Beste Kindercamera voor een Goedkope Prijs (2024)

Ben je opzoek naar een goedkope kindercamera voor je kind? Dan hebben wij van Bestevoordeel.nl de beste opties voor de goedkoopste prijs voor jou uitgekozen. Bekijk hier de 5 beste kindercamera's voor de beste prijs.  

1. Lifell Digitale Speelgoed Kindercamera

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

Deze kindercamera is geschikt voor kinderen in een leeftijdscategorie tussen de 3 en 10 jaar oud. Met de 2 hoogwaardige camera's schiet jouw zoon of dochter de mooiste foto's waar ze later alleen maar herinneringen uit kunnen koesteren. De Lifell Digitale Speelgoed Kindercamera bevat een frontcamera en een selfie camera. Je kan zelf heel makkelijk switchen tussen de camera's en scherpe foto's maken. 


Voor kinderen is dit echt een hele praktische en goedkope kindercamera die veel onderscheidende kenmerken kent. Het heeft bijvoorbeeld een resolutie van 1080p, een LCD scherm, 32GB opslagruimte en verschillende effecten om je foto's nog mooier te maken. Fotograferen op jonge leeftijd draagt bij aan de ontwikkeling van een kind. Kinderen gaan creatief denken en verkennen de omgeving met een aandachtige blik.


Bij de aankoop van de Lifell Digitale Speelgoed Kindercamera krijg je een micro 32GB sd kaart, een veiligheidsriem, oplaadkabel en handleiding meegeleverd. Een betere kindercamera voor zo een goedkope prijs ga je niet snel vinden. Naast de roze kleur is deze camera ook verkrijgbaar in het blauw.

Voordelen 

 • 2 hoogwaardige camera lenzen 
 • Hoge resolutie
 • Veel opslagruimte
 • Verkrijgbaar in verschillende kleuren

Nadelen

 • Geschikt tot en met een leeftijd van ongeveer 10 jaar


2. Flipmo Kindercamera Full HD 1080p 

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

Een coole en hele praktische kindercamera met de uitstraling van een konijn. Dat is de beste omschrijving van de Flipmo Full HD kindercamera. Deze camera is bedoeld voor een iets grote doelgroep, namelijk voor kinderen van 3 tot en met 12 jaar oud. Naast de roze kleur is de Flipmo kindercamera ook verkrijgbaar in het blauw en kan je zowel foto's maken als video's opnemen met deze hoogwaardige camera voor kinderen. 


Het heeft een simpel design, maar toch slaat het erg aan op kinderen. Vaak hebben jonge kinderen namelijk de behoeftes om zich met een bepaald onderwerp te identificeren. Het grote voordeel aan de Flipmo camera is dat je ook mini games kan spelen op het apparaat. Hierdoor kan jouw zoon of dochter urenlang bezig zijn allerlei verschillende activiteiten op de camera. De basistaal op de camera is Engels. Dit kan je als nadeel zien, maar ook als groot voordeel, aangezien kinderen snel een taal oppakken en zichzelf al wat woordjes leren. 


Deze kids camera wordt geleverd inclusief een 32GB SD kaart, een beschermhoesje, USB-oplaadkabel, draagriem en handleiding. De camera gaat ongeveer zo een 3 uur mee totdat je het apparaat moet opladen. 

Voordelen 

 • Cool design voor kinderen
 • 32GB SD kaart
 • Inclusief beschermhoesje
 • Compact formaat

Nadelen

 • Basistaal op het apparaat is Engels


3. AyeKids Digitale Kindercamera HD 1080p

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

De goedkope kindercamera van AyeKids is de volgende camera die we gaan uitlichten en waarvan we zeker zijn dat het van hoogwaardige kwaliteit is met extra functionaliteiten, zodat je kind eindeloos speelplezier zal krijgen. Ook deze kindercamera is geschikt voor kinderen tot en met ongeveer 12 jaar oud. Je kan er foto's en video's mee maken met zowel de frontcamera als de selfie camera. Deze AyeKids is verkrijgbaar in het roze en in het blauw, zodat je zelf je favoriete kleur uitkiest. 


Het apparaat is erg compact met een afmeting van 8,5 bij 6 centimeter. Dit is een groot pluspunt voor kinderapparaten, aangezien zij nog niet ontwikkeld zijn en niet de grootste en zwaarste apparaten met zich mee kunnen dragen. Er wordt een polsbandje meegeleverd die je om de arm kan doen, en waardoor de kindercamera niet kan vallen. Daarnaast zijn er 4 verschillende mini games beschikbaar die je kind kan spelen op de AyeKids camera. 


Bijgeleverd bij aankoop van dit product wordt een oplaadkabel, 32GB micro sd-kaart en zoals eerder gezegd een veiligheidstouw. In totaal kan je zo een 6 uur gebruik maken van het fototoestel voordat je hem moet opladen. Dit wordt gezien als een lange levensduur.

Voordelen 

 • Gaat lang mee zonder op te laden
 • Compacte afmetingen
 • Frontcamera en selfie camera 
 • 4 verschillende mini games

Nadelen

 • Geen nadelen genoemd door eerdere kopers


4. Daroyx Kindercamera


Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

Een innovatie kindercamera kopen met een simpele werking? Dan is de Daroyx kindercamera een uitstekende keuze. Het heeft een compact formaat en is speciaal ontworpen voor kleine handjes. Hierdoor kunnen de jongste kinderen vanaf 2 jaar al gebruik maken van de camera. De Daroyx camera wordt gebruikt tot en met een leeftijd van ongeveer 10-12 jaar oud. Naast de blauwe en roze kleur kan je deze camera ook kopen in het groen, zoals te zien is op de afbeelding hierboven.


Enkele belangrijke eigenschappen van de Daroyx goedkope kindercamera zijn: 32GB SD kaart met voldoende opslagruimte, LCD scherm, 1080p videoresolutie en schok en stoot bestendig. Het LCD scherm heeft in totaal een afmeting van 2 inch en de foto's kunnen geschoten worden tot 3 megapixel. Dit zijn haarscherpe beelden waar je kind later met genoegen naar zal terugkijken. 


De Daroyx kindercamera is een leuk cadeau voor jouw kinderen of kleinkinderen. Het wordt gebruikt door een jonge creatieve geest die de wereld wilt ontdekken op zijn of haar manier. Dit apparaat helpt enorm bij de ontwikkeling van kinderen en leert ze om zelfstandig en creatief te denken.

Voordelen 

 • 2 inch LCD scherm
 • Foto's tot 3 megapixel
 • 3 verschillende kleuren verkrijgbaar
 • Veel opslagruimte

Nadelen

 • Geen veiligheidsbandje die meegeleverd word.


5. Vulpes Kids® Digitale Kindercamera - 4-in-1 Speelgoedcamera

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

De Vulpes digitale kindercamera heeft de uitstraling van een beer en is verkrijgbaar in maar liefst 4 verschillende kleuren. Ontworpen is deze camera voor kinderen in een leeftijdsgroep van ongeveer 3 tot en met 13 jaar oud. De kindvriendelijke besturing, de sterke beschermhoes en de weinig knoppen maken de Vulpes camera functioneel en heel erg praktisch om mee te werken. Foto's maken of video's opnemen is nog nooit zo makkelijk geweest voor kinderen.


Er zijn weinig knoppen waar je op kan drukken op het apparaat. Dit maakt de besturing erg eenvoudig voor kinderen. Je kan ervoor kiezen om de foto's te schieten met kleur, maar ook op de ouderwetse manier in zwart/wit. De beschermhoes zorgt ervoor dat de Vulpes kindercamera goed bestand is tegen stoten en schokken. 


Ook kan je 5 verschillende mini games spelen op dit apparaat. Hierdoor beleeft jouw kind eindeloos speelplezier en heeft het apparaat meerdere functies. Een goedkope kindercamera kopen die betrouwbaar, van hoge kwaliteit en functioneel is? Dan kies je voor de Vulpes camera.

Voordelen 

 • Hele eenvoudige besturing
 • Kleur foto's en zwart/wit foto's mogelijk
 • 5 verschillende mini games
 • Sterke beschermhoes

Nadelen

 • Redelijk snel leeg, waardoor je het apparaat opnieuw moet opladenGemiddelde prijs van een Camera voor Kinderen

Om de gemiddelde prijs te bepalen van een camera voor kinderen is grondig onderzoek gedaan. In dit onderzoek zijn alleen de camera's meegenomen die betrouwbaar en van hoge kwaliteit zijn. Om tot een goede prijsschatting te komen hebben wij meerdere aanbieders vergeleken op de prijzen en kwaliteiten.  

Hieruit is gebleken dat een betrouwbare en van hoge kwaliteit kindercamera gemiddeld €47,- kost. 

Wij hebben voor jou de camera's uitgekozen onder de gemiddelde aankoopprijs, maar wel voor gegarandeerd de meeste betrouwbaarheid. 


Wat is een kindercamera precies? 

Een kindercamera is een camera die speciaal ontworpen zijn op basis van de leeftijd en behoeftes van jonge kinderen, denk daarbij aan een leeftijdscategorie van 3 tot en met 12 jaar oud. De besturing van een kindercamera is eenvoudig met een beperkt aantal knoppen en makkelijke uitleg, zodat jonge kinderen simpel gebruik kunnen maken van het apparaat. 


In sommige gevallen is het mogelijk dat er extra functies op de kindercamera zitten. Je kan bij deze camera's niet alleen foto's maken en video's opnemen van de voorkant en in de selfie stand, maar ook verschillende mini games spelen. Hierboven zijn de beste kindercamera's voor jou uitgekozen, waarmee kinderen gegarandeerd speelplezier hebben. 


Camera voor een kind kopen - Waar moet ik op letten? 

Wil je voor je kind of kleinkind een camera kopen die ze makkelijk kunnen gebruiken zonder dat je daarbij teveel moet helpen? Dan zijn de speelgoed kindercamera's de camera's waar jij naar opzoek bent. Voordat je overgaat tot kopen zijn er een aantal belangrijke punten die je in je achterhoofd moet hebben, zodat je zeker weet dat je een goede keuze maakt. Hieronder worden enkele aspecten benoemd waar een goede kindercamera aan moet voldoen: 


 • Eenvoudige besturing: Een kind is natuurlijk nog jong en staat op het punt in zijn of haar leven waarin ontdekken en ontwikkelen het belangrijkste is. Daarom moet een camera niet teveel moeilijkheden hebben zodat het kind afgeleid is en weinig begrijpt van het apparaat. Een aantal knoppen (tussen de 2 en 4) met daarbij een duidelijke uitleg over de werking ervan is een vereiste. 
 • Resolutie: Uiteindelijk heeft een camera natuurlijk als doel op mooie kwaliteit foto's te maken en video's op te nemen. Om dat te kunnen bewerk stellen moet de camera voorzien zijn van hoge resolutie. Een resolutie van minimaal 1080p wordt over het algemeen als 'zeer goed' bestempeld. Koop daarom een goedkope kindercamera met een resolutie van 1080p of meer.
 • Veiligheidsbandje: Het is niks nieuws voor jou om te weten dat kinderen vaak dingen laten vallen of zomaar iets weggooien. Een kindercamera is een elektrisch apparaat dat stuk kan gaan als je ermee gaat gooien of per ongeluk laat vallen. Met een veiligheidsbandje wordt de kans op stuk veel kleiner. Het is een bandje dat je kan vastmaken aan de hand, waardoor de camera blijft hangen als het apparaat dreigt te gaan vallen. 
 • Beschermhoes: Een opbergvak voor de kindercamera is een belangrijk punt om op te letten. Je wilt het apparaat zo veilig en betrouwbaar mogelijk opbergen. Hiervoor heb je een beschermhoes nodig. Hiermee ben je verzekerd dat de camera heel blijft en veilig opgeborgen zit op de momenten dat je het apparaat niet gebruikt. 
 • Afmetingen: Kinderen zijn in ontwikkeling, zowel geestelijk als lichamelijk. Door de kleine handjes is het belangrijk dat de camera compact en klein is. Koop dus altijd een kindercamera die klein van stuk is en waarvan je er zeker bent dat het apparaat goed past in de handen van jou kind. Is de camera te groot voor de handen, dan zal het speelplezier snel verdwijnen en weet het kind zich geen raad met apparaat.


Welke soorten kindercamera's zijn er op de markt? 

In dit artikel focussen we ons voornamelijk op het gebruik van speelgoed camera's. Dit zijn goedkope camera's die specifiek ontworpen worden voor jonge kinderen met een simpele besturing en in klein formaat. Er zijn alternatieven kindercamera's als je liever geen speelgoed camera koopt. Hieronder worden de meest populaire en best gekochte alternatieven benoemd: 


Digitale kindercamera

Dit zijn de meest gekochte en meest populaire kindercamera's op de markt. Het grote voordeel aan deze camera's is dat je meteen de foto's kan bekijken nadat je ze geschoten hebt. De bediening van deze modellen kindercamera's is makkelijk en de kwaliteit van de foto's is erg hoog. Daarom worden deze digitale camera's veel gekocht voor kinderen. 

Waterdichte kindercamera

Dit zijn kindercamera's die beschermend werken tegen water en vocht. Zeker bij de aankoop van een camera voor kinderen is het handig dat het apparaat waterdicht is. Zo kan je bijvoorbeeld ook foto's maken en video's opnemen tijdens het zwemmen of in de badkuip. Deze camera's zijn leuk voor kinderen om mee te nemen op vakantie, zodat je eindeloos speelplezier hebben. 

Instant camera

Dit zijn de camera's die vooral geschikt zijn voor iets oudere kinderen van rond de 10 tot 16 jaar. Bij het maken van een foto wordt de afbeelding meteen afgedrukt. Het is daarom ook te vergelijken met een polaroid camera. Het maken van foto's met een instant camera heeft een bepaalde sfeer en je kan meteen de foto's doorgeven als iemand anders erom vraagt. 

Veelgestelde vragen over Kindercamera's

Wat is de gemiddelde prijs van een kindercamera?

De gemiddelde prijs van een kindercamera ligt rond de €47,-.

Wat is de beste kindercamera voor een goedkope prijs?

De beste kindercamera voor een goedkope prijs is Lifell Digitale Speelgoed Kindercamera