kleinste vakjes, want het formaat wordt extreem compact. Zowel thuis als onderweg, alle kreukels haal je eenvoudig uit je kleren met de Philips kledingstomer. 


Het totale vermogen van deze goedkope Philips kledingstomer is 1000 Watt en het apparaat is volledig opgewarmd binnen 30 seconden. Met een lampje wordt aangegeven wanneer de stomer warm is en wanneer jij kan beginnen met kleding stomen. Het waterreservoir is 100 milliliter en dat is beduidend minder dan de Young Mountain-1640. Toch is dit geen laag waterreservoir voor een kledingstomer, want ook met 100 milliliter kan je lang doorgaan voordat je het moet vullen. De Philips 3000 series STH3010/ 70 dood zo een 99% van alle bacteriën op kleding. Dit geeft voor veel mensen een rustgevend gevoel. 


Niet alleen haalt deze Philips kledingstomer de kreukels uit je kleren of dood het vrijwel alle bacteriën, ook verfrist de hete stoom jouw kleren in een mum van tijd. Het gevolg hiervan is dat er een lekkere geur in je kleding zit en dat je minder vaak hoeft te wassen. Uiteindelijk leidt dit ertoe dat kleding langer meegaat en dat puur en alleen door een klein apparaat met hete stoom erin. Een extraatje is dat je een etui meegeleverd krijgt bij aankoop van het product, zodat jij de Philips 3000 series STH3010/70 praktisch kan opbergen en mee kan nemen. 

Voordelen 

 • Opvouwbaar, compact en makkelijk mee te nemen
 • Dood 99% van alle bacteriën op kleding
 • Verfrist kleding en brengt een lekkere geur mee
 • Etui wordt meegeleverd voor de opberging

Nadelen

 • Niet het grootste waterreservoir


3. Tristar kledingstomer ST-8916

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Kracht

De Tristar kledingstomer ST-8916 is de ideale handstomer voor kledingstukken en meubilair. Met de paars/witte kleur valt het apparaat goed op en dankzij de 2 verschillende opzet borstels heb je de keuze op welke manier je kleding of meubilair wilt schoon stomen. Voor een spot goedkope prijs is de Tristar ST-8916 te koop en het resultaat is om over naar huis te schrijven. De kleinste kreukels worden op een zeer praktische en snelle manier verwijderd uit kleding en door het compacte formaat kan je de steamer overal mee naartoe nemen. Je bent dus niet gebonden aan thuis, maar neemt de Tristar ST-8916 bijvoorbeeld ook mee op reis. 


Met een totaal vermogen van 1200 Watt is de Tristar ST-8916 een redelijk krachtige kledingstomer. Daarnaast heeft het apparaat een waterreservoir van 300 milliliter en wordt dit water opgewarmd in om en nabij 35 seconde. Het is een uitstekende vervanger van de strijkijzer, alhoewel je er wel wat langer over doet. Dit komt doordat een strijkijzer over het algemeen meer vermogen heeft. Met de werking van de Tristar ST-8916 wordt je kleding verfrist en wordt 99% van alle bacteriën gedood. De hete stoom uit de Tristar steamer zorgt voor een gewenst resultaat en frisse kleding. 


Bij de aankoop wordt een kledingstomer, 2 opzet borstels, een maatbeker en een handleiding meegeleverd. Je kan dus direct beginnen met het stomen van kleding. Op de markt zijn er maar weinig goedkopere kledingstomers dan de Tristar ST-8916. Als je dan ook nog een de kwaliteit naast elkaar legt dan kunnen we stellen dat er weinig betere opties zijn voor dezelfde prijs.

Voordelen 

 • Geleverd met 2 opzet borstels
 • Compact formaat en makkelijk mee te nemen
 • Dood 99% van de bacteriën en verfrist kleding
 • Enorm goedkoop

Nadelen

 • Het snoer is erg kort


4. Steam One kledingstomer - DTC75 Black

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Kracht

Kijkend naar het design is het een strakke zwarte kledingstomer die er praktische uitziet. Dat klopt, maar de Steam One kledingstomer heeft nog veel meer te bieden, want het apparaat heeft enkele uitzonderlijke kwaliteiten. Zo is de Steam One DTC75 Black compact en extreem licht in gewicht. Je kan het apparaat gemakkelijk overal mee naartoe nemen en bent niet gebonden aan een vaste plek. Doordat de Steam One DTC75 Black zo eenvoudig te bedienen is en een ergonomisch handvat heeft is het een erg populaire steamer onder eerdere consumenten. En dat voor nog steeds een hele voordelige prijs!


In totaal heeft deze goedkope kledingstomer een vermogen van 1600 Watt en daarmee is het een van de krachtigste steamers op de markt. Deze kracht komt dicht in de buurt van de kracht van een strijkijzer en dat geldt niet voor veel kledingstomers. Ook heeft de Steam One DTC75 Black een waterreservoir 100 milliliter en warmt het apparaat volledig op in zo een 35 seconden. De stoomafgifte van deze steamer is 25 gram per minuut, waardoor de kreukels zeer snel verwijderd worden uit de kleding. 


De Steam One DTC75 Black bevat een RVS stoomplaat en dit zorgt ervoor dat het apparaat geschikt is voor ieder kledingstuk. Je hoeft je dus niet bang dat maken dat een kledingstuk zal krimpen of verbranden. Daarnaast dood deze kledingstomer 99% van de bacteriën en brengt het een frisse geur in de kleren. Er zijn zoveel voordelen aan deze Steam One kledingstomer dat het er teveel zijn om hier te benoemen. Wat we wel kunnen zeggen is dat de Steam One DTC75 Black gegarandeerd voor goed resultaat zorgt.

Voordelen 

 • Extreem hoog vermogen van 1600 Watt
 • RVS stoomplaat, zodat je ieder kledingstuk kan stomen
 • Stoomafgifte van 25 gram per minuut, zeer hoog
 • Ergonomisch handvat en simpele bediening

Nadelen

 • Apparaat wordt geleverd zonder kledinghanger 


5. Tomado kledingstomer - TSH1201W

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Kracht

Als laatste lichten we de Tomado kledingstomer TSH1201W uit. Dit is een compacte, maar erg krachtige steamer die alle kreukels op efficiente wijze uit je kleding haalt. Het vermogen van dit apparaat is 1200 Watt en daarmee heeft het een bovengemiddelde kracht. De stoomafgifte is 23 gram per minuut en het totale waterreservoir is 300 milliliter. Dit zijn enkele sterke kenmerken van de Tomado TSH1201W waarmee de kracht en betrouwbaarheid wordt uitgedrukt. Nadat je het waterreservoir hebt gevuld en het apparaat hebt aangezet zal de kledingstomer binnen 35 seconde klaar voor gebruik zijn. 


Deze kledingstomer is geschikt om zowel hangende als liggende stoffen te strijken en doet dit zeer snel. Door het ergonomische design en de uitgebreide functionaliteiten kan je de Tomado TSH1201W gebruiken tegen plooien, vouwen en bacteriën. Bij de aankoop van het product wordt een 2 in 1 borstelkop meegeleverd en een pluis verwijderingskop. Hieruit blijkt dus dat de Tomado TSH1201W een multifunctionele steamer is die voor verschillende doeleinden ingezet kan worden.  

Voordelen 

 • Compact, maar zeer krachtig
 • Bovengemiddeld vermogen met hoge kracht
 • Eenvoudige bediening en ergonomisch
 • Zowel hangende als liggende stoffen strijken

Nadelen

 • Niet hetzelfde resultaat als met een strijkijzerGemiddelde prijs van een kledingstomer

Om de gemiddelde prijs te bepalen van een kledingstomer is grondig onderzoek gedaan. In dit onderzoek zijn alleen de stomers meegenomen die betrouwbaar en van hoge kwaliteit zijn. Om tot een goede prijsschatting te komen hebben wij meerdere aanbieders vergeleken op de prijzen en kwaliteiten.  

Hieruit is gebleken dat een betrouwbare en van hoge kwaliteit kleding stomer gemiddeld €62,- kost. 

Wij hebben voor jou de stomers uitgekozen van de hoogste kwaliteit die populair zijn onder consumenten.


Wat is een kledingstomer?

Een kledingstomer is een elektronisch apparaat dat wordt gebruikt om snel kreukels uit kleding te halen en om stoffen/bacteriën te verwijderen. Om kreukels uit kleding te halen of stoffen/bacteriën te verwijderen wordt hete stoom gebruikt dat vergelijkbaar is met de werking van een strijkijzer. In tegenstelling tot een strijkijzer hoef je geen druk uit te oefenen en heb je ook geen strijkplank nodig. Wel moet opgemerkt worden dat de kracht van een strijkijzer over het algemeen een stuk hoger is dan een kledingstomer. 


Een ander woord voor kledingstomer dat vaak in de volksmond wordt genoemd is steamer of stoomontkreuker. Het handige aan een kledingstomer is dat je geen plank of andere ondergrond nodig hebt om te kunnen stomen. Je kan kleding dat bijvoorbeeld aan de kapstok of over een stoel hangt eenvoudig stomen door gewoonweg het apparaat langs de kleding te halen. Hoe werkt een kledingstomer?

Een kledingstomer is een uitstekend hulpmiddel om kreukels uit je kleding te halen en om een verfrissende geur aan te brengen. Bij de aankoop van een kledingstomer zit er altijd een handleiding bij het product, maar toch is het handig om een beeld te krijgen van de algemene werking van het apparaat. Wij leggen in een aantal simpele stappen uit wat de werking is van een steamer:


 1. Je doet water in het waterreservoir totdat deze helemaal vol is en genoeg water bevat 
 2. Zet het apparaat aan en laat het water opwarmen totdat er stoom ontstaat 
 3. Hang het kledingstuk dat gestoomd moet worden op 
 4. Zet de steamer tegen het kledingstuk aan zonder teveel druk te zetten en laat het apparaat naar beneden glijden
 5. De stoom wordt met een mondstuk op de kleding gespoten zodat de kreukels verwijderd worden 
 6. Na het stomen zal het kledingstuk vochtig zijn, dus laat het gestoomde kledingstuk 10 minuten drogen

In 6 simpele stappen is uitgelegd hoe een kledingstomer over het algemeen werkt. Nogmaals, iedere kledingstomer heeft zijn eigen kenmerken en dus ook zijn eigen werking. Lees dus altijd de handleiding goed door voordat je begint met het stomen van je kleding. 

Goedkope kledingstomer


Kledingstomer kopen - waar moet ik op letten? 

Om kreukels zo netjes mogelijk uit kleding te verwijderen en alle bacteriën te doden die in kleding zitten heb je een goed werkende kledingstomer nodig. Belangrijk is dat de kledingstomer wordt aangeboden door een betrouwbaar merk en beschikt over unieke eigenschappen die het doeleinde realiseren. Hieronder brengen we in kaart waar een goede en betrouwbare kleding stomer aan moet voldoen en waar je op moet letten bij het kopen van een steamer:


Vermogen

Om te beginnen kijk je altijd naar het vermogen van de kledingstomer. Dit wilt zeggen het aantal Watt dat het apparaat bevat. Hoe meer Watt de kledingstomer bevat, hoe meer kracht het geeft. Een hogere kracht zorgt ervoor dat kreukels sneller verdwijnen en dat meer bacteriën doodgaan. Wij raden aan om een steamer te kopen met minimaal 1000 Watt vermogen. Over het algemeen komt dit aantal niet in de buurt bij het vermogen van een strijkijzer, maar dat kan je ook niet verwachten van zo een klein en flexibel apparaat. Toch zijn er steamers die wel in de buurt komen van de kracht van een strijkijzer en dat zijn de steamers van 1600 Watt. 

Waterreservoir

Het waterreservoir is de plek waar het water opgeslagen wordt. Dit is hetzelfde water dat uiteindelijk omgezet wordt in stoom nadat de kledingstomer aangezet is. Een grote waterreservoir zorgt ervoor dat het apparaat langer zijn werking kan doen. Meestal is het waterreservoir van een steamer tussen de 100 en 300 milliliter voor kledingstomers. Wij raden dan ook aan om een kledingstomer te kopen die een waterreservoir heeft van minimaal 100 milliliter. Zo weet je zeker dat je de steamer voor een langere tijd kan gebruiken. Het is vervelend om midden tijdens het stomen iedere keer het reservoir te moeten vullen. 

Stoomafgifte 

De stoomafgifte wilt zeggen de hoeveelheid gram stoom die de kledingstomer afgeeft per minuut. Net als bij het vermogen en het waterreservoir betekent een hogere stoomafgifte een snellere en betere werking van de steamer. Je wilt natuurlijk zo snel mogelijk de kreukels uit je kleding halen of de bacteriën doden. In dat geval raden we aan om een kledingstomer te kopen met een minimale stoomafgifte van 20 gram per minuut. 

Opwarmtijd

Een laatste punt waar we je op willen wijzen, maar wat je zeker niet mag overslaan bij de aankoop van een kledingstomer is de opwarmtijd van het apparaat. Het water in het reservoir moet omgezet worden in stoom en dat gebeurt niet binnen een seconde. Nadat je het apparaat aangezet hebt duurt het een tijdje voordat er stoom vanaf komt en je kan beginnen met het stomen van je kleding. Je wilt natuurlijk zo snel mogelijk gebruik maken van de steamer en daarvoor raden we je aan om een kledingstomer aan te schaffen die zich snel opwarmt. De maximale opwarmtijd van een snelle en goed werkende stomer is 40 seconden.  

Veelgestelde vragen over kledingstomers

Wat is de gemiddelde prijs van een kledingstomer?

De gemiddelde prijs van een goede kledingstomer ligt rond de €62-.

Wat is de beste kledingstomer?

De beste kledingstomer is Young Mountain MI-1640.