Beste Grillplaat voor een Goedkope Prijs (2024)

Een grillplaat kopen? Bij Bestevoordeel.nl hebben wij de hoogste kwaliteit grillplaten uitgezocht voor de laagste prijs. Bekijk hieronder de Top-5 beste grillplaten voor de goedkoopste prijs:


1. Beste grillplaat inductie - GreenPan Cambridge Inductie Grillpan - Ø 28 cm 

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Sterkte

De GreenPan Cambridge Inductie Grillpan is een kwalitatief hoogwaardige grillpan met een diameter van 28 cm. De pan is gemaakt van gegoten aluminium en heeft een kern van thermische aluminium voor een goede warmteverdeling. De pan is geschikt voor gebruik op inductiekookplaten en heeft een antiaanbaklaag die is gemaakt zonder PFAS (perfluoroalkylstoffen), wat betekent dat de pan vrij is van deze stoffen die soms worden gebruikt in antiaanbaklagen en die kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid. De pan heeft ook een stay-cool handgreep voor gemakkelijk en veilig gebruik en is vaatwasmachinebestendig voor eenvoudig schoonmaken.

Voordelen 

 • Vrij van PFAS
 • Stijlvol design
 • Ergonomische handgrepen
 • Kan in de vaatwasser

Nadelen

 • Geleverd zonder een deksel


2. Elektrische grillplaat - KitchenBrothers Elektrische Bakplaat XL - Grillplaat - 2000W

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Sterkte

De KitchenBrothers Grillplaat is een gemakkelijk te gebruiken grillplaat die binnen 8 minuten opgewarmd is en waarmee je zelf de temperatuur kunt instellen van 94 tot 205 graden Celsius. De grillplaat heeft een afdruipbakje voor overtollig vet en olie, een anti-aanbaklaag, en Cool Touch-handvatten die altijd koel blijven, wat de grillplaat veilig te gebruiken maakt. De grillplaat heeft een afmeting van 52,00 x 26,67 cm, wat het mogelijk maakt om met meerdere personen tegelijk te eten. Het is ook geschikt voor gourmetten tijdens feestdagen of tijdens het kamperen.

Voordelen 

 • Heeft een aan/uit schakelaar
 • Inclusief een indicatielampje
 • Temperatuur indicator
 • Ontworpen van stevig materiaal

Nadelen

 • Geen cool touch handgrepen


3. Gietijzeren grillplaat - Chefs Cuisine gietijzeren grillpan

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Sterkte

De Chefs Cuisine gietijzeren grillpan is een duurzame pan die speciaal is ontworpen voor het grillen van vlees, vis en groenten. De pan is gemaakt van gietijzer, wat betekent dat het een uitstekende warmtegeleider is en de hitte gelijkmatig verdeelt over het hele oppervlak van de pan. Dit zorgt ervoor dat het vlees, vis of groenten gelijkmatig gegrild worden en een lekkere grillmarkering krijgen.

Een ander voordeel van gietijzer is dat het niet gemakkelijk beschadigd raakt en jarenlang meegaat als het op de juiste manier wordt behandeld. De pan is niet vaatwasmachine bestendig, waardoor het onderhoud wel tijd nodig heeft.

Verder is de Chefs Cuisine gietijzeren grillpan voorzien van een comfortabele handgreep die niet warm wordt tijdens het gebruik, zodat je de pan makkelijk kunt verplaatsen of omdraaien tijdens het grillen. De pan is ook geschikt voor gebruik op alle warmtebronnen, inclusief inductiekookplaten.

Voordelen 

 • Enorm stevig
 • Duurzaam en energiebesparend
 • Je kan hem in de Kamado doen

Nadelen

 • Kan niet in de vaatwasser


4. Tefal grillplaat - Tefal Plancha CB5005 - Grillplaat - 35 x 25 cm

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Sterkte

De Tefal Plancha CB5005 is een elektrische grillplaat die geschikt is voor het bereiden van een breed scala aan gerechten, van vlees en vis tot groenten en panini's. De grillplaat heeft een afmeting van 35 x 25 cm en is gemaakt van roestvrij staal voor een gemakkelijke reiniging. Het apparaat heeft twee temperatuurzones, zodat je het op een lagere temperatuur kunt instellen voor het grillen van delicaat vlees en op een hogere temperatuur voor het grillen van steviger vlees.


De grillplaat heeft ook een vetafscheider om overtollig vet op te vangen tijdens het koken, wat helpt om gezonder te eten. Het apparaat heeft verstelbare temperatuurcontrole en is voorzien van een kleurendisplay om de temperatuur gemakkelijk te kunnen aflezen. Het apparaat heeft ook een antislipvoetjes om het stabiel op het aanrecht te houden tijdens het gebruik.

Voordelen 

 • Kan in de vaatwasser
 • 5 verschillende warmtestanden
 • Erg groot bakoppervlak
 • Bevat een anti-aanbaklaag

Nadelen

 • Niet voor grote aantallen geschikt


5. Bakplaat XXL Tristar BP-2834

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Sterkte

De Bakplaat XXL Tristar BP-2834 is een elektrische bakplaat die geschikt is voor het bakken van voedsel voor tot 10 personen. De bakplaat is voorzien van een regelbare thermostaat, zodat je de juiste temperatuur kunt instellen voor het bakken van verschillende soorten voedsel. De bakplaat is ook voorzien van een anti-aanbaklaag, zodat het voedsel niet blijft plakken tijdens het bakken. Verder heeft de bakplaat een groot bakoppervlak van 1 meter x 22 cm, zodat je genoeg ruimte hebt om verschillende gerechten tegelijk te bakken. De bakplaat is gemaakt van roestvrij staal en heeft een stevige, robuuste constructie, waardoor hij geschikt is voor intensief gebruik.

Voordelen 

 • Erg groot bakoppervlak
 • Makkelijk te reinigen
 • Bevat een anti-aanbaklaag
 • Veel personen kunnen er gebruik van maken

Nadelen

 • Niet geschikt voor kleinere tafelsGemiddelde prijs van een Strijkijzer

Om de gemiddelde prijs te bepalen van een grillplaten is grondig onderzoek gedaan. In dit onderzoek zijn alleen de platen meegenomen die betrouwbaar en van hoge kwaliteit zijn. Om tot een goede prijsschatting te komen hebben wij meerdere aanbieders vergeleken op de prijzen en kwaliteiten.  

Hieruit is gebleken dat een betrouwbare en van hoge kwaliteit grillplaat gemiddeld €61,- kost. 

Wij hebben voor jou de platen uitgekozen van de hoogste kwaliteit die populair zijn onder consumenten.


Wat is een grillplaat?

Een grillplaat is een vlakke plaat die wordt gebruikt om voedsel op te grillen, meestal op een barbecue of in een grillpan op het fornuis. Grillplaten zijn gemaakt van verschillende materialen, zoals gietijzer, roestvrij staal of aluminium, en hebben meestal ribbels of reliëf aan de bovenkant om het voedsel van de plaat te laten afvloeien terwijl het grilt. Grillplaten zijn een handige manier om voedsel te grillen wanneer je niet direct toegang hebt tot een grill of als je niet wilt dat het voedsel in aanraking komt met het vuur van de barbecue.

Grillplaat kopen


Grillplaat kopen - waar moet ik op letten? 

Bij het kopen van grillplaten zijn een aantal aandachtspunten extra belangrijk. Sta je op het punt om een grillplaat te kopen, maar weet je niet zo goed waar je op moet letten van tevoren? Geen probleem, want hieronder komen de belangrijkste punten aanbod die essentieel zijn tijdens het aankoopproces:

 • Materiaal: Grillplaten zijn gemaakt van verschillende materialen, zoals gietijzer, roestvrij staal en aluminium. Gietijzer is een populaire keuze vanwege zijn duurzaamheid en hittegeleiding, maar het kan roesten als het niet goed wordt onderhouden. Roestvrij staal is ook duurzaam en gemakkelijk te onderhouden, maar het kan moeilijk zijn om te zorgen dat het voedsel niet blijft plakken. Aluminium is licht en hittegeleidend, maar het kan kleine stukjes van het metaal afgeven aan het voedsel als het niet goed is behandeld.
 • Grootte: Kies een grillplaat die past bij de grootte van je barbecue of grillpan. Als je een grote grillplaat koopt voor een kleine barbecue, kan het moeilijk zijn om het voedsel goed te grillen omdat het te dicht bij elkaar zit. Als je een te kleine grillplaat koopt, kan het moeilijk zijn om alle voedsel tegelijk te grillen.
 • Vorm: Grillplaten zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, zoals vierkant, rond of rechthoekig. Kies de vorm die het beste past bij de ruimte die je hebt op je barbecue of in je grillpan.
 • Gewicht: Het gewicht van de grillplaat kan van belang zijn als je van plan bent om de grillplaat regelmatig te verplaatsen of mee te nemen op reis. Zware grillplaten zijn meestal duurzamer, maar lichtere platen zijn gemakkelijker te verplaatsen.
 • Prijs: Grillplaten zijn verkrijgbaar in een breed scala aan prijzen. Overweeg hoe vaak je de grillplaat zult gebruiken en hoe belangrijk het is voor je om een hoogwaardig product te kopen voordat je een beslissing maakt.
 • Onderhoud: Sommige grillplaten vereisen meer onderhoud dan andere. Gietijzerplaten moeten bijvoorbeeld na elk gebruik worden ingevet om te voorkomen dat ze roesten. Roestvrij staalplaten zijn gemakkelijker te onderhouden, maar ze kunnen wel plakkerig worden als ze niet goed worden schoongemaakt. Hoe moet ik een grillplaat schoonmaken?

Bij het volgen van de onderstaande stappen, maak je een grillplaat op een goede manier schoon. Je zorgt ervoor dat alles gereinigd wordt en dat je de grillplaat opnieuw kan gebruiken. Hieronder de stoppen kort en bondig uitgelegd: 

 1. Laat de grillplaat afkoelen: Voordat je begint met het schoonmaken van de grillplaat, is het belangrijk om te wachten tot deze is afgekoeld. Als je de grillplaat schoonmaakt terwijl deze nog warm is, kan het metaal beschadigen of vervormen.
 2. Verwijder groot vuil: Gebruik een grillborstel of een stuk aluminiumfolie om het grootste vuil van de grillplaat te verwijderen. Dit zal helpen om het schoonmaakproces te vereenvoudigen en te voorkomen dat het vuil de poriën van de grillplaat verstopt.
 3. Maak de grillplaat nat: Maak de grillplaat nat met warm water en eventueel een mild schoonmaakmiddel. Dit zal helpen om het vuil en de aangekoekte etensresten los te weken.
 4. Scrub de grillplaat: Gebruik een grillborstel of een schuurspons om de grillplaat grondig te scrubben. Zorg ervoor dat je alle ribbels en hoeken goed bereikt. Als de grillplaat erg vies is, kun je ervoor kiezen om een fijn schuurmiddel te gebruiken om de aangekoekte etensresten te verwijderen.
 5. Maak de grillplaat af: Spoel de grillplaat grondig af met warm water om het schoonmaakmiddel en het vuil weg te spoelen. Sommige grillplaten zijn gemaakt van materialen die niet goed tegen water kunnen, dus het is belangrijk om te letten op de gebruiksaanwijzing van de grillplaat voordat je deze afspoelt. Als de grillplaat niet tegen water kan, kun je ervoor kiezen om het oppervlak te deppen met een vochtige doek.
 6. Laat de grillplaat drogen: Laat de grillplaat grondig drogen voordat je hem opbergt of weer gebruikt. Dit zal helpen om te voorkomen dat het metaal gaat roesten.
 7. Bewaar de grillplaat op een droge plek: Als je de grillplaat niet gebruikt, is het belangrijk om hem op te bergen op een droge plek. Dit zal helpen om te voorkomen dat het metaal gaat roesten en zal ervoor zorgen dat de grillplaat in goede staat blijft voor toekomstig gebruik.

Veelgestelde vragen over grillplaten

Wat is de gemiddelde prijs van een grillplaat?

De gemiddelde prijs van een goede grillplaat ligt rond de €61-.

Wat is de beste grillplaat voor een goedkope prijs?

De beste grillplaat voor een schappelijke prijs is de GreenPan Cambridge Inductie Grillpan.