Beste Motorslot van 2024

Op zoek naar de perfecte bescherming voor je motor? Zoek niet verder! Deze hoogwaardige motorsloten zijn de ideale oplossing om jouw geliefde tweewieler veilig te houden. Met geavanceerde beveiligingsfuncties, zoals robuuste materialen en innovatieve sluitsystemen, bieden onze motorsloten een ongeëvenaarde gemoedsrust. 

Of je nu een dagje gaat toeren of je motor voor langere tijd moet achterlaten, onze sloten staan garant voor optimale diefstalpreventie. Bescherm je investering en geniet met volle teugen van elke rit, met de betrouwbaarheid en gemoedsrust die onze motorsloten je bieden. Ontdek hier de 5 beste motorsloten:

De 5 beste motorsloten van 2024 uitgelicht


VINZ Makalu Motorslot / Kettingslot

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Sterkte

Het Vinz Makalu Motorslot is het beste motorslot dat speciaal is ontworpen voor scooters en motorfietsen. Met een lengte van 180 cm en een kettingdikte van 10,5 mm biedt het slot maximale veiligheid en bescherming tegen diefstal. Het slot is ART 4-gecertificeerd, wat betekent dat het voldoet aan de strenge kwaliteitseisen en goedkeuringen van verzekeraars. Dit zorgt ervoor dat jouw voertuig goed is beveiligd en je met een gerust hart kunt parkeren.

Dit motorslot heeft een stevige ketting met schakels die moeilijk te manipuleren zijn, waardoor het extra moeilijk is voor dieven om het slot open te breken. Het slot wordt geleverd met twee sleutels, zodat je altijd een reserve hebt. Daarnaast is het slot voorzien van een handige stofklep die voorkomt dat er vuil en vocht in het slot komt, waardoor de levensduur wordt verlengd.

Met het Vinz Makalu Motorslot ben je verzekerd van een betrouwbare beveiliging voor je scooter of motorfiets. Het is een duurzaam en robuust slot dat gemakkelijk in gebruik is en optimale bescherming biedt. Bescherm je waardevolle voertuig tegen diefstal met dit hoogwaardige kettingslot.

Voordelen 

 • Hoogwaardige beveiliging
 • ART 4-gecertificeerd
 • Lange kettinglengte (180 cm)
 • Stofklep voor bescherming tegen vuil en vocht

Nadelen

 • Relatief zwaar


Maxx-Locks Ohura Motorslot ART 4

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Sterkte

Het Maxx Locks Ohura Motorslot is een hoogwaardig scooterslot en kettingslot met een lengte van 150 cm. Het slot is voorzien van het ART 4 keurmerk, wat betekent dat het voldoet aan de strenge eisen voor diefstalpreventie. Met dit slot kun je je scooter of motorfiets veilig vergrendelen en beschermen tegen diefstal.


De Maxx Locks Ohura is gemaakt van gehard staal en heeft een dubbele vergrendelingsmechanisme, waardoor het extreem moeilijk is voor dieven om het slot te breken. Daarnaast is het slot uitgerust met een stofkap om de cilinder te beschermen tegen vuil en vocht, wat de duurzaamheid en betrouwbaarheid verhoogt. 


Dit motorslot met ART 4 keurmerk wordt geleverd met twee sleutels, zodat je altijd een reserve hebt. Met zijn lange lengte biedt dit slot flexibiliteit bij het vastzetten van je voertuig aan een vast object. Het Maxx Locks Ohura Motorslot is een ideale keuze voor iedereen die zijn scooter of motorfiets veilig wil stellen.

Voordelen 

 • ART 4 keurmerk
 • Dubbel vergrendelingsmechanisme
 • Gehard stalen constructie
 • Stofkap beschermt cilinder tegen vuil en vocht

Nadelen

 • Gewicht van het slot kan zwaar zijn


Pro-tect Kettingslot TOPAZ+ ART 4 - 150 cm

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Sterkte

Het Pro-Tect U-Lock 150cm ART4 is een robuust fietsslot dat optimale beveiliging biedt voor je fiets. Met een lengte van 150 cm biedt het voldoende flexibiliteit om je fiets veilig vast te zetten aan vaste objecten, zoals een fietsenrek of lantaarnpaal. Het slot voldoet aan de ART4-keuring, wat betekent dat het goedgekeurd is door verzekeraars en geschikt is voor diefstalpreventie.

Het U-Lock ontwerp zorgt voor een effectieve bescherming tegen diefstal pogingen. Het stevige stalen materiaal is bestand tegen snijden en zagen, waardoor het slot moeilijk te breken is. Bovendien is het slot voorzien van een dubbel sluitmechanisme, waardoor het extra moeilijk is om het te openen zonder de juiste sleutel.

Dankzij het compacte formaat en het bijgeleverde framebevestigingssysteem is het Pro-Tect U-Lock eenvoudig mee te nemen tijdens het fietsen. Het slot wordt geleverd met twee sleutels, zodat je altijd een reserve hebt. Kortom, het Pro-Tect U-Lock 150cm ART4 biedt een hoogwaardige en betrouwbare beveiliging voor je fiets, zodat je met een gerust hart kunt genieten van je fietstochten.

Voordelen 

 • Hoogwaardige beveiliging voor je motor
 • ART4-keuring goedgekeurd door verzekeraars
 • Robuust en bestand tegen snijden en zagen
 • Compact formaat en handig mee te nemen

Nadelen

 • Relatief lange lengte van 150 cm kan het iets minder draagbaar makenHet slot kan wat zwaar zijn vanwege het stevige stalen materiaal


Top Lock Scooterslot / Motorslot ART4

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Sterkte

Het Top Lock Scooterslot is een hoogwaardig motorslot dat zorgt voor optimale veiligheid van je scooter of motorfiets. Met een lengte van 170 cm biedt het kettingslot voldoende ruimte om je voertuig stevig vast te zetten aan een vast object, waardoor diefstal wordt tegengegaan.

Dit slot is voorzien van het ART4-keurmerk, wat betekent dat het voldoet aan de strenge eisen op het gebied van diefstalpreventie. Het kettingslot is uitgerust met een handige loop, waardoor het gemakkelijk te hanteren is en je het slot eenvoudig kunt bevestigen. Met de actieve vergrendeling is het slot snel en efficiënt te gebruiken, waardoor je kostbare tijd bespaart.

Daarnaast is het slot gemaakt van duurzame materialen die bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden. Kortom, het Top Lock Scooterslot is een betrouwbaar en gebruiksvriendelijk product dat optimale bescherming biedt voor je scooter of motorfiets.

Voordelen 

 • Betrouwbare beveiliging
 • Voldoet aan ART4-keurmerk
 • Duurzame materialen

Nadelen

 • Mogelijk wat zwaar en omvangrijk


MKX-lock motorslot ART4

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Sterkte

Het MKX Lock-kettingslot is een robuust en betrouwbaar beveiligingsproduct dat geschikt is voor het beschermen van je fiets, motor of scooter. Met een lengte van 120 cm biedt dit slot voldoende flexibiliteit om je voertuig aan een vast object te bevestigen. Dit slot voldoet aan de ART4-norm, wat betekent dat het goedgekeurd is door verzekeraars en voldoet aan hoge veiligheidseisen.

Het kettingslot is gemaakt van gehard staal en beschikt over een sterk cilinderslot met een sleutelmechanisme. Dankzij de stevige constructie is het MKX Lock-kettingslot bestand tegen verschillende vormen van kracht en braakpogingen. Het is ook voorzien van een beschermende nylon hoes om je voertuig te beschermen tegen krassen.

2 sleutels worden bij aankoop meegeleverd, zodat je altijd een reserve hebt. Met het MKX Lock-kettingslot kun je met een gerust hart je voertuig achterlaten, wetende dat het goed beveiligd is tegen diefstal.

Voordelen 

 • Sterk en robuust slot van gehard staal
 • Voldoet aan de ART4-norm voor veiligheid
 • Inclusief beschermende nylon hoes
 • Wordt geleverd met twee sleutels

Nadelen

 • Relatief zwaar en volumineus
 • Beperkte lengte van 120 cmGemiddelde prijs van een motorslot

Om de gemiddelde prijs te bepalen van een motorslot is grondig onderzoek gedaan. In dit onderzoek zijn alleen de sloten meegenomen die betrouwbaar en van hoge kwaliteit zijn. Om tot een goede prijsschatting te komen hebben wij meerdere aanbieders vergeleken op de prijzen en kwaliteiten.  

Hieruit is gebleken dat een betrouwbare en van hoge kwaliteit motorslot gemiddeld €84,- kost. 

Wij hebben voor jou de motorsloten uitgekozen van de hoogste kwaliteit die populair zijn onder consumenten.


Bekijk hier ook de beste motor headset van dit moment voor een uitstekende communicatie 


Wat is een motorslot?

Een motorslot is een speciaal ontworpen slot dat wordt gebruikt om een motorfiets of scooter te beveiligen tegen diefstal. Het is een essentieel onderdeel van de beveiliging van het voertuig en zorgt voor gemoedsrust voor de eigenaar.

Motorsloten bestaan meestal uit een sterke metalen ketting of kabel die is verbonden met een solide hangslot. Het slot wordt rond het frame van de motorfiets gewikkeld en vastgezet aan een vast object, zoals een paal of een motorfietsanker. Dit maakt het bijna onmogelijk voor dieven om de motorfiets snel weg te nemen.

De voordelen van een motorslot zijn talrijk. Allereerst biedt het een uitstekende diefstalbeveiliging. Het robuuste ontwerp en de duurzame materialen weerstaan pogingen tot knippen, breken of openbreken. Bovendien zijn motorsloten vaak zichtbaar en hebben ze een afschrikkend effect op potentiële dieven.

Ten tweede is een motorslot draagbaar en gemakkelijk te gebruiken. Het kan worden meegenomen en op verschillende locaties worden gebruikt, waardoor het ideaal is voor onderweg. Daarnaast zijn er verschillende types motorsloten beschikbaar, waaronder varianten met alarmfuncties, waardoor de beveiliging verder wordt verbeterd.

Een motorslot is een cruciale beveiligingsmaatregel om je motorfiets of scooter te beschermen tegen diefstal. Het biedt gemoedsrust, diefstalbeveiliging en draagbaarheid, waardoor het onmisbaar is voor motorrijders over de hele wereld.


Wanneer is een motorslot ART gekeurd? 

Een motorslot kan worden gekeurd volgens de ART-normen. ART (Stichting ART) is een onafhankelijke Nederlandse organisatie die de kwaliteit en veiligheid van sloten test en certificeert, met name voor tweewielers zoals motorfietsen en scooters. Het doel van de ART-certificering is om ervoor te zorgen dat motorsloten voldoen aan bepaalde veiligheidsnormen en effectieve bescherming bieden tegen diefstal.

Er zijn verschillende niveaus van ART-certificering, aangeduid als ART 1, ART 2 en ART 3. Elk niveau vertegenwoordigt een bepaalde mate van beveiliging en wordt toegewezen op basis van de weerstand tegen inbraakpogingen. Over het algemeen geldt hoe hoger het ART-niveau, hoe veiliger en betrouwbaarder het slot is.

Om een ART-keurmerk te krijgen, moet een motorslot voldoen aan de specifieke eisen en testprocedures die door ART worden gesteld. Deze tests omvatten onder andere trek-, boor- en zaagtests om de weerstand van het slot tegen verschillende inbraakmethoden te beoordelen.

Het is belangrijk op te merken dat de ART-certificering voornamelijk van toepassing is in Nederland en sommige andere Europese landen. Het kan zijn dat andere landen vergelijkbare certificeringsnormen hanteren of andere methoden voor het beoordelen van de veiligheid van motorsloten hebben. Het is altijd raadzaam om te controleren of een slot voldoet aan de geldende veiligheidsnormen in het land waar het wordt gebruikt.

Welke soorten motorsloten zijn er? 

Als je opzoek bent naar het beste motorslot, dan moet je eerst de verschillen tussen de verschillende soorten sloten weten. 

Motorsloten zijn essentiële beveiligingsmaatregelen om diefstal van motorvoertuigen te voorkomen. Ze bieden een extra laag bescherming tegen diefstal en zorgen ervoor dat je motor veilig blijft, zelfs als je hem onbeheerd achterlaat. Hier zijn enkele veelvoorkomende soorten motorsloten die op de markt verkrijgbaar zijn:

Schijfremsloten

Schijfremsloten zijn compacte en draagbare sloten die direct op de remschijf van de motor worden bevestigd. Ze zijn gemakkelijk te gebruiken en bieden een sterke fysieke beveiliging. Schijfremsloten zijn meestal gemaakt van gehard staal en kunnen vaak worden geleverd met een alarmfunctie voor extra beveiliging.

Ketting- en beugelsloten

Ketting- en beugelsloten bestaan uit een sterke ketting of een geharde stalen beugel, die rondom een vast object zoals een paal of een hek kan worden gewikkeld. Ze zijn duurzaam en bieden een uitstekende bescherming tegen diefstal. Deze sloten zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes en diktes, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende bevestigingspunten.

Schakelsloten

Deze bestaan uit een reeks geharde stalen schakels die aan elkaar worden bevestigd. Ze kunnen worden gebruikt om de motor aan een vast object te verbinden of om meerdere delen van de motor aan elkaar te vergrendelen. Schakelsloten zijn robuust en bieden een hoge mate van bescherming.

U-sloten

U-sloten, ook bekend als beugelsloten, hebben de vorm van een U en zijn gemaakt van gehard staal. Ze kunnen eenvoudig worden bevestigd aan de motor of een ander vast object. U-sloten zijn stevig en betrouwbaar, en ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten om aan verschillende beveiligingsbehoeften te voldoen.

Elektronische sloten

Elektronische motorsloten maken gebruik van geavanceerde technologieën zoals biometrie, vingerafdrukscanners of Bluetooth-connectiviteit. Deze sloten bieden een handige en veilige manier om je motor te vergrendelen en ontgrendelen zonder gebruik te maken van traditionele sleutels.

Het kiezen van het juiste type motorslot hangt af van verschillende factoren, waaronder de beveiligingsbehoeften en het gemak van gebruik. Het is belangrijk om een slot te kiezen dat voldoet aan de vereisten van jouw motor en je gemoedsrust geeft bij het parkeren op openbare plaatsen.


Motorslot kopen - waar moet ik op letten?

Bij het kopen van een motorslot is het belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren om ervoor te zorgen dat je de juiste keuze maakt. Een hoogwaardig motorslot speelt een cruciale rol bij het beschermen van je motor tegen diefstal. Hier zijn vijf belangrijke aandachtspunten waar je op moet letten bij het kopen van een motorslot:

Beveiligingsniveau

Controleer het beveiligingsniveau van het slot voordat je het koopt. Kijk naar keurmerken zoals ART (een Nederlands keurmerk) of Sold Secure (een Brits keurmerk) om de beveiligingsclassificatie van het slot te beoordelen. Hoe hoger het beveiligingsniveau, hoe beter de bescherming.

Type slot

Overweeg welk type slot het beste bij je behoeften past. Schijfremsloten, ketting- en beugelsloten, schakelsloten en U-sloten zijn enkele veelvoorkomende opties. Elk type heeft zijn eigen voor- en nadelen, dus kies op basis van je voorkeur en de bevestigingsmogelijkheden.

Materiaal en constructie

Let op het materiaal en de constructie van het slot. Hoogwaardige motorsloten zijn gemaakt van gehard staal, wat ze duurzaam en bestand tegen snijden en boren maakt. Zorg ervoor dat het slot stevig aanvoelt en van goede kwaliteit is.

Gemak en gebruiksgemak

Controleer of het slot gemakkelijk te gebruiken is. Een soepel sluitmechanisme en een goede sleutelbediening maken het gebruik van het slot handiger. Let ook op extra functies zoals alarmen of beschermende hoezen.

Grootte en gewicht

Let op de grootte en het gewicht van het slot. Het moet praktisch zijn om mee te nemen en te gebruiken. Houd rekening met de opslagmogelijkheden op je motor en zorg ervoor dat het slot niet te omvangrijk is om mee te nemen tijdens het rijden.

Door aandacht te besteden aan deze vijf belangrijke aspecten kun je een weloverwogen beslissing nemen bij het kopen van een motorslot. Investeer in een hoogwaardig slot dat past bij je beveiligingsbehoeften en zorg voor gemoedsrust wanneer je je motor onbeheerd achterlaat.

Veelgestelde vragen over sloten voor motors

Wat is de gemiddelde prijs van een motorslot?

De gemiddelde prijs van een betrouwbare en hoge kwaliteit motorslot ligt rond de €84-.

Wat is het beste motorslot voor een goedkope prijs?

Het beste motorslot voor een schappelijke prijs is de VINZ Makalu Motorslot