Beste Goedkope 3D Printer (2024)

Heb je voor thuis of op kantoor een 3D printer nodig? Dan hebben wij van Bestevoordeel.nl de beste opties voor de goedkoopste prijs voor jou uitgekozen. De technologie gaat als een sneltrein en dat geldt ook voor apparaten als een printer. Een 3D printer is niet bij iedereen bekend, maar na dit artikel ben jij een stuk wijzer. Bekijk hier de 5 beste 3D printers voor de beste prijs.  

1. Creality Ender-3 PRO

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

De beste 3D printer voor een goedkope prijs is de Creality Ender-3 PRO. Dit is een mooie en compacte printer met een middelgroot print oppervlak van 220 X 220 X 250 millimeter. Het wordt gezien als beste budget 3D printer die hoge kwaliteit aflevert. Met een upgrade aan mechanische eigenschappen en een praktisch C-Mag magnetisch bed is het verwijderen van prints nog nooit zo makkelijk geweest. Ook is de Creality Ender-3 PRO eenvoudig in elkaar te zetten en beschikt het apparaat over een volledige open source. 


Enkele kenmerken van de Creality Ender-3 PRO zijn: een groot bouwvolume, zeer accurate printer en een stabiele en betrouwbare hardware. Ook heeft de 3D printer een gepatenteerde technologie van XYZ aluminium en een V-slot met precisie rollers. Dit zorgt voor extra nauwkeurigheid zodat er vrijwel niks meer fout kan gaan tijdens het productieproces. 

Voordelen 

 • Ontwikkelde mechanische eigenschappen
 • Groot bouwvolume
 • Zeer nauwkeurig
 • C-mag magnetisch bed

Nadelen

 • De handleiding is niet voor iedereen even duidelijk


2. Creality Ender 5 - 3D Printer

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

De Creality Ender 5 is de verder ontwikkelde versie van de Creality Ender 3. De reden dat deze 3D printer niet bovenaan staat (ondanks de hogere kwaliteit) komt doordat de prijs ook hoger is. Daarom hebben we gekozen om de Ender 3 bovenaan deze lijst te zetten, aangezien de kwaliteit van die 3D printer ook erg hoog is. Toch is de Creality Ender 5 een enorm betrouwbare 3D printer van absolute topkwaliteit. Het heeft een stevig frame, dubbele Y-as aandrijving en een bouwplatform dat op en neer beweegt. 


Het resultaat van eerder benoemde voordelen leidt ertoe dat printer erg volt beweegt en vrijwel geen fouten maakt. De PRO versie is voorzien van een silent board, waardoor de printer bijna geen geluid maakt tijdens het productieproces. Verder heeft de Creality Ender 5 een groot bouwvolume van 220 X 220 X 300 millimeter en kan het bouwplatform verwarmd worden tot 100 graden in maar liefst 5 minuten tijd. Deze 3D printer heeft ontelbare pluspunten. Wil je ze allemaal te weten komen, klik dan op de button "Bekijk Goedkoopste Prijs" en ontdek alle uitgebreide productspecificaties van de Creality Ender 5. 

Voordelen 

 • Silent Board
 • Dubbele Y-as aandrijving
 • Stevig frame
 • Enorm groot bouwvolume

Nadelen

 • 1 schroef zit niet volledig op zijn plek, waardoor de Z-as soms wat lawaai maakt


3. 3D-printer Raptor WiFi

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

Meer opzoek naar een compacte 3D printer die bekend staat om zijn uitstekende prestaties. Dan is de Raptor Wi-Fi 3D printer een goede keuze. Ondanks een klein bouwvolume van 100 X 100 X 105 millimeter is dit model van erg hoog niveau. Kleine prototypes en gadgets zijn ideaal om te maken in de Raptor Wi-Fi. Deze 3D printer wordt volledig geassembleerd geleverd en is klaar voor gebruik in minder dan 1 minuut. Je kan de Raptor makkelijk verbinden met de gratis app, waardoor je kan printen via Wifi. 


Het automatische nivellering systeem van het flexibele magnetische platform maakt het printproces een stuk eenvoudiger. Een fout wordt automatisch herkend en opgelost zonder handmatige tussenkomst. 3D printen op Wi-Fi is nog nooit zo nauwkeurig geweest als met de Raptor Wi-Fi 3D printer. 

Voordelen 

 • Automatisch nivellering systeem
 • Hersteld fouten automatisch
 • Ontworpen van hoogwaardig materiaal
 • Te verbinden met Wi-Fi

Nadelen

 • Alleen geschikt voor kleinere projecten


4. Anycubic Vyper


Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

De Anycubic Vyper is een goedkope 3D printer die zowel gebruikt wordt door beginners als gevorderden. Bij aankoop van deze printer is het apparaat vrijwel volledig geassembleerd. Het enige dat jij nog hoeft te doen is een aantal schroeven aandraaien en de Anycubic Vyper is klaar voor gebruik. De totale bouwvolume van deze goedkope 3D printer is 245 X 245 X 260 centimeter. Het is dus een redelijk grote printer waar je veel voorwerpen in kan produceren. 


De Anycubic Vyper heeft geen handmatige nivellering nodig, aangezien alles automatisch in werking gaat. Het intelligente nivelleringssysteem past het printbed zelf aan. De tweezijdige Z-as schroeven lopen evenredig en verzekeren een stevige stabiliteit. Daarnaast compenseert het apparaat automatisch de oneffenheden in het verwarmingsbed, waardoor de nauwkeurigheid verhoogt word. Er is een dubbel ventilatorsysteem op de printkop dat modellen snel afkoelt en dezelfde printkwaliteit levert bij aanzienlijk hogere print snelheden dan conventionele 3D-printers.

Voordelen 

 • Automatische nivellering
 • Voor beginners en gevorderden geschikt
 • Hoge nauwkeurigheid 

Nadelen

 • Geen bijzondere nadelen te benoemen door eerdere consumenten


5. Creality Halot-one resin

Prijs / Kwaliteit

Betrouwbaarheid

Functionaliteiten

Stevigheid

Ben je meer opzoek naar een kleinere compacte 3D printer? Dan ben je bij de Creality Halot-one resin aan het goede adres. Het heeft een klein bouwvolume van 130 X 82 X 160 millimeter, waardoor je alleen kleinere projecten kan uitvoeren op deze 3D printer. Dankzij de WLAN-verbinding kan de Creality Halot-One gemakkelijk worden bediend zonder naar de printer te hoeven gaan. Ook kan je printen op de klassieke manier door gebruik te maken van een USB-stick. 


In de Creality Halot-one resin zit een Cortex-A53 M4 chip waarmee hoge prestaties en snelle werking gegarandeerd worden. Ook is deze 3D printer voorzien van de nieuwste technologie op het gebied van lichtbronnen. Het biedt beter licht en meer precisie dan ooit tevoren. 

Voordelen 

 • Nieuwste lichtbron technologie
 • Cortex-A53 chip
 • WLAN-verbinding

Nadelen

 • Alleen geschikt voor kleine projectenGemiddelde prijs van een 3D printer 

Om de gemiddelde prijs te bepalen van een 3D printer is grondig onderzoek gedaan. In dit onderzoek zijn alleen de printers meegenomen die betrouwbaar en van hoge kwaliteit zijn. Om tot een goede prijsschatting te komen hebben wij meerdere aanbieders vergeleken op de prijzen en kwaliteiten.  

Hieruit is gebleken dat een betrouwbare en van hoge kwaliteit 3D printer gemiddeld €431,- kost. 

Wij hebben voor jou de printers uitgekozen onder de gemiddelde aankoopprijs, maar wel voor gegarandeerd de meeste betrouwbaarheid. 


3D printer - Wat is het? 

Een 3D printer is een soort printer die op basis van digitale bouwtekeningen driedimensionale voorwerpen kan maken. Dit proces werkt doordat je het voorwerp laag na laag opstapelt. Over het algemeen gebruiken 3D printers plastic, omdat dit materiaal goedkoop is en makkelijk te produceren. Ook zijn er printers die werken met keramiek of metalen. 


Het voordeel van 3d-printers is dat je vrijheid hebt van vormgeving, massa-personalisatie en complexe voorwerpen kan produceren. Het is een innovatief hulpmiddel dat steeds meer gebruikt wordt en een grote invloed kan hebben in de toekomst van printen. Daarnaast is 3D printen ook een duurzame manier van voorwerpen produceren, waardoor het later een populaire manier kan worden van objecten ontwikkelen. 3D printer kopen - Waar moet ik op letten? 

Er zijn een aantal belangrijke punten waar je op moet letten voordat je besluit om een 3D printer te gaan kopen. Het zou zonde zijn als je naderhand erachter komt dat er bepaalde dingen niet kloppen of punten zijn waar jij niet tevreden over bent. Om er zeker van te zijn dat je een goede printer koopt naar eigen wensen met functionaliteiten waardoor het productie niveau omhoog gaat zijn de volgende punten belangrijk om op te letten:


 • Bouwvolume: De eerste en tevens belangrijkste vraag die je aan jezelf moet stellen is: 'Hoe groot wil ik de de voorwerpen maken?' Voor kleine projecten kan je beter een compacte goedkope 3D printer kopen, terwijl je een grote 3D printer nodig hebt indien je grote objecten wilt produceren. 
 • Nauwkeurigheid: Noodzakelijk is dat de 3D printer nauwkeurig de voorwerpen ontwerpt. Dat betekent dat je tevreden wilt zijn met het resultaat en dat er geen kleine fouten worden gemaakt die telkens terugkomen. Let dus voor de aankoop op of de 3D printer nauwkeurig werkt.
 • Assemblage: Het in elkaar zetten van een printer is redelijk lastig. Daarom adviseren we je een goedkope 3D printer te kopen die voor de aankoop al geassembleerd is. Zo hoef je zelf weinig moeite te doen om gebruik te maken van de printer en voorkom je fouten bij het in elkaar zetten van het apparaat. 
 • Materialen: Van welke materialen wordt de 3D printer ontworpen? Ben je erg geïnteresseerd in duurzame producten? Ga dan na of de printer op duurzame wijze ontworpen is.
 • Prijs: De prijsverschillen bij het kopen van een 3D printer zijn enorm. Daarom moet je van tevoren bepalen hoeveel jij bereid bent om uit te geven voor een nieuwe 3D printer. Een dure printer is niet perse beter dan een goedkope 3D printer. Daarom hebben wij voor jou de beste keuzes voor een goedkope prijs uitgekozen.


Wat voor soort printers zijn er nog meer? 

Naast 3D printers zijn er meerdere soorten printers die veel gebruikt worden in het dagelijks leven. Zoals bekend is geworden in dit artikel is 3D printen een speciale manier om bepaalde voorwerpen te creëren. Hieronder worden 3 van deze 3D printers genoemd met daarbij specifieke informatie waarmee ze zich onderscheiden van elkaar: 


 • 3D printers met Fused Deposition Modeling: Deze types werken door gesmolten laagjes kunststof op elkaar te stapelen. Het soort materiaal wordt meestal toegepast in de vorm van een spoel filament met daaromheen draden gewikkeld plastic.
 • 3D printers met Selective Laser Sintering: In plaats van draden te gebruiken werken deze printers doormiddel van poeder, ook wel granulaat genoemd. Het wordt bewerkt door een laser totdat er laagsgewijs een vast object ontstaat. Het is een vorm van 3D printing die steeds populairder word. 
 • 3D printers met Stereolithografie: Als laatste lichten we deze vorm van 3D printing uit. Deze printers werken niet met draden of poeder, maar doormiddel van fotopolymeren die sterk gevoelig zijn voor interactie met het licht. De laser speelt dus de belangrijkste rol bij het proces.

Veelgestelde vragen over 3D printers

Wat is de gemiddelde prijs van een 3D printer?

De gemiddelde prijs van een 3D printer ligt rond de €431,-.

Wat is de beste 3D printer voor een goedkope prijs?

De beste 3D printer voor een goedkope prijs is de Creality Ender-3 PRO