Beste Accu Grasmaaier voor een Goedkope Prijs (2024)

Wil je een accu grasmaaier kopen, maar liever niet teveel geld uitgeven? Dat kan bij bestevoordeel.nl. Er zijn genoeg accu grasmaaier met goede reviews en een goede prijs. Bekijk hier de 5 beste accu grasmaaiers voor de beste prijs.  


1. Bosch CityMower 18-300 Accu grasmaaier

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Snelheid

De beste goedkope accu grasmaaier is de Bosch CityMower 18-300. Deze lichte grasmaaier met accu is ontworpen om je tuin makkelijk en duurzaam te onderhouden. Zonder al te veel kracht te geven loop je gemakkelijk met de Bosch CityMower het gehele grasveld over. De graskam zorgt voor het netjes trimmen langs muren en kanten voor snelle en gemakkelijke resultaten. 

De krachtige 18V-accu waarover deze grasmaaier beschikt heeft een geavanceerd accu managementsysteem voor langere looptijden, waardoor je geen snoer nodig hebt om met de grasmaaier te lopen. Verder heeft de Bosch CityMower ErgoFlex grepen die zorgen voor een comfortabele houding tijdens het werken. Het bedieningspaneel bestaat uit een 3 standen verstelbaar maaihoogte bereik van 30-60 millimeter. 

Een beter accu grasmaaier voor zo een goedkope prijs ga je niet snel vinden. De Bosch CityMower heeft een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding, is betrouwbaar en heeft uitgebreide extra functionaliteiten. 

Voordelen 

 • Krachtig en duurzaam
 • 3 verschillende standen mogelijk
 • Ergoflex grepen voor een comfortabel houding
 • Snelle wisseling van standen

Nadelen

 • Geen seintje wanneer het opvangnet vol is


2. GARDENA PowerMax Li-40/32 Accu grasmaaier

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Snelheid

De GARDENA PowerMax Li 40/32 is een wendbare grasmaaier die licht aanvoelt en uitermate geschikt is voor kleine gazons. Voor het optimale snijd resultaat is er een gehard mes die nauwkeurig het gras op gewenste hoogte brengt. Naast de snelheid waarmee je maait en de betrouwbaarheid heeft deze grasmaaier met accu ook meerdere functionaliteiten.

Zo beschikt de GARDENA PowerMax Li 40/32 over een ErgoTec handgreep om de maaier makkelijk vooruit te duwen zonder dat het je veel kracht kost. Met de Quick-fit functie kan je de grasmaaier in wel 10 verschillende standen zetten om zo op detail hoogte te maaien. Voor veel kopers is dit een functie die heel belangrijk is. De maaihoogte gaat van 20 tot 60 millimeter.

Het CNC-systeem maakt effectief maaien en opvangen mogelijk. De grasmaaier wordt aangedreven door een gemakkelijk te onderhouden GARDENA System Battery. De batterij is oplaadbaar op elk moment en heeft geen geheugeneffect. Voor een goedkope prijs is de GARDEN PowerMax een hele goed keuze. 

Voordelen 

 • Effectief maaien met CNC systeem 
 • ErgoTec handgreep
 • Wendbaar
 • 10 verschillende standen

Nadelen

 • Niet geschikt voor grote oppervlakte


3. Makita DLM460Z 2x18 V Grasmaaier

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Snelheid

Een van de meest bekende merken in de wereld van grasmaaiers is Makita. Daarom mag de Makita DLM460Z absoluut niet ontbreken in dit lijstje. Met een maai hoogte van 20 tot en met 75 millimeter en een oppervlakte van 1600 vierkante meter die gemaaid kan worden is de Makita DLM460Z een grasmaaier met veel mogelijkheden. Zowel voor kleine als grote tuinen kan je prima gebruik maken van deze multifunctionele grasmaaier met accu. 

Deze grasmaaier is in te stellen in maximaal 5 verschillende standen. Met een dubbel accusysteem is de Makita DLM460Z een sterke en krachtige maaier. Hierdoor hoef je zelf weinig moeite te doen en zal dit een hoop frustratie besparen. Het enige nadeel aan het kopen van deze accu grasmaaier is dat het product geleverd wordt zonder accu. Deze moet je apart kopen en zelf in het apparaat implementeren. 

Voordelen 

 • Multifunctioneel
 • Dubbel accusysteem
 • 5 verschillende standen

Nadelen

 • Accu niet meegeleverd


4. BLACK+DECKER BCMW3318L2-QW Grasmaaier

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Snelheid

Voor kleine en middelgrote gazons is de BLACK + DECKER BCM3318L2-QW een goede optie. Door de snoerloze vrijheid, 5 hoogte instellingen voor een maaihoogte tussen de 25 en 65 millimeter en de krachtige 18 Volt accu is deze grasmaaier een voordeel voor iedere tuinman. Het stoere design en de weinig moeite die het kost om met de BLACK + DECKER BCM3318L2-QW te lopen maken het plaatje compleet. 


Bij het kopen van deze goedkope accu grasmaaier worden standaard 2 accu's meegeleverd. Over het algemeen gaat een accu vrij lang mee, waardoor je met 2 accu's gegarandeerd voor lange tijd plezier hebt van de BLACK + DECKER BCM3318L2-QW. Dankzij het gebogen maaimes geniet je van verbeterde maaiprestaties en vang je meer gras op in de stevige 35L opvangbak. Zo kan je langer grasmaaien en vermijd je grasresten op jouw gazon.  

Voordelen 

 • 5 verschillende maaistanden
 • Snoerloos 
 • 18 Volt accu
 • 2 accu's 

Nadelen

 • Weinig extra functionaliteiten


5. EINHELL GE-CM 36 Li Kit Accu Grasmaaier

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Snelheid

Als laatste lichten we de Einhell GE-CM 36 Li Kit accu grasmaaier uit. Met een gazon oppervlakte van 200 vierkante meter en 2 meegeleverde accu's is deze grasmaaier met accu een betrouwbare optie die voor veel plezier gaat zorgen. Voornamelijk geschikt voor het nauwkeurig maaien van kleine oppervlakte op verschillende hoogtes. 

Met een opvangbak van 40 liter kan je een lange tijd mee voordat je de bak moet leeghalen. Je zal dus niet iedere 5 minuten hoeven te stoppen om de bak te moeten legen. Relatief gezien laad de Einhell GE-CM 36 Li Kit erg snel op in vergelijking met andere grasmaaiers. Dit is een voordeel voor mensen die het apparaat vaak gebruiken. Het feit dat deze accu grasmaaier een highwheeler is, zorgt ervoor dat de machine het gazon zo goed mogelijk ontzien wordt tijdens het maaien.

Voordelen 

 • 2 accu's + lader meegeleverd 
 • 40 liter opvangbak
 • Snel oplaadbaar

Nadelen

 • Met 3 standen niet heel veel maaihoogtesGemiddelde prijs van een Accu Grasmaaier

Om de gemiddelde prijs te bepalen van een accu grasmaaier is grondig onderzoek gedaan. In dit onderzoek zijn alleen de grasmaaiers meegenomen die betrouwbaar en van hoge kwaliteit zijn. Om tot een goede prijsschatting te komen hebben wij meerdere aanbieders vergeleken op de prijzen en kwaliteiten.  

Hieruit is gebleken dat een betrouwbare en van hoge kwaliteit accu grasmaaier gemiddeld €400,- kost. 

Wij hebben voor jou de grasmaaiers uitgekozen onder de gemiddelde aankoopprijs, maar wel voor gegarandeerd de beste kwaliteit. 


Wat is een accu grasmaaier precies? 

Een grasmaaier met accu is een werktuig dat gebruikt wordt in de tuin en landbouw om gras van een stuk land korter te maaien. Door het gebruik van een accu wordt dit proces een stuk makkelijker gemaakt en hoef jij zelf een stuk minder kracht te geven. 


Het voordeel van een accu grasmaaier is de bewegingsvrijheid die je hebt. De grasmaaier bevat geen snoer of iets dergelijks waardoor je je eenvoudig kan verplaatsen met het werktuig, bochten kan maken en op plekken kan komen waar geen stroom is. Aan te raden is om een grasmaaier met accu te gebruiken op kleine en middelgrote gazons. Voor een groter oppervlakte is een benzine grasmaaier handiger. 


Accu grasmaaier kopen - waar moet ik op letten? 

Ben je van plan om een accu grasmaaier te kopen, dan zijn er een aantal belangrijke punten waar je van tevoren over moet nadenken. De modellen verschillen namelijk veel van elkaar en ieder type heeft zijn eigen sterke en zwakke punten. Om er zeker van te zijn dat je een goedkope accu grasmaaier koopt van de hoogste kwaliteit moet je met de volgende punten rekening houden:


 • Prijs: Een dure grasmaaier kopen betekent niet perse dat je de hoogste kwaliteit grasmaaier koopt. Er zijn veel modellen van uitstekende kwaliteit die verkrijgbaar zijn voor een lage prijs. Laat je dus niet verleiden om meteen de duurste accu grasmaaier te kopen, omdat je denkt dat deze beter is. Ook de aller goedkoopste is vaak niet goed. Bekijk de prijs en kijk vervolgens goed over welke functionaliteiten de grasmaaier beschikt. 
 • Grootte van de tuin: Is het wel zo verstandig om te kiezen voor een grasmaaier die draait op een accu? Voor klein en middelgrote oppervlaktes is het antwoord op deze vraag: ja! Heb je een groot gazon die je regelmatig moet onderhouden, dan zijn de benzine grasmaaiers een logischere keuze. Het kan namelijk zo zijn dat de accu leeg raakt, terwijl je pas halverwege bent met bij op een groot gazon. Voordat je verder kan moet de grasmaaier eerst opgeladen zijn. 
 • Instellen maaihoogte: Koop altijd een accu grasmaaier waarbij je zelf de maaihoogte kan instellen. De meeste modellen hebben meerdere standen zodat je zelf kan bepalen tot welke hoogte je het gras maait. Let er wel goed op bij het kopen dat dit mogelijk is en dat de grasmaaier over meerdere verstel standen beschikt. 
 • Laadsnelheid: Regelmatig moet je de accu opladen om de grasmaaier zijn werk te kunnen laten doen. Een goede oplader hiervoor is een voorwaarden. Je wilt natuurlijk zo snel mogelijk gebruik kunnen maken van de grasmaaier als midden tijdens het maaien per toeval de accu leeg raakt.
 • Spanning: Een accu werkt op Volt en hoe krachtiger de accu hoe beter de grasmaaier werkt. Een krachtige accu met een hoge Volt maakt het voor jou een stuk makkelijker om de tuin te onderhouden. Naast het feit dat je minder kracht hoeft te zetten, waardoor je fysiek geen problemen ondervind heeft een krachtige accu ook als voordeel dat je sneller te werk gaat. Hoe meer Volt de accu beschikt, hoe minder inspanning jij zelf hoeft te geven.


Hoe werkt een grasmaaier accu? - Instructievideo

Je weet onderhand wat een grasmaaier met accu is, wat de beste opties zijn voor een goedkope prijs en waar je op moet letten bij het kopen van een accu grasmaaier. Nu is de belangrijkste vraag: Hoe werkt een grasmaaier met accu precies? In deze korte instructievideo hieronder wordt duidelijk uitgelegd hoe een grasmaaier te werk gaat. Volg deze stappen en je zal versteld zijn van het resultaat.


Belangrijkste eigenschappen van een grasmaaier op accu

Een goede accu grasmaaier heeft onderscheidende eigenschappen waardoor consumenten graag gebruik maken van het apparaat. Ook goedkope grasmaaiers hebben deze kenmerken om jou te ondersteunen in het tuin onderhouden. Ook zijn er eigenschappen waar iedere grasmaaier over moet beschikken. Dit zijn de basis kenmerken en worden hieronder benoemd: 


 • Snijd mes: Om goed te kunnen maaien is het belangrijk dat een grasmaaier beschikt over een scherp snijd mes aan de onderkant. Is het mes bot of gebogen dan wordt maaien een stuk lastiger en ben je niet meer zo nauwkeurig. Daarom moet een accu grasmaaier een snijd mes hebben die scherp is en precies snijd. 
 • Opvangbak: Tijdens het maaien haal je veel gras weg. Om dit op te vangen is een een opvangbak nodig die vaak aan de achterkant zit van de grasmaaier. De grasmaaier snijdt het gras en dit wordt naar achter geblazen in de opvangbak. Een goede grasmaaier heeft een opvangbak met een hoog volume zodat je niet iedere keer de bak hoeft te legen tijdens het maaien.
 • ErgoTec handgreep: Voor een optimale greep heeft een hoge kwaliteit accu grasmaaier een ErgoTec handgreep. Deze handgreep zorgt ervoor dat je lichaam comfortabel aanvoelt tijdens het maaien en dat jij geen fysieke klachten krijgt. Ook voel je weinig trilling in je handen komen tijdens het grasmaaien.
 • Graskam: Er zeker van zijn dat ieder grassprietje bij het maaien wordt meegenomen? Dan is een graskam noodzakelijk onder de grasmaaier. Een graskam zorgt er voornamelijk voor dat al het gras wordt meegenomen dat langs de randen zit of in de bochten. Dit voor het beste resultaat en een gelijke hoogte op heel de oppervlakte. Ook moet je stofzuigerzakken kopen om het gras op te slaan.

Veelgestelde vragen over een accu grasmaaiers

Wat is de gemiddelde prijs van een grasmaaier met accu?

De gemiddelde prijs van een grasmaaier met accu is rond de €400,-.

Wat is de beste elektrische accu grasmaaier voor een goedkope prijs?

De beste accu grasmaaier voor een goedkope prijs is de Bosch CityMower 18-300