Beste Mini Vaatwasser voor een Goedkope Prijs (2024)

Een mini vaatwasser kopen? Bij Bestevoordeel.nl hebben wij de hoogste kwaliteit vaatwassers in klein formaat uitgezocht voor de laagste prijs. Bekijk hieronder de Top-5 beste mini vaatwassers voor de goedkoopste prijs:


1. Beste mini vaatwasser - Klarstein Amazonia 6 

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Sterkte

De Klarstein Amazonia 6 is een compacte en energiezuinige minivaatwasser die geschikt is voor kleine keukens of huishoudens. De vaatwasser heeft een capaciteit voor 6 couverts en is voorzien van 6 programma's, waaronder een spoel- en droogprogramma.


Het apparaat heeft een zwarte kleur en is voorzien van een LCD-display waarop de gekozen programma's afgelezen kunnen worden. De Klarstein Amazonia 6 is voorzien van een energie-efficiëntieklasse A++ en heeft een laag water- en energieverbruik. Het apparaat is ook voorzien van een kinderbeveiliging en een overloopbeveiliging voor extra veiligheid.

Voordelen 

 • Makkelijk te verplaatsen
 • Heeft overstromingsbeveiliging
 • 6 verschillende instellingen mogelijk
 • Kort maar krachtig wascyclus

Nadelen

 • Kan niet zelfstandig met internet verbinden


2. Inventum VVW5520 - Mini vaatwasser

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Sterkte

De Inventum VVW5520 is een mini vaatwasser van ongeveer 55 cm breed. Het apparaat heeft een capaciteit van ongeveer 4 standaard vaatwasserservies en is geschikt voor het reinigen van vaat, glaswerk en bestek.


Het apparaat heeft een energie-efficiëntieklasse van A++ en is uitgerust met een automatische afwasprogramma en een afwasonderbrekingfunctie. Ook heeft het apparaat een zelfreinigende filter en een indicator voor het zout- en glansmiddelreservoir.

Voordelen 

 • Te gebruiken zonder vaste wateraansluiting
 • Handig en overzichtelijk bedieningspaneel
 • Overloopbeveiliging
 • Zuinige werking

Nadelen

 • Bovenrek is niet verstelbaar


3. Bomann TSG 5701 - mini vaatwasser

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Sterkte

De Bomann TSG 5701 is een compacte vaatwasser met een capaciteit voor 6 couverts (borden, glazen, bestek etc.). Het apparaat is geschikt voor gebruik in kleine huishoudens en biedt verschillende programma's, waaronder een eco-programma en een spoel-en-drogemodus. Andere kenmerken van de Bomann TSG 5701 zijn onder andere:

 • Energieklasse A+
 • Geluidsniveau van slechts 44 decibel
 • Ingebouwde afdruiprek
 • Verwijderbaar bestekmandje
 • Automatische afsluiting na programma-einde

De Bomann TSG 5701 is een budgetvriendelijk alternatief voor mensen die op zoek zijn naar een kleine, efficiënte vaatwasser voor thuisgebruik. Als u meer informatie of specificaties zoekt over dit apparaat, kunt u het beste de handleiding van de fabrikant raadplegen of contact opnemen met de fabrikant of een verkooppunt.

Voordelen 

 • Enorm stevig
 • Duurzaam en energiebesparend
 • Je kan hem in de Kamado doen

Nadelen

 • Geen automatisch sensor programma


4. Medion MD 37217 - Vrijstaande mini vaatwasser

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Sterkte

De Medion MD 37217 is een compacte, vrijstaande mini vaatwasser met plaats voor twee couverts (of circa 4 koppen, borden, etc.). Het apparaat is geschikt voor gebruik in kleinere huishoudens of voor mensen die weinig vaat hebben. Het is ook een handig alternatief voor mensen die geen ruimte hebben voor een volledige vaatwasser in hun keuken.

De Medion MD 37217 heeft een kleine wasmiddeltabletdispenser en een afwasmiddelreservoir. Het apparaat heeft één wasprogramma en een afspoel- en droogfunctie. De vaatwasser heeft een energieklasse A+ en een geluidsniveau van circa 50 decibel. Het apparaat heeft een afmeting van 45 x 45 x 41 cm en weegt ongeveer 11 kg.

Voordelen 

 • Ideaal voor kleine huishoudens
 • Werkt zonder wateraansluiting
 • Bevat aanraak bediening
 • Zeer weinig waterverbruik (erg zuinig dus)

Nadelen

 • Geen intensief wasprogramma
 • Geen stil wasprogramma


5. Tomado TDW5501B - Mini vaatwasser

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Sterkte

De Tomado TDW5501B is een compacte mini vaatwasser met een capaciteit van 5 couverts, wat ongeveer gelijkstaat aan 5 personen. Het apparaat is voorzien van een vijfprogramma's waaronder een spoel- en droogprogramma. Het apparaat heeft een afmeting van 50,5 x 45 x 45 cm en weegt ongeveer 20 kg. Het apparaat is bedoeld voor gebruik in kleine huishoudens of voor mensen die weinig ruimte hebben in hun keuken. Het apparaat is gemakkelijk te plaatsen op een aanrecht of op een andere geschikte plek in de keuken. 

Voordelen 

 • Makkelijk verplaatsbaar en in te plaatsen
 • Vaatwasser kan je eventueel later starten
 • Heeft een intensieve stand 
 • Kort automatisch wasprogramma

Nadelen

 • Geen wasbeurt signaal met geluidGemiddelde prijs van een Mini vaatwasser

Om de gemiddelde prijs te bepalen van een mini vaatwasser is grondig onderzoek gedaan. In dit onderzoek zijn alleen de vaatwassers meegenomen die betrouwbaar en van hoge kwaliteit zijn. Om tot een goede prijsschatting te komen hebben wij meerdere aanbieders vergeleken op de prijzen en kwaliteiten.  

Hieruit is gebleken dat een betrouwbare en van hoge kwaliteit mini vaatwasser gemiddeld €408,- kost. 

Wij hebben voor jou de vaatwassers uitgekozen van de hoogste kwaliteit die populair zijn onder consumenten.


Wat is een mini vaatwasser?

Een mini vaatwasser is een kleine, compacte vaatwasser die speciaal is ontworpen om plaats te besparen in kleine keukens of huishoudens met weinig ruimte. Ze zijn vaak bedoeld om alleen de belangrijkste vaat te wassen, zoals messen, lepels, borden en glazen, in plaats van het wassen van grotere items zoals pannen en schalen.


Mini vaatwassers zijn ook handig voor mensen die niet genoeg vaat hebben om een volledige vaatwasser te vullen, of voor mensen die alleen willen wassen wat ze die dag hebben gebruikt in plaats van alles op te slaan totdat de vaatwasser vol is. Ze zijn meestal vrij eenvoudig te gebruiken, met een selectieknop voor het type vaat dat je wilt wassen en een tijdsindicatie om te laten zien hoelang het wasproces duurt. Mini vaatwassers zijn een handige en energie-efficiënte manier om vaat te wassen voor mensen die beperkt ruimte hebben in hun keuken of huishouden.

Mini vaatwasser kopen


Kleine vaatwasser kopen - waar moet ik op letten? 

Bij het kopen van een kleine vaatwasser zijn er heel wat aandachtspunten waar je op moet letten. Het zijn relatief dure elektronische apparaten, waardoor je vrij zeker moet zijn van je keuze. Hieronder zijn de belangrijkste benoemd waar je op moet letten bij het kopen van een mini vaatwasser. Zo krijg je een beter beeld en ga je makkelijker over tot aankoop:

 • Formaat: Mini vaatwassers zijn bedoeld om te besparen op ruimte, dus het is belangrijk om te controleren of de vaatwasser die je wilt aanschaffen wel in je keuken past. Meet de ruimte waar je de vaatwasser wilt plaatsen op en vergelijk deze met de afmetingen van het apparaat om er zeker van te zijn dat het past.
 • Capaciteit: Mini vaatwassers zijn vaak beperkt in hun capaciteit, dus het is belangrijk om te controleren hoeveel vaat je erin kwijt kunt. Als je vaak voor grotere groepen kookt of veel vaat hebt, kan het handig zijn om een grotere mini vaatwasser te overwegen of zelfs een volledige vaatwasser.
 • Water- en energieverbruik: Zoek naar een mini vaatwasser met een goede energie-efficiëntieklasse, aangegeven met een A++ of hoger. Dit betekent dat het apparaat minder energie verbruikt, wat goed is voor het milieu en voor je portemonnee. Ook is het verstandig om te kijken naar het waterverbruik van het apparaat, aangezien dit ook een belangrijke factor is in de kosten van het gebruik van de vaatwasser.
 • Extra functies: Sommige mini vaatwassers hebben extra functies, zoals een snelle wascyclus, een droogfunctie of een automatische afwasverdeler. Als je geïnteresseerd bent in een van deze functies, kan het handig zijn om te zoeken naar een apparaat met deze opties. Houd er echter wel rekening mee dat deze functies vaak leiden tot hogere kosten.
 • Garantie: Zoek naar een mini vaatwasser met een goede garantieperiode, voor het geval er iets misgaat met het apparaat.
 • Prijs: Mini vaatwassers kunnen een aanzienlijke investering zijn, dus het is belangrijk om te zoeken naar een apparaat dat binnen je budget past. Vergelijk prijzen van verschillende merken en modellen om ervoor te zorgen dat je de beste deal krijgt.


Populaire merken

Er zijn een aantal merken die er toch wel bovenuit steken als je opzoek bent naar een kleine vaatwasser. Dit zijn merken die zich in de loop der jaren bewezen hebben en waarvan de naamsbekendheid erg hoog is. Het is dan ook aan te raden om een vaatwasser te kopen van een van deze merken. De volgende merken leveren hoogwaardige en betrouwbare vaatwassers af: 


Medion mini vaatwasser

Medion is een merk dat verschillende soorten elektronische apparaten, waaronder mini vaatwassers, produceert. Mini vaatwassers zijn kleinere versies van standaard vaatwassers en zijn ontworpen om kleine hoeveelheden vaat te wassen, zoals bijvoorbeeld in een keuken, een bar of een kantoor. Mini vaatwassers van Medion zijn verkrijgbaar in verschillende modellen met verschillende capaciteiten en functies. Sommige modellen hebben bijvoorbeeld verschillende wasprogramma's, terwijl andere modellen zijn uitgerust met een droogfunctie.

Moulinex mini vaatwasser

De Moulinex mini vaatwasser is een compacte vaatwasser die speciaal is ontworpen voor gebruik in kleine keukens of voor mensen die weinig vaat hebben. De vaatwasser heeft meestal plaats voor ongeveer 4 tot 6 couverts, wat neerkomt op ongeveer vier tot zes persoonsgerechten. De vaatwasser is voorzien van verschillende programma's voor het wassen van de vaat, zoals een snelwasprogramma voor licht bevuilde vaat of een intensief programma voor zeer vuile vaat. Het apparaat is ook voorzien van een droogfunctie om de vaat snel en efficiënt te laten drogen. Als je op zoek bent naar een compacte vaatwasser voor in je kleine keuken, kan de Moulinex mini vaatwasser een goede optie zijn.

Silvercrest mini vaatwasser

De Silvercrest mini vaatwasser is een compacte vaatwasser die geschikt is voor kleine huishoudens of voor mensen die niet veel vaat hebben. De vaatwasser heeft een capaciteit van 6 couverts, wat neerkomt op ongeveer 6 tot 8 standaard borden, glazen en bestek. Het apparaat heeft een energieklasse A+ label, wat betekent dat het relatief zuinig is in gebruik. 

In het algemeen is de Silvercrest mini vaatwasser een handig apparaat voor mensen die weinig vaat hebben en niet veel ruimte hebben in hun keuken. Het is een betaalbaar en energiezuinig alternatief voor handmatig afwassen.

Inventum mini vaatwasser

Inventum is een Nederlands merk dat verschillende huishoudelijke apparaten maakt, waaronder mini vaatwassers. Deze mini vaatwassers zijn compacte apparaten die speciaal ontworpen zijn om kleine hoeveelheden afwas te doen in kleine ruimtes. Ze zijn ideaal voor mensen die bijvoorbeeld in een klein appartement wonen of voor gebruik in een keukenhoek.

Er zijn verschillende modellen van Inventum mini vaatwassers beschikbaar, met verschillende kenmerken en functies. Sommige modellen hebben bijvoorbeeld een ingebouwd wasmiddelreservoir, terwijl andere modellen een droogfunctie hebben om de afwas te drogen na het wassen. Alle Inventum mini vaatwassers zijn energiezuinig en hebben een klein formaat, wat betekent dat ze gemakkelijk te plaatsen zijn in een kleine ruimte.

Vaatwasser klein


Wat is het voordeel van een mini vaatwasser zonder wateraansluiting?

Een mini vaatwasser zonder wateraansluiting kan handig zijn voor mensen die geen permanente wateraansluiting in hun keuken hebben, zoals mensen die in een appartement of huis met een keuken zonder waterleiding wonen. Deze vaatwassers zijn vaak voorzien van een tank die je zelf kunt vullen met water, waardoor je ze kunt gebruiken zonder dat je een wateraansluiting nodig hebt. Het voordeel hiervan is dat je de vaatwasser overal kunt gebruiken, zelfs als je geen permanente wateraansluiting hebt. Houd er wel rekening mee dat deze vaatwassers vaak minder capaciteit hebben en een tragere wascyclus hebben dan vaatwassers met een wateraansluiting.


Hoe kan ik een mini vaatwasser aansluiten op keukenkraan?

Om een mini vaatwasser aan te sluiten op een keukenkraan, heb je een aansluitset nodig die past op de kraan van je keuken. Deze sets zijn meestal verkrijgbaar bij de fabrikant van de vaatwasser of bij de winkel waar je het apparaat hebt gekocht. Als je de set hebt, volg je deze stappen om de vaatwasser aan te sluiten:

 1. Zorg ervoor dat de kraan is afgesloten en de watertoevoer naar de vaatwasser is uitgeschakeld.

 2. Steek het ene uiteinde van de aansluitset op de kraan en het andere uiteinde in de aansluiting van de vaatwasser.

 3. Zet de kraan open en laat het water een paar minuten stromen om eventuele luchtbellen uit de leidingen te verwijderen.

 4. Zet de watertoevoer naar de vaatwasser aan en zet het apparaat aan.

Houd er rekening mee dat de aansluitset en de installatie ervan afhankelijk kunnen zijn van het merk en model van je vaatwasser en de kraan in je keuken. Als je twijfelt over hoe je de vaatwasser moet aansluiten, raadpleeg dan de handleiding van het apparaat of neem contact op met de fabrikant voor meer informatie.


Wat is het verschil tussen een vaatwasser en vaatwasser mini?

Een vaatwasser is een elektrische machine die gebruikt wordt om vuile vaat te wassen en af te drogen. Een mini vaatwasser is een kleinere versie van een vaatwasser en is ontworpen voor gebruik in kleinere ruimtes, zoals een keuken of appartement. In vergelijking met een normale vaatwasser heeft een mini vaatwasser meestal een kleiner wasbakje en kan het minder vaat tegelijk wassen. Ook is een mini vaatwasser vaak minder krachtig dan een normale vaatwasser, wat kan betekenen dat het langer duurt om de vaat te wassen en dat het minder effectief is bij het verwijderen van hardnekkig vuil.


Waar kan ik een kleine vaatwasser gebruiken? 

Een mini vaatwasser is een compact apparaat dat bedoeld is om kleine hoeveelheden vaat te wassen. Het is een praktische optie voor mensen die niet genoeg ruimte hebben voor een traditionele vaatwasser of die niet genoeg vaat produceren om een grotere vaatwasser te vullen. Mini vaatwassers zijn ideaal voor gebruik in kleine keukens, kantoren, studentenkamers, caravans, vakantiehuisjes en andere plaatsen waar ruimte beperkt is.

Ze zijn ook handig voor mensen die alleen wonen of voor wie het wassen van vaat met de hand te tijdrovend is. Mini vaatwassers zijn vaak voorzien van verschillende instellingen en programma's om aan verschillende wasbehoeften te voldoen, zoals het wassen van glaswerk of het verwijderen van hardnekkig vuil.

Er zijn verschillende plaatsen waar je een mini vaatwasser kunt gebruiken. Zo kun je er bijvoorbeeld een in je keuken gebruiken om vaat na een maaltijd te wassen. Je kunt er ook een in je kantoor gebruiken om kopjes en glazen te wassen die je gebruikt tijdens het werk. Als je regelmatig vrienden en familie uitnodigt voor etentjes, kan een mini vaatwasser ook handig zijn om al het vaatwerk na de maaltijd te wassen.

Het is ook mogelijk om een mini vaatwasser in een caravan of vakantiehuisje te gebruiken. Zo hoef je tijdens het vakantie vieren niet met de hand vaat te wassen, wat soms lastig kan zijn als je op een plaats bent waar geen ruimte is voor een traditionele vaatwasser.

In het algemeen biedt een mini vaatwasser een handige oplossing voor mensen die op zoek zijn naar een efficiënte manier om kleine hoeveelheden vaat te wassen, of ze nu thuis, op het werk of op vakantie zijn.


Kost een mini vaatwasser veel onderhoud?

Een mini vaatwasser hoeft doorgaans niet veel onderhoud te krijgen, maar het is wel belangrijk om hem regelmatig te reinigen en te onderhouden om te voorkomen dat er problemen ontstaan. Hieronder vind je een aantal tips voor het onderhoud van je mini vaatwasser:

 1. Maak het filtersysteem regelmatig schoon. Dit zorgt ervoor dat het water goed kan circuleren en voorkomt dat er voedselresten in de machine achterblijven.

 2. Maak het afvoersysteem schoon. Dit voorkomt dat er vieze luchtjes ontstaan en zorgt ervoor dat het water goed weg kan lopen.

 3. Gebruik regelmatig een vaatwasmiddel voor vaatwassers om ervoor te zorgen dat het apparaat goed blijft werken.

 4. Maak het binnenwerk van de vaatwasser regelmatig schoon. Dit voorkomt dat er vieze luchtjes ontstaan en zorgt ervoor dat het apparaat goed blijft werken.

 5. Controleer regelmatig de afdichtingen van de deur en de rubberen randen om ervoor te zorgen dat er geen lekken ontstaan.

Door deze stappen te volgen, kan je ervoor zorgen dat je mini vaatwasser goed blijft werken en zo min mogelijk onderhoud nodig heeft.

Veelgestelde vragen over kleine vaatwassers

Wat is de gemiddelde prijs van een kleine vaatwasser?

De gemiddelde prijs van een goede kleine vaatwasser ligt rond de €408-.

Wat is de beste mini vaatwasser voor een goedkope prijs?

De beste grillplaat voor een schappelijke prijs is de Medion mini vaatwasser md 37217.