Beste Strijkijzer voor een Goedkope Prijs (2024)

Een strijkijzer kopen om de kreukels uit je kleding te halen? Bij Bestevoordeel.nl hebben wij de hoogste kwaliteit strijkijzers uitgezocht voor de laagste prijs. Bekijk hieronder de Top-5 beste strijkijzers voor de goedkoopste prijs:


1. Beste strijkijzer - Philips Azur GC4556/20

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Sterkte

De Philips Azur GC4556/20 is een stoomstrijkijzer met een vermogen van 2400 watt. Het heeft een stoomafgifte van 140 gram per minuut en een watertank met een capaciteit van 300 ml. De Philips Azur heeft een anti-kalkfilter en een anti-druppelsysteem om te voorkomen dat er waterdruppels op het strijkgoed terechtkomen tijdens het strijken.

Het strijkijzer heeft een keramische zoolplaat, wat betekent dat het oppervlak glad en glanzend is en goed glijdt over het strijkgoed. De zoolplaat is voorzien van een TurboBoost-functie, waarmee extra stoom kan worden afgegeven om hardnekkige kreukels te verwijderen.

Het apparaat heeft ook een verticaal stoomfunctie, wat betekent dat het kan worden gebruikt om kleding te strijken terwijl het aan een hangertje hangt. Dit is handig voor het strijken van jassen, rokken en andere kledingstukken die moeilijk plat te leggen zijn.

Verder heeft de Philips Azur GC4556/20 een automatische uitschakelfunctie, zodat het apparaat zichzelf uitschakelt als het lange tijd niet is gebruikt. Dit is een veiligheidsmaatregel om te voorkomen dat het apparaat oververhit raakt.

In het kort is de Philips Azur GC4556/20 een krachtig en gebruiksvriendelijk stoomstrijkijzer met een aantal handige functies om het strijkproces te vergemakkelijken.

Voordelen 

 • Eenvoudig te gebruiken voor kalkverwijderingen
 • Te gebruiken met kraanwater
 • Haalt makkelijk grote kreukels weg
 • Zeer betrouwbaar merk

Nadelen

 • Voor intensief gebruik is een stoomgenerator beter


2. Beste stoomgenerator - Philips PerfectCare Performer GC8723/20

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Sterkte

De Philips PerfectCare Performer GC8723/20 is een stoomgenerator met een vermogen van 2200 watt. Het apparaat is ontworpen om te helpen bij het strijken van kleding en stof en heeft een grote watertank van 1,5 liter, wat betekent dat je minder vaak hoeft bij te vullen.

De PerfectCare Performer heeft een continu stoomvermogen van 50 g/min, wat betekent dat het apparaat een krachtige stroom van stoom kan produceren om kreukels gemakkelijk te verwijderen. Het apparaat heeft ook een Eco-modus, waardoor je minder energie verbruikt tijdens het strijken.

De PerfectCare Performer heeft ook een Anti-kalkfunctie, wat betekent dat het apparaat de kalkophoping in het apparaat vermindert, wat kan helpen om de levensduur van het apparaat te verlengen. Ook heeft het een automatische uitschakelfunctie, wat betekent dat het apparaat zichzelf uitschakelt als het niet wordt gebruikt, wat kan helpen om energie te besparen.

De Philips PerfectCare Performer GC8723/20 een krachtig en efficiënt apparaat voor het strijken van kleding en stoffen, met verschillende handige functies om het strijkproces gemakkelijker en efficiënter te maken.

Voordelen 

 • Afneembaar waterreservoir
 • Geschikt voor intensief gebruik
 • Stoomstoot van maar liefst 380 gram
 • Betrouwbaar merk

Nadelen

 • Neem redelijk veel ruimte in beslag


3. Beste strijkijzer met waterreservoir - Braun TexStyle 3 - SI 3030 PU

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Sterkte

De Braun TexStyle 3 - SI 3030 PU is een stoomstrijkijzer met een comfortabel handvat en een krachtig stoomvermogen van 120 g/min. Het heeft een ceramic soleplate (keramische strijkzool), wat betekent dat het strijkijzer glad en gemakkelijk over het strijkgoed glijdt en minder kreukels achterlaat. Het heeft ook een verticale stoomfunctie, wat betekent dat het kan worden gebruikt om kleding te strijken terwijl het op een hangertje of een strijkplank staat.

De TexStyle 3 - SI 3030 PU heeft een waterreservoir met een capaciteit van 300 ml, wat voldoende is voor ongeveer een uur strijken. Het heeft ook een anti-kalkfilter om ervoor te zorgen dat het apparaat langer meegaat en een goed prestatie blijft leveren.

Verder heeft de TexStyle 3 - SI 3030 PU een aantal handige instellingen, zoals een drie-staps temperatuurregeling, een stoomregeling en een anti-drup systeem om te voorkomen dat er waterdruppels op het strijkgoed terechtkomen. Het apparaat is ook voorzien van een automatische uitschakeling, wat betekent dat het zich na een bepaalde tijd uitschakelt als het niet in gebruik is.

In samenvatting is de Braun TexStyle 3 - SI 3030 PU een krachtig en gemakkelijk te gebruiken stoomstrijkijzer met een aantal handige instellingen en functies om het strijkproces te vergemakkelijken.

Voordelen 

 • Krachtige strijkijzer van 2300 Watt
 • Tot 4 jaar garantie bij het merk Braun
 • Heeft precisiepunten
 • Variabele stoomafgifte 

Nadelen

 • Geen automatische uitschakeling


4. Beste strijkijzer consumentenbond - Tefal Pro Express Care GV9560

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Sterkte

De Tefal Pro Express Care GV9560 is een professionele stoomgenerator-strijkijzer met een hoge stoomdruk van 6,5 bar. Het apparaat is voorzien van een anti-kalkfunctie, een anti-druppelsysteem en een zelfreinigingsfunctie. Het strijkijzer heeft een titanium soleplate, wat betekent dat het strijkijzer is bekleed met titanium. Dit maakt het strijkijzer duurzaam en geschikt voor het strijken van alle soorten stoffen, van zijde tot jeans.

Het apparaat heeft ook een continu stoomoutput van 120 g/min en een verticale stoomfunctie, wat betekent dat het apparaat kan worden gebruikt om kleding te strijken terwijl deze nog aan een hanger hangt.

Verder is het apparaat voorzien van een digitaal display waarop de temperatuur kan worden afgelezen en aangepast. Het apparaat heeft ook een automatische uitschakelfunctie, wat betekent dat het apparaat zichzelf uitschakelt als het een bepaalde tijd niet is gebruikt.

Over het algemeen is de Tefal Pro Express Care GV9560 een professioneel en efficiënt strijkijzer dat geschikt is voor het strijken van alle soorten stoffen. Het apparaat is voorzien van verschillende handige functies om het strijkproces te vergemakkelijken, zoals een hoge stoomdruk, een anti-kalkfunctie en een zelfreinigingsfunctie.

Voordelen 

 • Heeft een vergrendelsysteem
 • Continue stoomhoeveelheid van 140 gram per minuut
 • Bedieningspaneel is gebruiksvriendelijk
 • Hoge druk boiler technologie

Nadelen

 • Heeft een stugge kabel, dus let daar op 


5. Beste draadloze strijkijzer - Techwood TFS248 - Snoerloze stoomstrijkijzer

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Sterkte

Dit is een draadloos strijkijzer dat gebruik maakt van stoom om kreukels uit kleding te verwijderen. Het heeft een slimme temperatuurregeling die ervoor zorgt dat het ijzer automatisch de juiste temperatuur instelt voor elk soort stof. Dit betekent dat je het ijzer kunt gebruiken op verschillende soorten stoffen, zoals katoen, linnen, synthetische stoffen en meer, zonder dat je hoeft te wisselen van instelling.

Het ijzer heeft ook een grote watertank, zodat je langere tijd kunt strijken zonder dat je de tank hoeft te vullen. Het ijzer heeft verstelbare stoomniveaus, zodat je kunt kiezen hoeveel stoom je wilt gebruiken afhankelijk van de stof en de kreukels die je wilt verwijderen.

Het ijzer heeft ook een anti-kalkfunctie die ervoor zorgt dat het ijzer minder kalkaanslag opbouwt, wat kan leiden tot betere prestaties en een langere levensduur. Het ijzer heeft ook een automatische uitschakelfunctie, zodat het ijzer zichzelf uitschakelt als het niet wordt gebruikt, wat helpt om ongelukken te voorkomen.

Voordelen 

 • Snoerloos en daardoor makkelijk mee te nemen
 • Regelbare stoomafgifte
 • Antikalksysteem aanwezig
 • Ergonomische handgreep

Nadelen

 • Geen afneembaar waterreservoir
 • Schakelt niet automatisch uitGemiddelde prijs van een Strijkijzer

Om de gemiddelde prijs te bepalen van een strijkijzer is grondig onderzoek gedaan. In dit onderzoek zijn alleen de strijkijzers meegenomen die betrouwbaar en van hoge kwaliteit zijn. Om tot een goede prijsschatting te komen hebben wij meerdere aanbieders vergeleken op de prijzen en kwaliteiten.  

Hieruit is gebleken dat een betrouwbare en van hoge kwaliteit strijkijzers gemiddeld €102,- kost. 

Wij hebben voor jou de strijkijzers uitgekozen van de hoogste kwaliteit die populair zijn onder consumenten.


Wat is een strijkijzer?

Een strijkijzer is een huishoudelijk apparaat dat wordt gebruikt om kleding en andere stoffen glad te strijken. Het bestaat uit een metalen plaat met een handvat en een stekker die in het stopcontact past. De metalen plaat wordt verhit tot een bepaalde temperatuur en dan over de stof gehaald om de plooien en kreukels te verwijderen.

Strijkijzers zijn beschikbaar in verschillende maten en vormen, afhankelijk van het soort stof dat je wilt strijken en hoeveel ruimte je hebt om het apparaat op te bergen. Sommige strijkijzers hebben ook extra functies, zoals een waterreservoir voor het gebruik van stoom of een afneembare zoolplaat voor het strijken van moeilijk bereikbare plekken.

Strijken kleding


Strijkijzer kopen - waar moet ik op letten? 

Bij het kopen van elektrische producten zijn een aantal aandachtspunten extra belangrijk. Ten eerste zijn de kosten van elektronische producten over het algemeen hoger, maar ook veiligheid speelt een belangrijke rol bij de aankoop van dit soort producten. Sta je op het punt om een strijkijzer te kopen, maar weet je niet zo goed waar je op moet letten van tevoren? Geen probleem, want hieronder komen de belangrijkste punten aanbod die essentieel zijn tijdens het aankoopproces:

 • Vermogen: Het vermogen van een strijkijzer geeft aan hoeveel stoom het kan produceren en hoe snel het kan opwarmen. Kies een strijkijzer met voldoende vermogen voor jouw behoeften, bijvoorbeeld 2200 tot 2400 watt voor het strijken van katoenen of wollen kleding en 1600 tot 1800 watt voor synthetische stoffen.
 • Stoommogelijkheden: Overweeg of je een strijkijzer met verschillende stoommogelijkheden nodig hebt, zoals een sproeifunctie of een verticaal strijkijzer voor het strijken van hangende kleding.
 • Strijkzool: Kies een strijkijzer met een gladde, vlakke strijkzool om ervoor te zorgen dat het ijzer goed over het kledingstuk glijdt.
 • Gewicht en grip: Het gewicht en de grip van het strijkijzer zijn belangrijk voor het gemak van gebruik. Kies een strijkijzer met een comfortabel gewicht en een goede grip om te voorkomen dat het uit je hand glipt tijdens het strijken.
 • Extra features: Sommige strijkijzers hebben extra features, zoals een automatische uitschakeling of een afneembaar waterreservoir. Overweeg of deze extra's voor jou nuttig zijn.


Welke soorten strijkijzer zijn er? 

Er zijn verschillende soorten strijkijzers op de markt. Ze hebben allemaal hun eigen kenmerken en onderscheiden zich daarmee van andere strijkijzers. Koop altijd een strijkijzer die naar persoonlijke wensen bevalt en waarvan jij denkt dat je het apparaat makkelijk en veilig kan gebruiken. Hieronder worden de meest populaire soorten strijkijzers onder consumenten benoemd: 

Droogstrijkijzer

Een droogstrijkijzer is een apparaat dat wordt gebruikt om kleding te strijken zonder dat er stoom wordt gebruikt. Dit betekent dat het strijkijzer geen waterreservoir heeft en alleen wordt gebruikt om kreukels uit kleding te verwijderen door het op te warmen en ermee over de stof te glijden. 

Droogstrijkijzers zijn handig voor het strijken van kledingstukken die niet gedempt mogen worden met water, zoals kleding met speciale behandelingen, bepaalde stoffen of kleding met grote kreukels. Het is ook een goed alternatief voor mensen die geen stoomstrijkijzer kunnen gebruiken of wanneer er geen wateraansluiting beschikbaar is.

Stoomstrijkijzer

Een stoomstrijkijzer is een huishoudelijk apparaat dat gebruikt wordt om kleding te strijken. Het bestaat uit een zoolplaat met een strijkzool, een handvat en een waterreservoir. Het apparaat maakt gebruik van stoom om de kleding glad te strijken en plooien te verwijderen. 

De zoolplaat van het stoomstrijkijzer is vaak gemaakt van glas of roestvrij staal en kan worden verwarmd tot hoge temperaturen om de stoom te produceren. Sommige stoomstrijkijzers hebben ook extra functies, zoals een spuitmond om extra stoom te produceren of een verticaal stomen-functie om kleding te strijken terwijl het aan een hangertje hangt.

Stoomgenerator

Een stoomgenerator is een apparaat dat stoom produceert door water te verhitten tot het kookpunt. Dit gebeurt meestal door middel van elektrische verwarmingselementen, maar het kan ook gebeuren door gas of andere brandstoffen te gebruiken. Stoomgeneratoren zijn in staat om grote hoeveelheden stoom snel te produceren, wat ze een efficiënte en krachtige bron maakt voor de aangedreven machines en processen die ze aandrijven.

Ben je tevens benieuwd naar de verschillen tussen een stoomgenerator, stoomstrijkijzer en kledingstomer? Zie de video hieronderHoe moet ik een strijkijzer schoonmaken?

Er zijn natuurlijk verschillende manieren om een strijkijzer schoon te maken. Het ligt er ten eerste aan of het even wat afnemen is of dat een grondige schoonmaak noodzakelijk is, maar ook heeft iedereen zijn eigen manier van schoonmaken. In een aantal stappen leggen we je uit hoe je een strijkijzer kan schoonmaken:


 1. Zet het strijkijzer uit en laat het afkoelen voordat je begint met het schoonmaken.
 2. Maak het apparaat los van het stopcontact en verwijder eventuele resten stof of vuil van de buitenkant van het strijkijzer.
 3. Zet het strijkijzer op een veilige en stabiele ondergrond, zodat het stevig staat en niet om kan vallen.
 4. Vul een bak met lauw water en voeg een scheutje azijn toe. Roer het mengsel goed door.
 5. Maak het strijkijzer schoon met een zachte, vochtige doek of een lapje keukenpapier. Wrijf over het strijkijzer totdat alle vlekken zijn verdwenen. Maak het strijkijzer goed droog met een schone, droge doek of lap.
 6. Als er hardnekkige vlekken of verontreinigingen op het strijkijzer achterblijven, kun je een mild reinigingsmiddel gebruiken. Gebruik hiervoor een schone, vochtige doek en wrijf over het strijkijzer totdat alle vlekken zijn verdwenen. Maak het strijkijzer daarna goed droog met een schone, droge doek of lap.
 7. Maak ook het stoomkanaal van het strijkijzer schoon met een naald of een papierclip. Dit zorgt ervoor dat het strijkijzer beter stoom kan produceren en dat er geen verstopte openingen in het kanaal zijn.
 8. Laat het apparaat volledig afkoelen voordat je het opbergt of weer gebruikt.

Het is belangrijk om het strijkijzer regelmatig te ontkalken om te voorkomen dat er kalkaanslag op het strijkijzer achterblijft. Dit kun je doen door het strijkijzer te vullen met een mengsel van water en azijn, of door een ontkalkingsmiddel te gebruiken dat speciaal is gemaakt voor strijkijzers. Volg hiervoor de instructies op het productetiket.

In de video hieronder vind je nog een creatieve manier om een strijkijzer schoon te maken, zodat je het snel opnieuw gebruik:


Voor wie is een strijkijzer geschikt?

Een strijkijzer is geschikt voor iedereen die kleding of textiel wil strijken om kreukels of plooien te verwijderen. Dit kan zowel thuis als in een professioneel setting, zoals in een wasserette of in de kledingindustrie, gebeuren. Het is een handig huishoudelijk apparaat dat vrijwel in elk huishouden te vinden is en dat kan worden gebruikt om kleding, beddengoed, tafellinnen en andere textielproducten te strijken. Als je regelmatig kleding of textiel strijkt, is het aan te raden om een strijkijzer te kopen dat is uitgerust met verschillende instellingen en functies die het strijkproces gemakkelijker en efficiënter maken.


Hoe werkt een strijkijzer? 

Om een strijkijzer te gebruiken, vul je het waterreservoir met water en zet je het apparaat aan. Wanneer het verwarmingselement warm is, kun je het strijkijzer over de stof bewegen. De warmte en druk zullen de plooien en rimpels in de stof gladstrijken. Sommige strijkijzers hebben ook verschillende standen voor verschillende soorten stoffen, zoals katoen, wol en zijde, zodat je de juiste temperatuur en druk kunt gebruiken voor elk type stof.

Het is belangrijk om altijd goed te letten op de was- en strijkinstructies voor de stof die je wilt strijken, zodat je het juiste strijkijzer kunt gebruiken en de stof niet beschadigt. Het is ook aanbevolen om een strijkijzer met een anti-kalkfilter te gebruiken om te voorkomen dat kalkaanslag op het verwarmingselement komt en het apparaat beschadigt.


Kan je kleren strijken zonder strijkijzer? 

Ja, het is mogelijk om kleren te strijken zonder een strijkijzer. Hier zijn enkele manieren om dit te doen:

 1. Gebruik een föhn: Houd de föhn op een laag vermogen en richt de warme lucht op de kreukels in de kleding. Dit werkt het beste op dunne stoffen.
 2. Met een haardroger: Houd de haardroger op een laag vermogen en richt de warme lucht op de kreukels in de kleding. Dit werkt het beste op dunne stoffen.
 3. Dampgenerator: Sommige dampgeneratoren hebben een opzetstuk om kleding te strijken. Gebruik de damp om de kreukels in de kleding te verwijderen.
 4. Gebruik een natte doek: Leg een natte doek op de kreukels in de kleding en strijk de doek met een houten lepel of een boek. Dit werkt het beste op dunne stoffen.
 5. Met een fles met warm water: Giet wat warm water in een fles met een smal spuitmondje en spuit de kreukels in de kleding aan. Strijk vervolgens met een droge doek om de kreukels te verwijderen. Dit werkt het beste op dunne stoffen.

Houd in gedachten dat deze methoden niet altijd even effectief zijn als een strijkijzer en dat ze het best werken op dunne stoffen. Het is ook belangrijk om voorzichtig te zijn en te voorkomen dat je de stof beschadigt of verbrandt met de warme lucht.


Hoe heet wordt een strijkijzer? 

Een strijkijzer kan worden verwarmd tot een temperatuur die varieert afhankelijk van het merk en het model van het strijkijzer. In het algemeen kunnen de meeste strijkijzers worden verwarmd tot een temperatuur tussen de 80 en 220 graden Celsius.

De meeste strijkijzers hebben ook verschillende instellingen voor verschillende soorten stoffen, zodat je het strijkijzer op een lagere temperatuur kunt instellen voor katoenen of zijden stoffen en een hogere temperatuur voor wol of synthetische stoffen. Het is belangrijk om altijd de gebruiksaanwijzing van het strijkijzer te raadplegen om de juiste instelling te kiezen voor het te strijken materiaal en om ervoor te zorgen dat het strijkijzer op de juiste manier wordt gebruikt.

Veelgestelde vragen over strijkijzers

Wat is de gemiddelde prijs van een strijkijzer?

De gemiddelde prijs van een goede strijkijzer ligt rond de €102-.

Wat is de beste strijkijzer voor een goedkope prijs?

De beste slaaptrainer voor een schappelijke prijs is de Philips Azur GC4556/20.