Beste Geldtelmachine voor een Goedkope Prijs (2024)

Een geldtelmachine kopen? Dat kan voordelig bij Bestevoordeel.nl. Wij hebben de hoogste kwaliteit geldmachines uitgezocht voor de laagste prijs. Zo hoef jij niet teveel geld uit te geven om betrouwbaar en nauwkeurig je geld te tellen. Bekijk hieronder de Top-5 beste geldtelmachines voor de goedkoopste prijs:


1. Geldmachine Safescan 1250

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

De beste geldtelmachine onder de gemiddelde verkoopprijs is tevens ook de beste op de markt, namelijk de Safescan 1250. Nog nooit was geld tellen en sorteren zo makkelijk als met de Safescan 1250. In totaal kan je 500 munten tegelijk in deze geldmachine stoppen, waarna het apparaat 220 munten per minuut telt. Binnen 2,5 minuten heb je dus het maximale aantal munten geteld op een betrouwbare en praktische manier. Alle munten worden tegelijkertijd opgeteld om het nog makkelijker te maken. 


Het grote voordeel aan de Safescan 1250 is dat het een automatische stop heeft. Is 1 van de munten bakjes vol, dan zal het apparaat automatisch stoppen zodat jij de bakjes kan legen en opnieuw kan vullen. Ook wordt er bij aankoop van de Safescan 1250 een aantal muntbuisjes meegeleverd om de getelde munten in op te slaan en gereed te maken voor de kassa. 


Met de batchfunctie kan je vooraf meegeven van welke munten je een bepaald aantal nodig hebt. Iedere keer stopt de geldtel machine nu nadat dit aantal bereikt is, zodat hier geen verwarring ontstaat. Ook blijft de display constant het aantal munten aangeven, terwijl het proces van tellen doorgaat. De Safescan 1250 is dus een multifunctioneel en praktisch apparaat waarmee jij betrouwbaar en nauwkeurig je geld kan tellen. Absoluut een koopje voor de kwaliteit die je ervoor terugkrijgt. 

Voordelen 

 • Automatische stop
 • Praktisch en multifunctioneel 
 • Batchfunctie
 • Display blijft constant het juiste getelde aantal aangeven

Nadelen

 • Tel snelheid kan sneller


2. Beste draagbare geldtelmachine - Brasq VG400

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

Met een gewicht van ongeveer 5 kilogram is de Brasq VG400 een uitstekende keuze als je opzoek bent naar een draagbare geldtelmachine. Als je voor de Brasq VG400 kiest dan ben je verzekerd van een snel en efficient apparaat die je geld nauwkeurig zal tellen en sorteren. In totaal kan je 1100 munten tegelijk invoeren in het apparaat en heeft de geldmachine een telsnelheid van 330 munten per minuut. Dit is in vergelijking met andere geldtelmachines een zeer hoge telsnelheid.


De Brasq VG400 is geschikt voor munten vanaf €0,01 tot €2,- en beschikt over een praktische optelfunctie waarmee het munten totaal per munteenheid wordt weergegeven op het display. Zo houd je een goed overzicht van het aantal getelde munten, maar ook hoeveel munten je in het apparaat hebt gestopt van een bepaalde eenheid. Dit wordt ook wel de batchfunctie genoemd die het tellen nog secuurder en efficiënter maakt. 


De Brasq VG400 is CE- en ROHS gecertificeerd en voldoet hiermee aan alle kwaliteitseisen. Niet alleen is deze geldtelmachine dus snel en efficient, ook is het zeer betrouwbaar en volgens alle wetten en regels gekwalificeerd. De Brasq VG400 is een buiten kansje als je opzoek bent naar een goedkope geldtelmachine van de hoogste kwaliteit.

Voordelen 

 • Enorm hoge telsnelheid
 • CE- en ROHS gecertificeerd 
 • Praktische optelfunctie + batchfunctie
 • Alle mogelijke euromunten kunnen geteld worden

Nadelen

 • Geen specifieke nadelen te benoemen


3. Beste geldtelmachine kleingeld - Brasq VG3000

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

Nadat we hiervoor de Brasq VG4000 hebben besproken is het nu tijd voor een iets eerder model, namelijk de Brasq VG3000. Dit is een uitstekende keuze als je zoekt naar een geldtelmachine voor je kleingeld. Het is een snel en efficient apparaat die munten van €0,01 tot €2,- telt. Heb je dus veel kleingeld in je spaarpot zitten? Dan is de Brasq VG3000 de ideale geldtelmachine die het eindbedrag voor jou uitrekent. 


Met een strak design staat deze geldtelmachine nooit in de weg en kan je het apparaat plaatsen in je huis waar je wilt. De display is eenvoudig te begrijpen en overzichtelijk ingericht. Er zijn een aantal knoppen (wel in het Engels) die je na 1 of 2 keer gebruiken begrijpt, waardoor je niet de fout in zal gaan. Ook zit er een batchfunctie op het display. Hiermee kan je overzichtelijk sorteren en per munteenheid aangeven welk aantal je wilt tellen. 


Ook de Brasq VG3000 geldtelmachine is CE- en ROHS gecertificeerd. Betrouwbaarheid staat centraal bij het tellen van je geld en dat wordt bij deze muntsorteerder gegarandeerd. Voor de beste geldtelmachine voor je kleingeld ben je op het juiste adres bij de Brasq VG3000. 

Voordelen 

 • Batchfunctie om het tellen simpel te maken
 • Efficient en snel om klein geld te tellen
 • CE- en ROHS gecertificeerd 
 • Overzichtelijk display

Nadelen

 • Knoppen in het Engels


4. Goedkope geldtelmachine - SCANNUM Biljetmachine

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

Wil je vooral een goedkope geldtelmachine kopen? Dan is de betrouwbare en handige SCANNUM biljetmachine de beste keuze. Dit is de goedkoopste telmachine op de markt die nog steeds over hoge kwaliteit en meerdere uitgebreide eigenschappen beschikt. Zoals je op de afbeelding kan zien is bevat de SCANNUM biljetmachine een valsgeld pen & stofhoes en een 3-voudig valsgelddetectie systeem. Razendsnel je kassa inhoud tellen? Dan heb je de SCANNUM biljetmachine nodig!


Het apparaat telt namelijk 1000 biljetten per minuut en heeft een invoercapaciteit van 300 biljetten. 1 beurt tellen duurt dus ongeveer 20-30 seconde en na afloop weet je de exacte waarde van de kassa inhoud. Fouten zijn niet mogelijk met de SCANNUM biljetmachine, want er zit zowel een valsgelddetectie systeem als een optel-afpas functie op het apparaat. De SCANNUM telt alle ongesorteerde biljetten en laat achteraf de totale waarde in biljetten zien op het display.


Ook deze geldtelmachine is CE gecertificeerd volgens de regels en wetten. Het kan dus gezien worden als een betrouwbaar en nauwkeurig werkende biljetmachine. Door het overzichtelijke display en de makkelijke handelingen is de SCANNUM biljetmachine gebruiksvriendelijk voor iedereen. Heb je dus biljetten te over in de kassa zitten, dan kan de SCANNUM biljetmachine een handig hulpmiddel zijn om de totale waarde kenbaar te maken.

Voordelen 

 • Hoge telsnelheid en grote invoercapaciteit
 • Valsgelddetectie
 • Overzichtelijk display
 • Gratis valsgeld pen & stofhoes meegeleverd

Nadelen

 • Alleen biljetten tellen, geen munten


5. Cikam geldtelmachine 

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

Als laatste in dit lijstje met goedkope geldtelmachine voor de hoogste kwaliteit bespreken we de Cikam geldtelmachine. Dit is een geldtelmachine die biljetten nauwkeurig telt en beschikt over een 4-voudig valsgeld detector. De invoerlade zit aan de achterkant van het apparaat en kan maximaal 130 biljetten bevatten. In totaal kan het apparaat zo een 1000 biljetten per minuut tellen, wat wil zeggen dat 1 beurt ongeveer 5-10 seconde tellen duurt. De geldteller controleert automatisch 7 kenmerken van elk biljet. Dit om fraude en valsgeld te herkennen en deze onmiddellijk naar boven te halen. 


Als de Cikam geldtelmachine verdachte bankbiljetten decteert stopt het automatisch met tellen en geeft het een waarschuwingssignaal af. Vervolgens heb je de mogelijkheid om het valse biljet uit de geldmachine te halen om daarna weer op de start knop te drukken. Hierna gaat de geldtelmachine verder waar het gebleven was en heb je het valse geld eruit gehaald. Een decteer functie zorgt ervoor dat een geldtelmachine zeer nauwkeurig en betrouwbaar te werk gaat. 


Het grote voordeel is dat het apparaat een groot aantal verschillende valuta's herkent en dus ook kan tellen. Het heeft een automatische start, stop en clearing en beschikt over een batch functie. Hiermee kan je instellen hoeveel je per biljet eenheid wilt tellen. De Cikam geldmachine is dus een betrouwbare optie om biljetten te tellen met veel unieke kenmerken. Het is een gemiste kans om het apparaat niet in huis of de winkel te halen voor deze goedkope prijs. 

Voordelen 

 • Hoge snelheid en redelijk grote invoercapaciteit
 • Herkent en telt veel verschillende valuta's
 • Betrouwbaar decteer systeem tegen vals geld
 • Automatische start & stop + batchfunctie

Nadelen

 • Munten kunnen niet geteld wordenGemiddelde prijs van een geldtelmachine 

Om de gemiddelde prijs te bepalen van een geldtelmachine is grondig onderzoek gedaan. In dit onderzoek zijn alleen de machines meegenomen die betrouwbaar en van hoge kwaliteit zijn. Om tot een goede prijsschatting te komen hebben wij meerdere aanbieders vergeleken op de prijzen en kwaliteiten.  

Hieruit is gebleken dat een betrouwbare en van hoge kwaliteit geldtelmachine gemiddeld €172,- kost. 

Wij hebben voor jou de geldtelmachines uitgekozen van de hoogste kwaliteit die populair zijn onder consumenten.


Wat is een geldtelmachine?

Een geldtelmachine is een apparaat dat automatisch op een snelle en efficiente manier geld nauwkeurig telt. Er zijn verschillende soorten geldtelmachine waarvan de muntsorteermachine en biljetmachine de meest populaire zijn. Zoals de namen al doen vermoeden is de ene geschikt om munten te sorteren/tellen, terwijl de andere biljetten eenvoudig en secuur telt. Zonder dat er menselijke fouten gemaakt kunnen worden wordt je geld geteld met een geldtelmachine.Geldtelmachine huren

Wil je een geldtelmachine huren om munten te sorteren of biljetten te tellen? Er zijn verschillende aanbieders die de mogelijkheden geven om een geldtelmachine voor een bepaalde tijd te huren. Het is dus niet perse noodzakelijk om een telmachine aan te schaffen, aangezien je de apparaten ook voor een langere tijd kan huren. Dit gaat natuurlijk wel gepaard met een vast bedrag dat je betaald en een borgprijs. Een betrouwbaar bedrijf waar je geldmachines kan huren is euro-events.nl Geldtelmachine kopen - waar moet ik op letten? 

Je moet voorzichtig zijn met het kopen van een geldtelmachine. Als er iets belangrijk is aan een geldtelmachine is dat het apparaat betrouwbaar is en nauwkeurig telt. Zo niet, dan is de telmachine eigenlijk niks waard en heeft het geen functie. Let daarom altijd op een aantal specifieke punten voordat je overgaat tot koop. Om je een beetje op weg te helpen lichten we de belangrijkste punten uit waar je op moet letten bij het kopen van een hoge kwaliteit en betrouwbare geldtelmachine:


Soort machine

De eerste vraag die jij jezelf moet stellen is: "welke soort geldmachine heb ik nodig?" De keuze valt vaak uit 2 soorten, namelijk de muntsorteermachine en de biljetmachine. Zoals de naam al doet zeggen telt een muntsorteermachine de munten en sorteert deze in gerichte bakken en telt een biljetmachine alle biljetten. Vaak wordt een biljetmachine gebruikt in winkels of verenigingen waar een kassa staat en een muntsorteermachine thuis om bijvoorbeeld munt spaargeld te tellen. 

Detecteersysteem

Een van de belangrijkste eigenschappen, waar zeker een biljetmachine over moet beschikken, is een detecteer systeem. Het doel van zo een systeem is om vals geld eruit te halen en je hier een waarschuwingssignaal van te geven. Een biljetmachine die beschikt over een detecteersysteem heeft dus naast een telfunctie ook een fraude gerichte functie. Vaak stoppen de geldtelmachines met detecteersysteem nadat er vals geld is geconstateerd. Zo kan je het valse geld eruit halen, waarna de machine weer doorgaat met tellen. 

Telsnelheid

Het is niet het belangrijkste punt, maar het heeft een groot voordeel: de telsnelheid van een geldtelmachine. Dit betekent hoelang de geldtelmachine erover doet om al het geld uit de invoerbakken te tellen. Je wilt natuurlijk het liefst een machine die een hoge telsnelheid heeft. Ook is er een maximale invoercapaciteit. Dit wilt zeggen het aantal biljetten dat je in de machine kan plaatsen dat vervolgens geteld kan worden. 

Batchfunctie

Een batchfunctie houdt in dat een geldtelmachine specifieke geld eenheden kan onderscheiden tijdens het tellen en ook kan sorteren. Wil jij bijvoorbeeld dat er 100 munten van €0,50- worden geteld, dan zal een geldtelmachine met batchfunctie dit doen. Nadat de 100 munten van €0,50- zijn geteld stopt de machine, waardoor het exact ingestelde aantal in de machine gesorteerd is. Met een batchfunctie kan je dus hoeveelheden van bepaalde eenheden aangeven die vervolgens geteld worden. 

Gecertificeerd

Om er zeker van te zijn dat je een betrouwbare en goedgekeurde geldtelmachine koopt moet je bij de productinformatie kijken of het apparaat gecertificeerd is. Als een geldmachine gecertificeerd is dan is het goedgekeurd volgens bepaalde regels en wetten. Voorbeelden zijn de CE- en ROHS certificaten die vaak gekeurd worden voor geldtelmachines. 

Veelgestelde vragen over geldtelmachine

Wat is de gemiddelde prijs van een geldtelmachine?

De gemiddelde prijs van een goede geldtelmachine ligt rond de €172-.

Wat is de beste geldtelmachine voor een goedkope prijs?

De beste geldtelmachine voor een schappelijke prijs is de Safescan 1250.