Beste Retro Platenspeler voor een Goedkope Prijs (2024)

De beste retro platenspeler kopen voor de goedkoopst mogelijke prijs? Dat kan bij bestevoordeel.nl. Er zijn genoeg platenspelers retro met goede reviews voor een uitstekende prijs. Bekijk hier de 5 beste retro platenspelers voor een goedkope prijs. 


1. Denver Retro Platenspeler - Ingebouwde Speakers 

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

De beste keuze voor een goedkope prijs is deze retro platenspeler van het welbekende merk Denver. Dit is een van de beste opties en dat wordt ondersteund door het feit dat Denver al jarenlang een van de belangrijkste partijen is in het aanbieden van platenspelers. Je kan onder andere cd's, mp3's en cassettes afspelen en overzetten naar andere ingangen met de RECORD en STOP knoppen. Deze vintage retro platenspeler is voorzien van ingebouwde speakers en een ingebouwde versterker. 


Je kan dus muziek luisteren zonder externe speakers aan te sluiten. Dit scheel ten eerste ruimte en daarnaast hoef je nooit meer extra attributen mee te dragen. Ook is het mogelijk om je mobiele telefoon aan te sluiten op Denver Retro Platenspeler via de AUX ingang. Met de draaiknoppen vind je ten alle tijden je favoriete muziekstation. Een groot aantal FM/AM radiozenders zijn vindbaar met deze platenspeler, waardoor het beschreven wordt als een multifunctionele platenspeler met uitgebreide opties.  

Voordelen 

 • Converteren via USB
 • Digitaal display
 • Draaiknoppen voor AM/FM radiozenders
 • Zeer betrouwbaar merk

Nadelen

 • Geen bluetooth ontvanger


2. Platenspeler Bluetooth met Ingebouwde Speakers Fenton RP102B

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

Nog een goede keuze voor iedere muziekliefhebber is de Fenton RP102B platenspeler met bluetooth en ingebouwde speakers. Deze retro platenspeler is verkrijgbaar in het zwart, maar ook in het zilver indien men liever een andere kleur kiest. Zoals de naam al doet vermoeden is het mogelijk om via bluetooth functies je favoriete muziek te streamen naar de Fenton RP102B. Oldskool en moderniteit worden met elkaar gecombineerd. Het is namelijk een retro platenspeler (oldskool) met hedendaagse functionaliteiten (moderniteit). Vanwege deze 2 facetten is de Fenton RP102B een van de meest populaire platenspelers op de markt. 


De ingebouwde speakers zorgen voor een subliem stereo hifi geluid en laten muziek klinken als nooit tevoren. Deze platenspeler is geschikt voor alle formaten vinyl platen, zodat je alle soorten muziek kan luisteren. Ook voor stille luisteraars is de Fenton RP102B een van de beste mogelijkheden, dankzij de hoofdtelefoonaansluiting.  


Heb je ook behoefte om nieuwe nummers te luisteren in plaats van alleen maar oude muziek? Je kan streamen vanuit Bluetooth, AUX en USB waardoor je muziekkeuze onbeperkt is. Voor het oog alleen zou je deze eyecatcher al willen kopen en nadat je de functionaliteiten hebt ontdekt wil je nooit meer anders. 

Voordelen 

 • Streamen met AUX, USB en Bluetooth mogelijk
 • Oldskool & Modern design
 • Hoofdtelefoon aansluiting 
 • Eyecatcher

Nadelen

 • Geen losse speakers


3. Platenspeler Bluetooth - Audizio RP320 

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

De Audizio RP320 is een retro platenspeler met bluetooth en nog veel meer handige eigenschappen. Het is een combinatie van een oude uitstraling met hedendaagse kwaliteiten. Zo is er de mogelijkheid om muziek te streamen via bluetooth, Aux en Usb. Het geluid van de Audizio RP320 wordt geprezen door de instelbare naalddruk en de ingebouwde high quality speakers. Digitaliseer je platen en neem ze overal mee naartoe. Dat zijn de mogelijkheden die deze retro platenspeler met zich meebrengt. 


De hoge kwaliteit van de Audizio RP320 wordt gegarandeerd door de ingebouwde boxen. Daarnaast is het mogelijk om de retro platenspeler aan te sluiten op een stereo set doormiddel van een RCA lijnuitgang. Ook voor het oog is deze retro platenspeler een absolute lust. Het past bij vrijwel ieder interieur en daarom wordt het op grote schaal gekocht door geïnteresseerde consumenten. 

Voordelen 

 • Bekend en betrouwbaar merk
 • Met bluetooth verbinding en aux/usb aansluiting
 • Mogelijkheid om muziek te digitaliseren
 • Aan te sluiten op een stereo set

Nadelen

 • Bevat geen digitaal display


4. Fenton Platenspeler Bluetooth en USB met Ingebouwde Speakers

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

Doordat het merk zo hoog aangeschreven staat willen we je nog een uitstekende optie aanbieden: de Fenton platenspeler bluetooth en usb met ingebouwde speakers. Dit is een vernieuwde Fenton platenspeler van de hoogste kwaliteit. Met een oude uitstraling en de nieuwste functionaliteiten sluit deze platenspeler aan op de behoeften van consumenten. Deze Fenton retro platenspeler is te plaatsen in vrijwel ieder interieur, waardoor het interessant is voor een brede doelgroep. 


Deze retro platenspeler is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren, waardoor je zelf de keuze hebt welke kleur je koopt. De platenspeler kan op verschillende snelheden draaien zodat de speler geschikt is voor ook de nieuwste platen. Daarnaast heb je natuurlijk de mogelijkheid om de Fenton platenspeler te verbinden met bluetooth of aan te sluiten met usb. Een groot voordeel aan de usb-aansluiting is de mogelijkheid om oude platen te digitaliseren. 


Ook bevat de Fenton bluetooth platenspeler een automatische stop en heeft het ingebouwde speakers. Dit zijn extra voordelen wat de platenspeler extra bijzonder maakt. Je kan er vanuit gaan dat je een betrouwbaar product koopt, want Fenton is al jarenlang een van de marktleiders in het aanbieden van retro platenspelers. 

Voordelen 

 • Meerdere kleuren verkrijgbaar
 • Oldskool design met hedendaagse functies
 • Bluetooth en usb aansluiting
 • Automatische stop en ingebouwde speakers

Nadelen

 • Geen digitaal display


5. Zedar Platenspeler Bluetooth - Retro - Koffer

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

De laatste platenspeler die we uitlichten is de Zedar Platenspeler Bluetooth. Dit is een luxe retro platenspeler met een prachtige zwarte kleur. Aangezien de platenspeler in een koffer zit is het makkelijk om het apparaat te verplaatsen en mee te nemen. Breng de muziek naar je woonkamer en geniet volop van het fantastische geluid uit de Zedar Platenspeler Bluetooth. Je kan de platenspeler op 3 verschillende snelheden instellen: 33,33 , 45 en 78 toeren. Daarnaast bevat het ingebouwde speakers, waardoor je deze ook niet constant hoeft mee te nemen voor extra geluid. 


Naast het afspelen van lp's is het dus ook mogelijk om de platenspeler te koppelen aan je smartphone. Er is namelijk een bluetooth functie aanwezig die ervoor zorgt dat kan verbinden met je smartphone en alle muziek kan afspelen die op jouw Spotify staat. Ook bevat de Zedar platenspeler een autostop waardoor de draaitafel automatisch stopt nadat het einde van de plaat is bereikt. Deze platenspeler retro is een van de goedkoopste modellen, maar kent de hoogste kwaliteiten. 

Voordelen 

 • Makkelijk mee te nemen in de koffer
 • 3 verschillende snelheden
 • Bluetooth verbinding
 • Automatische stop

Nadelen

 • Niet te converteren met usbGemiddelde prijs van een retro platenspeler 

Om de gemiddelde prijs te bepalen van een retro platenspeler is grondig onderzoek gedaan. In dit onderzoek zijn alleen de platenspelers meegenomen die betrouwbaar en van hoge kwaliteit zijn. Om tot een goede prijsschatting te komen hebben wij meerdere aanbieders vergeleken op de prijzen en kwaliteiten.  

Hieruit is gebleken dat een betrouwbare en van hoge kwaliteit retro platenspeler gemiddeld €205,- kost. 

Wij hebben voor jou de platenspelers uitgekozen onder de gemiddelde aankoopprijs, maar wel voor gegarandeerd de beste kwaliteit. 


Wat is een retro platenspeler?

Een retro platenspeler is een vintage platenspeler met een oude uitstraling. Deze klassieke modellen zien eruit als vroegere platenspeler, waardoor het lijkt alsof je teruggaat in de tijd. Niet alleen onder een oudere doelgroep zijn retro platenspelers populair, aangezien ook steeds meer jongere interesse krijgen in deze klassieke modellen. Het lijkt erop dat steeds meer mensen terug willen naar de oude tijd en kiezen voor een platenspeler in retrostijl. 

Retro speler


Platenspeler kopen: waar moet ik op letten?

Als je op het punt staat om een platenspeler te kopen, dan zijn er een aantal belangrijke punten waar je op moet letten. Je wilt natuurlijk niet een product kopen waarover je uiteindelijk niet tevreden bent. Hierdoor is het belangrijk om te weten waar een goede retro platenspeler aan moet voldoen. Om je een beter beeld te geven benoemen we hieronder de belangrijkste eigenschappen van een retro platenspeler, zodat jij zeker weten de goede keuze maakt: 

Automatische bediening

Het is een groot voordeel als de platenspeler beschikt over automatische functies. Denk hierbij aan een automatische stop wanneer het nummer afgelopen is of een automatische start wanneer er een lp wordt gedraaid. Automatische functies maken muziek draaien een stuk makkelijker. Je hoeft niet constant bij het apparaat te staan en de platenspeler zorgt er zelf voor dat alles naar wens verloopt. 

Speakers (ingebouwd) 

We raden je aan om een retro platenspeler te kopen die beschikt over ingebouwde speakers. Niet alleen is dit een stuk handiger (je hoeft geen eigen speakers mee te nemen en te dragen), ook is de geluidskwaliteit over het algemeen een stuk beter van ingebouwde speakers dan externe speakers. Bij een retro platenspeler met ingebouwde speakers hoef je alleen maar de muziek af te spelen en de speakers zorgen er zelf voor dat er helder geluid wordt geproduceerd. 

Voorversterker

Nog een aanrader van ons is om een retro platenspeler te kopen met een ingebouwde voorversterker. Toch is het zo dat een voorversterker vaak nog moet worden verbetert met een losse versterker. Voor het beste geluidskwaliteit moet je dus een voorversterker koppelen aan een losse versterker. Het zorgt voor beter geluid en een langere levensduur van de retro platenspeler. 


Veelgestelde vragen over een retro platenspelers

Wat is de gemiddelde prijs van een retro platenspeler?

De gemiddelde prijs van een retro platenspeler ligt rond de €205,-.

Wat is de beste retro platenspeler voor een goedkope prijs?

De beste retro platenspeler voor een goedkope prijs is de Denver Retro Platenspeler.